15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
milanS 9.12.2006 23:15

Re: Komentátoři a realita

Bohužel NOVA je stejný bulvár jako Blesk nebo Aha, a ani to nemůže překvapit, protože všechny živí reklamy a sledovanost. Co je však ještě horší, že ani veřejnoprávní ČT na tom není s objektivitou zpravodajství o moc lépe. Podívejte se, jak si svorně lebedí v té tragédii v Havlíčkobrodské nemocnici. To je skutečně humus !

george 9.12.2006 19:09

mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Čunek byl zvolen velmi silnou většinou předsedou lidovců. A to přes masové útoky komentátorů , novinářů a jiných mediálních pracovníků proti jeho zásahu ve Vsetíně.

Sledoval jsem jednu rozsáhlou diskuzi s ním a nějakou senátorkou. Paní senátorka prohlašovala, že vsetínské řešení je špatné a že rómský problém je nutno řešit "komplexně". Ani slovo o tom, jaké je komplexní řešení a co by se vlastně mělo dělat jinak. Fráze, kecání jak na kostele.

Představme si, že nějaký jiný Čunek provede ve svém okolí fakticky radikální opatření proti korupci. To se demokraticky vůbec nedá provést. Všechna media začnou řvát, že opatření není demokratické. Jinak národ - pokud se lidé přesvědčí, že někdo skutečně provedl tvrdá opatření proti korupci, proti rozkrádání a násilí, zvolí ho lidé za lídra jako dnes zvolili Čunka.

Myslím si, že lidé už nevěří ani jediné straně, ani jedinému politikovi, že jde o něco víc než o rozdělování koryt.

Zažil jsem to na Středním Východě - vytvořte beznaděj pro statisíce lidí a máte rezervoár pro peklo v Afganistanu , Iráku nebo Palestíně. A můžete pak do nekonečna mluvit o tom, že řešení musí být "komplexní", "vyhovovat všem", "konsensuální".  Vsetínský starosta něco řešil, možná že nedokonale.Já si ho za to vážím. Třeba mne v budoucnosti zklame. A masa těch, kteří by se nikdy neodvážili vůbec něco řešit, do nekonečna žvaní a žvaní ...

Rýpal 9.12.2006 20:08

Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Komplexní řešení? To už jsem někde slyšel... Ach ano, už to mám, používá se to v parlamentu, když dojde řeč na omezení imunity poslanců či na jejich nadstandardní výhody...:-)

Kvetla 9.12.2006 21:11

Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Zákony Třetí říše vydávaly za komlexní řešení Osvětim....:-/ 

AeroKarel 9.12.2006 21:02

Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Ty vsetínské cikány bych mu nezazlíval. Ale od předsedy partaje, byť malé, by člověk očekával nějaký program, vizi či co. Má-li, zatím se to ke mně nedostalo.

Kvetla 9.12.2006 21:33

Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Programů je nám vnucovám plný pytel od všech,ale s ochotou je prosadit a naplnit je to horší.V okamžiku "lámání" chleba se jeden politik schovává za druhého-prý v rámci nutných kompromisů - a tak zatím vždy "skutek utek". Ve skutečnosti jsem je vždy podezíral ze srabařiny,schovat se za toho druhého,nenést vlastní kůži na trh.A on viditelně,celému nrodu ukázal,že zde je cesta,jak ze srabu bezbřehé rádobyhumanity ven.Děkuji mu a fandím mu,doufejme jen,že nezklame a že si vybral k sobě osoby ochotné tuhle dlouhodobě neřešenou ostudnou situaci (myslím tím nejenom různé typy Chánovů a Matičních,ale i programové bezdomovectví" konečně programově likvidovat A jako součást sociální podpory by jim ,místo peněz,měli přímo  zakoupit kolečko,fanku,lžíci, kladívko ,olovnici a vodováhu.

Korsika 9.12.2006 21:42

Re: Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Naprostý souhlas, pod tohle se mohu podepsat

AeroKarel 9.12.2006 22:44

Re: Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Náš volební systém k těm kompromisům dost nutí. Málokdo je na tom jako ODS v Praze, že může vládnout sama a ukázat jak umí plnit předvolební sliby. Stran cikánů Čunkovi celkem fandím. Jen si nejsem jist, zda je to kvalifikace k řízení celostátní strany. Přece jenom některé věci překračují horizont stěhování pár desítek či stovek cikánů. Ale rád se nechám příjemně překvapit, že pan Čunek zvládá i jiné věci.

honzak 10.12.2006 6:48

Re: Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

klasický příklad nekomplexního řešení!!!! Chybí lopata...

I.L. 9.12.2006 18:45

Zprehledneni politicke sceny?

Modri, vedle nich oranzovi (bez prebehliku), populiste lidovci

s raketove narostlymi preferencemi - a kohopak pujdou priste volit Cikani? (A humanitni intelektualove, brzy to bude spolu s Cikany nejpocetnejsi socialni skupina.) Nejspis zelene (ti prozirave nenaskoci na ten "lehce protiprizivnicky" novy vitr v politice ustavujici se trojkoalice...) kterym pak tedy tez raketove narostou preference. Takze by tu pak byla silna opozice "rudi + zeleni" (jejich spojeni nastesti nehrozi :-) a kazdy by si mohl vybrat jasnou barvu, ktera skutecne vyjadruje jeho zajmy...

Patron Divný 9.12.2006 19:11

Re: Zprehledneni politicke sceny?

Jo. Romové, politologové, sociologové, publicisté... Krucinál, chlapi, to bude makačka, tohle všechno uživit...

karimatka 9.12.2006 23:50

Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Vždycky se mi líbí, když si někdo myslí, že když je chlap, je jediný, kdo platí daně. Patřilo by vám to, jste vážně divný.

Patron Divný 10.12.2006 0:34

Re: Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Určitě nejsem divnější než vaše logika. V tom, co jsem napsal, nebylo o daních ani slovíčko.

Valentina 10.12.2006 11:06

Re: Re: Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

A Vy je snad krmíte rovnou? Jestli jo tak dejte vědět, za pohled jak ládujete  autora  článku  šiškami  byste mohl i vybírat vstupné chlape. :-)

Patron Divný 10.12.2006 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Uznávám, že jsem se dvakrát špatně vyjádřil, takž to teď zkusím uvést na prvou míru. Když jsem psal ten první příspěvek, tak jsem neměl absolutně žádné genderově nekorektní myšlenky, šlo mi o něco úplně jiného. Myslím že to chápete. Pak mě jedna splašená feministka chytila za jedno nevhodné slovo a já jsem rovněž reagoval splašeně. Toť vše.

Pokud jde o můj vztah k ženám, tak je vždy a všude důsledně považuji za sobě rovné. To je možná jeden z důvodů, proč jsem zůstal sám.

Jinak ale váš příspěvek byl chytrý a vtipný, zasmál jsem se mu, i když se trefoval do mě. Bohužel jsem líný sbírat šišky.

Valentina 10.12.2006 15:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Ach jo tak místo abyste mě také  proprdnul  do  feministek tak ono Vás to pobavilo. No tak nic no. Jinak tyhle šišky se nesbírají ale dělají se tuším z brambor , to je ovšem detail. Kdybyste ale k výše zmíněné atrakci sehnal politologa,  šišky grátis dodám.  U babičky na vsi určitě najdu někoho kdo ještě choval husy a ví jaký je přesný recept.

vita 10.12.2006 15:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Na politologa zásadně použít šišky borové, řádně otevřené!

Atei 9.12.2006 18:23

Docela by mě zajímalo, jak by autor řešil neplatiče.

Patrně dotacemi ze státního rozpočtu, jak je  v zemi zvykem už desítky let. Výsledky známe  všichni.

Ono je to totiž nečjjednodušší. Je to pro všechny bezbolestné a ten státní dluh  zatím ještě  pořád není tak hrozný.

A inženýr  ekonomie Paroubejk  navíc tvrdí, že se vlastně  ani  nikdy  nemusí splatit.  Stačí splácet  úroky. Pohoda.

Kvetla 9.12.2006 21:41

Re: Docela by mě zajímalo, jak by autor řešil neplatiče.

Jenomže i  ty placené úroky nám dělají každou housku dražšíRvJestli to není tím,že pro své miláčky v bankovím sektoru programově zajišťuje bezpracné lukrativní živobytí .R^.

František I. 9.12.2006 16:36

Nekamenujme novináře

Přiznám se, že je těžké zařadit tento materiál do kolonky + nebo -. Podle mne obsahuje pravdivé informace, které pan politolog chtěl využít v neprospěch nového pana předsedy. Dal se do toho a tak nějak ztrnul. Po druhém přečtení se mi článek už nezdá tak úplně negativní. Jaksi i pan autor došel k přesvědčení, že z jednoho dobře vykonaného skutku (Cikány Čunek zmákl relativně lépe než drtivá většina starostů) těžko odhadne Čunkovy činy budoucí. Zatím jsme odkázáni slýchat o jeho povaze a možnému jednání ze zpráv z druhé ruky. Také setkání se sockomunistickým krmníkem se dá vysvětlit nejen jako jeho příklon doruda, ale i jako průzkum bojem. Čunkovo odhodlání pro reformy a na druhé straně v případě jejich absence pro předčasné volby také mnoho nevypovídá. Je sice pravda, že Paroubkovci se reforem bojí jako komouš stranické prověrky, takže se dá spočítat, že žádné reformy nebudou, ale předčasné volby a KDU? nevím, nevím. Myslím si, že do týdne budeme informovanější. V současné době odhadovat budoucnost této partaje je jako házet korunou. Možná si to pan autor také zkusil.

milanS 9.12.2006 16:31

Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

Po vystoupení p. Čunka s medvědem p. Berouska a intelektuálním plkáním p. Krause včera večer na ČT jsem nevěřil, že KDÚ dokáže klesnout tak hluboko. A přesto se stalo, Čunek je předsedou lidovců.

pavel 9.12.2006 18:07

Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

nemám nic proti vsetínskému řešení, ale případ sekretářka nebyl ze strany pana senátora nějak přesvědčivě vysvětlen. A není to jen tvrzení proti tvrzení, byli další svědci. Lidovci jsou dobrodruzi, že to riskují.

milanS 9.12.2006 18:22

Re: Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

Tonoucí se stébla chytá. Lidovci se potřebují  zviditelnit do  předčasných voleb (které nás stejně neminou) a neřešená romská otázka má právě tím tématem.  Jen se bojím jednoduchých řešení.

Papouch 9.12.2006 18:39

Re: Re: Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

kdyz reseni ve vysledku funguje, klidne muze byt jednoduche

P 9.12.2006 22:32

Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

Já jsem to ocenil. Dokáže se domluvit i s medvědem. Proč Vám to vadí?

Doubrava 9.12.2006 23:24

Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

Ale, proboha, ten pan Čunek přece nemůže za to, že mu Berouskův medvěd sundával boty a ožíral ponožky. Krausův pořad "Uvolněte se, prosím" není zdaleka politickou debatou. Má to být zábava. Někdy se to podaří více, někdy méně. Smekám před panem senátorem Čunkem za to, že do toho vůbec šel. Je to po dlouhé době první lidovec, který mi není odporný. Vlasta Parkanová zatím bohužel nepředvedla nic jiného než to, že umí zazpívat píseň "Jako slunečnice každým dnem..." Škoda, že si to s páně Berouskovým medvědem nerozdala ona.

Rýpal 9.12.2006 14:56

Mno autore

Objednavatel článku Vás nepochválí, Jiří Čunek byl právě zvolen 182 hlasy předsedou strany...:-)

PetrK 9.12.2006 13:23

Těmhletěm černoprdeláčům

se nikdy nedá věřit. Z touhy po vládě jsou ochotni spojit se třeba i se samotným satanášem.

Pepino 9.12.2006 17:32

Re: Těmhletěm černoprdeláčům

A příklad?

honzak 10.12.2006 6:53

Re: Re: Těmhletěm černoprdeláčům

Kalousek! Ten by se v rámci zachování tradičních křesťanských hodnot(tedy alespoň 2 ministři ve vládě a kohorta náměstků) spojil i s alkajdou.