2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VL 5.8.2007 0:51

Re: Kdo na Hrad?

Na Mírov nebo Špilberk?

AeroKarel 4.8.2007 22:47

A drobné připodotknutí,

vidí někdo nějaký rozdíl v hodnocení současné situace mezi Vízkem  a Falmerem Filipem?

jerry 4.8.2007 22:48

Filip je nudnej , s Vízkem je aspoň legrace

I když se dost opakuje.:-)

AeroKarel 4.8.2007 22:44

" Co všechno měl Dubček a spol. podle Vás v tehdejší situaci stihnout za těch pár měsíců? "

Minimálně zrušení zákazu socdem (o ostatních stranách ani nemluvě). Jenže toho se báli jak čert kříže, oni chtěli zachovat mocenský monopol komoušů. Jen komoušů ala Dubček, Vízek etc. Bez konkurence ........

Oni žádný plán demokratizace neměli, oni jeli na tygru požadavků změn z řad nekomunistů!

jerry 4.8.2007 22:51

Nemáte pravdu, kdopak dokázal tohle?

V roce 1969 podepsal opatření, které umožňovalo zavírat lidi, kteří vyšli demonstrovat za jeho podporu. Vidíte jak byl skromný. Nesnášel, aby ho oslavovali a moudře usoudil, že ve vězení si to rozmyslí.;-D

frd. 4.8.2007 22:59

Re: Nemáte pravdu, kdopak dokázal tohle?

Však také od té doby znamenají dva zdvižené prsty do V,že za dvě minuty začne útok ! :-))

jerry 4.8.2007 22:41

Jak je vůbec možný, celej život chlastat 1.ligu a 70-ti bejt ještě zdravej?

V ztomhle je Jirka Dienstbierů určitě výjímečnej. A píše se : Alkohol je náš nepřítel, jenže Jirka je hrdina a nelekne se.:-)

Historik 4.8.2007 22:35

Rozkladatel Jiří Dienstbier

Pokud je Jiří Dienstbier žulový charakter a má v krvi pevnou vůli rozkládat zevnitř, pak je nebezpečí, že ve funkci prezidenta začne rozkládat zevnitř Českou republiku. Prvními vlaštovkami jsou takovéto články, které horují za politické mrtvoly a politická zombie. Ještě nezačaly např. články o Pithartovi aj. a celém zástupu figurek, jak nám jsou tuhle a támhle znenadání ukazovány ve sdělovacích prostředcích, jako Augusti v cirkuse a s doporučením, že jedině tenhle je ten pravý, jako teď Dienstbier. A Češi se baví, jako je sranda pozorovat jednání Senátu České republiky, kde zavedli senátoři budíček fanfárou před každým hlasováním, aby se senátoři vzbudili. S požitkem vždycky v televizi sleduji např. Pitharta, jak vždycky při jednání Senátu České republiky dělá, že nespí. Těmhle televizním přenosům z jednání Parlamentu a Senátu se nevyrovná sebelepší kabaret (avšak čest výjimkám).

frd. 4.8.2007 22:55

Re: Rozkladatel Jiří Dienstbier

Vidět Píďu,jak pláče po své výhře ve volbách do Senátu, tuším o 24 hlasů,byl taky nezapomenutelný zážitek ! Poslanecký pas,letenky kolem zeměkoule...Zajištěného důchodce z Podhradí prostě potkalo štěstí.Jen ta mizerná imunita je pouze doživotní..!

jerry 4.8.2007 23:12

A to ještě ty Pithartovy nezdaněný příjmy z Německa za propůjčení své podoby ,,Pískovému mužíčkovi´´

www.sandmaennchen.de

VL 5.8.2007 0:53

Re: Re: Rozkladatel Jiří Dienstbier

Hlavně že PP nevadilo, že jako protikadidáta proti ODS ho veřejně podpořili komunisti, i když stará láska nerazaví, ne?

Kony 5.8.2007 9:02

Re: Rozkladatel Jiří Dienstbier

Tak proto necháme na hradě člověka, který již zemi totálně rozložil. Alespoň budeme vědět, koho tam máme, že.

frd. 4.8.2007 22:31

Největší rozvraceči zevnitř v dějinách ? Jiří Dienstbier a Yoko Ono !

AeroKarel 4.8.2007 22:30

No,

ze začátku byly Vízkovo výplody možná i inspirativní. Jenže je to pořád "na jedno brdo". Kamenolom, z vůle strany její nepřítel, adorace socialismu. Jestli by se už nedal najít nějaký inspirativnější propagátor socíku. Tenhle je už velmi, velmi omletý a více představivosti zřetelně nemá. Pes jitrničku sežral ........

vlk 4.8.2007 22:17

Abych neurazil těch několik málo nicků,

které jsem tady už za ty roky nazval magory, upozorňuji, že jsem Vízka nazval megamagorem, neboť žádný z nich nedosahoval Vízkovy úrovně ani zdaleka.

Čímž se s Vámi Vízku dnes loučím a doufám že nás neobšťastníte zase nějakým kreativním pojetím dějin MDH a KSČ ;-)

AeroKarel 4.8.2007 22:37

Re: Abych neurazil těch několik málo nicků,

Těžko něčím novým.

K tomu, co jste napsal, se mnou to bylo podobně. Narodil jsem se do toho, částečně to i později využíval v ROH(jezdit chlastat a lyžovat na podnikovku), ale vyhýbal se KSČ, SČSP a podobným spolkům, hlavní zásada nepodporovat to svinstvo a nějak žít.

Nijak se nestydím, revolucionář jserm nebyl. Ani z vůle strany, jako Vízek ......

Kdybychom všichni emigrovali (tichá soudružská dohoda), nebylo by s kým komunismus pěstovat. Kdyby do strany nikdo nevlezl (Vízek, Diensbier, Jičínský .......), také by to těch pár přesvědčených bolševíčků neuhrálo.  Ať každý zpytuje své svědomí, ne to cizí.

Pišta 5.8.2007 6:06

Re: Re: Abych neurazil těch několik málo nicků,

A kam se poděly ty dva miliony blbců kteří byli v KSČ.?Pochopitelně , když odečteme ty  slovenské? Začíná to vypadat, že kromě pozdějších disidentů,  tam už nikdo jiný nebyl? Přitom na všech ministerstvech, soudech, policii ,v podnikových vedeních, na školách, v armádě a ve zdavotnictví  ve vedoucích funkcích byli jenom komunisti. Asi se někam vypařili.

Bubik 4.8.2007 21:49

tak tady čtu rozhovor Vízka s vlkem a je mi jasněji

Alzheimer. V pokročilém stadiu.

U vlka ne......

AeroKarel 4.8.2007 22:09

Re: tak tady čtu rozhovor Vízka s vlkem a je mi jasněji

Kdepak, to není zapomínání, to je naopak dobrá paměť. Ten komunismus v něm (nich) holt je jak v koze.

Bubik 4.8.2007 21:45

tak jsem přijel domů, pustil si psa a co tady nevidím?

Oslavné tirády. Na komunistu Dienstbiera.

Už je mi taky dost let,ale mysl mi ještě slouží. Takže buď se zbláznil Vízek, nebo jsem se zbláznil já,. nebo jsme ( já a Vízek) žili každý v jiné zemi.

Kdo byl za socialismu v USA, na Dálném východě, případně jako novinář vedl rozhovor i s Henry Kissingerem MUSEL být buď člen KSČ nebo významný funkcionář jiné strany Národní fronty. JInak se jako novinář nedostal ani do USA, ani na východ jiný než ruský  a o rozhovoru s Kissingerem si mohl nechal jen zdát. Navíc MUSEL minimálně podávat zprávy určitým lidem, pokud u nich rovnou nebyl. Tohle vím na 100% maje tehdy mezi novináři příbuzného. Který se ven z těchhle důvodů prostě nedostal. Ani jako zpravodaj do Berlína. Východního.

Jinak Dienstbier prostě vsadil v 60tých letech na špatného koně a jeho frakce boj KSČ s KSČ prohrála. Tak šel topit.

Je zvláštní, že bývalý aktivní komunista Vízek si tohle nepamatuje......;-(

AeroKarel 4.8.2007 22:39

"Je zvláštní, že bývalý aktivní komunista Vízek si tohle nepamatuje......"

Bývalý? Doufejme.

Marie 4.8.2007 21:28

když KSČ dostávala "rozum" a od koho ?

" Vězeň komunistického kriminálu Jiří Dienstbier vstoupil do strany jako 21letý, když se zdálo, že v samotné KSČ již mnozí „dostávají rozum“ a nutně potřebují podporu ideologií nedeformovaných a vinami nezatížených mladíků." Jiří Diensbier vstoupil do strany v roce 1958 kdy se zdálo, že v samotné KSČ již mnozí dostávají rozum,  -  jak to bylo s komunistickým rozumem jinde nevím, ale můj tatínek byl v roce 1958 již po druhé ve vězení - opět bez soudu a opět na uranu, můj bratříček po ukončení "nucených prací v uranových dolech" byl povolán k PTP - maminku v té "rozumné době" vyhodili z bytu (byla to činžovní soukromá vila, kterou komunisté vyvlastnili a hned jej obsadil vysoký soudruh), kde jsme žili co si pamatuji a nastěhovali ji do rozděleného bytu...atd.. tolik o rozumu, který dostávalakomunistická strana a její soudruzi ...

Harpyje 4.8.2007 21:17

Odpudivá exhibice

bolševika Vízka. Lépe se ale takový komunistický hnus nemůže demaskovat.

Kobylka Lajda 4.8.2007 23:33

Re: Odpudivá exhibice

Pan Vízek pozapomněl, že kdo působil jako dopisovatel, zahraniční novinář atd. - musel nutně být zapleten do sítí STB nebo dokonce KGB. Přímo jejich slouha. Panu Dienstbierovi nevěřím ani slovo o jeho minulosti.RvRv

Evropan(original) 4.8.2007 20:57

p.Vizku,

to jste rekl moc pekne, lide Vasi generace by ovsem nemeli jen poodstoupit, ale bleskurychle a strelhbite vypadnout a bejt radi, ze jsou radi. Doku**vili jste co se dalo, tak uz bezte nez Vam bude radne nakopano ;-O

Kubeš 4.8.2007 21:33

Re: p.Vizku,

R^

F.VÍZEK 4.8.2007 20:41

Kdo na Hrad? Tak jsem pojmenoval svůj text a přidal otazník ...

IP.88.100.57 : Jako vrstevník Václava Klause a Jiřího Dienstbiera jsem často tvrdil, že lidé mé generace by měli od politiky už poodstoupit a ke společenskému dění jenom  lehce tu a tam něco připodotknout ...  Po mediálních vystoupeních Jiřího Dienstbiera jsem si ale ověřil, že on je mladší než mnozí současní třicátníci.  Nikomu nepodlézá, před nikým se netřese a rozumí světu i potřebám 21.století lépe než kdokoli jiný. 

Má za sebou nejen statečný osobní život (nikdy nebyl "za bukem" a vždy na straně demokracie), ale vnímá roli prezidenta kontinuálně s TGM a přesto moderně.  Ukázalo se, že kalendář a datum narození by neměly být při prezidentské volbě pro nikoho prioritní.  Při rozumném postupu stranických špiček by Jiří Dienstbier měl proti současnému "všeználkovi" - který se umí ve vteřině změnit z ultraliberála v ultrakonzervativce a naopak - šanci. 

Nemusíte se mnou souhlasit, když tvrdím, že Klaus selhal profesně jako ekonom, když  jako dirigent přeměnil transformaci v deformaci, privatizaci přetavil ve zlodějizaci a právnost překlopil v dravost.  A že se z toho nepoučil. Cítí se být dokonce povolán vést  urputné "boje"  s europeismem, s environmentalismem, s NGO-ismem, s   multikulturalismem, s humanrightismem, s kolektivismem s homosexualismem, se  sociáldemokratismem a se  vším sociálně tržním, s postdemokracií, s  tzv. elitářstvím a nově i s klimatology a globálním oteplováním i urbanisty - architekty.   Česká média ho šetří, ba jdou mu silně „na ruku“, ale v evropském kontextu se dávno stal marginální a groteskní postavou, což České  republice neprospívá.  Soudím, že by měl odejít.  Tečka.

omaha 4.8.2007 21:32

Re: Kdo na Hrad? Tak jsem pojmenoval svůj text a přidal otazník ...

Pouze odhaduji, ale tučné jsi zde vyzvrátil už minimálně čtyřikrát! No, já mám po bůčku také těžko v žaludku! Navíc si ani nedovedu představit, co by se mnou provedlo, kdybych byl nucen polknout třeba Komunistický manifest!

Nestačímsedivit 4.8.2007 21:33

Re: Komunista Vízek blábolící....

Běž už do hajzlu, šašku jeden...

Bubik 4.8.2007 21:47

Re: Kdo na Hrad? Tak jsem pojmenoval svůj text a přidal otazník ...

ještě mladší je Váš guru Paroubek. Však jste jistě četl, že má tělo jako dvacetiletý hošík;-D

Takže koukám, že naši sociální komunisté jsou v zásadě mladí kluci