30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kandidát Jiří Drahoš

Bývalý předseda Akademie věd se rozhodl kandidovat na prezidenta ve volbách na počátku roku 2018. Jiří Ovčáček již proti němu „ostře vyjel“. Jaké má Drahoš šance?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 4.4.2017 10:52

Re: Nechápu to,

Já jsem nikdy neřekla, že se nemusí hledat. Naopak, je to nutnost, zatím ale vylézají velmi podivné figury, včetně Horáčka, kterého mám jako textaře ráda. Za prezidenta ho ale nechci. Jen nevím, jak s fantazií stran voleb souvisí, že mám zaplaceny daně a neplivu na chodník. Mohu se ale stydět za člověka, který se ostudně chová.

Š. Hašek 4.4.2017 11:17

Re: Nechápu to,

Zde souhlas s charakteristikou Horáčka. Ani mi nevadí, textař z Roudnice, hřející se ve světle televizních reflektorů.

Taková poznámka - mě osobně fascinuje "zdařilá" snaha těch (co považují presidenta republiky za pomalu negramota, oni (!!!) považují) najít protikandidáta mezi dost zoufalci. Co kdyby si přiznali určitá fakta. Třeba mají to, co chtěli (lidvolby) a neumějí hrát šachy (na víc než čtyři tahy)? A nemůžou to moc zfixlovat a opít ostatní voliče?

K. Novák 4.4.2017 7:31

Problém je "pražská kavárna".

Nazývá se tak skupina prosazující zbyrokratizovanou EU, přijímání imigrantů bez omezení, ignoruje to, že jsme kolonií ap. Vymezuje se proti Zemanovi, který má svoji linii (často těžko akceptovatelnou), "pražské kavárně" se nepodbízí, proto je fackovacím panákem. Babiš si také jede po svém a proto je rovněž fackovacím panákem. Z našich politických stran se mi jeví nejvíc napojené na "pražskou kavárnu" lidovci a TOP09. Je vlastně podezřelé, že Sobotka fackovacím panákem není. Pokud chce někdo organizovat vědu a získávat pro ni peníze, politiku v jistém smyslu umět dělat musí. Musí se stýkat politiky a musí je osobně znát (nějak podobně jako Babiš předtím, než do politiky vstoupil). Takže v tom nějaký zvláštní hendikep pan Drahoš nemá. Problém je v tom, kdo ho podporuje. Na základě jeho podpisu pod pamflet o xenofobii a rasismu vzniká podezření, že pan Drahoš, aby získal peníze pro vědu, se před politiky ohnul. A peníze na vědu nejvíc ovládají lidovci a TOP09 je s nimi nejvíc spřízněná. A obě tyto strany jsou spřízněné se sudeťáky (viz klanění se Bělobrádka sudeťákům nebo aktivity Hermana, pro jehož odvolání Bělobrádek nevidí důvod). Z Drahoše bych měl obavy, že by jel oficiálně jako prezident na sudetoněmecký sraz a nazýval by je drahými krajany, jel by na hranice vítat imigranty, vysvětloval by nám, že máme příliš vysoké náklady na práci, že se máme dostatečně dobře a nemáme si co stěžovat, že předávání pravomocí do Bruselu je pro nás to nejlepší atd. Samozřejmě to nevím jistě. Snad se nepodaří PR agenturám a sdělovacím prostředkům vést jeho prezidentskou kampaň tak, abychom se nedověděli, co je zač a jaké jsou jeho skutečné politické názory, popř. že žádné názory nemá a bude dělat to, co se mu řekne.

A. Bocek 4.4.2017 6:50

Na Drahošovi se mi líbí :

1. Nebyl komunista. 2. Není ješitný a mstivý. 3. Nechlastá a je zdravotně způsobilý.

M. Těhanová 4.4.2017 7:43

Re: Na Drahošovi se mi líbí :

To je strašně málo pro funkci prezidenta. To jsme tedy na tom hodně špatně, když by tohle stačilo. Mě moc nezajímá jeho názor na to, co bylo a na věci obecné, ale jak vidí náš vývoj do budoucna a co je schopný pro to udělat.

T. Hraj 4.4.2017 9:13

Re: Na Drahošovi se mi líbí :

Mě by zajímal i právě ten na ty věci obecné (životní filozofie).

A je Pravda, že nebyl komunista?

J. Šimek 4.4.2017 10:10

Re: Na Drahošovi se mi líbí :

Copak, Sputnik píše něco jiného o jeho nečlenství?

J. Šimek 4.4.2017 10:08

Re: Na Drahošovi se mi líbí :

U Zemana je to jasné, protože ten pro nás do BUDOUCNA není schopen udělat už nic, jen se za státní peníze projet na lafetě.

M. Těhanová 4.4.2017 11:01

Re: Na Drahošovi se mi líbí :

Možná nás slíbit Číňanům.

O. Zuckerová 4.4.2017 13:39

Re: Na Drahošovi se mi líbí :

To je sakra málo! Kromě té zdravotní způsobilosti mám všechno, co vyjmenováváte, a přece by mě nenapadlo přihlásit se: "Já bych to, prosím, také vzal!"

A je podivné, že tak málo oponentů pana profesora připomíná ten příšerný jím organizovaný dopis akademiků, přezdívaný "zvací".

J. Fridrich 4.4.2017 6:21

Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům

Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům. President má mít přece školu pro presidenty.. Takže bylo v minulosti všechno špatně - Reagan byl herec, Havel byl dramatik a pod. Jak je tedy možné, že jim to tak dobře šlo ?

A. Reček 4.4.2017 7:09

Re: Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům

Ano, pan Bartoň má zbytečné obavy. Historie předvedla, že prezidenti-nepolitici, dovedli zastávat svou funkci i v jiných zemích

Š. Hašek 4.4.2017 9:57

Re: Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům

Třeba v Horních Uhrách, pane Rečku? S čím přišel kdy slovenský president?? Krom tedy rozvíjení myšlenek "velkého brusele".

Docela si umím představit, že nicneříkání a fráze sjednocují, v jeho případě.

J. Šimek 4.4.2017 10:10

Re: Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům

Na Slovensku je Kiska nejpopulárnějším politikem, takže váš odsudek jasně ukazuje na to, že ničemu nerozumíte :o)

Š. Hašek 4.4.2017 10:39

Re: Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům

Pane Šimku, dejte si práci a vyhledejte si seznamy nejpopulárnějších politiků (Vy sám stran našeho presidenta opakovaně prohlašujete, že populismus jest horší než bratrovražda).

Namátkou: Špidla, Gross, ............. . Většinou byli za dva tři roky označeni tím samým lidem za polokretény.

Jaký jest rozdíl (v krátkosti) mezi populárním a populistickým. S prominutím, pane Šimku, Vy jen osobní názor halíte za průzkumy (popularity/populismu). Jednou klaďas, jindy zoufalec, podle nálady/situace.

J. Šimek 4.4.2017 11:03

Re: Pan Bartoň se přiřadil ke zdatným kádrovákům

Cituji vás: "(Vy sám stran našeho presidenta opakovaně prohlašujete, že populismus jest horší než bratrovražda)."

Takže pane Hašek, právě jste se usvědčil, jako lhář, protože toto a takto jsem nikdy neprohlašoval, natož opakovaně.

Ukázalo se, že žijete v bublině vlastních lží a bylo by fajn se omluvit.

J. Kovaříček 4.4.2017 5:49

Zírám

Tak se v tom článečku dozvídám, že existuje Národní ústav duševního zdraví! Který blázen tohle vymyslel? Tam ale kandidáta na presidentský stolec nehledejte, zarmoutilo by to pana Urbánka, hádám.

M. Těhanová 4.4.2017 7:48

Re: Zírám

Asi toho víte hodně málo. Jinak Cyril Hoschl je jediný, široko daleko, kterého bych si ve funkci prezidenta uměla představit. Nestaví se do jednoho šiku s " intelektuálama", má vlastní názory, o politice má přehled, ale nijak se nedere dopředu.

Z. Susnar 4.4.2017 5:26

Druhy Ovcacek se jmenem Urbánek

Me by zajimalo pane Urbánek alias Ovcacku koho myslite tou Prazskou kavarnou o ktere stale zde zvanite( v Praze je kolem 7.000 kavaren hlupacku

V. Urbánek 4.4.2017 4:12

ANTICIPUJI.

Pana profesora Jiřího Drahoše si vážím jako velmi kvalitního vědce a (velmi) kvalitního organizátora či manažera vědy. Leč politiku on neumí, umět nebude a umět ani nemůže, vždyť to se nikdo nemůže naučit mávnutím kouzelného proutku. A prezident republiky je nejvyšší politik státu. Prof. Drahoš nebyl ani starostou v Kotěhůlkách a chce být prezidentem ČR - toť úsměvné. Je s podivem, že právě on, člověk nepochybně rozumný, se k neslavné roli volebního neúspěchu (omlouvám se, že předjímám), nechal Pražskou kavárnou zmanipulovat. Zřejmě je obecně nesnadné takovému (pro lidské ego lichotivému)vábení odolat. Současně je to doklad, že Pražská kavárna je se svou pošetilou útočností proti panu prezidentu Zemanovi fakticky v koncích, zoufale produkuje či profiluje neboli vygenerovává umělé kandidáty a spoléhá na to, že média dokáží skutečnosti totálně (až totalitně) překroutit. To nesmí český národ dovolit! Pan prezident Ing. Miloš Zeman je prezident výborný, je moudrý, zkušený politik a opravdový vlastenec. M. Zeman nemá a nebude mít žádného vážného protikandidáta a v přímé volbě naštěstí opět zvítězí, a to s ještě větší převahou než před čtyřmi lety. Usuzuji, že pánové Trump, Zeman a Orbán jsou záchránci nás, občanů. Co se týče pana X. Bělobrádka, považuji za jev více než smutný, že místopředsedou české vlády právě pro VĚDU a VÝZKUM je nezkušený i zdravotně nepříliš vyvážený sotva-čtyřicátník se žlutou kravatou, tedy takový, jenž nám chce vehementně a neustále vymývat kštice jeho utkvělými představami, že po nebíčku se vyfantazírovaná betlémská strašidýlka čiperně prohánějí. Přitom svým případným oponentům současně sděluji, že svobodu vyznání všech spoluobčanů plně respektuji.

Z. Susnar 4.4.2017 5:23

Re: ANTICIPUJI.

Ale pane Urbánek zase jste si zapomel vzit prasky proto tak opevujete obycejneho opilce a lhare ktery se dostal nahoru jen lzi a penezi ruska a ciny dvou zemi kde o demokracii jen sni obycejni lide

A nebo od vas druha alternativa chcete od uchyla Zemana medali Prazska kavarno

J. Karlík 4.4.2017 7:43

Re: ANTICIPUJI.

Svobodu vyznání respektujete poněkud divně, když víru spoluobčanů hned zesmesnite.

M. Těhanová 4.4.2017 7:52

Re: ANTICIPUJI.

Ovšem na vaši vymytou hlavu nemá zdaleka nikdo. Běžte si hýčkat svého Zemana, dokud ještě trochu drží pohromadě.

I. Babková 4.4.2017 8:04

Re: ANTICIPUJI.

Smutné je, že pořád je lepší hulvát Zeman než kdokoli z toho panoptika kašpárků, kteří budou kandidovat. Panu profesorovi se tímto omlouvám, ale ve svém věku by už měl mít rozum.

Z. Susnar 4.4.2017 12:24

Re: ANTICIPUJI.

Baba Babkova na hrad >>>>>>>>>>>>>>

V. Kolman 4.4.2017 10:00

Re: ANTICIPUJI.

Slyšeli jste slovo Boží. Amen!