30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kandidát Jiří Drahoš

Bývalý předseda Akademie věd se rozhodl kandidovat na prezidenta ve volbách na počátku roku 2018. Jiří Ovčáček již proti němu „ostře vyjel“. Jaké má Drahoš šance?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 4.4.2017 20:36

Re: Drahoš

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš doporučuje přesunout soukromou Středoevropskou univerzitu miliardáře George Sorose. Maďarský premiér Viktor Orbán připravil zákon, jehož cílem je v podstatě vyhnat Sorosovu univerzitu ze země. Předseda vlády se netají tím, že Sorose považuje za jednoho z viníků uprchlické krize.

J. Mrázek 4.4.2017 20:35

Jestli je tohle pravda...tak!

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš doporučuje přesunout soukromou Středoevropskou univerzitu miliardáře George Sorose. Maďarský premiér Viktor Orbán připravil zákon, jehož cílem je v podstatě vyhnat Sorosovu univerzitu ze země. Předseda vlády se netají tím, že Sorose považuje za jednoho z viníků uprchlické krize.

Š. Hašek 4.4.2017 20:13

Re: Škoda, že neprezidentuje i Pithart.

Ať je to ja jak chce, lidskotvářní komunista Pithart zvážil situaci ....... . Kolář také, ten ale u toho trapně vysvětloval, "že mu Miloš Zeman háže klacky pod nohy, ve spolupráci s tou bandou voličskou". Za svitu televizních reflektorů.

Má za to u mě ten Pithart malý kladný puntík. I za to "mlčeti zlato".

Š. Hašek 4.4.2017 20:09

Re: A jsme doma,

Umím si představit jakékoliv definované hlasování. Bohužel nepolitičtí, marxističtí voliči (a jejich elitní vůdci, co se pohádají při prvním programovém prohlášení) nikoliv.

Byl by fofr jen u marxistů lidskoprávních. Museli by vytisknout asi tři miliony červených karet.

L. Severa 4.4.2017 19:59

Re: Drahoš

Důležitá je odpověď a je jedno zda je připravená, naopak pak je zřejmé, že jde o definitivní názor a ne o nějaké uřeknutí.

V. Klepetko 4.4.2017 19:15

Re: Drahoš? Moc mi nesedí. Koho bych ale volil?

Jistěže je Zeman kontroverzní. Ale jde o to, jeho vyzyvatel, aby uspěl v našich poměrech, musí vykazovat nejen nějaké ty pozitivní vlastnosti, o kterých se zde píše v diskusi, ale především úplnou absenci některých jiných, zcela diskvalifikujicích v očích české voličské většiny. O jaké vlastnosti jde? 1. Intelektuální arogance. Přečte si příspěvky pana Buriánka - píše pravdivé věci, ale říká je natolik arogantním způsobem, že zcela jistě několik tisíc čtenářů naší diskuse od volby pana Drahoše bezpečně odradil... V jistém smyslu je pan Buriánek pro pana Drahoše "modelem volebního neúspěchu", mají podobnou dikci...

2. Neschopnost uznat chybu. "Petice" vědců byla opět formulována nesmírně arogantně, možná by pomohlo veřejné stažení podpisu, nevím.

3. Nadřazenost a přezíravá snaha "obyvatele" nikoliv pochopit, ale edukovat, "proškolit", vychovat... Nevíra v existenci "dobrého člověka" R. Rollanda v davu "méně chápavých". Nedůvěra v schopnost voliče chápat a kvalifikovaně rozhodovat.

4. Xenofobie ve vztahu k vlastnímu lidu. Strach z českého voliče :-))) Lhostejnost k obavám těch méně chytrých a méně šťastných.

Manichejství. Jakobínská přímočarost. Savonarolovská víra ve vlastní pravdu a kalvínské metody jejího prosazování. Klobouk. Brýle. Bělobrádek v pozadí :-)))))))

I. Mertl 4.4.2017 19:15

Re: Pane Šimku, snažíte se dobře,

A jak jste přišel k tomu, že právě Vás chce kdokoli přesvědčovat? Voličů v Česku je nejméně 50 000 krát než Vás, "správných" čtenářů Psa.

V. Čermák 4.4.2017 19:08

Škoda, že neprezidentuje i Pithart.

Lidi by si ho vychutnali a to udělají i s Drahošem....

V. Čermák 4.4.2017 19:06

Re: Drahoš? Moc mi nesedí. Koho bych ale volil?

No ano, pro normální lidi kontorverzní není.

V. Čermák 4.4.2017 19:03

Pane Šimku, snažíte se dobře,

ale nestačí to. musíte se snažit víc....

M. Bílý 4.4.2017 18:40

Dobrý den, pane Severo (15:21).

S tou nevděčnou funkcí (prezidentskou) máte plnou pravdu. Ovšem pan prof. Hoeschl má velké znalosti i v jiných oborech a dovede je prezentovat. Když čtu jeho články musím se divit co všechno ví a dovede k tomu zaujímat stanovisko.

PS Měl jsem možnost poznat jeho pány rodiče. S bratrem Viktorem (býval u nás často) studoval můj syn geofyziku na PřfUK. Hoeschlovi jsou na vysoké úrovni celá rodina.

J. Krásenský 4.4.2017 18:38

Drahoš ohrožuje

Horáčka, Horáček Drahoše. Na to, aby jeden z nich byl vážným soupeřem Zeman, musel by oslovit Zemanovy voliče. Oslovit je může odporem k migrantům, eurounijní aroganci, pokrytectví politické korektnosti... No, i kdyby s tím začali hned, uvěří jim voliči?

A. Nový 4.4.2017 18:18

Re: Pro mne je nevolitelný.

To Žofka nepochopí, příliš složité! :-)

M. Moravcová 4.4.2017 18:03

Re: Drahoš

proč hrdinství? Stačí, když neopakuje bruselské vítačské bláboly.

M. Moravcová 4.4.2017 18:02

Re: Drahoš

umět hrát plátýnko?

J. Šimek 4.4.2017 17:43

Re: Drahoš? Moc mi nesedí. Koho bych ale volil?

Zeman je zato zcela nekontroverzní:o)

J. Šimek 4.4.2017 17:41

Re: Drahoš

Odpovídat na pečlivě připravené otázky, tomu říkám hrdinství :o)

J. Šimek 4.4.2017 17:39

Re: Drahoš

Teď jste tím odkazem a shrnutím většinu zemanovců, frustrátů, kolaborantů a trollů naštval a už se s váma nebudou bavit. Takhle je přistihnout při manipulativních lžích, to vám nedarují :o)

J. Šimek 4.4.2017 17:35

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

Jo tak vy mě vidíte do hlavy:o)

Houbeles, jste obyčejný ukecaný šašek.

J. Buriánek 4.4.2017 17:20

Re: Drahoš

Petice vědců proti strachu a lhostejnosti

http://www.vyzvavedcu.cz/

je rozumný, střízlivý dokument, který měl pozitivní vliv v době, kdy všelijací "slušní lidé" hystericky vyšilovali a individua jako Konvička, Okamura nebo Zeman je, ryze pro vlastní politický prospěch, k vyšilování ještě víc podněcovala. Další vývoj ukázal, že vyšilování bylo neopodstatněné a že žádná uprchlická vlna se do Česka nepřivalila.

Na kurzovém sázení nevidím nic morálně problematického. Nejsou to skořápky ani automaty. Pan Horáček bez dotací vybudoval velkou firmu, která zaměstnává stovky lidí po celé republice, a pak ji zase prodal. Za mě OK.

V. Klepetko 4.4.2017 16:54

Re: Drahoš? Moc mi nesedí. Koho bych ale volil?

Celkem dobrý typ, ten Hoeschl. Umim si představit, že bych mu dal hlas. Ale širší průřezovou podporu by mohla mít právě Dana Drábová, (mimochodem, žádná krasavice:-)) ), poslechněte si ji někdy!

Drahoš je bohužel kontroverzní :-(((((

J. Vlček 4.4.2017 16:48

Re: Drahoš

Drahošův podpis pod peticí "vědců" vám nevadi? Nevadilo by vám ani mít za prezidenta sázkaře? Celkem dobrá kvalifikace pro prezidenta. Mohl by hrát na hradě třeba ruskou ruletu, že.

J. Vlček 4.4.2017 16:39

Re: Drahoš

Paní Václavíková, splnit základní kvalifikační podminky na prezidentskou funkci ještě neznamená, že jsou splněny podmínky dostačující. Ty základní splní kdejaký zaměstnanec z kdejaké neziskovky, ale to by mne jako voliče, když dovolíte, nepřesvědčilo. Já bych za prezidenta nějakého parazita z neziskovky nechtěl.

L. Severa 4.4.2017 16:19

Re: Drahoš

No jo, přešlapy, pomstychtivost a další neduhy, ovšem v neděli odpovídal v(nevím již jaké) televizi na otázky a musel jsem s ním takřka na sto procent souhlasit. Jak se projeví další kandidáti nevíme, ale doufám, že se budou podstatně lišit od knížete.

J. Buriánek 4.4.2017 16:12

Re: Drahoš

Nejsem "skálopevně přesvědčen", ale zatím nic v chování pánů Horáčka a Drahoše nenaznačuje, že by některou z vyjmenovaných vlastností neměli.

J. Vlček 4.4.2017 16:02

Re: Drahoš

Patrně jste skálopevně přesvědčen, že všemi těmito vlastnostmi jsou vámi preferování kandidáti vybaveni. Mě o tom zatím nepřesvědčili.

J. Vlček 4.4.2017 15:56

Re: Drahoš? Moc mi nesedí. Koho bych ale volil?

Asi se, pane Klepetko, shodneme v tom, že najít průnik všech množin lidí, které jste vyjmenoval, není a nebude asi nikdy lehká záležitost. Zůstane tedy asi při tom, že bude muset stačit uspokojiti nejvhodnějším kandidátem alespoň většinu voličů. Pokud mohu mluvit za sebe, tak z dosavadních ohlášených protikandidátů na funkci hlavy státu mně, ani ne tak moc, jak říkáte, ale spíše vůbec, nesedí ani jeden.

Pokud se týče vašeho tipu, to jest paní Drábové, nevím, dle čeho jste váš tip vybíral, doufám, že ne podle hezkého obličeje, ale mně tedy alespoň unikly její politické názory na dění, ať už ve světě či v naší republice. Vy je předpokládám znáte, já tedy ne. Z tohoto důvodu, pokud bych měl já volit protikandidáta k současnému prezidentu, přiklonil bych se spíše k panu Cyrilu Hoeschlovi, jehož názory prezentované v rozhlase znám a byly by mi blízké. Pokud je mi ale známo, tak tento pán na funkci prezidenta nekandiduje.

J. Buriánek 4.4.2017 15:54

Re: Drahoš

Doplnil bych alespoň základní morální způsobilost (např. pravidlo nelhat, není-li to bezpodmínečně nutné), inteligenci, elementární kultivovanost, schopnost kontrolovat své fyzické jednání a slovní projev, schopnost porozumět základním vnitrostátním i zahraničním politickým, hospodářským a právním pravidlům a vztahům, informačně-mediální gramotnost a nakonec snad i schopnost zachovat si při konzumaci alkoholických nápojů střízlivost :)

A. Alda 4.4.2017 15:48

Je to hamba Moravy.

Moravský znak žel není chráněn před zneužitím tak jako ten český.

J. Václavíková 4.4.2017 15:43

Re: Drahoš

Svéprávnost.