30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kandidát Jiří Drahoš

Bývalý předseda Akademie věd se rozhodl kandidovat na prezidenta ve volbách na počátku roku 2018. Jiří Ovčáček již proti němu „ostře vyjel“. Jaké má Drahoš šance?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Susnar 4.4.2017 12:14

Re: Není na světě člověk...

Haf Haf J. Vlčku Jasne ze ty lzive proslovy Zemana delali dobre lidem vaseho zrna hafane Jak to ze vas zadny kandidat nepresvedcil? Zeman uz ano ne ?Tak sem neplette ty vase zadni vyvody:):) haf

J. Vlček 4.4.2017 13:30

Re: Není na světě člověk...

Žofíku Susnare, alias Hejmalo, Baldová, Sohorová, největší žvanile a klaune v této diskusi, vy kvůli své blbosti, ve které zde nemůžete najít konkurenci, se musite schovávat jednou za to, podruhé za ono jméno. Díky své nepřekonatelné blbosti vás každý stejně pozná, i kdyby jste se přejmenovával každý den.

L. Šarina 4.4.2017 9:56

JO,

už se spustí Zemanův plechový bubínek !

L. Šarina 4.4.2017 9:53

A jsme doma,

zase někomu vadí Drahoš, že? Ať udělal nebo neudělal to či ono, pořád lepší Zemana !

Š. Hašek 4.4.2017 10:07

Re: A jsme doma,

Trošku přeháníte, pane Šarino.

Drahoš udělal jen "ono". Zpucoval ty přihlouplé, nevědomé občany, co sedí u počitadla s internetem. A řekl, že referendum jest ptákovina. Pokud jest akademik, zítra by mu mělo docvaknout, že by tedy měl odstoupit od kandidatury, protože hrozí, že bude občany, kteří se dost v referendech (dle něho) neorientýrují k referendu přímo o jeho osobě. Ach jo. Jde mu o gáži, a že už jest v televizi. To zahřeje. Horáček už též jest "z Roudnice v celé republice".

Drahoš mně nevadí, má vzácný dar, že ve dvou větách si podepsal ortel/toho dost podělá. U mě. Aspoň se čístí ty průvody kandidátů, co je sypají z rukávu Stropnicky, Bursík a Jiřina Šiklová.

Z. Lapil 4.4.2017 12:40

Re: A jsme doma,

Přesně toho jsem se bál - už se veze: otázka byla na referendum o EU, nikoliv na referendum obecně. Což mám taky za riskantní - dovedete si představit ten fofr, kdyby výsledek byl 51% pro vystoupení? Předčasné volby s jedinou otázkou, totiž zda nová vláda referendum poslechne nebo neposlechne, to je jedna z lepších variant.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jiri-Drahos-Referendum-o-EU-ne-Lide-jsou-diky-internetu-lehce-zmanipulovatelni-482147

Š. Hašek 4.4.2017 20:09

Re: A jsme doma,

Umím si představit jakékoliv definované hlasování. Bohužel nepolitičtí, marxističtí voliči (a jejich elitní vůdci, co se pohádají při prvním programovém prohlášení) nikoliv.

Byl by fofr jen u marxistů lidskoprávních. Museli by vytisknout asi tři miliony červených karet.

L. Severa 4.4.2017 9:50

Není to předčasné ?

V předvolební kampani se snad dovíme jaké mají kandidáti názory na imigraci, na EU a jiné stěžejní otázky. Snad ani není nutné jakou mají praxi v politice, kterou každý kandidát jistě sleduje a k prezidentování mají poradce. Dočkejme času!

Š. Hašek 4.4.2017 10:12

Re: Není to předčasné ?

Poznamenám, že nový kandidát (již) prokádroval dvě třetiny populace a naznačil, že krom jeho zvolení, do toho lid prostý nemá vlastně co kecat. Neboť nejsme akademici.

Dost hodně věcí na těch čtrnáct dní, co se pohybuje "mimo svůj starobní důchod".

M. Valenta 4.4.2017 9:46

Jen další trapně okatý pokus

rozdráždit voliče Zemana anti-Zemanem.

Š. Hašek 4.4.2017 10:17

Re: Jen další trapně okatý pokus

Máte pravdu, pane Valento. Už čtyři roky nespím, koho mi to zas Moravec (a RESPEKT) každé pondělí jako presidentskou/nezemanovskou tutovku namelduje. Furt jiní ve frontě.

Koho vyberete s těch davů Vy? Dáte dohromady potom aspoň trociferné číslo voličů?? Na jednoho? Nebo by měl být kolektiv presidentů-sjednotitelů? Ti by dali po měsíci vždy sjednocující pokyny pro lid. Už jich máte tak šest až vosum. Bez legrace.

M. Valenta 4.4.2017 11:39

Re: Jen další trapně okatý pokus

Pane Hašek, Zeman je tak mizerný prezident, do značné míry závislý na uprchlické krizi, že je fakt skoro jedno kdo ho nahradí.

Jsem ale realista a kdybych měl nyní vsadit peníze na vítěze, tak by to byl on. Situace se však pozvolna mění, takže uvidíme.

R. Jonák 4.4.2017 9:24

Myslíte, že takhle by měl uvažovat nový prezident?

Opisuji z "viditelného Macka": „Referendum v dnešní době, zejména v době internetu, v době možného snadného ovlivňování názorů lidí všemi možnými směry, je z mého pohledu velmi nebezpečné. Proto bych ho nepodpořil,“ řekl prezidentský kandidát Jiří Drahoš o případném referendu o vystoupení z EU.

Nevím, ale myslím si, že takové názory by nový prezident určitě mít neměl. Navíc čím se liší volba prezidenta (po uzákonění přímé volby) od referenda?

Š. Hašek 4.4.2017 9:52

Re: Myslíte, že takhle by měl uvažovat nový prezident?

Vidím to podobně.

Pan Drahoš vůbec nepochopil (kolosální průšvih), že už nebude jmenován na nějaké sešlosti akademiků, dopoledne, při kávě. Ale že předstoupí před miliony voličů a mnohé z nich nezajímají ani tak Nora168 s Moravcem v takové té propagační bedně, ale internet. Internet a spoustaúdajů a názorů. Také dost fest ujel s referendem, zapomněl (akademik), že chce být jednou variantou takového referenda zvolen. Zde mě napadá, jak je na tom s matematikou??

Jeví se mi politicky jako zoufalá osoba/bruselsluníčko. Nikoliv celkově/odborně. Aby bylo jasno.

L. Šarina 4.4.2017 9:54

Re: Myslíte, že takhle by měl uvažovat nový prezident?

A komu??

Š. Hašek 4.4.2017 11:35

Re: Myslíte, že takhle by měl uvažovat nový prezident?

Já nevím. Nyní pro mě zbytečná otázka.

Nedělám si "výzkumy", že "lidi to kupujou". Zatím jest to pro mě jen osoba s nějakým životopisem (pokud možno nenasíracím pro šedivý střed, eu, elitlevici a levici). Osoba, která ani neví, jestli Jeho Veličenstvo Halík a šabatová to schválili. Nalejme si čistého vína, pane Šarino.

Uznávám, že jsem politicky zaujat/opožděn. Ta fronta, co nám ji budoumasmédia představovat, každý pes jiná ves (to jest vrcholně sjednocující), ............, Vás bude asi bavit, ....., co by taky v TV bylo, že?

Z. Lapil 4.4.2017 12:16

Re: Myslíte, že takhle by měl uvažovat nový prezident?

Coby chemik asi celkem slušně. Rozhodně tuší - obávám se, že na rozdíl od mnohých - že existuje zákon zachování hmoty a energie. A že ukecávat atomy je marná práce :-).

Známe se osobně. Netvrdím, že extra dobře (ale zná i on mě) a rozhodně se nechci pasovat na jeho mluvčího, ale podezírat ho ze sluníčkářství mi přijde pomýlené. Kéž bych se nemýlil - určitě je to osobně příjemný člověk a Osobnost. Ne že by ho bylo všude plno, ale když mluví, je mu nasloucháno.

Docela jsem zvědav na jeho debaty se Zemanem - oba jsou těžké váhy v tom smyslu, že neskáčou do řeči a mluví rozvážně, takže jim vyjádření chvíli trvá, ale člověk si rád počká, co z toho bude; čímž se nevyjadřuju k souhlasu nebo nesouhlasu s řečeným.

Outsider je na startu. Za 3/4 roku budeme vědět víc. Osobně se obávám, že narazí a la Klaus: některé jeho vyjádření ("při takovéhle inflaci budou v r. 2000 dvacetitisícové platy") bude přetočeno ("Klaus slíbil...") a tak dlouho opakováno, až se stane "pravdou". S "antifobní" peticí má našlápnuto docela slušně.

Z. Lapil 4.4.2017 12:27

Re: Myslíte, že takhle by měl uvažovat nový prezident?

To mi zní podezřele, to o referendu. Tak jsem zkusil najít zdroj, a ejhle: řeč nebyla o referendu obecně, ale o referendu o vystoupení z EU. Toho bych se taky bál, protože výsledek by nejspíš byl poměrně těsný a buď by nic neřešil (setrvání v EU ano), nebo by naši zemi poslal do rozbouřených vod czexitu na základě jen váhavého souhlasu.

Onehdy jsem tu zmínil možnost referenda na způsob "Pryč z EU tehdy, bude-li pro 75% voličů".

P. Zinga 4.4.2017 9:05

Nebudu ho volit.

Neznám z minula žádné jeho stanovisko, mimo toho "vítacího". Prezident "všech", financovaný miliardáři? Loutka, Kašpárek...

Š. Hašek 4.4.2017 10:20

Re: Nebudu ho volit.

Na Slovensku mají. Vyzkoušeno. Krom bruselemyšlenek jsem od slovenského presidenta nic neslyšel. No, také nějaké to "sjednocující souvětí".

T. Hraj 4.4.2017 9:05

...a nějaké pozitivní předpoklady?

Drahoš jistě nebude mluvit sprostě, nebude se opile potácet, nebude vypdat jako troska a nebude prudit kandidáty na profesuru.

Mě ale spíš zajímají jeho názory na masmigraci (podepsal výzvu vědců), na bezpečnostní otázky vůbec (president je nejvyšším velitelem), na stav demokracie v EU, na státní suverenitu vs. EU, na klíčové zahraničně politické otázky a aktuální témata. Mám ale skoro pocit že jsem jediný.

J. Šimek 4.4.2017 10:11

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

A o čem je výzva vědců - řešme to rozumem a ne panikou. To vás znervóznělo?

T. Hraj 4.4.2017 10:25

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

Četl jsem v ní úplně něco jiného. Především nepochopení toho, co ta masová migrace znamená a smrtelné nebezpečí, které z ní plyne.

J. Šimek 4.4.2017 10:53

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

To jste hledal paniku mezi řádky a ta tam právě není :o)

M. Moravcová 4.4.2017 11:52

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

především urazil minimálně 80% Čechů, kteří jsou proti migraci. Onálepkoval je stejně, jako ti feťáci z "kliniky".

T. Hraj 4.4.2017 12:28

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

Děkuji za snahu, ale nepotřebuji vysvětlit, jak mám něco číst.

Četl jsem to když to bylo aktuální a citace si nepamatuji. Text to byl ale odpudivý. Ujistil mne, že se signatáři se budu názorově určitě v zásadních věcech rozcházet.

J. Šimek 4.4.2017 13:00

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

Takže jste zásadně proti něčemu, co jste si nezapamatoval, blahopřeji :o)

T. Hraj 4.4.2017 15:04

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

Pamatuji si tu odpudivost a čím byla způsobena. Konkrétní formulace si samozřejmě nepamatuji, což mi ale nebrání zastávat vyhraněný názor. To by bylo směšné.

Vy fungujete nepochybně také tak. Schválně, zkuste se sebe zeptat.

... ... ...no, tak vidíte.

J. Šimek 4.4.2017 17:35

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

Jo tak vy mě vidíte do hlavy:o)

Houbeles, jste obyčejný ukecaný šašek.

Z. Lapil 4.4.2017 12:30

Re: ...a nějaké pozitivní předpoklady?

"Existují odborníci, kteří hledají mezi řádky to, co tam není. A jelikož jsou to odborníci, většinou to tam najdou". J. Nohavice v Mladém světě, asi v r. 1987.