15.6.2024 | Svátek má Vít


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 1.7.2009 9:04

Český problém je,

že Češi musí tu odpověď i v tak evidentním případě stále ještě hledat. A oni u toho kecají a mlží, prostě česky blbnou a čas běží a krade se dál. Prostě česká demogracie.

PETR 1.7.2009 8:54

Pan senátor ČUNEK

by mohl všechny, kteří se odváží pochybovat o jeho bezúhonnosti, žalovat a vysoudil by možná víc, než mizerného půl miliónu, o který údajně na začátku šlo. Nikomu z nás neprošťárala policie a auditní firmy majetkové poměry tak, jako jemu. A nenašel nikdo nic. Tak už s tím přestaňte, pánové ! Nebo nemáte o čem psát ? Tak nepište. Uvolní se místo pro důležitá témata. Například, jak snížit státní aparát. Navrhnu jednoduchou metodu: O dvě třetiny jej snížit, plošně, tedy nechat každého třetího jako při rozpočítávačce a pak  si teprve sednout a uvažovat, koho z těch zbylých ponechat. Budou-li přebyteční úředníci pobírat podporu v nezaměstnanosti - a to asi budou, co by s nimi kdo dělal - přijde to stát  o miliardy méně, než jejich dnešní platy, kanceláře, elektřina, vytápění apod. Některé budovy bude možné prodat.

brok 1.7.2009 9:12

Re: Pan senátor ČUNEK

Pane Petře, Váš návrh je tak rozumný, že určitě neprojde. Nebyla by tam nějaká kravina, jako např zřídit komisi pro řízení komisí apod.

Jan Cháb 1.7.2009 11:52

Re: Pan senátor ČUNEK

Víte, já o tom, co se dělo v justici, nic nevím (totiž vím zhruba, co bylo v tisku atd., ale to se dá zmačkat a zahodit do kontejneru na papíry). Co považuji za pozoruhodné je, že si snad nikdo nedal práci s analýzou okažiku spuštění aféry kolem pana Čunka a nepoložil si otázku" Komu to mělo a má dodnes sloužit? Odpověď na tuto otázku měla být úvodní pasáži článku pana Hvížďaly. Bez ní totiž jdou ostatní konstrukce jaksi do ztracena.

mag 1.7.2009 13:22

ano, otázka "komu to posloužilo" je klíčová

 že celá akce proti J.Č. neposloužila "koaliční vládě" je zřejmé

 a vzpomeneme-li komu prokurátor Obst oddaně sloužil při akci proti panu V. Hučínovi, hráči za kulisami by rychle v novinách (televizi) mohli obdržet konkrétní jména ..

 ale doby odvážné a zvědavé Sabiny Slonkové či až na dřeň píšícího Štětiny jsou pryč; noviny (televize) se nimrají v hovadinách a vzájemně od sebe opisují, sledovanost (čtenost) klesá, je méně peněz, nelze platit solidní investigativce, a tak dál po sestupné spirále ... 

iF 1.7.2009 8:53

Pane Hvížďalo,

tady jste poněkud přestřelil. Justiční mafie nevznikla kvůli případu Čunek. Justiční mafie zde panuje již od počátku nového režimu. Je to propletenec policistů, státních zástupců a soudců, kteří jsou jednak zdělěni z minulého režimu a jednak těmi, kteří do těchto struktur přišli až po "listopadu", ale díky svým morálním, či spíše nemorálním vlastnostem pochopili, že je výnosnější pracovat na objednávku než hájit a nastolovat spravedlnost. Zpočátku byli opatrní a nechtěli na sebe moc upozorňovat, pak si ověřili, že mohou opravdu téměř vše a projde jim to, a dnes to máme v tom stavu, že na něj reagujete konečně i Vy. Ale naprosto nevhodným příkladem. Domnívám se, že obvinění pana Čunka má původ v řadách vysokých činitelů KDU-ČSL, kteří nechtěli pana Čunka jako předsedu strany, ale chtěli jiného předsedu. Což se jim nakonec povedlo. Chování orgánů činných v trestním řízení, tedy zpočátku policie a státního zástupce bylo jednoznačně motivované "něco" na pana Čunka najít. Bylo to tak okaté a likvidační, že protistrana použila stejně účelové postupy.

Řekni, koho chceš odsoudit a já už to zařídím.

Řekni, koho chceš neodsoudit a já už to zařídím.

Stačí jen zaplatit.

>-

drak 2 1.7.2009 10:53

Re: Pane Hvížďalo,

:-DA jak už bylo na NP v diskusi zmíněno, stál za přesvědčování, zhrzené a sexuálně neuspokojené sekretářky bývalý fousatý ministr spravedlonosti, také přerovák. Tam se to samými mafiány hemží!;-O

pepa z depa 1.7.2009 8:52

Pro "novináře"

Pane Hvížďalo, chtěl bych Vám pár událostí připomenout, ale nevím, zda na ně máte nastaveno ucho, tedy jestli jste schopen, po těch létech mezi "novináři" reálně a hlavně nezávisle vnímat. Článek je plný Vašich myšlenkových konstrukcí, teorií, ale žádný důkaz pro svá tvrzení nepředkládáte. Zmínil jste kauzu Čunek, té se dotknu. Nechci řešit Čunek vinen-nevinen, jen Vám připomenu pár detailů pro osvěžení paměti, již zřejmě hodně unavené. Kauza Čunek vznikla v říjnu 2006 údajným protiprávním vystěhováním nepřizpůsobivých občanů, převážně rompů/cikánů ze vsetínského pavlačového domu u polikliniky, dále obviněním ze sexuálního obtěžování své sekretářky Marcely Urbanové a nakonec, když ani tyto věci nestačily, tak obviněním z úplatku pro údajně nevýhodný prodej části městských bytů. z těchto trestných činů byl obviněn Jiří Čunek, pro žádný z vyjmenovaných činů se nenašel důkaz a skončilo to. To, co z toho pak udělali takzvaní novináři, to jsme si mohli dlouho číst na předních stránkách novin. Vy pane Hvížďalo, jste jeden z členů té smečky, neuvědomuji si, že byste napsal nějaký článek, ve kterém jste protestoval proti postupu policie nebo severomoravských dozorových státních zástupců v této uměle vytvořené kauze. Takže pane Hvížďalo, buďte zticha, zůstaťe v koutě a vůbec se k ničemu nevyjadřujte, pište prosím jen o tom, čemu rozumíte a k čemu jste si nastudoval nějaká fakta. Další pokračování štvanice na Čunka bez jednoho jediného relevantního důkazu je jen vyústěním právního marasu okolo nás. Děkuji za pochopení!

drak 2 1.7.2009 10:56

Re: Pro "novináře"

:-Dpepo z depa- přeně popsáno! Záměrně vytvořená kauza a novináři, buď hloupí, nebo na objednávku ho v tom máchali dva roky. A ti kteří odešli z vlády s desítkami, ba stovkami milionů, to je pro ně normální!;-O

gnomon 1.7.2009 17:13

Re: Pro "novináře"

Rovněž si myslím, že jediný důvod proč Jiří Čunek nezapadl do pražské party  a bylo potřeba se  ho za každou cenu  zbavit  byla jeho konstruktivní  a zřejmě samostatná práce, které navykl při řešení problémů na městské úrovni. Když chce někdo pražské partě radit a řešit problémy po svém je to pro ně na závadu. Metody, jak se tohoto člověka zbavit a vyštvat ho z Prahy jsou vždy podobné. Znám více takových případů z podnikové  úrovně. Např. o averzi vůči Slovákům, kteří pracovali v minulém režimu v Praze na ústředních  federálních orgánech se dosud vypravují vtipy. Přesto se ale domnívám, že soudcovská mafie existuje např. i v jiných  případech a o nich se mnoho nepíše.                                              

DS 1.7.2009 8:48

soudruh Hvížďala

je buď senilní,lhář nebo vůbec neví o čem mluví.Soudružka Benešová ,bývalá komunistka s chováním domovnice je největší mafián v justici.Kdo má nějaké zkušenosti s naším soudnictvím ví,že na zákony se u našich soudců a státních zástupců spoléhat nemůže.Nemám rád Čunka,ale zdravím rozumem je mi jasné,že to udání od té podivné ženské po pěti letech bylo silně podezřelé.Proč čekala pět let až bude Čunek známá osoba?proč nešla hned na polici a neoznámila úplatek?Soudruh Hvížďala cítí,že se blíží volby a že by jeho rodní soudruzi mohli prohrát,tak je třeba vytáhnout staré kauzy něco si přivymyslet a dál už to půjde samo.Poškodit nenáviděného politického protivníka je pro nobináře přeci tak snadné!

Astonova Vila 1.7.2009 8:44

Hvížďala-zlosyn nebo jen užitečný idiot?

jo jo 1.7.2009 10:25

Re: Hvížďala-zlosyn nebo jen užitečný idiot?

;-D R^

Tino 1.7.2009 8:42

Už je to na dobrý cestě!

Takže máme jasno - Topolánek za justiční mafii může. U lidovců patrně nejvíc Kalousek, ale není uváděn. Lidovci se ve vedení obnovili a je u nich naděje.

Takže Topolánkova vláda je pryč a jen stěží znovu příjde k vládě. Proto je jistota, že Paroubek spolu s ostaními socialisty ve spolupráci s komunistickou stranou zasáhnou účinně proti justiční mafii, nechají vyhodit hlavouny mafie, zavřít a převychovat. Socialismus jsme tu již měli a osvědčil se co do práva. Cokoliv strana považovala za správné, to soudci vykonali a nikdy jinak na věčné časy.

Tak jásejte příznivci socialismu a komunismu. Je to na té správné cestě s tou mafií. Mafie bude poslouchat a to ty správné. Právo bude opět účinkovat tak jak má a to pro správnou cestu v politice. Pro socialismus za komunismem! Neboť komunismus váš cíl a spravedlnost kolektivních je tou nejvyšší. Co tam po právech jedinců. Kolektiv vše - jedinec nic!         A Toplánka můžete příležitostně třeba popravit, vždyť justice bude držet basu s těmi správnými, ne?!

Lípa 1.7.2009 8:38

Justiční mafie se vytvořila, když pan Hvížďala nebyl stíhán za rozkradení

Justiční mafie se vytvořila, když pan Hvížďala nebyl stíhán za rozkradení čtenářského kmene při tzv. privatizaci Mladé fronty. Mlčel k tomu tehdy jak Havel, tak i Klaus. Zloděj křičí, že mafiánem je někdo jiný - to je úsměvné, ale velmi české.

Lípa 1.7.2009 8:30

Marku, máte snad nějaké nové poznatky k Jiřímu Čunkovi?

Nebo se v té kampani "jen" vezete s Hvíźďalou?

Lípa 1.7.2009 8:28

oprava

Jiří Čunek je nejprokádrovanější politik v České republice, na pátrání v

okolí jeho osoby bylo vynaloženo nejvíce prostředků - nejen státních,

ale i soukromých. A nikdo nic nenašel!

kopec 1.7.2009 16:55

Re: oprava/pro Lipu

Nikdo totiz nehledal tam, kde by se mohlo neco najit. Vysvetelete me, proc tedy pan Cunek uradl ze spisu diar pani Urbanove a znicil ho?

Marek 1.7.2009 8:28

Čítankový případ zpolitizování justice

Topolánkova vláda byla založena na podvodech,vydírání a korupci.Tzv.přeběhlíci ,na nichž vláda založila svoji existenci,byli produktem této praxe.Pak už to pokračovalo stejným způsobem,špinavostmi před každými volbami,mafiánskou volbou prezidenta a mj. tzv.justiční mafií.Hlavní vinu na této smutné kauze připomínající praxi justice za komunistů nese expremiér Topolánek.On pomocí svých lidí jako Dalík,Němec a Langer donutili nejvyšší státní zástupkyni,aby se podvolila politickému tlaku a s pomocí všeho schopných lidí z justice Čunkův případ takzvaně "vysalichovala".Čítankový případ zpolitizování justice,která v právním státě musí zůstat vůči politickým tlakům zcela imunní.Kučerův výrok o tom,že právo musí jít stranou,když hrozí pád vlády dokazuje,jak jsou někteří soudci ochotní jít vládní moci na ruku.Zajímavá byla i skutečnost,jak rychle Topolánek a spol Čunka odkopli,když byl už pro ně nepotřebný.

Lípa 1.7.2009 8:27

"Novinář" jen živí neodůvodněné kampaně. Justiční mafie funguje díky novinářům

Pan Hvížďala píše, že "pana Čunka se měli zbavit okamžitě sami lidovci kvůli sobě". To je výsměch! Jiří Čunek je nejprokádrovanější politik v České republice, na pátání v okolí jeho osoby bylo vynaloženo nejvíce prostředků - nejen státních, ale i soukromých. A nikdo nic nenašel! Nevšiml jste si? Máte-li něco, soudruhu Hvížďalo, sem s tím. Zelení neměli vlastní program, proto se zviditelňovali pokřikem proti koaličnímu partnerovi ve vládě. Dodnes se neomluvili, a proto jim to voliči spočítali.  Justiční mafii zde neustavil Topolánek, ale dávno před ním Klaus a Havel. Komunističtí soudci byli doživotně jmenováni těmito dvěma hoštaplery na návrh dalšího vejlupka ministra Nováka, kterému náměstkoval Cyril Svoboda a poskoka dělal Ivan Langer. Až budete zase něco psát, tak si o tom něco zjistěte.

takjinak 1.7.2009 8:26

Havel

 Pane Hvížďalo, tvůrcem byl především Havel, Václav Havel.

M. Zima 1.7.2009 8:13

Pane Hvížďala,

Váš přístup k justiční mafii není oproštěn od českého myšlení. Zcela opomíjíte pro Čechy typickou "animální" komponentu, která říká, že "spravedlivé je to, co mě momentálně zvýhodňuje". Evropské právní cítění, které je dnešnímu Čechovi zcela cizí to vnímá jako primitivismus. A ten je charakteristický nejen pro Havlův Samet, Kontinuitu Rychetského Parkanové, kLause, atd. ale i např. pro Vašeho Hraběte a jeho detektivy. Potom, co relevantní mafiáni zavedli do justice tržní vztahy, které realisují pomocí zlomených figur, (viz kLausovo jmenování soudců, utajení komunistických minulostí, ...), dnes skutečnou justici v Česku de facto nenajdete a nikdo ji ani nechce. Kdyby tomu bylo jinak, musel by Fišer tu husu, kterou mu nacpali jako ministra, obratem vyhodit. Ale neoblbuje jenom Fišer, když Vy píšete, že to mohou občané někomu spočítat při volbách, činíte totéž. Jestliže má přijít v Česku někdy změna k lepšímu, tak prostřednictvím EU a to ještě "proti vůli českého lidu".

Tatar 1.7.2009 8:38

Re: Pane Hvížďala,

V EU samozřejmě nemají žádné skandály, korupční případy, politici jsou tam čistí jak křišťál, dotační politika je přesně to, co potřebujeme, nikým nevolení komisaři (to slovo má velmi zajímavou historiui) vymýšlejí někdy dobré věci, ale většinou jsou to samé blbosti, které by při použití zdravého selského rozumu nemohly nikoho ani napadnout. Tak to tedy bude změna k lepšímu!

M. Zima 1.7.2009 9:01

Bez EU byste v českém kLausifátu

každé ráno zpívali ódu na Profesora, tomu by v Praze vybourali baráky na zvláštní pruh, atd.

Ostatně, Vy sám Vašim příspěvkem dokládáte "plochost" českého myšlení. Pochopitelně má EU skandály a nedostatky, otázkou je, jak je řeší a to je stále ještě jiný svět, nežli Česko

;-o 1.7.2009 12:24

Zima Re: Bez EU byste v českém kLausifátu

oni vole.

Skybird 1.7.2009 8:06

Chce to zásadní změny - a máme je ve svých rukou (pokud nebudeme jako ovce !)

Máme zde demokracii na český způsob a v tom je jádro pudla. Je snad demokracií házení stranickými sekretariáty ve spolupráci s příslušnými zájmovými skupinami sestavených seznamů "zasloužených" partajníků (t.zv. volebních lístků) podpořených mediální propagací a obhroublou kampaní do uren ? Přitom na výběr kandidátů nemá normální občan nejmenší vliv. Klidně vám tam třeba na jižní Moravě naservírují někoho, kdo by neprošel v Ostravě a v Ústí šíbra z Prahy místo místního, kterého by si Severočeši přáli více.

Pojďme po dosavadních trpkých zkušenostech zkusit volit jednotlivé poslance ! Ať si partaje nadále diktují své seznamy vyvolených, ale potom s nimi "zatřepeme" např. podle abecedy, napíšeme je na jeden dlouhý volební lístek a voliči zaškrtej třeba až 15 z nich. Potom to přetřídíme podle počtu obdržených hlasů a prvých x půjde za volební kraj do sněmovny. No a samozřejmě kandidát musí mít celé minulé volební období trvalé bydliště v příslušném volebním kraji.

Volební systém nám nediktuje žádná EU - máme to ve svých rukou a co nejobjektivnější výběr poslanců, přeorání parlamentu a odstřihnutí klientelistických vazeb považuji za jeden z našich prvořadých národních zájmů.! Nadáváme na LS a někteří se jí bojí jako čert kříže. Ale záležitosti podstatné, které ovlivňují náš život více než nějaká LS a máme je sami ve svých kompetencích nejsme schopni solidně vyřešit.

Tino 1.7.2009 8:28

Re: Chce to zásadní změny - a máme je ve svých rukou (pokud nebudeme jako ovce !)

Váš názor není úplně špatně, žel nemáte jasno v jednom. Že totiž ne každý jde volit tu svou oblíbenou. Ne každý občan má dost odpovědnosti k budoucnosti země. Je jich víc než polovina, těch co to mají na háku.

Z pohledu toho, je pak váš názor jen o kosmetické úpravě volebních pravidel a ne o nápravě špatného. Kdybyste trval na volební povinnosti namísto svobody volit a pak i na dalších úpravách způsobů voleb, potom by váš názor mohl být i ucelený a ne jen kosmetikou voleb.

Co se podle vás změní, když oddaní voliči socdem, ODS, Lidovců, KSČM budou preferovat jen zástupce z regionu? Snad se někteří hlavouni nedostanou občas na čelo kandidátky. Ovšem jen někdy a ne vždy a taky je otázka, zda je to pro strany výhodné. Jednoduše je tohle jen zobtížení volebního boje a tím i jeho prodražení.

Občané nadávají na politiky, vyčítají jim ziskuchtivost, špatnou práci v řízení státu. Samotní občané ale ani zpoloviny nejdou rozhodovat o politickém směřování státu. Nějak se jim to v datu voleb nehodí, mají něco jiné na práci a nebo prostě se jim nechce. Vymlouvají se na nepřehlednost politiky u nás, na svou vlastní bezmocnost zasahovat do dějů. Chvíli na to ale dávají k lepšímu své nápady, jak by se mělo to či ono ve státě dělat.

Vážený, jděte do politiky a naplno si to zkuste! Zkuste cokoliv ve státě změnit a to k lepšímu. K horšímu to jde lehčeji. I nevzít úplatek je pro politika problém, natož s korupcí cokoliv udělat. Tak vám přeji hodně štěstí v prosazení úprav způsobů voleb:-/

Skybird 1.7.2009 9:23

Re: Chce to zásadní změny - a máme je ve svých rukou (pokud nebudeme jako ovce !)

No oni by lidé volili i ty menší strany, protože by věděli, že to má smysl. Že se dobrý kandidát třeba namátkou i Věcí veřejných může do parlamentu dostat. Já vím, vedlo by to k většímu počtu stran ve sněmově, ale asi by v naší situaci pozitiva převážila nad negativy.

Jak chcete jít do politiky ? Když vstoupíte do nějaké strany, tak musíte s vlky výti a nebo Vás ty partajnické mlýny semelou !

Klidně povinnost volit - pod peněžitou sankcí.

Tino 1.7.2009 8:03

Tak, viníka by Hvížďala měl

Ano, je důležité označit kdo je za vše vinen, aby se totiž mohlo beztrestně pokračovat dál. Hvížďala označil konkrétní osobu před národem zodpovědnou za mafiánský systém v justici. Sám Velký Topol je nejvyšším v mafii!(podle něj)

Hvížďala, voni jsou šáhlej! Justiční mafie není ze snahy nějakého Topolánka, ale z podstaty své dřívější neustálé prověřované soudcovské hierarchie zodpovědné straně komunistické, potažmo STB. Jen absolutní ignorant může přisuzovat mafióznost justice někomu z politiků dneška protože využil oné mafie ke svému prospěchu.

Žádní Lidovci, žádný Topolánek! Jen stará garda justičních představitelů, co za moc velké peníze už dávno prodali ďáblu duši a nedokáží s tím skončit. Udělat z Topolánka původce tohohle organizovaného zločinu vyžaduje pořádně silný žaludek.

Kde na ty blafy chodí Hvížďala?!

Hrad 1.7.2009 8:09

Re: Tak, viníka by Hvížďala měl

.... chodíš? Jako ty. Do drogerie.