27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jen si zahrávejte

Jak je pěkné chodit po světě a pohrávat si s předčasnými volbami, chtělo by se parafrázovat klasika. ODS hraje, tak jako ostatní, hru s Andrejem ne, s Lojzou ano, s Mirkem ano a s Andrejem zase ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 25.10.2017 8:38

Paní Jandáková, zdravím, včera večer

jsem rovněž přirovnal pana profesora Fialu k Sobotkovi:

http://1url.cz/Qtgq5

Velmi by mě zajímal Váš názor na můj odkaz v závěru této diskuse na Dostojevského a jeho "Zápisky z podzemí". Začínám mít totiž dojem, že současné sebestředné a sebeuspokojené vedení ODS vsadilo na voliče "vzor paní Hájková". Ten ale "píše zápisky z podzemí" a je pro jádrovou část ODS naprosto netypický: ta je spíše pragmatická, státotvorná, a zajímá se spíše o daně a o budoucí postavení naší Republiky v Evropě.

V. Klepetko 25.10.2017 8:40

Re: Paní Jandáková, zdravím, včera večer

Omlouvám se, toto má být replika na Váš příspěvek, ale omylem jsem vytvořil samostatné vlákno.

J. Kohoutek 25.10.2017 8:08

Souhlas.

Pokud dojde k předčasným volbám, ANO ještě více posílí. Získá hlasy těch, kteří očekávali koalici jejich strany s ANO. Jinými slovy, voliči, kteří nechtěli volit ANO, ale chtěli aby vláda někam směřovala se mohou cítit podvedeni.

M. Těhanová 25.10.2017 8:57

Re: Souhlas.

Je to smutné, ale spíš to ukazuje na to, kolik lidí si nechá nabulíkovat cokoli, ale protože se o politiku nezajímají, zvolí toho, koho je nejvíc slyšet.

Bohužel, proti nevědomosti a tuposti se bránit nedá.

J. Kohoutek 25.10.2017 9:45

Re: Souhlas.

Bohužel, toto je přesně názor, se kterým nemohu souhlasit. Rozhodně se mi příčí považovat ty, kteří volili jinak než já, za tupce a nevědomce. Myslím si, že tento názor vypovídá o hlouposti toho, kdo ho prezentuje.

J. Kulheim 25.10.2017 8:07

Je po volbách.

Politici to mají skutečně těžké. Voliči rozdali karty. Teď se ukáže kolik z toho co slibovali, dokážou splnit. Všechny strany chtějí být v opozici. Jenom Okamura ví, že pokud bude v opozici, tak toho ze svého programu nic neprosadí?

Jsem volič ODS. Před volbami jsem napsal, že „všichni proti Babišovi“, není politický program. Je po volbách a zase je to stejné, žádný nechce s Babišem vládnout. Ale politika není o o tom, jestli mám rád pana Babiše nebo ho nenávidím. Ale ČR potřebuje schopnou vládu. Kdo bude řešit celostátní problémy?

Voliči věděli o jeho problémech s orgány činnými v trestním řízení a volilo ho cca 30% voličů. To je nutné respektovat. Řešení věcí veřejných není o tom jestli Babiš porušil zákon nebo neporušil. Nechejme to na orgánech činných v trestním řízení. Já policajtům ani právníkům nevěřím od té doby co zlikvidovali Nečasovu vládu a za 5 let nepředložili nic z toho z čeho je obvinili. Budou nám vládnout policajti a právníci.Policajti mohou zlikvidovat každého. Pokud budou zmatky, je to voda na jejich mlýn.

Podívám se na současnou situaci jako volič ODS. 1/Vláda vzniknout musí. 2/Možných variant několik. 3/ODS už jednou "zachraňovala" resp. umožnila vznik menšinové vlády. Cenou za to, chtěla prosadit změnu volebního systému. Změna volebního systému se nekonala, dodnes je tzv oposmlouva terčem kritiky aniž by někdo řekl o nějaké jiném nebo lepším řešení. 4/ Minulost už byla. Teď je potřbné vytvořit akce schopnou vládu, která musí řeši systémové změny ve financování důchodového, sociálního, zdravotnického a školského systému. 5/ODS k prosazení svého programu neměla nikdy lepší podmínky ani nikdy nebude mít.

ODS se očistila od různých šibalů. Je možné, že pro některé voliče by byla nedůvěryhodná pokud by vládla s Babišem. Ale Babiš je pragmatik a po volbách to není o Babišovi. Myslíte, že Babiš chtěl jít do vlády s ČSSD, KDÚ ČSL? Bral to jako podnikatel. Někdo vládnout musí a žádná jiná varianta není možná.

M. Šejna 25.10.2017 8:14

přesně tak, pane Kulheime

dnes s Vámi (světe div se) absolutně souhlasím.

Já jsem tradiční volič ČSSD. Letos jsem je ale odmítl volit, jak mě nasrali tím, že poslední rok jen kydali hnúj na koaličního partnera Babiše. Tak ať si jdou do opozice. Aspoň se ta moje "rodná partaj" zbaví gaunerů typu Chovanec, Sobotka a Zaorálek.

Hned po těchto volbách jsem tady napsal, že doufám v koalici ANO-ODS, a to přesto, že jsem levičák. I já upřednostňuji funční vládu před ideologií. Mě je ukradené, že nebudou vládnout moji oblíbenci. Já chci aby vláda fungovala.

M. Klas 25.10.2017 8:19

Re: přesně tak, pane Kulheime

"a to přesto, že jsem levičák". Promiňte, ale to není přesto, ale proto! Samozřejmě jako levičák podporujete vládu levicové strany ANO. Ti přece jako správní levičáci prosazují naše co největší spoutání státem a omezení našich práv.

M. Šejna 25.10.2017 8:39

on vás někdo spoutal?

co se vám stalo v posledních 4 letech, že jste spoutanej?

M. Klas 25.10.2017 13:35

Re: on vás někdo spoutal?

V minulé vládě se jen rozkoukával a neměl tam většinu. Teď stačí jen čekat, až na ty zm.dy (myšleno občany) klekne.

J. Kulheim 25.10.2017 9:32

Re: přesně tak, pane Kulheime

Je po volbách. Před volbami jsem psal, že všichni proti Babišovi není program. Teď si myslím, že politici jsou povinni sestavit vládu podle toho co jsou schopni ze svého programu plnit, ne podle tohgo kdo se jim líbí nebo nelíbí. Kdybych měl já sestavovat vládu, tak bych byl také raději ve vládě s nějakou vstřícnou krasavicí než tvrdým oponentem. Věřím tomu, že program by se dal napsat ve dvou větách.

ODS k prosazení svého programu neměla nikdy lepší podmínky, ani nikdy mít nebude. Myslíte, že se V.K. v devadesátých letech vládlo s panem Luxem a panem Kalvodou lehce. Pan Ruml atd. podtrhli stranu. Pan Topolánek musel získat „přeběhlíky“. Pan Nečas měl k dispozici většinu jednoho hlasu a Hovorka vydíral vládu několik let. S kým se současných stran, které se dostaly do parlamentu by to bylo lepší? S partou mladíků, kteří o politice neví nic a jsou jak pytel blech? S Okamurou, Kalouskem, Filipem, Sobotkou nebo se STANem.

V. Klepetko 25.10.2017 8:47

Re: Je po volbách.

Pane Kulheime, podepisuji každé Vaše slovo. Pan Šejna dříve volil ČSSD, já jsem v roce 2013 volil lidovce. Nikdy jsem nezažil, že by nějaká strana principiálně nechtěla prosadit svůj vlastní program!

L. Písařík 25.10.2017 19:13

Re: Je po volbách.

Vidíte, nyní máte možnost vidět stranu, která nechce prosadit svůj program. Kdybych byl jejich voličem, pak bych, podle návodu pana Čapka, vyskočil v podlíkačkách od televize a utíkal Fialovi nalískat, aby se vzpamatoval. Naštěstí nejsem. Třeba tak za mně učiní jeho vlastní členové.

M. Těhanová 25.10.2017 9:21

Re: Je po volbách.

S těmi jeho problémy je to tak, že část jeho voličů o nich nic netušila, protože se nezajímají, a bohužel velká část jim nevěřila, protože minulé zkušenosti z různých obviňování jsou docela tristní.

A spojení s olomouckýma žalobcema a Šlachtou je dost zřetelné, aby člověk viděl, odkud vítr vane.

J. Kulheim 25.10.2017 9:48

Re: Je po volbách.

Vy jste žena a já jsem chlap. Žena to bere emocionálně, chlap racionálně. Nechejme trestněprávní věci posoudit orgánům činným v trestním řízení a posouzení morálky jeho podnikání voličům. On se pohybuje na hraně. Nečas se zachoval čestně a chodí 5 let po soudech. Kdyby nechal ochranku konat, tak by tady nemusel Babiš být. Z opozice s těma Šlachtama, nic neuděláte. Budou chtít pořád dělat politiku za politiky.

Nejde o Babiše, ale o ČR a její budoucnost. Bylo by dobré nahnat Babiše k Okamurovi, KSČM, atd? Někdy je potřebné udělat rizkantní rozhodnutí. Pan Babiš je v úplně jiné pozici než byl ve vládě se Sobotkou. Teď má odpovědnost za chod vlády. V ODS jsou lidé kteří ho dokážou pohlídat.

R. Houška 25.10.2017 7:43

Holásek, jim ten starej Klaus přímo stříká z pera, pardon, z klávesnice...Vaše snaha, aby se ODS totálně odepsala pramení z čeho?

P. Krešňák 25.10.2017 7:34

Pane Holásek, ...

... dnes se velmi mýlíte. Nejde jen o program ale také o obyčejnou slušnost. S lidmi jako je Babiš se nevládne. Mýlíte se i v názoru na EET a kontrolní hlášení. Oboje je třeba zrušit. Je vidět, že asi se s těmito instituty "výběru daní" nepřijdete moc do styku. Jestli si dále myslíte, že když Vám někdo nakálí na hlavu, vy si na to zvyknete a tak se vlastně nemusíte mýt, to je mě Vás líto. Já bych se umyl pokaždé. Krešňák

F. Egerer 25.10.2017 7:53

Re: Pane Holásek, ...

Pane Křešňáku, z tohoto kategorického postoje nevyplyne nic jiného, než předčasné volby a dopadne to tak, jak píše autor. ANO to bude mít "tutové". Takhle si to, vy a jiní přejete?

M. Šejna 25.10.2017 8:00

ano, on si to asi přeje

tak dlouho budou stoupenci ODS žvanit o tom, že slušností je s Babišem nemluvit, až jim díky opakovaným volbám drtivě zvítězící Babiš zavře hubu navěky.

F. Zemek 25.10.2017 8:51

Re: Pane Holásek, ...

co je slušného na ODSákoch ?

podíleli se tu na vládě dvacet let ?

Kam to dotáhli ? '

k dvoubilionovému dluhu ?

to je slušné ))))))

R. Langer 25.10.2017 13:18

Re: Pane Holásek, ...

Hm, a nikdo jiný se na tom nepodílel?

L. Písařík 25.10.2017 19:18

Re: Pane Holásek, ...

Ještě jedno řešení existuje: nenechat si kálet na hlavu, pak se tak často nemusíte umývat a taky mnohem méně páchnete.

J. Franke 25.10.2017 7:26

Jen do toho!

Nejlepší je, když člověk, který se od ODS odvrátil, jí dává knížecí rady. Fandím Fialovi a to právě proto, jak Bureš na ODS nadával a nenechal na nich niť suchou. Já bych s donašečem nešel ani na pivo, natož do koalice.

J. Schwarz 25.10.2017 7:22

Souhlas s autorem -

navíc, pokud paní Udženija opravdu prohlásila že Babiš "opsal program ODS" pak proč s ním nechce do koalice když už mají společný program a tedy "maximální programový průnik"? Tá dámě meselo něco spadnout na hlavu - snad Dominik Feri na paraglidu.

M. Šejna 25.10.2017 8:04

Re: Souhlas s autorem -

Babiš od modrých strak opravdu opsal program. Jen ho narozdíl od ODS dokonce i plnil (přebytek rozpočtu, pokles státního dluhu, nezvyšoval daně). Tohle mu ODS jen tak neodpustí. ODS je totiž proslulá pravicovými ideály, ale levicovým vládnutím.

M. Těhanová 25.10.2017 9:35

Re: Souhlas s autorem -

Protože plagiátoři jsou nebezpeční. Chlubí se pak cizíma zásluhama, neúspěchy hází na ty druhé. Tak proto!

D. Stejskal 25.10.2017 6:41

Škoda Klause jr

Na rozdíl od keců pana Fialy (high pitched voice) se zdálo, že pan Klaus jr. to má v hlavě srovnáno- alespoň co se týče školství. Také se zdá, že školství nějaký názor potřebuje- docela urgentně. Takže počkáme do dalších voleb - jen aby se to v opoziční lavici panu Klausovi jr do té doby nevykouřilo z palice.

A. Bocek 25.10.2017 6:26

Přeju Fialovi pevné nervy,

nechť si voličové Žluté koalice (jeden po otci druhý po řepce) na vlastní kůži zkusí vládnutí svých vůdců.

O. Schnabl 25.10.2017 5:05

Koalice jako lék?

Jen malou poznámku, jak dopadlo prosazování volebního programu v koalici S Babišem nám ukázalo současná složení vlády, ČSSD i Lidovci málem vypadli s PS.

P. Dvořák 25.10.2017 5:27

Re: Koalice jako lék?

Fakt málem vypadli kvůli Babišovi?

:-))