18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jen si zahrávejte

Jak je pěkné chodit po světě a pohrávat si s předčasnými volbami, chtělo by se parafrázovat klasika. ODS hraje, tak jako ostatní, hru s Andrejem ne, s Lojzou ano, s Mirkem ano a s Andrejem zase ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 26.10.2017 6:22

Re: Je lépe v opozici než v pozici? Asi ano.

Propagandě se vyhýbám. Na zprávy v televizi se nedívám, poslední tiskovinu Finmag jsem přestal podporovat. Mým jediným zdrojem je internet, kde si zatím mohu vybrat mezi zdroji. Píše tam kdekdo kdeco, takže každá informace musí být vyhodnocena podle orientace zdroje, protože každý píše o skutečnostech podle svého úhlu pohledu. Tolik k vlivu propagandy na mou osobu. Vím o ní a snažím se její vliv eliminovat, nakolik to jen jde.

Co se týká programů, na mě působí program ANO pro volby 2017 jako snůška vágních slibů, zatímco program ODS je mnohem, mnohem konkrétnější. Jelikož program ANO je všeobjímající, mohlo se stát i to, že si paní Urdženija myslí, že došlo k vykradení jejich programu. Proto i já píšu o neexistenci programu, ne že bych nevěděl o existenci písemné formy, ale pro mě to není program, ale snůška mnohdy úsměvných slibů. Babišovi nevěřím ani nos mezi očima. Je to predátor, který jde tvrdě za svým - získání a udržení co největší OSOBNÍ moci. Službu veřejnosti tam nevidím. Program ODS mi vyhovuje, uvidíme, co se jim podaří. ODS by měla podpořit menšinovou, jednobarevnou vládu ANO, aby se ANO (podobně jako VV) mohlo před veřejností patřičně znemožnit. Ono k tomu možná časem dojde, pokud tedy Andrej nenajde nějaké děvky, které mu vytvoří koaliční fíkový list. Na Andrejovi je mi sympatické jen to, jak proti němu vystupují zděšení EU pohůnci, i když nechápu proč to dělají. Babišovo mletí prázdné slámy o reformě EU je jen mletím prázdné slámy.

P. Portwyn 25.10.2017 16:04

No já nevím, jestli by Míra

Kalousků měl doufat v předčasné volby, když je obyvatelstvo ČR dle něj v podstatě tvořeno ruskými agenty ;o) Na urychlený dovoz nových uvědomělých voličů z Tuniska a Čadu to zatím nevypadá...

J. Pospíšil 25.10.2017 15:57

Všechny tyto příspěvky odvádějí pozornost

od toho, že zatím nebyl nikdo pověřen sestavením vlády.

Až někdo bude, tak se o to pokusí a bude to jeho odpovědnost. Buď vládu sestaví, nebo se mu to nepodaří.

Pak budou ještě dva pokusy a teprve potom nové volby.

Celé debaty zatím slouží jen k pokusům manipulovat příštími vyjednávacími partnery. Aby trochu znejistěli a byli přístupnější.

Zatím se jedná spíš o posty ve sněmovně, a tam si ODS nepočíná nejtaktičtěji. Navrhuji mě je takové neelegantní. A Zahradilovy jakoby intriky jsou zcela srandovní. No, nechtěl to nechat na Fialovi a udělal vola ze sebe. Tedy v tom lepším případě, který předpokládám.

V. Klepetko 25.10.2017 16:25

Re: Všechny tyto příspěvky odvádějí pozornost

Omlouvám se, balím, nestíhám - co provedl ten Zahradil?

V. Klepetko 25.10.2017 16:30

Re: Všechny tyto příspěvky odvádějí pozornost

P.S. V podstatě máte pravdu, ale diskuze se točí kolem toho, že si Fiala nechal odsouhlasit všemi orgány a kluby, že prostě žádné jednání s ANO o vládním angažmá ani podpoře menšinové vládě nebude - a to ještě před tím, než prezident republiky vůbec někoho pověřil jednáním !

To je popření základních principů a zavedených procedur parlamentní demokracie.

Ś. Svobodová 25.10.2017 13:59

Řekla bych to stručněji

České volby nejsou u většiny stran ničím jiným než náborem proti něčemu. Letos se tím náborovým vřískáním proti Babišovi zahnali sami do rohů.

J. Kombercová 25.10.2017 15:35

Re: Řekla bych to stručněji

Se slovem "vřískání" být vámi bych postupovala opatrněji. Protože podle mě nejlíp umí vřískat Babiš. Nebo jste si nevšimla jeho způsobu diskutování? Pokud tedy má oponenty, abych k němu byla spravedlivá.

J. Pospíšil 25.10.2017 16:08

Re: Řekla bych to stručněji

Ano, Babiš je ukřivděný v každém svém šroubovaném souvětí, tedy jestli se to, co z něj jde, dá nazývat souvětími.

Mluví bez teček, vypadává z vazby, mluví s odbočkami na své pronásledování. Podobně mluvil Dubček.

Ale třeba se tak u nich v partě mluví.

V. Klepetko 25.10.2017 16:37

Re: Řekla bych to stručněji

Slyšel jsem párkrát Vlčka v jeho kanclu. To byla síla :-))) A ČSSD měla v té době solidní výsledky. Svobodní mluví velmi kultivovaně ale nikdo je nevolí. Čím asi to bude? :-) Hloupý volič? S touto teorií se politický program prosadit nedá...A k čemu politická strana, která nic neprosadí?

Ś. Svobodová 25.10.2017 17:43

Re: Řekla bych to stručněji

Volič nemusí být hloupý, ale je ovlivnitelný. Dejte dohromady neviditelnost Svobodných na ČT, kampaň "volte jen volitelnou stranu" a nedostatek financí na propagaci a výsledkem je, co je.

V. Klepetko 25.10.2017 19:07

Re: Řekla bych to stručněji

Jenže jak řešit ten problém s ČT? Je zcela evidentně jasně stranicky vyprofilovaná, straní jen někomu. Ovšem jakákoliv institucionální změna zde bude vnímána jako "útok na demokracii" Co s tím? Sám nevím. Možná by si dala třeba řešit "přímá volba ředitele všemi koncesionáři". S tím, že by mediální Rada vygenerovala kandidáty. Nic by to nestálo, hlasovalo by se jednorázově - variabilním symbolem na složence:-))). Okamura by brečel štěstím a "nepřímí demokrati" by snad ani nic nenamítali...

Ś. Svobodová 25.10.2017 21:38

Re: Řekla bych to stručněji

Ověřit objektivnost a vyváženost konkrétní TV produkce by neměl být v dnešní době problém. Problém vidím v tom, že i když Rada ČT uzná na základě stížnosti chybovost či nevyváženost, tvrdí, že se nejedná o delikt (Pražák - ukrajinská krize). A když soud udělí pokutu ČT, ten jí zaplatí z našich poplatků. Změna zákona je nutná. Za pravdivost a vyváženost by měl odpovídat konkrétní vedoucí a za chyby své a svých podřízených platit ze svých odměn. Rada ČT by měla být volena kupř. jako soudní porota v USA, nebo losem z přihlášených či podobně...

Ś. Svobodová 25.10.2017 17:32

Re: Řekla bych to stručněji

Myslím, že v těchto volbách se většina lídrů politických stran a jejich pomahačů chovala jako opice, kde se samci snaží konkurenci odstrašit vřískáním a házením exkrementů. Že vyhrála tlupa s největším všešťanem je zásluha všech, kteří na takovou hru přisptoupili. Tyto volby byli především jejich civilizační prohra.

L. Písařík 25.10.2017 18:55

Re: Řekla bych to stručněji

ANO, máte pravdu, Babiš vříská a ostaní kvičí jak svině. Fiala první.

F. Navrátil 25.10.2017 13:27

Babišova mucholapka

Na úlohu ODS lze nazírat i z jiného úhlu, než předkládá autor. Mám takový dojem, že Babiš nestojí o koalici s ODS a postoj Fialy a současného vedení mu v tom jen nahrává. Jeho cílem je, po špatných zkušenostech s koalicí, menšinová vláda. Pokud mu ji ostatní neschválí, tím lépe. Po mnohaměsíční úřednické vládě jmenované Zemanem, budou předčasné volby a po nich už bude ANO vládnou s parlamentní většinou. Tedy, Fiala není padouchem, ale obelstěnou obětí.

V. Klepetko 25.10.2017 13:32

Re: Babišova mucholapka

Je jedno jestli je to padouch nebo oběť. Každopádně nemá ten pan profesor žádný politický instinkt ani rozum, a přitom to může být jinak chytrý a hodný člověk!

Velké varování pro prezidentskou volbu!

P. Rudolf 25.10.2017 13:39

Re: Babišova mucholapka

Politika se velmi často podobá pokru. Fiala, kromě toho, že má dost mizernou kartu, zjevně tuto hru zatím ještě nepochopil.

V. Klepetko 25.10.2017 14:04

Re: Babišova mucholapka

Nevím jestli se shodneme na tom, že nyní je potřeba za každou cenu najít nějakou vetšinovou kombinaci demokratických stran, včetně Babiše, a není až tak podstatné v jaké konfiguraci. Babiš se nedá vmanévrovat do nějaké pasti v podobě vlády, závislé na blahovůli KSČM! Takže by se v případě ne-ne-ne-ne-ne naplnila hrozba rychlých předčasných voleb - které lze technicky protlačit celkem snadno, když se na sílu zvolí předseda Sněmovny - a tam by to nemuselo dopadnou dobře, když to vezmu do důsledků, vlastně pro nikoho.

V. Novák 25.10.2017 14:34

Re: Babišova mucholapka

Jestliže postoj Fialy a současného vedení ODS Babišovi jen nahrává, není Fiala obelstěnou obětí ani padouchem, ale blbem, mistrem světa (nebo aspoň republiky) ve skoku na špek a šlapání na hrábě... Jako politolog a předseda druhé nejsilnější strany si to nemůže dovolit.

Ś. Svobodová 25.10.2017 14:35

Re: Babišova mucholapka

Fiala je svou vlastní obětí. Stejně jako Kalous postavil nábor voličů ODS na antibabišismu a ne na volebním programu. Mylně domnívá, že mu tito voliči zůstanou věrni i v příštích volbách, pokud je nezradí. Nechápe, že ho pak opustí ti voliči, kteří uvidí, jak zmaří možnost program uskutečňovat.

S. Landa 25.10.2017 14:43

Re: Babišova mucholapka

Zajímavé, jak profesora Fialu v předpovědích vývoje trumfne nějaká Svobodová...

Za sebe mohu říci, že bych ho pro příští volbu a i pro časy další opustil, šel-li by na ruku Babišovi.

V. Klepetko 25.10.2017 15:17

Re: Babišova mucholapka

Možná by to bylo dobré pro Vás i pro ODS.

S. Landa 25.10.2017 15:23

Re: Babišova mucholapka

Však to nechte na nás a věnujte se budoucnosti Vaší partaje...

V. Klepetko 25.10.2017 15:34

Re: Babišova mucholapka

Nejsem členem žádné strany. A nikdy nebyl.

V. Klepetko 25.10.2017 15:35

Re: Babišova mucholapka

Ani hnutí :-)))))

S. Landa 25.10.2017 15:42

Re: Babišova mucholapka

Ani pohnutí... Prostě, vztahy mezi ODS a jejími voliči nechte na nich.

V. Klepetko 25.10.2017 15:54

Re: Babišova mucholapka

Nevím, jestli je Váš požadavek spravedlivý. Zde na Psu se již velmi dlouhou dobu vede diskuze o vztahu voličů ANO k Babišovi, o jejich intelektuálních charakteristikách a údajných vnitřních poměrech uvnitř hnutí - a jeho údajných temných cílech a povaze. Ta diskuze je naprosto svobodná a nìkdo si na nic nestěžuje. ODS a její voliči - to má být pro nás, nestraníky, nějaké tabu? To téma mě velmi zajímá, měl jsem ODS v širším výběru tří stran a mezi modrými ptáky mám spoustu přátel!

S. Landa 25.10.2017 16:12

Re: Babišova mucholapka

Neberte si můj příspěvek osobně, ale od ránu tu čtu stejné a podobné příspěvky voličů onoho imigranta, a to pouze na téma, jak by měla jedna konkrétní strana (kterou oni nevolili a jindy jí nemohou přijít na jméno) jít na ruku jejich führerovi a neudělá-li to, všichni její členové a voliči skončí v pekle. Je to prostě únavné, tak už jsem třeba nevrlý i tehdy, kdy se to nepatří.

V. Klepetko 25.10.2017 16:44

Re: Babišova mucholapka

Je povzbuzující, že máte se slovem "führer" spojené negativní asociace. Chtěl jsem se ale zeptat - vy máte něco proti imigrantům?

S. Landa 25.10.2017 16:56

Re: Babišova mucholapka

Jen proti těm ze Slovenska.