3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Je třeba zabít Vystrčila?

Pro našeho bývalého presidenta Václava Klause je pan Vystrčil „nulka“. Zrovna u něj si nejsem zcela jist, jestli jeho eskapáda s chilským perem, která dlouho bavila nejen české obecenstvo, byla tou správnou presentací velikána a hodnot, které naše republika vyznává.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Patrik 8.9.2020 6:47

"v Číně je to jiné, že mají jiné tradice, že oni chápou lidská práva jinak" - To je oblíbená zaklínací formule obhájců tamní komunistické diktatury. Číňané na Taiwanu mají tytéž tradice a demokracie tam funguje a lidská práva se dodržují.

V. Pavelka 8.9.2020 12:05

Neslyšel jsem od žádného Čínana nebo Asiata , že by nám vykládal , co si o nás myslí a jak se máme chovat, podle nich !?8-o Jsme hloupě domýšliví , "a dojíždíme na ten šunt co nosíme v ![>-] hlavách

J. Prikner 8.9.2020 3:27

Výlet ODS senátu do taivanu a lidská práva v Číně je pitomost vyššího řádu a není t4eba ji obdivovat.

K. Pavlik 8.9.2020 2:02

Je třeba zabít Vystrčila?

No rozhodne by to byl krok spravnym smerem v ceske zahranicni politice.

S. Sedlák 8.9.2020 5:46

Ho-va-do.

Z. Velínský 8.9.2020 1:53

Je legrační, jak zakomplexované nuly dodnes těžce nesou fakt nesporného úspěchu jednoho Havla a jak cítí jako osobní urážku, že se jim nepodařilo k jeho významu ani přiblížit. Tak preventivně označují jako nulu někoho, kdo jim tu bolest připomněl.

P. Chládek 8.9.2020 6:45

Přesně...

D. Müller 8.9.2020 1:03

Na rozdíl od řady diskutujících si p. Vystrčila vážím. Po strašné dlouhé době jsem se nestyděl za cestu našeho politika do zahraničí. Nerozumím tomu, že z tolika lidí jde tolik zášti, nenávisti. Asi je to tím, že jim to naznačili jejich "morální" vzory Babiš a Zeman. Nerozumím dokonce ani tomu, že se dokáží ztotožnit s jejich prolhaností, servilností, mstivostí. A nejen to, že svou servilnost a podlézavost balí do ekonomických zájmů, aby vypadali důležitě. Léta letoucí jsem nechápal, jak mohli Němci sednout na lep sociopatovi, jak naši dědové mohli zvolit komunisty. Ale život je plný paradoxů, a tak mi dal okusit současnost. Lidé zase volí sociopata, deprivanta a obhajují současné pokrytectví a mstivost hradu. Úplně výskají radostí, že dosáhli toho, že čest, poctivost a pracovitost jsou dehonestovány, a naopak velebeny jsou plná korýtka, vychejtralost, nepřejícnost, mstivost. Je to smutná doba. A tak mne cesta p. Vystrčila potěšila. I za tento článek p. Vodvářky jsem vděčný.

H. Rybnická 8.9.2020 8:19

R^R^R^

J. Kocián 8.9.2020 0:31

Otázka zní, co tento placený výlet přinesl České republice a jestli onen Pepek Vystrč poletí roznášet demokracii také do Katalánska? A nějaká politika jedné Číny je mi opravdu lhostejná.

D. Müller 8.9.2020 1:11

Je zajímavé, jak jste do jediné věty dokázal vtěsnat závist (placený), urážku (Pepek Vystrč) a demagogický argument (roznášet demokracii do Katalánska). Klobouk dolů.

J. Šebek 8.9.2020 2:38

Zrovna od vás ten poukaz na urážky druhých opravdu sedí. Měl byste si v první řadě zamést před svým prahem.

D. Müller 8.9.2020 2:57

Nemohu s vámi souhlasit. V příspěvku výše jsem sice použil obrat "volí sociopata, deprivanta", ale to jsou pojmy označující určité typické jednání a chování. Doporučuji nastudovat například v publikacích Vzpoura deprivantů a Sociálně úspěšní psychopati od Františka Koukolíka. Dobře, premiéra s oblibou označuji přezdívkou BudeLíp, ale on si s M. Prchalem o to přímo koleduje. Ano, bude líp (ale jindy na svatého Dyndy, protože jen letos sekera 500 mld.). Takže z mé strany zameteno.

M. Rohovský 8.9.2020 7:41

Pane Muellere, Vaše nadšení nad sebeprezentační a předvolební cestou nedůležitého činitele, kterému tato cesta i nedůležitá funkce spadly do klína bez jakéhokoliv vlastního přičinění Vám nijak neberu, ale ani ho nijak nesdílím. A možná pro Vás bude překvapením ale neadoruji ani Zemana, ani Babiše ani servilitu vůči Číně ....

R. Meišner 8.9.2020 0:15

neřešme neustále *lidská práva* v Číně---to ať si vyřeší Číňani sami,, a stejně s tím nic, ale opravdu nic nenaděláme. a něco mi říká, že jsou ve své zemi spokojeni (v převážné většině,-pár opozičníků se z principu najde všude), jsou hrdi na to, co dokázali a snad se i usmívají tomu, kde zůstal ostatní svět. (pozn. - Vystrčila netřeba zabíjet, ten se spolehlivě odrovná sám svými výroky, kdy je jeden hloupější než druhý. toť vše.

S. Sedlák 8.9.2020 0:23

Čistý stupidní názor ohnutého hřbetu.

M. Šejna 8.9.2020 0:56

A co řešite vy?

Nezávislost Tchajwanu, nebo lidská práva v Číně?

Pokud jel Vystrcil řešit lidská práva v Číně, tak nejspíš omylem zabloudil na Tchajwan.

Tam sice hřbet narovnal, ale po příletu zpět do Prahy hned v TV prohlásil, že nikdy nezpochybnil politiku jedné Číny.

S. Sedlák 8.9.2020 5:45

Co bych řešil?

Vystrčilovu cestu vnímám jako logické vyústění Kuberova plánu. Osobně se domnívám, že čínské tanečky kolem Tchaj-wanu v České republice dávno přesáhly únosnou mez. Už od dob dopisu čtyř se chováme jako jejich lokajové.

Vystrčil vždy deklaroval, že zastává princip jedné Číny nikoliv však podle předepisování pevninské Číny.

Jsme suverenní stát a jsem rád, že to občas někdo projeví.

P.S. K tomu, jak se kdo staví k Zemanovi a jeho proruské a pročínské politice je vidět z toho, že ho nikdo významný na zahraniční návštěvu dlouhá léta nepozval.

J. Soch 8.9.2020 6:04

S. Sedlák R^R^

Z. Lapil 8.9.2020 7:22

Něco jako Jednej se mnou jako se psem? Dej mi najíst a nech mě v teple... Tady je svobodná země, takže jestli vám to stačí... Na rozdíl od Číňanů máte na výběr.

B. Hamal 8.9.2020 0:08

Stačī vystrčit.

S. Kalužík 8.9.2020 0:13

Ha, ha, vtipný ubožáku!