15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mv 12.12.2009 12:23

myslím, že to neplánoval.....to jen současná ODS je tak hloupá...

jk-jiny 12.12.2009 12:11

Žvatlání tohoto nenávistného starce proti levici, Obamovi a podobně

mě naplňuje vírou, že jsou věci správným směrem. A ať se Vlk klidně svými zlostným zvratky zalkne: chcete trh, chcete? Tak nenadávejte na zboží konkurence a nabízejte lepší. Tak jako vy byste nejraději odstranili ze světa Paroubka a Obamu, my zase Topolánka a Vondru a Bushe... když nás to nenecháte řešit volbami, budeme to tedy muset řešit pěstmi.

Vládínek Smolík 12.12.2009 13:03

Re: Žvatlání tohoto nenávistného starce proti levici, Obamovi a podobně

Vy do nás budete střílet, Anno proletářko?My do vás také.Doufám že i Čechy mají někde svého Pinocheta.

Robert 12.12.2009 13:21

Re: Žvatlání tohoto nenávistného starce proti levici, Obamovi a podobně

 Blbnete oba.;-(

éolo 12.12.2009 13:05

Re: Žvatlání tohoto nenávistného starce proti levici, Obamovi a podobně

 Á, levice už začíná vyhrožovat pěstmi ? Soudruzi ,po 40leté zkušenosti s vámi ,se též může stát ,až dojde na ty pěsti, že dostanete po kušni.

chmeldis 12.12.2009 13:50

Re: Žvatlání tohoto nenávistného starce proti levici, Obamovi a podobně

Komu tady vyhrožuješ, ty oranžovej troubo ?

Vládínek Smolík 12.12.2009 12:06

Pane Vlku - konečně!

První Váš článek, který a/ se dal číst

                                         b/ s nímž se dalo souhlasit.

Chris Kelvin 12.12.2009 12:04

A které pravicové politiky....

...máte pane Vlku na mysli?

Mnoho lidí je schopno blekotat o tom, jak pravice znamená méně státu a levice více státu. Zpravidla však zjistíme, že toho státu se stejně zbavit nemůžeme, nechceme-li se stát anarchisty.

Pravice je podle mne pouze o odpovědnosti. A tu drtivá většina našich politiků bez ohledu na barvu stranického dresu nemá. A odpovědnosti nenahrává ani systém, který zde byl po pádu komunismu zaveden.

éolo 12.12.2009 12:01

Za každou cenu snížit příjmy státu.

 Jediná cesta jak s tím něco udělat ,je usilovat o podporu či vytvoření strany, která bude mít zásadní program ve snížení příjmů státu. Tyto příjmy, jdoucí přes státní rozpočet jsou rabovány politickými klany všech barev. Tato kořist je natolik tučná, že ovládá media, politiku a celý veřejný prostor a vytváří virtuální realitu ,která v konečném důsledku skončí státním bankrotem. Každý, kdo se živí vlastní prací, nechápe a ani chápat nemůže opulentní a drzé mrhání, vydíráním získaných prostředků od plátců daní. Náklady na jakékoli státem zadávané zakázky jsou natolik vzdálené jakýmkoli reálným a pochopitelným nákladům, že jsou nevyvratitelným důkazem o krádeži a korupci mimořádného rozsahu. Jediná šance je zvolit alternativu a alespoň zloděje vyměnit, když už je nemůžeme potřít. Můj hlas bude mít ten ,kdo slíbí, že začne dusit rozpočet co do velikosti a tak zmenší manévrovací prostor zlodějům.

Chris Kelvin 12.12.2009 12:05

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

Přestaneme stavět silnice, zrušíme železnici a školy budou jenom za prachy......?

éolo 12.12.2009 12:20

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

 O kterémkoli výdaji státního rozpočtu lze polemizovat. Tak tedy 1)Přestaneme stavět dálnice za dańové výnosy a zkusíme zjistit zda má někdo zájem dálnice stavět za jeho a tento si musí zvážit, zda výběrem mýtného se mu ta investice zaplatí.2 )6eleznici nezrušíme, ale přestaneme ji dotovat ze státního rozpočtu a zeptáme se zda ji někdo nechce provozovat za své a ještě něco státu neodvádět za pronájem kolejí. 3) Školy budou jako věřejná služba státu za státní, neb to se už osvědčilo už od Marie Terezie, vysoké školství bude financováno státem, pokud student řádně studuje a to obory potřebné, pokud však má potřebu studovat genderová a jiná blbá a nepotřebná studia,může za své, jako ten,který má nutkání opakovat,přebíhat z jednoho studia do druhého za účelem zůstat u cecků státu.

certik 12.12.2009 13:36

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

1) jediny stat na svete ktery ma podstatnou cast svych dalnic postavenou privaty je Italie. Asi jim to od dluhu moc nepomohlo, coz. Ale dulezitejsi je ze je na to treba legislativu, ja myslim ze tak jak to stoji v CR by to vubec neslo. 2) Jojo, privatizace zeleznice. Viz Velka Britanie Rv. No ale dobre, lze se z toho prikladu poucit a nedelat stejne chyby. 3) Tak potrebne a nepotrebne. V prvni rade prohlasime kazdy obor kde bude studovat vase decko za automaticky nepotrebny.

éolo 12.12.2009 14:36

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

 Díky za připomínky čertíku  ad1)K té Italii. Za megadluhy tam jako tady jsou megavýdaje na sociální sféru ,nicméně na rozdíl od nás se nemohou vymlouvat, že za to můžou dálnice. I já vím ,že žádný koncept není samospasitelný a že dálnice v Italii staví především mafie,zejména v těch částech ,kde je platí z dotací. 2) privatizace železnice také není všelék, avšak prvoplánová krádež  státních dotací Soc. dem. hejtmanů je na můj žaludek příliš.To vysmívání Jančurovi ,který jediný něco v dopravě dokázal sám i bez státních cecků, je pro mne nestravitelné. 3) Každý kdo chce, pochopí ,že mezi potřebné obory patří technické vzdělání , medicína a přírodní vědy. Ostatní podporovat pouze zčásti či přesunout do financování těch, které tyto minoritní obory vyžadují a mají pro jejich absolventy uplatnění.Co se mojich děcek týče, financuji jejich studia ze svého, neb jsou zahraniční.

Vládínek Smolík 12.12.2009 12:08

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

BRAVO!

Robert 12.12.2009 12:17

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

A co chcete slyšet? Já vám mohu slíbit úplně všechno.;-D

éolo 12.12.2009 12:25

Re: Za každou cenu snížit příjmy státu.

 Vybudujte volitelnou stranu, představte se mi jako věrohodný nositel , s mým svědomím, slučitelných myšlenek, přesvědčte mne ,že máte věrohodnou podporu pro získání 5% a já Vám slibuji, že vás budu volit.

Libor.w 12.12.2009 12:01

Neházel bych pravici hned přes palubu.

Pravda je že po odstavení Klause je ODS dost v háji,to co jí provedl Paroubek to se jen tak nevidí,to byl od něj mistrovský tah.Jediní kdo mohou pravici,tedy ty co nestojí vlevo,zachránit jsou Kníže a Kalousek.Zejména Kalousek je docela dobrý rétor a když je střízlivý tak dokáže vysvětlit nesmyslnost a zhoubnost dalšího zadlužování.Na to by vyděšení voliči mohli slyšet.Jestli ne no tak jedeme plnou parou k těm rvačkám u popelnic.Mě to pálit nebude,ale je to škoda.Klaus v devadesátých letech zemi mistrovsky převedl od socialismu ke kapitalismu.Jím vybudovaná prosperující země postupně chudne.

wanda 12.12.2009 12:05

návrat ke kořenům

strana, které dal do vínku VK své krédo "krást se může, ale nesmí vás přitom chytit" (formuloval to ve své knize decentněji "faul, který rozhodčí nevidí, není faulem") nemohla dopadnout jinak

Libor.w 12.12.2009 12:17

Re: návrat ke kořenům

To jste mnohokrát slyšela,ale nikdy jste dotyčnou knihu neviděla,natož četla.

mv 12.12.2009 12:21

obsahově to sám mnohokrát potvrdil..i jeho spoluhráči z basketu to potvrzují...

buš 12.12.2009 12:43

Re: obsahově to sám mnohokrát potvrdil..i jeho spoluhráči z basketu to potvrzují...

99% českých žen potvrzuje.....

Chris Kelvin 12.12.2009 12:06

Re: Neházel bych pravici hned přes palubu.

Mistrovsky určitě ne.

Libor.w 12.12.2009 12:15

Re: Neházel bych pravici hned přes palubu.

Proč ne?Taky si myslíte že země byla před 89 rokem kvetoucí zahrádka?Ještě teď kvete o hodně víc.Otázka jak dlouho.

Chris Kelvin 12.12.2009 12:23

Re: Neházel bych pravici hned přes palubu.

Ne, určitě si nemyslím, že by to za komančů byla kvetoucí zahrádka. Zato vím téměř jistě, že dvacet let po jejich pádu je to země ovládaná mafiemi prorostlými do všech politických stran v podobné míře jak na Sicílii. Klausovi a jeho pseudoliberální politice bez odpovědnosti na tom dávám dost velký podíl.

Libor.w 12.12.2009 12:44

Re: Neházel bych pravici hned přes palubu.

Každá země má své problémy,s tím co jste napsal se dá částečně souhlasit až na tu míru ovládání mafiemi.V porovnání se všemi postkomunistickými státy proběhl přechod od socialismu k dnešní společnosti nejlépe a myslím že je to zásluhou Klause,jeho jasné a silné koncepce.Doprovodné jevy,tj korupce,rozkrádání a jiné jsou bohužel přirozené.Takzvaná třetí cesta,prosazovaná Havlem a nekomunistickou levicí by vedla k mnohem větším zlodějinám a k Maďarskému kolapsu,tam ještě nejsme jen zásluhou Klausových vlád.

Kalamajka Mike 12.12.2009 11:58

Obraz levice pravice je vějička pro idioty.

Kradou všichni stejně a ani jeden jediný politik za 20 let neukázal, že umí hospodařit s obrovskými majetky, které mu byly svěřeny. Z velké části za tento stav může idiotský systém zastupitelské demokracie, který svěřuje příliš moci do rukou vítězů voleb.

Gardnes 12.12.2009 11:40

Vystihující

Článek zcela vystihující současnou politickou situaci. V ODS je amatérský přístup k mediální politice, která z hlediska oficiálních zpráv by nehrála takovou roli, ale Paroubek a jeho specialisté soustavně pracují na výrobě umělých kauz, na které ODS a napadení vůbec nereagují, zatím co ODS na něčem podobném nepracuje. Z toho vznikl obraz ODS jako strany arogantní, profláknuté skandály, preferující podnikatelské mafiány. Tu arogantnost se snaží vymluvit tím, že jdou jasko ovce od porážky k porážce. Co je platné, když vnímavý občan chápe podstatu paroubkismu v bezbřehém populismu za účelem osobní moci bez špetky odpovědnosti a morálních zásad. Voliči vidí na jedné straně užitek z neodpovědných slibů a na druhé straně trpně přijímané porážky pravice. Dostatek zdrojů u ČSSD umožňuje zaměstnávat a platit řadu specialistů na marketink, schopných psychologů a politických šíbrů, kteří vědí, jak na to jít, aby politická strana získala maximum voličů.

hehe 12.12.2009 11:53

Re: Vystihující

Jen medialní politika za to nemůže.Oni skutežně zku...í,na co šáhnou

hafusak2 12.12.2009 11:34

V tom článku mne zaujalo,

že zde není žádná skutečná pravicová strana, neboť zde nejsou ani skuteční pravicoví voliči. Asi na tom něco bude, protože tady v příspěvcích se také velmi často píše o tom, že zde není žádná skutečně pravicová strana /naopak ale praviových voličů je zde plno/. Našel by se někdo dostatečně fundovaný, který by byl schopen vyjmenovat charakteristické poznávací znaky opravdové pravicové strany a definovat skutečného pravicového voliče? Schválně čekám.

hehe 12.12.2009 11:41

Re: V tom článku mne zaujalo,

Začnu.....čest(když něco pro..u,tak se bez řečí seberu a jdu)-tohle prý kdysi exisstovalo,nevím       ucta k vlastnictví(to,co předvádějí "pravicový "poslanci s tim nic nemá společného )   slušnost....bez komentáře      můžete pokračovat,belhám se obvázat nohu