16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 12.12.2009 16:25

skandály levičáků niko tak netutlá pane vlk..

stačí na př. pražská opencard za 800 melounů. zase ten paroubek a rath. ještě, že ten pražský pan primátor už vyhodil hlavní viníky...a na toho paroubkasnad taky u něco vymyslej co ta jeho pedofílie ? podávejte se,  jak se chová ke své malé dcerce. novináři, co vy na to ?

janoryna 12.12.2009 16:19

po přeěhlické frontě

národní fronta. když socany válcoval pan topolánek a jeho přběhlíci, tak to nikomu nvadilo. takže, každej chvilku tahá pilku. nakonec, politka minulé vlády byla vodu na mlýn levičákům. a navíc zůstala sekera ve státním rozpočtu, že nad tím paroubek bledne závistí.

PROKOP BUBEN 12.12.2009 16:43

Re: po přeěhlické frontě

Jak stále tvrdím, bumerangový efekt je potvora....Když se jeden pozastavoval nad tím co vedení ODS tropí a vyvádí, byl označován okamžitě za sockomouše....

éolo 12.12.2009 16:58

Re: po přeěhlické frontě

 Souhlas, i já jsem to tehdá schytal. Ono když se krade, tak je nakonec jedno jestli zprava nebo zleva. A blbost a krátkozrakost nemá specifickou orientaci.

Landys 12.12.2009 16:13

Možná to nakonec ani nepůjde léčit !

:-/Jejich pitomost prý není dědičná, je ale velmi hojně rozšířená, a zatím nikdo nevynalezl účinný lék. Ten je prý ve stádiu klinických zkoušek a na volný trh se dostane nejdřív za deset let. Jen aby to tady do té doby znovu nekočírovali komunisti. Prý se lék začal zkoušet na několika dobrovolnících, ale nějak zmutoval. A já jsem si hned říkal, že se ten Topolánek a někteří další, chovají nějak podivně !

Ryba 12.12.2009 15:57

Čtením takových článků se skutečně bavím

protože si tím ověřuji, kam až může dosáhnout duševní odumřelost člověka, kterého, když potkáte na ulici, budete považovat za normálního. 

Tak ona je to národní tragédie, jednou to v parlamentu při hlasování prohráli, no a co má bejt. Copak se život u nás zastaví.  Za chvíli  se kolo otočí a všechno bude při starém. Vůbec se nic nestalo, kromě toho, že někdo náhodou neprosadil to svoje.

éolo 12.12.2009 16:09

Re: Čtením takových článků se skutečně bavím

 Ale ono se stalo. On totiž Paroubek zase zatnul sekeru ,kterou dopředu odmítá platit s poukazem ,že já a podobní to zatáhnem.

janoryna 12.12.2009 16:35

Re: Čtením takových článků se skutečně bavím

to jako myslíte, že tu krizi zavinil paroubek. a za to, jak rychle roste sekera ve sátním rozpočtu ? dyť  pravicová vláda dělala co mohla, aby ostrouhala příjmy státního rozpočtu a to se jí dokonala podařilo. paroubek si proti přeběhlíkům ani neškrt´a málem se z toho udávil.

éolo 12.12.2009 17:02

Re: Čtením takových článků se skutečně bavím

 Kdo chce vidět, vidí. Kdo nechce, tomu to nevysvětlím .

... 12.12.2009 17:47

Re: Čtením takových článků se skutečně bavím

Ostrouhat příjmy rozpočtu je jedině správné - čím míň toho má stát ve svých nezodpovědných, špinavých prackách, tím líp. Akorát Topolánkovi nedošlo, že musí taky ostrouhat výdaje a ideálně začít tím, že naslepo vyháže aspoň polovinu státních úředníků. Nikdo by nic nepoznal a ušetřilo by to miliardy.

éolo 12.12.2009 18:40

Re: Čtením takových článků se skutečně bavím

 Ta metoda "naslepo" je invenční a nejspravedlivější, jenom by nesměli vybrat tu proslulou losovací firmu, jakože by ji vybrali s jistotou.

Landys 12.12.2009 15:48

Z toho by se fakt jeden pos..l !

:-/Fakt se mi líbí ty řeči, jak i pravice je u nás příliš levicová. Už vidím, jak se všichni třesete na zvyšování daní, abyste pomohli umazávat ten státní dluh. Jen čekám, vy řečníci, jak se dobrovolně přihlásíte, že budete makat 12 hodin denně za minimální mzdu, ať se ten  volnotržní růst opět nastartuje. Nebo máte mudrci také na mysli, že uskrovnit by se měli především ti ostatní ?  Autor několika posledních státních rozpočtů Janota ( z toho ten poslední se mu obzvlášť vyvedl) kňučí, jak nemůže pracovat, protože mu o pár miliard poštelovali navrhovaný rozpočet. Při tom s dalším výlupkem Kalouskem vymysleli minulý rozpočet  se schodkem 38 mld., pak prý sice možná 60, posléze maximálně 75 (ale nad to nejdu, bil se v prsa nejlepší ekonom Kalousek)  - najednou ke konci listopadu z toho máme zásek 170 mld. Kč. Nejdřív posnižují bohatým daně, naštelují na to výběr daní a pojistného třeba ve zdravotnictví, teď pějí balady o tom, jak nejsou prachy a bude nutné zvyšovat spoluúčasti. A prý se také bude muset znovu zavést progresivní zdanění. A tito gerojové mají být zachránci státní pokladny !

éolo 12.12.2009 16:03

Re: Z toho by se fakt jeden pos..l !

 Ale to jste na omylu milý Landisi, nikdo z nás se na zvyšování daní netřese. Vyrovnaný rozpočet je třeba sestavit především pomocí radikálního snížení jeho výdajů. Odhaduji na základě rozdílů v cenách státních zakázek a reálných cen ,které umím reálně odhadnout , že cca 30% je z toho korupce a krádež.1) Stačí  ,aby všechny smlouvy se státem a všechna výběrová řízení byla povinně zveřejněna na internetu , a rozpočet ušetří na stejný objem prací třetinu. Zkuste se zeptat jakékoli strany proč to ještě není ? No přece protože to nejde.2) Zkuste se zeptat proč nejde zjednodušit právní systém. Odpověď stejná 3) Zkuste se zeptat zda lze snížit počet úředníků. Odpověď stejná.

Aby s námi blbci mohli manipulovat ,tak  a) sáhnou na platy učitelům ,policistům hasičům, zdravotním sestrám a přestože úředníků je 10x víc ,potřebnost nulová, tak národ tím přesvědčí že ve státní správě se šetřit prostě nedá, to přece pochopí každý.

Tino 12.12.2009 16:28

Re: Z toho by se fakt jeden pos..l !

No, mně se ohromně líbí to otesání nemocenské. Zvláště u dlouhodobě nemocných,kde to dělá sedmnáct procent. Vono se dá dávat stále méně a méně, až nakonec se nedá nic. Tedy těm skutečně potřebným. Jak sociální!

Tedy šetřit na výdajích skutečně lze. Ovšem musí se i dále pak zvedat odvody do státní kasy. Nejlépe by bylo, aby se vše odevzdalo, co se vytvoří a stát to pak konečně uhraje na vyrovnaný rozpočet. Protože nám zůstanou nutné výdaje na udržení státu. Stát MUSÍ být zachován! Stát pro svou existenci nutně potřebuje prakticky všechno co soukromý sektor vytvoří. Aby totiž mohl udržet při životě tu nesoukromou sféru, která ten stát tvoří a která je na něm závislá životně.

Bylo by teoreticky možné, aby si soukromě každý zaměstnal učitele, ochranku či domobranu. I hasiče by si mohli lidi nějak platit v obcích. To by se ale musel zrušit ten nenažraný stát s celou svitou politiků. A ó hrůzo! pak by nastal ona anarchie, v které by ovládaly vsi, městečka, valkoměsta jednotlivci, co by byli monarchy na svém území. Pak by si každý svůj majetek bránil vlastními silami a přes držku by dostal každý poberta, či by ho propíchli. Jak nehumánní společnost by z toho vzešla.

Takže teď máme náš neekonomicky jednající stát. Přes držku v něm není možno dávat a propíchnout nepřítele své rodiny nejde, protože držíme tu humanitu. Stát nám diktuje, kolik mu odevzdat ze svého, politici nás ochraňují hromadně a spravují naše společné peníze. Kam je politici se státní správou zastrčí, to už každému má být jedno, protože je to tek složité kombinování, že se v něm nevyzná ani superekonom. To přece pochopí každý.

Zkuste se zeptat úředníků, zda je potřeba snížit jejich stavy. Teda, zda je třeba je vyhodit na dlažbu. Mocným rykem vám začnou řvát, že úředníků je zapotřebí ještě víc, protože sloužit nám je strašně těžké. Jen peněz, kdyby jich bylo pro ně víc.;-)

okolojdoucí 12.12.2009 15:47

Pan Vlk by měl jít na mísu, je zcela mimo ni!

Na rozdíl od milionu milionů jsem dnes dočetl až do konce. To, co ze sebe pan Vlk st. dnes "vytlačil", opět "stojí za to". Páté přes deváté, myšlenka žádná. Co umí velmi dobře, je vyjadřovat se s opovržením a despektem o kdekom. Dnes jsem nevěřil vlastním očím. Vlastně se vyjádřil o Paroubkovi pozitivně a své dlouholeté oblíbence pohaněl. K obsahu už nemá smysl cokoli dodávat, je opět vypovídající. Nad čím se však pozastavím, je ona další moudrost pana Vlka, uvedená v šestém odstavečku od konce. Po dvaceti letech si pan Vlk stačil všimnout, že v Česku žádná pravicová strana není. Ohromující zjištění.Pointa přichází v zápětí. Je to proto, že tu nejsou pravicoví voliči!!! Teda pane Vlku, to koukám. Pane Vlku, skuteční pravicoví voliči neměli v této zemi koho volit už od roku 1948. Mnozí se mylně domnívali, že ODS je pravice a tak jí dali své hlasy. Mnozí z těch mnohých toho dnes litují. Až poslední dobou s jim rozsvicuje, tak jako Vám, že rudé komunisty vystřídali modifikovaní modří. A v závěru jste to opět Vy, v plné síle. "Až na pár blouznivců, maximálně jen "pravicově-liberální" voliči socdem typu". Opovržení, despekt. Závěrem si dovolím otázku: kde bydlíte, s kým se stýkáte, co čtete, kam chodíte, že jste ještě nepotkal žádného z těch mnoha tisíců skutečně pravicových voličů?

xxxKubeš 12.12.2009 15:38

Většinou

s názory p.Vlka souhlasím, tetokrát ale přímo do puntíku. Velice dobře popsaná situace u nás, komouši a jim podobní se mohou chytit za nos, bohužel se nedá předpokládat, že by zmoudřeli.

Bizon 12.12.2009 15:29

Pan Vlk st. je tentokrát mimo mísu, nebot obhahuje postbolševickou zlodějskou modrou mafii !!

Sirový Josrf 12.12.2009 15:28

Děsivé vidiny.

Pokud sedmá velmoc dokáže propustit  člányk tohoto typu do eteru pak s" hlídacím psem demokracie"není něco v pořádku.Takové fantasmagorie jáke je scopen vyprodukovat pan Vlk st.nemají nic společného se skutečností.Jenom jsou strašákempro nepřemýšlivé.Ani s poslední větou nelze souhlasit i když je částečně pravdivá,ale.. máme to co nechceme,akle nemůžeme to změnit/9,5 milionu občanů/. Nevěšme hlavu,někde už dorůstají lidé,kteří nás lépe pochopí a schopně povadou.Musíme ještě nějaký čas počkat než pominou skryté komunistické ideje v nás.

éolo 12.12.2009 15:34

Re: Děsivé vidiny.

 "Propustit článek ?"  Prosím upřesněte jak byste si to představoval lépe pod vaším vedením? Ať se poučím.

Emanuel 12.12.2009 20:43

Re: Děsivé vidiny.

On asi pracoval na Ústřední publikační správě. Lituje toho, že nyní si každý žvaní co chce a není síla, která by tomu zabránila. Má to své výhody i nevýhody.

Zeba 12.12.2009 15:03

Jo, to je typicky čoklí.

Řekl bych, že normální redakce a normální redaktor by se po přečtení výlevů typu: „Aféry, většinou vyprodukované se záměrem ODS a pravici poškodit, se na ni hrnou ze všech stran. A ODS neumí najít a vytáhnout žádnou skutečnou aféru na ČSSD a Paroubka.”nebo “američtí demokraté, spojeni i s tou neobskurnější levicí po celé světě, notujíce si s Al Kajdou a všelijakými bandami usvědčených vrahů…” sháněl po autorovu psychiatrovi, psychoanalytikovi nebo aspoň rodinných příslušnících a decentně je na jeho očividné míjení se s realitou upozornil, Wagner to prskne hned pod šéfův úvodník. Holt, vrána k vráně….

éolo 12.12.2009 15:24

Re: Jo, to je typicky čoklí.

 Proč se neucházíte o místo cenzora?  Není to chyba, s vašimi zkušenostmi ?

Zebra 12.12.2009 15:51

Re: Jo, to je typicky čoklí.

Není, milé énono. Jestli vy si nepletete starost o duševní zdraví bližního a starost o kvalitu oblíbeného blogu s cenzurou.

éolo 12.12.2009 16:07

Re: Jo, to je typicky čoklí.

 Starost o kvalitu tohoto blogu raději přenechte panu Wagnerovi

honzak 12.12.2009 16:49

Re: Jo, to je typicky čoklí.

to jsi zase vyblil moudro, pako vylízaný! Zapiš si to do deníčku!

fanfán 12.12.2009 15:01

máte pravdu

máte pravdu, ten stav je naprosto tristní.

Jen pro přesnost, které pravicové politiky máte na mysli? ODS není strana pravicová, stejně jako ČSSD není demokratická, Zelení nejsou ekologičtí, Lidovci by za pár stříbrných lehce Krista prodali hned několikrát znovu a jediní předvídatelní jsou komunisti,tam je docela odhadnutelné, co se od nich dá čekat. A všichni bez rozdílu tam jsou jen pro svůj vlastní byznys, tak bych do toho klasické ideologické a politické postoje moc nemíchal. Vládne prospěchářství, byznys, klientelismus a vyčůranost.

Tak do toho netahejte politiku, té se to netýká, to je totiž už jen fraška. Jediné, čeho si vážím je, že si to tady můžu už takhle svobodně napsat, aniž bych musel pak jít státu vytěžit nějakou tu tunu uranu.

éolo 12.12.2009 15:12

Re: Abyste se nespletl ?

 Souhlasím s Vaším pohledem na věc, avšak poslední věta je spíše přání než reálné zhodnocení budoucnosti. Psát  zatím můžete, ale vězte , že Vaše postoje jsou archivovány a po  vítězství dělnické třídy, budou vaše kecy, několika kliknutími, identifikovány a já vy i ostatní škůdci budeme voláni k odpovědnosti. Jen nevím, jak to bude s tím uranem, zatím jsem si všiml, že místo zakonzervování šachet, důlní stroje ti blbci rozkradli a šachty zasypali.Opravdu moudré.

Emanuel 12.12.2009 20:54

Re: Abyste se nespletl ?

Akorát že už žádná "dělnická třída" není. Můj odhad je, že zemědělců je tak 4% obyvatelstva a "dělnické třídy" tak 3,5%. Možná to mají statistici spočítané ještě přesněji.

Část obyvatelstav bude lumpenburžoazie a část lumpenproletariát. Propočítané  to ale nemám, chce na tom ještě zapracovat. A pak budou nějací ve středu (pověstná lower middle class, většina z nás).

Věra 12.12.2009 15:15

Re: máte pravdu

R^R^

éolo 12.12.2009 14:55

Není levá i pravice ?

 Jedním z problémů našich politických sporů je skutečnost, že současná reprezentace velkých stran už nereprezentuje klasické dělení na pravici a levici. Všechny velké strany jsou levácké, neb se podílejí na zločinném rozkrádání a už to ani nepopírají. Považují to za nutnost, jak se dostat k moci či se u ní udržet. Pravo- levé dělení politiky, v situaci kdy vykrádají stát a vedou jej do všem viditelného bankrotu, považuji za chucpe. Stát dnes ovládají dvě početné skupiny obyvatel hlásící se tu ke Spartě druhdy ke Slávii, rabují perou se a navzájem podrážejí, nedodržují ani ta pravidla fotbalu a nám zbývajícím blbcům co to platíme, fotbalu neholdujeme ještě vyhrožují , že až je rozjařené, před nebo po zápase potkáme na ulici ,když neuhnem, dostaneme po hubě.Jak dlouho ještě si to necháme líbit?  Quo usque tandem Catilina,abutere patientie nostrae ?