29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Patrik 12.12.2009 23:03

Re: Pravice z ODS ztrácí nervy. Chování pravicových politiků je poznat z TV

Na to je "pravicové" lidové rčení: Sociální demokrat - ve dne škodil, v noci krad' . Můj subjektivní názor na chování levicových politiků bych charakterizoval parafrází z filmu Doblba : Co je víc? Co je dál!? Tohle je nejdál !.  Evidentně relativně slušní lidé v pravici nedokáží odolávat očividně populistickým, blábolům levice, podporovaným lidem obecným s vidinou tu třináctého důchodu tu nějakým tím pastelkovným či jinou skvělou sociální "jistotou". - zdroje tu jsou - V. Špidla.

éolo 12.12.2009 23:11

Re: Pravice z ODS ztrácí nervy. Chování pravicových politiků je poznat z TV

 Pravda, českým lidem pohrdám. Nemohu mu odpustit ,že ocenil moji milovanou vlast na cenu 30Kč. Za tuto cenu je ochoten se prodat, to by neudělala snad ani ta nejprofláknutější coura. 

Kudela 13.12.2009 8:22

Re: Pravice z ODS ztrácí nervy. Chování pravicových politiků je poznat z TV

Český (levicový) póvl nedokáže překousnout skutečnost, že by si na zdraví měl připlatit. Na druhé straně mu nevadí, že levicoví političtí šíbři nezrušili televizní poplatek, který každého přijde na více než tisíc korun ročně. V tom se projevuje pokleslost levičáckého mašlení, kdy na zdraví je jim peněz líto, ale na komunistickou porpagandu jsou ochotni zaplatit majlant! prot je potřeba, aby ta pakáž pdala na držku. Až teprve snad pochopí, jací jsou magoři!;-D

Yowda 13.12.2009 9:48

Re: Pravice z ODS ztrácí nervy. Chování pravicových politiků je poznat z TV

8-o8-o8-o8-oasi žiji na jiném globusu.

Byl byste tak laskav a vyjmenoval všechny předsedy vlád za oněch dvacet let a jejich stranickou příslušnost? Zřejmě jsem něco přehlédl a rád bych si doplnil vzdělání. Děkuji

jirka.s. 13.12.2009 13:11

Re: Pravice z ODS ztrácí nervy. Chování pravicových politiků je poznat z TV

Tady je máš, jsou sice podle abecedy, i s těmi prvorepublikovými, ale spoléhám na tvou yntelygenci!         

BTW: S tím doplňováním vzdělání u jedince tvého typu to bude už asi naprosto neproduktivní činnost! Věnuj se raději filatelii! ;-(

Patrik 12.12.2009 22:06

A čemu se divíme?!

Když tu vezmu subjektivně podle mého vlastního názoru: Komunistická Čína dávno není komunistická v našem pojetí smyslu slova. Je to spíš zestátněný/státní kapitalismus (příšerné pracovní podmínky, neumím si představit jinou takto rozvinutou zemi kde může člověk za převzetí úplatku dostat provaz). V naší západní civilizaci to dlouhodobě fungovalo tak, že stávající generace pracovaly proto, aby se ty následující měly lépe, avšak nevím kdy a kdo zjistil a rafinovaně využil toho, že když se dáme voliči nažrat, přestože na to v kase není, on nás zvolí a tak se neustále prožírá a zadlužuje, a roztáčí se tak nekonečná spirála - nakrmíme lid - on nás zvolí - není kde brát - zase si půjčíme - nakrmíme lid .... Tento trend alespoň já pozoruji i u pravice, která je slabá SLABÁ a dobře vymyšlené reformy prohraje díky třicetikorunové propagandě levice. Hrajeme si na multikulti (což nás může časem stát národní identitu), lidská práva, sociální jistoty avšak na to zatím prostě nemáme a tak naše dluhy rostou astronomicky. Naopak Cíňané kašlou na výše zmíněné, protože nežijí na dluh a protože si to prostě nyní nemohou dovolit a rostou a rostou, postupně skupují celou Ameriku a zbytek světa. Chápal jsem původní ideu jednotné Evropy jako obranný ekonomický blok proti tlaku USA a Číny avšak Evropa vedená neokomunisty a zelenými, surfujícími na vlně neexistujícího globálního oteplování (ano, jde o velké peníze - pro koho?) , navíc naprosto mrhající prostředky na "ekologické" zelené technologie (solární, větrné a jiné blbosti, jenž měly být nejméně dalších 10 let předmětem výzkumu před masivním nasazením, předesílám že považuji za vědecky dokázané že emise CO2 nejsou na vině telpotních změn, tou je aktivita slunce). Obávám se, že pokud se něco okamžitě  nezmění, dočkáme se velmi ošklivých důsledků evropského experimentu jak ekonomických tak etnických. Příkladný zákaz prodeje žárovek ve je jen třešničkou na dortu, když pomineme snahu některých pomatených vědců vyšlechtit ovce bez CO2.

éolo 12.12.2009 22:31

Re: A čemu se divíme?!

 Naprosto výstižné. Pracovitý a spořivý číňan, se nezdržuje žádnými vícenáklady na sociální , důchodové a zdravotní státní zabezpečení ,které dusí nás. Nezdržuje se složitými ukecanými soudními procedurami, koho chytí toho pověsí a ještě prodá jeho játra a slezinu. Dnes už skoupil většinu strategických zásob surovin ,kus Ameriky , téměř celou Afriku a teď kupuje Evropu.  Evropa a Amerika je v jeho očích krásný Mercedes, my a USA jsme mu jej dali do zástavy za pitomé dluhy myslíce si ,že je jedno na koho jsou papíry napsané, stačí že v něm ještě jezdíme my, ale není většího omylu, číňan už si dělá řidičák a ve svém Mercedesu se sveze. Na to vezmu jed.

S.T.K. 12.12.2009 22:36

Re: A čemu se divíme?!

A až jednou náš hypopotetický Číňan zbohatne, zavede demokracii a rovnost hlasů - a potom to všechno, co získal, promr(h)á. ;-)

éolo 12.12.2009 22:50

Re: A čemu se divíme?!

 To buder slabá útěcha, zejména, když mezitím bude raisovat v našem Mercedesu a my budeme rádi, když nás nechá občas umýt okno a vyblejskat chladič. Kdybychom se nedej bože snad chtěli bránit, již dnes bychom si ty tanky, pušky a ešusy museli objednat v Číně. Doporučuji s předstihem, potom bude velká fronta.

Patrik 12.12.2009 22:54

Re: A čemu se divíme?!

Jen aby to bylo brzy... Demokracie je velmi dobrá a užitečná věc, ale jako cokoli jiného, musí být v dobrých rukou, jinak napáchá nedozírné škody stejně jako oheň nebo elektrický proud :-). Osvícená diktatura je často lepším nástrojem, v hlasu lidu nemůžeme čekat porozumění pro v současnosti nepopulární teze, byť by byly z dlouhodobého hlediska správné. U nás má "lid" zhruba roční paměť a čtyřleté, případně pětileté volební právo.

68 12.12.2009 23:06

Re: A čemu se divíme?!

Demokracie tedy musí být v dobrých rukou, říkáte. Chápu. Tak co ted? Přece vždycky bude v rukou "demos". Co tedy s tím? Jedině že jsou to dobrý ruce.

Patrik 12.12.2009 23:19

Re: A čemu se divíme?!

co s tím? kdybych to věděl tak neplkám tady v diskuzi a pracuji na tom ;-(

Jura Jurax 12.12.2009 23:29

Re: A čemu se divíme?!

Nezavede demokracii - když vidí, k jakým koncům vede rovnost hlasů, vláda lidu a jím zvolených "elit", byl by blbý, aby to dělal. Maximálně tam předsedu politbyra pasují na císaře, aby to tak nemlátilo do očí a uctila se tradice, a ten povládne železnou rukou. Zbohatnou jenom někteří a zbytel bude pilně pracovat a držet hubu a krok.

silvatax 13.12.2009 7:31

Re: A čemu se divíme?!

Číňan nic zavádět nebude, jednoduše prohlásí současný čínský status quo za ideální demokracii, kdežto tu atlantickou za nezpůsobilou, jelikož selhala ekonomicky. A bude mít pravdu.

Patrik 12.12.2009 22:47

Re: A čemu se divíme?!

Ano, máte pravdu. Je mi 35 let, pracuji od svých 19-ti let, celkem jsem byl nezaměstnaný v celém životě 10 dní. Pracovně jsem byl i v Německu a Japonsku.  Dnes, po sedmileté reálné zkušenosti že jediná pravá pomocná ruka je na konci mého pravého ramene, zjišťuji, že cca 70% mé pracovní doby zabírá papírování a 30% zbývá na skutečnou práci. Zabýváme se zejména telekomunikacemi, a naší povinností je mj. dělat kvatrtální, půloroční a roční výkazy pro ČSU (český statistický úřad). Kolega, ač není alkoholik, vždy, když příjde na vyplňování příslušných dvanácti - a více -stránkových formulářů, kupuje lahev whiskey, začíná okolo 19hodiny po práci a končí následující den hodinu po půlnoci. Nu nás stejně slupne nadnárodní koncern, i když letos jsme oběma jeho nabídkám, první i druhé s dvojnásobnou cenou, odolali. 

éolo 12.12.2009 22:54

Re: A čemu se divíme?!

 Toto, levice nepochopí. Vidí v nás jen slepice hodné k oškubání. To papírování je neuvěřitelná buzerace ze strany státu a efektivní a odůvodnitelná max z 10%.

pedro 13.12.2009 0:12

Re: A čemu se divíme?!

Naopak, levice to chape a plne toho vyuziva. Treba to zbytecne papirovani je prerozdelovani timto vznikajicim nezbytnym, kteri pochopitelne voli zase levici.

Jura Jurax 12.12.2009 23:21

Re: A čemu se divíme?!

R^R^R^

Souhlas - žijeme na dluh, protože blbí a neschopní politici mají horizont od voleb do voleb a ty musí za každou cenu vyhrát, aby se nemuseli živit prací - a abychom ty blbé a neschopné politiky zvolili, uplatí nás - tedy některé z nás, ty ještě neschopnější a hloupější než jsou sami za státní peníze vyššími dávkami a snížením plateb - zatímco jiné z nás nutí z moci zákona, aby jim to financovali.

A nedělejme si iluze, že se to nějak zlepší - dělají to všechny ty tlupy lhostejno pod jakou fanglí zhoufované. Jde jim jen o koryta. Jakous takous vizi nad ta koryta má akorát KSČM - marxismus-leninismus a budování komunismu, ale drží o tom vcelku pochopitelně hubu,a Zelení, blábolivě blouznící o obnovitelných energiích, zakazující jádro a navic globálně oteplení. Bohužel obojí jsou zemští škůdci se svou svatou vírou - o komunistech se to celkem už provalilo a jen ti zouplna blbí mají iluze, o zelených se to zatím tutlá, byť probudilí je již dnes nazývají zelenými Khmery, neboť puštěni z řetězu by nás vrátili na stromy rychleji, než bychom čekali. Ostatní jen tlučou hubami podle fangle, pod kterou jsou zhoufovaní, a dělí se o lukrativní posty. 

éolo 12.12.2009 23:29

Re: A čemu se divíme?!

 Souhlas a Dobrou noc.

Patrik 12.12.2009 23:46

Re: A čemu se divíme?!

Díky a dobrou noc.

AeroKarel 13.12.2009 0:11

Re: A čemu se divíme?!

Jo, taky souhlas.

Mor do těch socanů.

S.T.K. 12.12.2009 21:54

Pane, Ty to vidíš!

Jak jsem dneska někde četl, jsme vlastně takoví Hobiti - Půlčíci. Nejraději žereme, chlastáme, pomlouváme se navzájem, do jakékoliv "války" se nám nechce, na budoucnost ani nepomyslíme.  J.R.R. Tolkien asi znal naši českou povahu. Ale Gandalf nepřijde!

Není přece možné, aby polovina národa volila člověka, který tak bezostyšně, zjevně a opakovaně s nimi manipuluje. A další čtvrtina volí nechopná prasátka, která se tlačí u korýtek, aby urvala, co se ještě dá a osud naší Středozemě je nezajímá ani náhodou. To by ovšem znamenalo, že je tu mezi námi množství blbů větší než malé, což mě irituje k nepříčetnosti. Ještě, že nejsem původem Čech. (Ale je mi to pr* platné). (Y)

Qakk 12.12.2009 21:22

Historická reminiscence??

Stejně jako jsme měli husity, tak máme dnes opravdové "znalce" a  stoupence správné pravicové politiky. Jen ti "kacíři" z USA a západní Evropy nám to kazí!! Akorát přes celou velkou krizi mám  větší než 8% růst komunistická Čína. To by se jeden .........

éolo 12.12.2009 21:31

Re: Historická reminiscence??

 Nevím sice, co bylo na husitech tak pravicového ,ale budiž, třeba si pletete strany. Co se kacířů týče, ty to kazili vždy a zejména nám. Ten růst komunistické Číny je opravdu k zamyšlení, zejména pro příznivce komunismu a levicových myšlenek. Mohli by konečně rozlousknout letitou otázku "Kde udělali soudruzi z NDR chybu, a nejen ti z NDR ?"Prostě neudělali ani čínské reformy a tak šli od válu. Teď v parlamentu seděj a kecaj a zase brání dělat jakékoli reformy. Tolik k věci.

AeroKarel 12.12.2009 21:40

Re: Historická reminiscence??

Čína je komunistická toliko názvem.

Z tamního kapitalismu byste se posral do výše. Takže ten růst je celkem logický.

éolo 12.12.2009 21:48

Re: Historická reminiscence??

 No o tom není pochyb ,že je tam echt kapitalismus. A v tom je právě to kouzlo, že nepochopili naši milí levičáci, že zachránit je mohl jenom kapitalismus. A to byli nějak chytří a měli to i vědecky doložené,pouze jim to nedošlo.

certik 12.12.2009 22:01

Re: Historická reminiscence??

Mohl byste poreferovat o tom echt kapitalismu? Takze dobre, u doktora se plati na drevo a neexistuje duchodove zabezpeceni, coz sou dve veci kery zrovna nemaj s kapitalismem vubec co delat, to je proste nedostatek socialniho zabezpeceni. A ted ty dalsi veci, kdepak presne ten kapitalismus vidite?

certik 12.12.2009 22:11

Re: Historická reminiscence??

Napriklad nedavny sjezd strany pro jedenactou petiletku, vazeny pane, stanovil cil snizeni spotreby energie o 20% do konce roku 2010, a ne jako ze nemaji zadne prostredky k tomu si to hlidat. Jo prej echt kapitalismus. No hlavne aby to ladilo s vasi stranickou linii, to hlavne.

éolo 12.12.2009 22:33

Re: Historická reminiscence??

 viz výše.

certik 12.12.2009 22:38

Re: Historická reminiscence??

Takze kapitalismus je nulove socialni zabezpeceni plus obchod s lidskymi organy? Jako treba v Iranu. Taky Somalsko se zda byt dobre.