23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Jako po výprasku

Je po volbách jako po výprasku – opravdu, toto úsloví se na aktuální situaci náramně hodí. Politické, sociální a kdovíjaké další rozměry spojené s volebním pátkem a sobotou jsou podrobně rozebírány na jiných místech Lidových novin. Naposledy tady budu psát o volbách a o politice se zmiňuji zřídka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Rusek 31.1.2013 19:48

Výprask

Pane Neffe, sledují Neviditelného psa od jeho založení. Díky, je neustále fajn.  Je pro mne vždy potěšením při vstupu na internet.  Dnes mne ale rozladila věta :  "Je dobře pohlédnout pravdě do očí. Zeman se dostal na Hrad neslušností a

ti, co ho tam dostali, budou od něho chtít neslušné služby".    JÁ JSEM HO VOLIL , asi jsem tedy také pomohl k jeho zvolení, ale věřte mi prosím, nikdy by mě nenapadlo chtít  nějaké neslušné služby.  Vlastimil

K. Luboš 31.1.2013 18:43

Astona to fakt vzalo,...

... ale to není nic proti Karlu Hvížďalovi z aktualne.cz, o jehož duševní zdraví se upřímně obávám.

Ale řeknu Vám, stálo to za to. Nikdy jsem se tolik nenasmál jako za poslední týden. Jsem zvědav, jak dopadne příští prezidentská volba. A pokud to bude zase Zeman? To snad už oba výše zmínění pánové spáchají seppuku.

L. Kubeš 31.1.2013 18:35

Naprostý souhlas s autorem!

Je to smutné, ale příspěvky jenom dokládají, kde jsme se to ocitli.

V. Huebschmann 1.2.2013 15:26

Re: Naprostý souhlas s autorem!

sohlas s autorem a i s poznámkou L.Kubeš

dodávám jen,že Laufer je Josef

J. Hejna 31.1.2013 18:18

projev zklamání a úžasu nad tím, že někdo tak slušný a respektovaný

může napsat text, z kterého nenávist přímo křičí.

J. Eibel 31.1.2013 17:20

Nerozumím Vám Astone

Milý Astone,O jaké nenávistné kampani týmu Klaus Zeman to mluvíte? Jedinou opravdu protivnost jsem zažíval tím, že mi stále někdo cpal do schránky pana S. a obsahovou analýzu česky píšících novin ani nebylo třeba dělat. Zoufale servilní vůči kandidátovi S. Na jednu fotografii Z. pokud možno vrtajícího se v nose bylo pět spokojených a milých S. Ona ta nenávistná kampaň byla upřímně řečeno spíše z té druhé strany a bohužel stále pokračuje. Budou-li novináři takto pilně štvát, můžeme se dočkat i nějaké té facky. Je to cíl?

O. Malstoka 31.1.2013 13:45

Dvojí metr

Svým článkem jen potvrzujete úsloví, že jeden (plebs) je vožralej a druhý (elita) jen společensky unavenej. Ve skutečnosti jsou oba stejně opilí.

P. Zelenka 31.1.2013 12:18

Ecce homo!

Povšimněte si pane Neffe, kolik stálých níže reagujících přispěvatelů, úmyslně nepíši diskutérů neb oni diskuzi nepřipouští, jen a pouze jejich názor je ten správný, tedy kolik jich ve svých příspěvcích prokládá nenávistí, argumentace je jim cizí. Pohled do Vámi jim nastaveného zrcadla je vyděsil a proto ta hysterie. Nic si z toho nedělejte, odpusťte jim, to je lidské. Třeba jednou dospějí do stadia věcné argumentace a demokratické tolerance spojené s úctou k druhému.

Myslím, že čas ukáže a historie si navždy zapíše jaký byl pan Zeman prezident a pokud se dívá dále než na špičku svého nosu, bude se snažit být navždy zapsán jako opravdový státník a ne jako politakařící úředník.

J. Václavíková 31.1.2013 13:44

Re: Ecce homo!

Přesně tak a já ještě dodám, snad jim to nadšení z jejich volby vydrží.

V. Kobetič 31.1.2013 18:45

Re: Ecce homo!

Tak nevím pane Zelenko - četli jsme stejný článek ?

Á propos - v něm nejde o volbu Zemana, ale "...o ty, co ho tam dostali...", viz text. A ja mám za to, že o významné a snad i rozhodující  procento se postarala naše standardní "kulturní fronta" s patentem na morálku a větší část tisku.  

P. Zelenka 31.1.2013 19:46

Re: Ecce homo!

Četli jsme stejné diskuzní příspěvky pane Kobetiči? Zkuste to nadhledem, oprostěte se od obsahu a ohodnoťte styl.

Patent na morálku nemá nikdo a zároveň každý, vždyť nepsané právo nosí každý sám v sobě a zároveň jej tvoříme všichni.

A máte pravdu, že nejen v článku nejde o Zemana, jde o pochopitelný a neustálý střet dvou pohledů na způsob života, kdy chybí tolerance a úcta a povšimněte si, jak se střety vyostřují. Kam až to zajde?

Ale děkuji Vám za reakci ve stylu slušnosti, obzvláště v této době to velmi oceňuji. Díky

E. Pavel 31.1.2013 12:09

Et tu Brute?

Problém není ve voličích Zemana, ti byli vesměs rozhodnuti jej volit dávno. Problém je v týmu kolem Schwarzenberga - ono se nestačí poplácávat po zádech, jak jsme dobří a čistí a máme to v kapse. Ono je potřeba přesvědčit jednak voliče nerozhodnuté, že můj kandidát je lepší; a jednak nevoliče, aby přišli a volili ho. Co předváděli podporovatelé K.S. před druhým kolem, byl děs. Prostě přišli s koncepcí, že "Karel je nejlepší", "Karel je pankáč", "Karel je cool" a my jsme super tým, navzájem se pochválíme a voliči za nadšeného jásotu zvolí "Karla", bo je přece nejlepší a všichni to vědí. A co horšího - zatímco Zeman & his boys se naváželi do protikandidáta, podporovatelé (ne sám kandidát, to pozor!) Schwarzenberga se naváželi do voličů - kdo volí Zemana je buran, křupan, host IV. cenové, etc. Spoustu lidí tohle odradilo, aby k volbám vůbec šli a nemálo lidí, kteří by seděli doma, šlo natruc volit Zemana.

A teď Zeman vyhrál (nakolik z toho sám radost nemám) a to jsou nářky, jak je ten lid hloupý a buranský, když my, elita národa, jim naservírujem to nejlepší a lid to nechápe. Ještě trochu a budete je tlouct, ne? My chceme vaše dobro a my vám ho prosadíme, kdybychom vám to měli do palice natlouct.

Smiřte se s tím, že vyhrál Zeman, on prezident toho zas tolik nezmůže, anglickou královnu jistě nepozvrací, holt se na ten jeho vošklivej obličej budeme 5 let koukat. :-) Svět se nezboří a za 5 let si najdete nového, čistého, nejlepšího. Hlavně si zapamatujte, co jste v téhle kampani pokaňhali.

R. Langer 31.1.2013 12:26

Re: Et tu Brute?

Moudrá slova!

O. Malstoka 31.1.2013 13:38

Re: Et tu Brute?

Až na ten poslední odstavec bych váš příspěvek podepsal, ale pan kníže ten svůj ksich nemá také o nic lepší!

E. Pavel 31.1.2013 22:35

Re: Et tu Brute?

:-) Nemá, ale co už s tím naděláme.

T. Czernin 31.1.2013 11:59

Buéééééééé, nevyhrál knížéééé

a víte proč? Protože jste ho, vy blbouni nejapní, přes veškerá krásná a dojemná slova naší P&L (W_und_L) úderky nezvolili!!!

R. Langer 31.1.2013 11:18

Hm, prosil bych

nějaký odkaz na "nenávistně šovinistickou kampaň týmu Klaus-Zeman", abych si mohl udělat obrázek. Je fakt, že kampaň jsem vůbec nesledoval, protože všichni kandidáti pro mě byli nevolitelní, tudíž mi kampaň byla lhostejná. Nicméně, při přepínání programů v TV, letmém zahlédnutí různých titulků v novinách, ale hlavně v článcích tady na Psu a podobně se nemohu ubránit dojmu, že situace byla poněkud jiná, než nám, pane Neffe, předkládáte. Tak bych se pro jistotu mrkl na nějaký ten odkaz, abych to mohl posoudit.

V. Novák 31.1.2013 11:09

Můžete mi, Astone, říct, které pravomoci že Zeman hodlá využívat

a nemá je? Co takhle se podívat do Ústavy ČR - třeba na čl. 62 - 64...

Vy, "elito"...

V. Novák 31.1.2013 11:07

No, hlavně, že se vy "elito" poplácáváte po ramenou

a vykládáte si, jaká jste elita. Proč jste elita? Protože jste se rozhodli, že jí jste?

Nedokážete, vy "sjednocená mediálně-kulturní fronto" nejen přijmout prohru, chováte se jak hejno slepic, které vyklovává "cizí". Dejdar si dovolil mít svůj názor - a jiný než zbytek hejna - pryč s ním! Přestaňte s ním  mluvit! I ten Stránský, který je už dost starý na o, aby se nechoval jak prepubertální fracek ze Stínadel (Losnu nebo Mažňáka!?!) se odkopal co "pravý demokrat".

Pamatujte:

"Příslušníci elity / jsou i mezi jelity" (Příspěvek k teorii elit)

"Lolita dělá jelita / Tato jelita jsou elita / Elita mezi jelity, / to jsou jelita Lolity".

M. Šejna 31.1.2013 10:53

Ano, pane Neffe

ano, pane Neffe, jste jak po výprasku. A brečíte, jak pětiletej fracek na pískovišti. A nejen Vy. Brečí celá "pravdo-láska". Ta totiž teď dostala největší výprask v dějinách ČR.

Je to ta Vaše "pravdo-láska", která se označila za slušnou a vzdělanou část obyvatelstva, zatímco nás ostatní považujete za póvl, hulváty a lháře. Vy jste po celou dobu kampaně nutili voliče uvěřit názoru, že:

"Schwarzenber vždy mluví pravdu, a pokud výjimečně lže, tak se je spletl. Naproti tomu Zeman vždy lze, a pokud zrovna mluví pravdu, tak se jen spletl."

Tak Vám ten póvl, lháři a nevzdělanci (mezi které jste zařadili i mě) ukázali, že když nás budete pořád dokola urážet, tak Vás "pravdo-láskaře" pošleme u volebních uren do temného análu. Ale Vy jste to pořád nepochopili. Vaše myšlení za Vás všechny vyjádřil "noblesní" "pravdo-láskař" Hřebejk, co těch 55% voličů Zemana označil za "hnědá a rudá prasata ...".  Tohle by si většina těch Vámi opovrhovaných "lhářů, nevzdělanců a póvlu" o Vás nikdy nedovolila říci. Jejich slušnost by jim v tom bránila.

R. Baron 31.1.2013 10:18

no fuj Astone třikrát fuj

od vzniku Psa si vás vážím, byl jste tehdy průkopníkem. Ale dneska jste zveřejnil takový hnus, jakého bych se od Vás tedy nenadál.

Těžce jste mne ranil...takhle otočit realitu. Vždyť ta nechutná kampaň byla přece úplně obráceně, proti Zemanovi. Okolo naší vesnice byl jeden jediný bilboard se Zemanem, ale zato kníže na mně 14 dní mezi koly volby shlížel z každého patníku. Na většině serverů bylo na jedné stránce ( třeba centrum.cz ) až pět blikajících knížat a k tomu minimálně stejně tolik "článků" hanobících Zemana. Kníže byl opěvován ať jste otevřel kterýkoliv kanál TV, rádio, no prostě všechno. Za svých 52 let jsem nezažil tak strašlivou propagandu. No budiž...jenže když chvalozpěvy byly vždycky doprovozeny brutálními útoky na Zemana, tak to bylo vyloženě nechutné a odporné!

No, lámu hůl Astone...řekl bych, že tímhle článkem jste si pozvracel vlastní boty...

J. Boleslav 31.1.2013 10:21

Re: no fuj Astone třikrát fuj

Spíš Vy, Rudý Barone. Aston má naprosto pravdu.

V. Novák 31.1.2013 10:55

Aston nemá pravdu vůbec v ničem.

...

R. Langer 31.1.2013 11:28

Re: no fuj Astone třikrát fuj

Tak to jsme asi jeden z nás z alternativní reality...

J. Boleslav 31.1.2013 10:10

Je to tak

většině voličů zjevně nevadí odporná kreatura coby nejvyšší reprezentant státu. Bohužel se s nimi svezeme i my, kteří ho z duše nesnášíme.

R. Langer 31.1.2013 11:30

Re: Je to tak

No, zatím ho můžete v klidu urážet a pomlouvat. Ale dejte si pozor, koho budete volit v příštích volbách, některé strany toto netrpí!

P. Vaníček 31.1.2013 10:04

Neffe potvrzeno!!!

Bulíš celé noci a vymýšlíš hlavně na p.Klause (o toho Ti jde až v první řadě) samé nadávky,přiblblé nadávky atd. Prostě jak malý žižkováček - sebrali mi autíčko a já dupu nožičkama a házím těm ostatním fakanům písek do vlasů. Bébébébé.....

V. Němec 31.1.2013 10:02

Zeman

obnovil soc.dem. stranu jako výtah k moci, ne z přesvědčení. Když jej nezvolila presidentem, zhrzen založil svou stranu, jak to dělali v historii jiní (heretici, pravoslavní, anglikáni, luteráni, husité atd). Počkejme na období květenství a pak na ovoce.

J. Boleslav 31.1.2013 10:11

Re: Zeman

Jen aby už nebylo pozdě.

J. Barto 31.1.2013 9:24

Dotaz.

MZ spatne naslapne, leti a zachyti se kresla. To se muze stat kazdemu.

Pak se do kresla usadi, vytahne balicek cigaret a pripali si.

Reditele televize pak jako nejakeho pingla, pozada o popelnicek!!

A ted muj dotaz. Bylo v tech prostorach povoleno kourit nebo ne?

Podotykam jen ze, sam jsem silny kurak.