2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakého presidenta?

Halasení kolem nového kandidáta na presidenta vypadá jako vyvolávání hodného ducha, který z nás sejme kletbu „nevhodných presidentů“. Což byli údajně hlavně poslední dva, ačkoli už se přidávají hlasy, že on ten Havel taky nebyl nic moc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 6.4.2017 11:49

Re: Žumpa

Máte na mysli plácání a útoky, jaké jste předvedl ve svém příspěvku v 11:31? Opravdu inteligentní a na jisté úrovni.

A. Nový 6.4.2017 11:47

Re: Přečetl jsem první tři, čtyři odstavce

Valento, neprobírá se tu Klaus, ale kandidát na przidenta, jistý Drahoš. :-)

J. Vlček 6.4.2017 11:41

Re: Pan Vlk st. poklesl

Pane Herejku, to, že každého, koho potkáte na ulici, by byl lepším prezidentem než Zeman, to může říct opravdu jen zuřivý Zemanův nenávistník, nebo nějaký slaboduch. Antizemanismus není programem, pane Herejku.

J. Herejk 6.4.2017 11:34

Re: Žumpa

Ale měly by to být inteligentní názory na jisté úrovni, ne primitivní plácání a útoky. Vyváženost: 5 minut Hitler : 5 minut Židi dobrou žurnalistiku nedělá.

J. Vlček 6.4.2017 11:32

Re: Co by kdyby

Máte recht, pane Mýtiči, já se vám divím, že ty pitomosti na Psu vůbec ještě čtete, když je jinde tolik skvělé četby, jako třeba v BListech. Tady je to přece pro vás ztráta času, no uznejte.

J. Herejk 6.4.2017 11:31

Pan Vlk st. poklesl

k primitivním dehonestujícím argumentům. Napadání skvělého prezidenta Kisky, hypotetických 100000 muslimských imigrantů atd. Jisté je, že téměř každý, koho potkáte na ulici, by byl lepším prezidentem než Zeman. Takovou devastaci úřadu tahle zem nepamatuje.

G. Mýtič 6.4.2017 11:24

Re: Žumpa

Vlastně kecám, nejde o příspěvky, ale o články. Ale proč ne, i Hradní stoce je třeba čas od času udělat radost ;).

G. Mýtič 6.4.2017 11:23

Re: Žumpa

Tohle, předpokládám, mají pod palcem Babišnoviny.

J. Anděl 6.4.2017 11:22

Re: Pan Vlk podobně jako signatáři Anticharty

Až historie zvolí, zda budeme na Výzvu pamatovat jako na Chartu nebo Antichartu.

A volba historie sice určí obsah historické paměti národa, ale na druhou stranu nemusí být vůbec pravdivá.

J. Vlček 6.4.2017 11:21

Re: Dobrá otázka

No vidíte, pane Jelinku, jak se najednou tak skvělé orientujete v těch výrazech, o kterých jste ještě před chvílí tvrdil, že jim nerozumíte. Že byste se v nich konečně poznal?

G. Mýtič 6.4.2017 11:21

Re: Kazdy, kdo proplouva

To samé bysme mohli napsat o současném hradním pánovi, o ministru financí etc.

G. Mýtič 6.4.2017 11:19

Co by kdyby

Pan Vlk st. je, koukám, prognóza sama. Ví přesně, kolik bysme tu měli muslimů (jako by byla Zemákova zásluha, že tu nejsou), ví, že Schwarzenberg by zakládal česko-bavorské spolky a ví, že Drahoš bude (vyhraje-li) obyčejným úřerdnickým kývalem bez názoru. Myslím, že ušetřím spoustu času, když ty jeho pitomosti zkrátka přestanu číst. A současného hradního ožralu volit nebudu, i kdyby mě přesvědčovala celá smečka ;).

J. Anděl 6.4.2017 11:17

Re: Kazdy, kdo proplouva

Hm, je otázka, jestli ti, kteří čtyřicet, padesát či šedesát let nedělali kariéru, teď mají (buňky a mentální orientaci) na to s tím začít.

J. Vlček 6.4.2017 11:14

Re: Uvidíme celou nabídku.

Pane Hašku, poťouchlé poznámky pana Mertla nemají vesměs jakoukoli vypovídající hodnotu. On si jenom hrozně rád rýpne. Rýpání je jeho stařecký koníček, že pane Mertle.

V. Klepetko 6.4.2017 11:14

Re: Každá z výzev míří jinam,

Ta česká výzva uměle "vyrobila" celé zástupy xenofobů. Rozdělila společnost. To není prosím, "názor", ale "svědectví"... Představte si že Ve vašem městě vypukne epidemie chřipky, a vy se primárně nestaráte o léky pro nemocné ale podepíšete nějakou Výzvu: "Chrchlajicí spoluobčany do tramvají a do metra nepouštět! Nejsme jako oni! Distancujeme se od Vás, nakažení lumpové!". To vše je zakódované v té strašlivé dikci: distancujeme se od... distancujeme se od... distancujeme...

Toto vše není věci nějaké argumentace, ale spíše cítění. Milosrdného vhledu. Empatie, chcete-li... Strach a nenávist nelze překonat vystrašeným, nenávistným textem, ale jen láskou, milosrdnou trpělivostí a vlídnými apely k rozumu. Toto vše ve Výzvě českých vědců chybí. Autor přesného znění Výzvy by se měl přiznat a veřejné omluvit za společenskou diskreditaci stovek vážených signatářů!

J. Jelínek 6.4.2017 11:11

Re: Dobrá otázka

A co takhle havloidně ukrofašistická pražská pseudokavárna stříknutá vítačskosluníčkářstvím?

To vás ještě nenapadlo vy lingvisto?

J. Chaloupka 6.4.2017 11:07

Buďte v klidu. Mediální smečce hodili novou

kost, tak byl všude, dnes je všude Asad, protože v Sýrii objevili sarin. Mimochodem nikdo zatím neřekl, kdo z toho má užitek. Asad rozhodně ne. Ale to je vedlejší. Na Drahoše si ta mediální smečka za týden ani nevzpomene. To bude mít jiné kosti.

M. Moravcová 6.4.2017 11:02

Re: Žumpa

a co máte proti "komukoliv"? Jsou to lidi jako vy. Nebo vy jste něco lepšího, jehož lejno nesmrdí? Tak to "klobouk dolů".

M. Moravcová 6.4.2017 10:59

Re: Každá z výzev míří jinam,

česká varuje před 80% českých občanů.

M. Moravcová 6.4.2017 10:56

Re: Tak mi z toho vychází,

nesetkávám se s tím nepochopením terminologie od sluníčkáře, pravdaláskaře a kavárníka poprvé. Jako by je to uráželo? Nálepkovat ostatní ale oni umí výborně. To mají jasno.

M. Moravcová 6.4.2017 10:52

Re: Pouze poslední dva prezidenti byli nevhodní?

kde jste to četl?

M. Valenta 6.4.2017 10:51

Re: Přečetl jsem první tři, čtyři odstavce

Co pak se Vám nelíbí pánové?

Je nenápadný, vystupování má slušné, hezké místo v prognosťáku (ústav pro vyvolené)za všech režimů a všech předsedů vlád.

Zkušený byrokrat. Ve věcech „umí chodit“. Což mimo jiné dokazuje to, že již za totáče měl povolené vědecké zahraniční pobyty. A vůbec byl v té době úspěšný. Všeobecně úspěšný.....(tedy až na toho trabanta)

M. Moravcová 6.4.2017 10:51

Re: Příspěvky pana Vlka st.

že tu muslimové být nechtějí? Tak proč tady jsou? To. že média píší a politici říkají, že v ČR muslimové nejsou je lež. Aspoň v Praze na Č.Mostě jsou, bydlí tam. Je tam taky mešita a tím i vyšší výskyt muslimů, stahující se sem z celé Prahy. A ten kdo tvrdí, že zde nejsou, úmyslně lže.

V. Vaclavik 6.4.2017 10:33

Re: Kazdy, kdo proplouva

Ovsem ani disidenti minuleho rezimu nemaji to prave vysvedceni. To maji ti, kteri si s rezimem nezadali proste tim, ze nedelali karieru a mysleli si svoje, bez obetniho drazdeni hada, tedy komunistu, bosou nohou. To delali levicovi idealiste, tedy disidenti.

B. Hudzieczek 6.4.2017 10:31

Každá z výzev míří jinam,

slovenská vyzývá k pomoci běžencům, česká varuje před rozdělováním společnosti, přičemž ani ta česká neopomíjí zdůraznit nutnost lidského zacházení s lidmi, kteří prchají před válkou. Označit takový názor za ostudnými připadá velmi povrchní.

Rozdíl mezi oběma výzvami je prostě proto, že každá hovoří o jiném problému ve společnosti. Nikde jsem se nedopídil informace, jaký zaujal pan Drahoš postoj ke slovenské výzvě, proto nemohu ani reagovat na Váš druhý odstavec.

V. Vaclavik 6.4.2017 10:29

Kazdy, kdo proplouva

skrze ruzne rezimy, je minimalne podezrely, a rekl bych i nutne nebezpecny.

Š. Hašek 6.4.2017 10:29

Re: Uvidíme celou nabídku.

Pane Mertle, já jen - že "tahají stále někoho z kouzelného klobouku". A fňukají, že voliči jsou překážkou ........

Snad jste pochopil, že kandidovat nehodlám. Ani si nečiním nárok na normalitu. Zdá se mi, že takový Halík se Šiklovou se diví více, že jest kolem nich 85% čecháčkovsky nenormálních voličů.

J. Vlček 6.4.2017 10:17

Re: Vlku, Vlku,

Na stařeckou demenci je třeba brát prášky pravidelně a to pan Mertl opomíjí.

J. Hanzal 6.4.2017 10:14

Dobrá otázka

Na konci Vašeho článku, pane Vlku, pokládáte dobrou otázku. Já si myslím, že v současné době je nejlepší kvalifikací pro jakýkoli tzv. vrcholný politický post sluníčkovoeurohujerská připosranost.

J. Pražák 6.4.2017 10:14

Pan kandidát by si měl zopakovat násobilku

a odpovědět si na otázku:

Kolik 'obyvatel' Třetiho Sveta muze kterákoliv rozvinuta země pojmout než se sama stane Třetim Světem?

Nezávisle na tom, kolik imigrantů přijmeme, se jich mnohonásobně více zároveň v oněch příšerných, přelidněním a islámem zpustošených zemích narodí. Jsme postaveni před rozhodnutí: vlastní sobecký zájem, nebo šlechetné, ale dokonale marné gesto.