9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LadaHaksna 6.9.2009 18:56

??????

Jestli je Topol na evropské scéně dobrý, a to je - ukázal to na jaře v roli šéfa předsednické země EU,- ...... naše média nám nedostatečně zprostředkovala tu ostudu (kdyby ten s penisem v Berlusconiho vile byl Bulhar, ještě teď čůráme smíchy, byl to ale Čech a rovnou premier)

jxt 3.9.2009 23:59

Asi budou volby,

svobodné volby!Dokážeme být svobodní a hrdí občané? Dokážeme poslat svobodně a demokraticky ty ubožáky tam, kam patří? Politici dělají ostudu, ale jak to dopadne s námi, voliči? Nebudeme také pro ostudu? A co pak?

PetrH 4.9.2009 0:00

Re: Asi budou volby,

Jo, je to (i) na vás...;-P

jxt 4.9.2009 0:11

Re: Asi budou volby,

To ano.

Michal 3.9.2009 22:37

Jsou to zoufalci

Ať je to jak je to, Ústava je nezávažnější právní předpis státu. Změna tohoto právního předpisu, který je v našem případě úhelným  kamenem demokracie, který vychází z Listiny lidských práv je vážný krok, který má být učiněn jen v nejzávažnějších situacích! Kašlu na bláboly Topolánka, Paroubka a řady jiných, že vynaložili peníze na volební kampaň. Moje peníze to nejsou a kde je vzali a co za ně přislíbili je asi jasné. Kašlu na osud poslanců, kteří se již chystali na příslíbená teplá místečka za své zásluhy. Kašlu na názory prezidenta, ať již se týkají klimatologie či komentáře k této události. Nekašlu na to, že tito chytráci již dávno neschválili institut referenda, ale CHYSTAJÍ SE BĚHEM DOSLOVA NĚKOLIKA DNŮ ZMĚNIT ZÁVAŽNOU ČÁST ÚSTAVY a to jen proto, že si ve své nejapné suverenitě a aroganci moci nakálali do vlastních bot a předvedli celému národu svůj dogmatizmus a primitivismus v celé nahotě!

Je jedno, jestli to byl pan Melčák či kdokoliv jiný, ale každopádně je to krok správným směrem. Jsme-li skuteční demokraté, musíme ctít Ústavu a nakonec i ústavní soudce, které povětšinou jmenoval pan Klaus, tak proč jeho zmatené řeči zase o nějaké soudcokracii. Prostě chce se mně zvracet a kecy o tom, že to může mít závažné ekonomické důsledky jsou jen keci hospodského typu, protože vládu řádně ustavenou máme, parlamentem schválenou, takže vyslovené obavy našich rádoby politiků jsou jenom skřekem nad tím jak si lze sám sobě vypustit rybník!

Přátelé, až ty volby budou, řádně si rozmyslete koho budete volit. Jednou Ti hoši musí od lidu dostat přes čumák a ne že lid ze sebe bude pořád dělat dojnou krávu!

ilja Muromcová 3.9.2009 22:49

Re: Jsou to zoufalci

R^R^R^R^R^

Dolly 3.9.2009 23:10

Re: Jsou to zoufalci

Jak můžete psát o jakýchsi soudcovských pravidlech, když něco takového jako justice tady neexistuje? Ústavní soud je dosud pouze jakási úřednická instituce, která v současném právním chaosu prostě hledá svoje místo na Slunci a působí stejně jako ostaní soudy dost samolibým způsobem. Bude ještě hodně dlouho trvat, než se tato oblast státu dá jakž takž do pořádku protože tu fakticky na to nejsou profesionálové ale pouze jakési zbytky lidí a pravidel z dob minulých.

woka 3.9.2009 23:16

Re: Jsou to zoufalci

no, jak jednou někdo začne s operovat s lidem a navrhovat, komu všemu by měl lid rozbít ústa, tak to vždycky jde blbým směrem. Michale Rv 

Michal 4.9.2009 12:28

Re: Jsou to zoufalci

Nerozumíte symbolismu. Ti politici musí jednou pochopit, že všechno nemůže tancovat podle toho, jak oni pískají a jestli po x-letech chcete zpochybňovat úlohu Ústavního soudu i v naší zemi, pak potěš pánbůch a začnu uvažovat o vystěhování. Asi vůbec netušíte, co jste vypustila z úst!!

Puk 3.9.2009 21:27

Děkuju - a gratuluju.

Milý pane Vlku  -  čtu (prakticky hltavě) Vaše články; jsme prakticky na stejné vlně. Lidé, potřísnění Kralupama (z té přijatelné strany) asi jsou. Rozdíl mezi námi je jen v tom, že Vaše vlast jsou stále ještě Čechy, kdežto moje je už od roku 1966  USA.

Což mi  dovoluje promluvit hlasem unavené zkušenosti: GRATULUJU VÁM K TOMU BORDELU V ČECHÁCH. Očekávám Vaši procítěnou kondolenci K TOMU DALEKO VĚTŠÍMU BORDELU A PRŮSERŮM V USA.  Kéž bychom tu měli průsery českého formátu!  (na to jsme zvyklí),  a ne tu akutní hrozbu socializace od toho Islámského suky syna Obamy.  -   Vidíte, že je snad možno mi odpustit nakrkanost a jízlivost . . .  doufám .

Zpět na začátek:  Je mi líto, co se v Čechách děje. Ale neberte to tak tragicky: víme všichni, že demokracie je nejhorší, nejneobratnější a vždycky nejpodezřelejší způsob, jak řídit věci veřejné;  - - - -tedy s výjimkou všech ostatních možností.          P

woka 3.9.2009 23:19

Re: Děkuju - a gratuluju.

přemýšlím nad časovým posunem a nad tím, kolikpak jste v těch usa už měl dnes drinků. Z textu bych tipla tak nejmíň čtyři... 

Gardnes 3.9.2009 20:51

Něco na tom je,

ale skutečnost není taková, jak by článek napovídal,tj. vítězství 5:0 pro ÚS. Vadou na kráce je, že proti stanovisku ostře porotestují experti z ústavního práva na čele s prof. Pavlíčkem, ale mírnější formou řada dalších i ústavní soudce Musil atd. Právní názor je nejednotný a za této situace přihlédnout k veřejnému zájmu je v souladu s logikou. Přece nelze tlačit ať již ze škodolibosti či z jiných zájmů rozhodnutí, které by třeba ÚS v jiném složení řešil opačně. Navíc ještě není znám konečný verdikt, a proto stanovisko politiků je na můj vkus zpochyňováno příliš radikálně, takto situace jistě nestojí. Je pravda, že naše ústava je zmetek, který měl být opraven již dávno, pravda je, že politici byli liknaví i při nápravě zákona, který by umožňoval řešení vládní krize předčasnými volbami. Pravda je, že do této situace se Paroubek, Klaus dostali bezprecedentním poškozením zájmu státu předčasným přerušením předsednictví EU s překotnou snahou dostat urychleně Topolánka od funkce premiéra od VK pro jeho prioritu v komplikaci přijetí LS.

Beda 3.9.2009 23:42

Re: Něco na tom je,

Pavlicek je znamy blb, toho radeji necist neposlouchat nevidet. Ovsem Musil krtitizoval trosku neco jineho-ze nemel soud vyhlasit doklad, protoze o tom  Melcak nezadal. Technicky je to pravda, ale pak hrozilo, ze volby probehnou a soud je treba za dva mesice zrusi. Coz by byla skutecna ustavni krize, protoze by de facto byl zase zpet puvodni parlament a zakony vydane "novym" parlamentem by byly nulitni.

péro 3.9.2009 20:25

autorovi skvělé

Díval jsem se od začátku a nevypadalo to jinak přesně jak popisujete vystihl jste to výborně -nakonec si museli dát francouzáka -topolánek uprostřed komunista statotvorný filip a zleva s ušklebkebkem vidoucího ale notně ztuhlýho- paroubek

Horal 3.9.2009 20:54

Re: autorovi skvělé

Chcu ještě dodat, že tam rovněž několikrát zaperlil Václav Moravec. Neocenitelná byla jeho otázka:" a co by jste dělali, kdyby nastalo něco, co ještě nenastalo !"  Opravdu na závěr jsem si myslel, že Topolánek se ještě obejme s Paroubkem, jak si pěkně notovali.

JAN MACHÁČEK 3.9.2009 19:31

3

A z krize se vytáhneme sami: je to na těch,

co podnikají i na těch, co chodí do práce. Politický servis, který si

ze svých daní platíme, stojí a bude stát za starou belu. Nejrozumnější

jsou zatím návrhy nepolitické vlády. :-D

JAN MACHÁČEK 3.9.2009 19:31

2

A naši politici určitě zemi z krize

nevyvedou, už jenom tím, jaké nesmysly napravo i nalevo slibují.

Ekonomická krize přišla zvenčí a skrze okna otevřená do světa také

dříve nebo později odejde.

JAN MACHÁČEK 3.9.2009 19:30

1

Na druhou stranu, určitě lepší ústavní soud než naše politické špičky.

Pokud politici tvrdí, že důležitější než ústavní krize, je vyvést zemi

z ekonomické krize, velmi se mýlí, a to ze dvou důvodů. Ať už byly

motivy kohokoli jakékoli, nejdůležitější je plně respektovat Ústavní

soud.

bigbadaboom 3.9.2009 18:21

Tleskam

Vyborne napsano, skoda, ze to nema vetsi publicitu. Ja se docela tesim, ceho se v zajmu "ukonceni rozvalu a nastoleni poradku, proste zachovani te nasi demogracie" jeste dockame. Jiste panove ukazou svaly a klidne pres noc spichnou novou ustavu, kdyz prece maji tu vetsinu, zejo. A nejakej blbej ustavni soud jim do toho nema co kecat, kdyz se ONI domluvili, none?

Hanuman 3.9.2009 18:13

Moc dobře napsáno

Také jsem se díval a nevycházel z údivu, co si všechno politici napříč politickým spektrem dovolí. Jak jsou v debatě sami za sebe a nemají poradce, pěkně se odkopou. Bylo úplně jasně vidět o co jim v podstatě jde. Nejlepší by bylo, kdyby do termínu normálních voleb dovládla současná vláda pana Fišera, který se z těch politiků zdá nejsolidnější a pan Janota vytvořil rozpočet, který i když nás asi bude bolet, nicméně nás vyvede z tohoto marastu. Ani jedna ze stran, které mají šanci v předčasných volbách zvítězit není schopna takový rozpočet nejen vytvořit, ale ani schválit, jde jim o koryta zatím co tato dočasná vláda není poplatná žádné straně.

Emanuel 3.9.2009 18:11

panoptikum

No ale to není žádný nový poznatek, že to je panoptikum. Problém je, co bude dál. Protože ta garnitura lidí, co probublávají k moci, se nelepší, ale zhoršuje z roku na rok.

Dolly 3.9.2009 23:15

Re: panoptikum

Obávám se, že máte pravdu.

. 3.9.2009 23:50

Re: panoptikum

Souhlas. Rok od roku je to horší a horší.R^R^R^

čulibrk 3.9.2009 18:03

MÓOOOOOC PĚKNÝ FEJETON-DÍKY!

:-D:-D:-D:-D

občanka 3.9.2009 16:56

Moc hezky napsáno.

Teď by bylo ještě fajn, kdyby si tohle občané (ne "lid") uvědomili a podle tohohle cirkusu už zprofanové grázlíky nevolili. Chci tak moc?????

Ferda Mravenec 3.9.2009 16:31

Výstižné

Přesně jste popsal situaci, jenže co s tím. Politici si opravdu, ale opravdu mohou dělat co chtějí. Nejdříve proti sobě poštvou lidi a pak se jim snaží namluvit, že ÚS je strašidlo z největších. Demokracie byla strašidlem i pro komouše v době nedávné. Když se jim něco nehodí do krámu tak je to strašidlo.

Lidi zamyslete se, čím více stran, tím méně odpovědnosti a tím dražší demokracie. Odpovědnosti se ONI bojí ze všeho nejvíce. Přál bych panu Ing. Paroubkovi, znalce ekonomické historie, aby vládl sám a nesl plnou odpovědnost za vzniklou situaci. Jenže to je sci-fi.;-)

brblal 3.9.2009 16:30

poslancování pod penzí

Nejeden poslanec,mám na mysli hlavně mladé rychlokvašky typu Bendy a podobných,je přesvědčený o své výjimečnosti a tak nám vyrůstá poslanecká generace poslancující od sametu až do hrobu.Takříkajíc,mají svá místečka "pod penzí".Proč nemáme zákon,který by u poslanců,tak jako u prezidenta omezil jejich "poslancování" jen na dvě volební období ??Já bych byl všemi deseti pro !

Jura 3.9.2009 19:10

Re: poslancování pod penzí

R^R^R^>-!!!!

brblal 3.9.2009 16:17

Vlk starší se nažral

tak nějak je to v pohádce.Proč pane Vlku pořád omíláte tu lež o 3éti kačce??Kdyby šlo jen o ní u lékaře,všichni by jí oželeli i když neví,kde ty penízky končí.Horšíje,že ta návštěva lékaře pokračuje receptem a v lékárně nás zkasírují za k a ž d o u položku na receptu o dalších 30 kaček a k tomu o velké doplatky za některé léky.Taková návštěva lékaře s vyzvednutím léků nejednou končí výdajem kolem 500 Kč /tak se jmenovala naše měna za okupace/ Takže milý pane Vlku,nelžete a pište o skutečných výdajích pacientů.Rv

Honza 3.9.2009 18:01

Re: Vlk starší se nažral

 Prosím. Přečtěte si znovu článek a nepleťte do toho poplatky.