30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Terry 3.9.2009 10:52

Potřebujeme novodobého Olivera Cromwella

Projev Olivera Cromwella vůči Sněmovně reprezentantů při rozpuštění Dlouhého parlamentu 20.4.1653

20.4.1653

Je nejvyšší čas, abych ukončil toto vaše zasedání, jež jste zostudili svým opovrhováním všeho dobrého a poskvrnili svými neřestmi; jste než sebranka a nepřátelé schopné vlády; jste než prodejní ničemové. Jako Ezau byste prodali svou zemi za kus bídného žvance a jako Jidáš zradili svého Boha pro pár drobných.

Je ve vás vůbec kousek dobrého? Existuje nějaká neřest, jež by vám nebyla vlastní? Nejste o nic více věřící nežli můj kůň; zlato je vaším Bohem; kdo z vás neprodal své svědomí za úplatky? Je mezi vámi jediný muž, který alespoň nepatrně hájí zájmy Commonwealthu?

Vy mrzké děvky, což jste svými nemorálními taktikami a podlými činy neznesvětili toto posvátné místo a neučinili z Božího stánku doupě zlodějů? Jste nechutně odporní celému národu; pověřili vás sem, abyste napravovali křivdy! Tak tedy! Seberte si své cetky a zamkněte za sebou. Ve jménu Boha, jděte!

Dušan Streit 3.9.2009 10:56

Re: Potřebujeme novodobého Olivera Cromwella

R^

jxt 3.9.2009 11:33

Re: Potřebujeme novodobého Olivera Cromwella

Je strašné i smutné, jak se ty samé typy, bezpáteřní zhovadilci, derou k moci teď, i tehdy, před stovkami let.

3.9.2009 12:34

Tleskám.

Jestli jste z Prahy, vytiskněte to a běžte jim to přibít na sněmovní dveře, prosím.

sokol 3.9.2009 12:39

Re: Potřebujeme novodobého Olivera Cromwella

je to zoufalé, ale z těch, co mají alespoň trochu vliv, nenarazíte na slušného člověka.R^R^R^

Bianca 3.9.2009 10:52

tentokrat ANO

Pane Vlku, občas  čtu Vaše články, spise s Vami nesouhlasim, ale dnes se Vám to docela povedlo. Snad nejsem s timto nazorem  sam.

KHB 3.9.2009 10:50

Hrdina Melčák

Tak Melčák je hrdina zachraňující ústavu (a potažmo celý národ) před zhanobením? A ÚS mu v tom nadšeně pomáhá? Hu, to to bouchlo! :-D Ta všeobecná hysterie, která kolem toho vypukla, svědčí o tom, že přání je otcem myšlenky. Že si všichni přejí poctivé a charakterní poslance Melčáky a udatné soudce zakovávající do želez všechny praktické i morální hříšníky.

Mám pro vás špatnou zprávu, děti. Takoví už vymřeli.

Sauron 3.9.2009 11:23

Re: Hrdina Melčák

S hodnocením Otázek VM víceméně souhlas, ta hystérie našich mocných mne pobavila také a velmi. A co se týče Melčáka, v článku jsem nic o tom, že by to byl nějaký superhrdina, nenenašel.

Nezaměňujme, prosím,  morální a zákonné právo. Jedná se o 2 naprosto odlišné věci. Pan Melčák (bohužel) nemá morální právo podobné námitky k ÚS vznášet, má však (bohudík) takové právo zákonné. Nebo opět po vzoru komunistů budeme některým lidem (kdo určí kterým?) některá práva odepírat?

Vinu za současnou situaci nenese ÚS, ale ti, kteří nás do ústavní krize obcházením ústavy uvrhli :-(

hufv 3.9.2009 11:29

Re: Hrdina Melčák

chápete vůbec, že ústavní zákon je v podstatě totéž co ústava? Tedy ústavní zákon nemůže obcházet ústavu, protože je postaven na stejnou úroveň - ústava nemá před ústavním zákonem žádnou přednost!!!!!!!!!!!!

Sauron 3.9.2009 12:11

Re: Hrdina Melčák

Samozřejmě. A proto taky ústavní zákon může být v rozporu s ústavou... A co platí pak? Tuto otázku (zjednodušeně řečeno) řeší v tuto chvíli náš ÚS. Nic víc, nic míň... Opakuji, na vině jsou ti, kteří nás svou neodpovědností do této šlamastiky přivedli, nikoliv ÚS projednávající ústavnost či zákonnost tohoto počínání.

Může se nám to nelíbit, může nám to přinášet ekonomické i morální ztráty, ale je principielně  v pořádku, že se tím ÚS zabývá. Počkejme na jeho závěry, nic jiného nám prakticky ani nezbývá.

hufv 3.9.2009 14:59

Re: Hrdina Melčák

Ano, jsem rád, že jsem narazil na někoho, kdo tohle chápe.

Výkřiky, že ten zákon není ústavní, že je protiprávní, že ústava je vrchol a všechno ostatní má nižší stupeň platnosti, nebo i to, že co je v rozporu v ústavou je neplatné - tohle všechno jsou nesmysly, které sice lidé z neznalosti stále opakují, ale přitom se naprosto nezakládají na pravdě.

ihala 3.9.2009 10:47

tentokrát NE

Pane Vlku,rádi čteme Vaše články,ale máme dojem,že dnes se Vám to nepovedlo.Je nás 5

autor 3.9.2009 15:35

Re: tentokrát NE

To mne mrzí. A proč? Napište to třeba na redakci, já si to přečtu.

Ivan 3.9.2009 10:46

Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

Poslanci parlamentu mají právo ústavní většinou zrušit třeba i Ústavní soud. Ústava není něco od boha, jak si možná Doležal představuje. Ústavní je prostě to, co bylo odhlasováno patřičným počtem hlasů v obou komorách parlamentu. Taková je demokracie. Poslanci mohou dokonce zcela zrušit ústavu a i tento krok bude ústavní, pokud bude odhlasován dostatečným počtem hlasů.

"Rozval" je ruské slovo a jen pro propagandistu Doležala, který je zapřisáhlým nepřítelem čehokoliv ruského je to bolševické slovo. (Použitím Doležalovy deformované logiky by pak bylo možné tvrdit, že každý amerikanismus v češtině je třeba gangsterský výraz.)

To, že Melčákovi jde především (a pravděpodobně jenom) o jeho poslanecký plat (třeba by nemohl splácet úvěr) je zřejmé všem, kromě Doležala. Mimochodem, docent je pedagogická hodnost. Na vysokých školách je docentů jako hnoje, vědecké práce ve zdrcující většině případů neprodukují žádné. Vědci jsou většinou v ČSAV a  proto se teď na ČSAV tak nehorázně útočí. Vědci totiž demagogii nepodléhají, vědecké tituly v rozporu s tržním hospodářstvím neprodávají, ale udělují jen za skutečný přínos k vědě (a proto  ješitové jako např. Klaus ČSAV taky nemilují) a vůbec jsou zlodějům - privatizérům na obtíž.

tom 3.9.2009 11:03

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

asi jste si spletl diskuzi. Toto nenapsal sudeťácký magor DOLEŽAL, ale Václav Vlk starší. A k Melčákům a podobným individuím. Jak se může ohánět poslaneckým mandátem, který už dávno zradil. Koho zastupuje, když ti, co ho zvolili už jsou mimo hru. Každý poslanec, který přestane zastupovat své voliče by měl být odejitý. V zastupné demokracii je poslanec delegovaná osoba, která zastupuje vůli svých voličů. Ne svojí. Když dám plnou moc svému právníku, tak nemůže kopat za protistranu. To by byl diskvalifikován, tj. vyloučen z advokátní komory. Poslanec zrádce by měl být vyloučen z poslanecké sněmovny. A je jedno, z která strany.

jirka.s. 3.9.2009 11:45

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

" Každý poslanec, který přestane zastupovat své voliče by měl být odejitý. V zastupné demokracii je poslanec delegovaná osoba, která zastupuje vůli svých voličů. "

A pročpak se domníváš, ty bufův obdivovateli, že Melčák přestal zastupovat své voliče??? Ač jsem přesvědčen, že sosácká strana je partou zkorumpovaných lemplů a syčáků, nedomnívám se , že by až tak odporné úrovně dosáhli všichni její voliči! Dovedu si docela dobře představit množinu jejich voličů, kterým jejich zastupování Melčákem vyhovuje!!! ;-P

tom 3.9.2009 12:13

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

Rozhodně se najde množina voličů, kterým to vyhovuje. Ale měly by se v tomto okrsku konat doplňující volby, aby to voliči potvrdili. No pseudonym Jirka.s. je už dlouhou dobu vypovídající. Kdo nesouhlasí, je automaticky levičák nebo bolševik. Nikdo nemá právo mít jiný názor než nositel toho jediné správného a neomylného smýšlení. Rozhodně nejste autorita, která mě má právo kádrovat. Kdo jste? Co jste aktivního v boji s levicí udělal? Rozkopal jste pomník Rudoarmějců po roce 89? Nebo podobné hrdinné činy? Já jsem dostal od STB jízdenku na vlak do Norimbergu (bez zpáteční a musel jsem jí zaplatit) s upozorněním, že po návratu půjdu do vězení. Na internetu to nedokáži, ale rád bych poznal hrdiny Vašeho ražení v reálu. Je možnost kontaktu? Máte nějaký E-Mail vymyšlený pro tyto situace. Nebo můžete napsat na karl.hartl@seznam.cz

jirka.s. 3.9.2009 13:19

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

"Ale měly by se v tomto okrsku konat doplňující volby, aby to voliči potvrdili."

Nu, nevím pane Hartl, kde žijete, ale každopádně si pletete volební systémy! Mohl byste mi nastínit Vaši představu doplňujících voleb v poměrném systému??? Jó, až někdy, v daleké budoucnosti, budou páni poslanci natolik rozespalí, že omylem změní tuhle šaškárnu, co jí říkají volby, na volby většinové, pokud možno jednokolové, tož to bude jiná káva!!! ;-)

BTW: Rozhodně se ozvu!!!

pp 3.9.2009 14:51

Ještě jde o to,

jestli pan Melčák přestal zastupovat své voliče, nebo svou stranu, které se zmocnili kariéristi a Napoleonové. Do té doby, dokud nebude možné zvolit si konkrétního člověka, nebudou mít volby žádný význam..

Sumo 3.9.2009 16:53

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

Omyl jirko s. Každý, kdo zradil své voliče by měl být zastřelen. Major Murzin by se s Melčákem nemazlil. 8-o;-(

Harry 3.9.2009 12:35

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

"Poslanec zrádce by měl být vyloučen z poslanecké sněmovny. A je jedno, z která strany." Mala poznamka: Poslanec slibuje, ze bude hajit zajmy REPUBLIKY A JEHO LIDU, nikoli zajmy sve rodne strany. Cili muze klidne hlasovat proti sve strane a svemu slibu se nezproneveri.

tom 3.9.2009 12:53

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

pořád stejný problém. Už v 1 třídě základní školy se děti učí číst. Promeškal jste to? Nebo je někde problém chápání psaného textu? Nikde jsem nepsal o stranickém zastupování. Psal jsem, že má respektovat vůli lidí, kteří ho zvolili, protože v zástupné demokracii je zastupuje. Jak mě může někdo zastupovat, když hlasuje proti mému přesvědčení? To se týká všech poslanců, ne jen ČSSD. Prostě nesnáším zrádce jako takové, jedno z jaké politické strany.

R.J. 3.9.2009 12:23

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

Ivánku "náš", komundíro jejich, s tímto tautologickým, Marx- Leninským pojetím práva běž do pr/d/ele, čili na ÚV KSČM . Tam si se soudruhy povídejte ty vaše strašné  zvrácenosti, hlasujte si o nich mezi sebou, občas ze svého středu někoho oběste, ať tam máte veselo, ale nelezte mezi normální lidi. Ouchylové patří do zvláštních ústavů, jsem rád , že Vy soudruzi takový máte, třeba ÚV KSĆM,  jen prosím omezte vydávání vycházek a internetové připojení. Kdo se na Vás má koukat a číst to po Vás, to je  vždy otřes pro nebožáka, který je  tím Vaším rudým výblitkem zasažen. V zájmu duševního zdraví národa, o to Vám vždy šlo, že ?.. zalezte někam hluboko a nechte si své nechutnosti pro sebe a sobě podobné.

. 3.9.2009 14:41

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

:-D

mu1 3.9.2009 13:52

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

Ivan při své známe přitroublosti si zaměnil článek i autora.Sám se deklaruje jako vědecký pracovník, ale krákorá tu zhovadilosti z pomocné školy.Ivane, co musí udělat člověk, aby se stal docentem ?Kolik musí napsat vědeckých prací a kolikrát je musí publikovat ? Nevím , jestli je docentu jako hnoje, ale jisté je , že volů typu Ivana je daleko víc. Opravuji, volů jako Ivan moc není..

karel-smichov 3.9.2009 14:50

Re: Doležal propaguje TOP 09? Konečně se vybarvil?

Já se domnívám,že toto vše je předem připravená hra,

p.Melčák je nastrčený koníček ,nejsem schopen si sám

odpovědět kdo ho řídí!!8-o

Saul 3.9.2009 10:41

Nedotknutelná ústava?

V celé řadě příspěvků se objevují odvolávky na ústavu a taky obava, aby se ústavě projevoval náležitý respekt. Nejsem ovšem odborník, ale z řady komplikací při jejím používání v různých minulých případech bych soudil, že je to dokument mírně řečeno dosti nepovedený a že se opakovaně prokazuje, že je třeba ji upravit.

Dušan Streit 3.9.2009 10:38

Jo

Hezky napsané a skoro souhlas. Výtku mám jen proti zmínce o TOP 09.

Představte si, jak by teprve kvičeli, kdyby Ústavní soud splnil svou ústavní povinnost i v případě "Lisabonu" a shodil tuto smlouvu...:

http://streit.blog.idnes.cz/c/99634/Lisabon-Ustavni-soud-neodlozil-na-volby-si-troufnul.html

jxt 3.9.2009 10:36

Jediné volební období pro všechny

by mohlo být zajímavým řešením těch našich patálií. Kdo byl zvolen, má za celý život nárok jenom jednou. A týkalo by se to i presidenta

Rozálie 3.9.2009 10:22

Upřesnění

 Jen k té písničce: u nás v západních Čechách je známější lidová varianta "Hrály hrály hrály až se tam pos...y".Pro naši politickou situaci jednoznačně vhodnější. Nazdar::-D!