19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
twok 3.9.2009 13:02

Re: To je ubohý článek, pane Vlku st.

Klid, Franto. Ani bych se nedivil, kdyby se za příspěvkem skrývalo Sdružení mluvčích politických stran pod metodickým řízením pana Jakla.

Peman 3.9.2009 16:31

Re: To je ubohý článek, pane Vlku st.

Ne, troubo. Jen si nehodlám nechat líbit, aby nějací hlupáci (byť v talárech) rozhodovali přes mnou zvolené zástupce (poslance), osobovali si pravomoci, které jim i podle významné části odborníků vůbec nepřísluší a v důsledcích mi kradli svojí blbostí z mé peněženky. Jestli ty na cizí blbost chceš doplácet, je to tvoje věc. A i tupec snad chápe, co jsem chtěl říci: pro Frantu ale po lopatě: za všechno se platí, za blbost především. A rozhodnutí Ústavního soudu zaplatíme všichni a nebude to dlouho trvat: začali jsme na to doplácet už prakticky tentýž den...

qwerty 4.9.2009 8:13

Re: To je ubohý článek, pane Vlku st.

Jseš úplně mimo.  Nezaplatíme za rozhodnutí Ústavního soudu, ale za neschopnost politiků a poslanců připravit zákon, který by byl v souladu s ústavou a tudíž  nebyl napadnutelný u soudu. To, že zakon o zkrácení volebního období je paskvil, bylo jasné už od začátku. Nenadávej na soudce ÚS, ti dělali jen svou práci.

mu1 3.9.2009 13:27

Re: To je ubohý článek, pane Vlku st.

pan Peman vystudoval co?. Že má takový skvělý mozek. I když to z příspěvku nevyplývá.

Sunny 3.9.2009 14:50

Re: To je ubohý článek, pane Vlku st.

Stát zatím na volby nevydal korunu. Peníze, které byly do dnešního dne utraceny, jdou na vrub politických stran. A ty parlamentní si zaslouží zbankrotovat jedna vedle druhé, za ten brajgl, co tu léta předvádějí:-)

rumburath 3.9.2009 16:11

Re: To je ubohý článek, pane Vlku st.

Přestěhujte se rovnou do země, kde se nevolí ani pro forma. Tam ušetří vašich peněz nejvíc :))

jxt 3.9.2009 11:56

Komunisté v roce 1948

také jednali v jakýchsi "ústavních mezích". Potom se tím dlouhá léta (bohužel) chlubili. Naší dnešní demokratičtí papaláši dělají něco podobného. Myslí si, že tento stát, tyto zákony jsou pro ně. Nevědí a pravděpodobně nikdy nevěděli, že je to naopak. Oni jsou tu pro stát a pro zákony. Mají jim sloužit a naplňovat je. Je teď dobře vidět, co mají v hlavách (všichni); bolševika kříženého vekslákem. Fuj!

R.J. 3.9.2009 12:35

Re: Komunisté v roce 1948

Souhlas, dokázali to předevčírem v přímém přenosu. Ten pláč, co ta kampaň stála, to bylo jediné moto jejich nářků. Ani jeden jejich názor na podstatu věci samé. Ubohost v přímém přenosu.

IH 3.9.2009 11:32

Kalvoda:Je to ústavní zločin

Tento podle mne debilní výrok je hlavní titulek novin Dnes. Následuje tvrzení, že ústavní většinou lze odhlasovat i senátorský titul pro koně. Podle mne to lze a je to základ demokracie, protože parlament zastupuje obyvatele této republiky. Ústavní soud skutečně v demokratickém státě tomu může zabránit. Věc je v tom, že v demokratickém státě nikoho nenapadne hlasovat o takové hlouposti a role ÚS jako pojistky na podobné porušování ústavy je zbytečná. Jiná věc je, když k moci se dostane totalitní režim, za kterým stojí mocenské prostředky. Potom nastane to, co už se v historii stalo mnohokrát, že členové ÚS jako  mnoho dalších zalezou do děr, počkají jak to dopadne a pak si obléknou kabáty správné barvy. Tím chci říci, že tvrzení o moci soudní jako pilíři demokracie se tak hodí do čítánek pro pátou obecnou. ÚS nyní zneužívá svého respektovaného postavení, chová se nerozumně a hloupě a v podstatě jako potížista, který trvá na malichernostech.

jxt 3.9.2009 11:35

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

tohle musel psát nějaký kůň ...

R.J. 3.9.2009 12:41

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

;-D;-D;-D

pp 3.9.2009 14:20

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

asi chce být senátorem.

Skybird 3.9.2009 11:43

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

IH, prosím neřehtejte !

Podle Vás by tedy maskulinní sněmovna mohla ústavní většinou třeba odhlasovat, že ženy o příštích volbách volit nebudou a basta. Bylo by vymalováno !

O demokracii, ústavě a jejích strážcích máte zcela amatérskou představu. Ostatně, ústavním zákonem se automaticky nestává každý zákon, který se tak nazve a který je přijat ústavní většinou.

IH 3.9.2009 12:33

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Neřehtám. Trochu to obrátím, to přiznáváte možnost 15 jmenovaným (nevoleným) lidem zvaným ÚS hlasováním rušit  zákony přijaté parlamentem zastupujícím všechny občany tohoto státu. Důvod není problé vymyslet třeba, že je neústavní, což v podstatě nastalo. To není nejen můj názor,  ale i některých odborníků na ústavní právo. Znovu opakuji, v demokratickém státě demokraticky zvolený parlament neodhlasuje nedemokratické zákony, třeba o těch Vašich ženách. V to musíme doufat, protože to jinak nejde.Lepší systém zatím neexistuje. ÚS je ten poslední, který to spasí. 

R.J. 3.9.2009 12:46

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Zato to Vaše "doufání" nás spasí. Pane IHÁ, dejte si trošku obroku a jděte se proběhnou na parkur, toto téma nezvládáte.

hufv 3.9.2009 12:48

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

I to je možné. Všeobecně se bere, že Švýcarsko je zemí s jednou z nejrozvinutějších demokracií. Přesto až do roku 1982 tam ženy neměly hlasovací právo a hlasovat nemohly. Pak následovala změna ústavy - proti všem zvyklostem. Obdobně tomu bylo v celé Evropě, kde ženy dostávaly hlasovací právo až po druhé světové válce.

Pokud se tedy sněmovna rozhodne, že ústavu změní a vyškrtne z ní nebo doplní do ní cokoliv, je to její právo jako voleného orgánu. Stejně tak, pokud přijme jakýkoliv jiný ústavní zákon. (Jiná otázka je, jak by to bylo přijato mezinárodně - např. mezinárodní sankce - ale i vnitřně - demonstrace apod.. Ale právo na to sněmovna má!!!!)

A sorry, je vidět, že nemáte vůbec ponětí o ústavním právu - pokud sněmovna nazve zákon zákonem ústavním a odhlasuje ho ústavní většinou, tak to JE ústavní zákon - a můžete se stavět třeba na hlavu. Pokud neznáte právo, tak se tady nehrdlete, nemá to cenu.

R.J. 3.9.2009 13:02

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Zato Vy ho "znáte", ale bohužel Marxistické "právo", to je ale již dvacet let pasé. Víme "znalče".Jěště že nemáte Kalašnikova a musíte se spokojit s vykřičníky. ;-D

hufv 3.9.2009 13:40

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Vážený pane, právo je zde již 2500 let - tedy to, ze kterého stále vycházíme (nápověda - římské). Bohužel, kdo nic nezná, musí se ohánět akorát frázemi typu Marxistické. Zdá se, že alespoň tohle vám jde, zřejmě proškolenec VUMLu, ne?

R.J. 3.9.2009 16:43

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Zase špatně , za 5, sednout a nevyrušovat. ;-D

f 3.9.2009 11:45

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

cit.: v demokratickém státě nikoho nenapadne hlasovat o takové hlouposti ... jste si tím opravdu jist ? Mohu si tedy poslanci ústavní většinou prodloužit mandát a tentokrát např odložit volby o další 4 roky ? Mohou si tedy opět ústavní většinou uzákonit vedoucí ulohu dvou stran  ? Mohou ústavní většinou např opět znárodnit všechny podniky ?

Jarda 3.9.2009 11:55

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Co to tady plácáte za demagogie?Každé hlasování o ústavním zákonu má několik pojistek,aby nemohl být zneužit.A Ústavní soud nemá pravo takový zákon zpochybnit tak to je v ústavě.

R.J. 3.9.2009 12:52

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Máte pravdu, v parlamentu maj pojistky, dokonce i stykače. A vedení, to také maj. Vy ho zase máte dlouhé, to vedení.

f 3.9.2009 12:55

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

tak mohou si  odhlasovat prodloužení mandátu, když si mohli odhlasovat zkrácení nebo ne ?

R.J. 3.9.2009 13:09

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Prý můžou fšecko, říkají jejich předáci.A nikdo jim prý do toho nemá kušnit, jednou je to podle nich Ústavní, tak basta fidli. Dokonce i prezident to opravdu, ale opravdu říhal, pardon, podvědomí je sviňa.  ;-D

rumburath 3.9.2009 16:12

Re: Kalvoda:Je to ústavní zločin

Je otázka, jestli to spíš než debilní výrok není jen debilní titulek. Na to dycky bacha :)

hufv 3.9.2009 11:27

pan Vlku,

kromě výkřiků žádná fakta. Ten hlavní:

- ústavní zákon (byť jednorázový) je vždy a všude postaven na roveň ústavě - ta je také jen ústavní zákon. Tak se to alespoň učí. Může ústavní soud vůbec posuzovat ústavní zákon? To je věc, nad kterou se jakoby zavřela voda. Co je nad ústavním zákonem, aby ho mohl US vůbec proti něčemu posuzovat? Nebo je zde ústavní soud od toho, aby říkal, co a jak má být obecně, tedy nevolený orgán je ten, který rozhoduje v nejvyšší instanci podle své vlastní vůle - tedy US je něco jako absolutistický monarch nebo papež????

Skybird 3.9.2009 11:47

Re: pan Vlku,

Ústavním zákonem se automaticky nestává každý zákon, který se tak nazve a který je přijat ústavní většinou.

A podle vás si tedy např. vlivem momentálních okolností účelově vzniklá ústavní většina může odhlasovat cokoli ? Např., že hufv nesmí v příštích volbách volit a pak už zase ano. I vy naivko !

hufv 3.9.2009 12:21

Zřejmě neznáte teorii ústavního práva.

Je to skutečně tak, že ústavní většina, pokud schválí ústavní zákon, tak v podstatě může obsahovat cokoliv.

Trochu jiná věc je, že všechny ústavní zákony dohromady nesmí být mezi sebou v rozporu. Ale prostě není pravda, že ústava jako jeden ústavní zákon je nad jiným ústavním zákonem.

Zkuste si ještě připomenou, že v ČR se různé skupiny dostaly k moci právě díky těmto pravidlům - ať už to byly komunisti, nebo nebyli - a v podstatě přijetí těchto zákonů tímto způsobem legalizovalo cokoliv.

Dokud nebudou přijata pravidla, že např. zákony EU jsou nadřazené českému právu, do té doby může být ústavním zákonem uděláno v podstatě cokoliv - třeba znárodnění, nebo že hufv nesmí volit (což by ovšem bylo v rozporu s ostatními zákony, které toto právo zaručují a tedy napadnutelné pro rozpor mezi zákony, nikoliv ovšem proto, že je něco nadřazené).

Ašek 3.9.2009 11:14

dobry

Dnes jsem vašim pohledem na věc pobaven a souhlas.Bude zabavné pozorovat co všechno ještě praskne na naše zakonodarce.Jejich skutky jsou opravdu hrozné.Lid ale rad naslouchá slibum,takže se nic měnit nebude dokud nepadneme uplně na dno.Zavidim vám že se ještě na pořad pana Moravce mužete divat,to si raději povidam s vnoučaty.Při volbach hodim do volební urny listek České piratské strany,jsou mladí,vzdělaní a mají dobrý program.Hlavně nejsou prozatim skorupovaní a muhou postrčit ODS na rovnou kolej.

Kuchl 3.9.2009 11:08

Bože , jak hluboko jsme klesli ,

nezbývá než konstatovat nad dnešní parlamentní politickou garniturou !  Voliči by k tomu měli přihlédnout hlasováním ve volbách . Dnešní politika je pouze byznys . A blbá nálada mezi lidmi jen houstne ...