28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlavní volební téma? Green Deal!

Zelená levice napříč evropskými státy jede na vítězné vlně. Daří se jí prosazovat její radikální sociálně inženýrský projekt Green Deal. Ale ještě je možné to zvrátit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 28.8.2021 1:30

Když už píšete o "partaji" čím to, že Vás nenapadli komunisté? Ti si také podobně jak Souček zakládali na uhlí, rozptylu externalit a nízkého nadhledu svých oveček.

R. Langer 28.8.2021 6:05

Jo, ti taky udržovali lid v chudobě. Stejně jako to chcete vy, prolhaní Zelení bolševici! ;-€

P. Dvořák 28.8.2021 7:44

Komunisti alespoň hlásali, někteří (nejen komunisti) tomu věřili a někteří se o to dokonce i snažili, že jdeme ke světlým zítřkům.

Kdežto dnes víme, že jdeme k zítřkům bez elektřiny, bez tepla, bez svobody slova a volného pohybu a pravděpodobně i bez jídla.

V. Braun 28.8.2021 8:11

Vy si k takovým zítřkům klidně jděte. Já jdu k zítřku technologického pokroku propojeného s vyšším uvědoměním lidí, že nestojí nad přírodou. Zítřku, který nebude snadný jako nebyla snadná minulost, zítřku, kde se sice hodně zapotíme ale který nám jako lidskému rodu a lidské civilizaci zajistí dobrou budoucnost. Tož tak.

P. Dvořák 28.8.2021 8:34

Tím "zítřkem technologického pokroku" myslíte Green Deal?

Nejste vy náhodou V. Braun?

P. Rada 28.8.2021 8:40

Takto víceméně souhlas. Kousek odůvodnění vize ale ještě doplním.

Lidé se totiž oproti okolní přírodě i ostatním hominidům nacházejí v relativně dynamické vývojové fázi a někteří už vykazují v přírodě naprosto ojedinělý nadhled. Proto i přes všechny doložitelné vývojové rozpornosti až neřešitelnosti, se snad při dostatku času mohou ještě přerodit ze své jakési civilizačně-dětské puberty do stabilnější civilizační dospělosti.

Posléze snad pak zas zpětně pomoci i okolnímu prostředí (které jim dalo život) překlenout hvězdné propasti a časem přeci jen spolunaplnit fenomén poklesu systémové entropie který je pro život jedinečným projevem.

J. Pankovic 28.8.2021 9:45

A proto je potřeba všechny zpátečníky vyhubit a ponechat jenom ty uvědomělé, kteří mají mozek nakažený zelenou plísní.

Ty pak vyhynou sami, protože chcípnou hlady

...a Zeměkoule bude spasena :-P:-P:-P

I. Bikkhu 28.8.2021 13:16

Ano, Bojujeme za mír (tentokrát s přírodou) a světlé zítřky až do poslední ho muže! Bojujme dokud nezůstane kámen na kameni. S Green Deal až na věčné časy (ale ani o vteřinu déle).

To už tady nebylo 30 let. Ach jak rychle lidi zapomínají. 8-o

V. Braun 28.8.2021 20:41

S přírodou se boj vede, to máte pravdu, vede to k oteplování, povodním, erozi a zhoršování vlastností půdy. Takže pokud jste pro omezení boje tak jen dobře.