27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlavní volební téma? Green Deal!

Zelená levice napříč evropskými státy jede na vítězné vlně. Daří se jí prosazovat její radikální sociálně inženýrský projekt Green Deal. Ale ještě je možné to zvrátit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novák 28.8.2021 18:17

účet BUDE VÁLKA WW III., JENOM TAK LZE SROVNAT DLUHY ZOBCHODOVÁNÍM MÍRŮ

P. Rada 28.8.2021 19:25

Odhady autor zde nikdy nediskutojící ale využívaný k politické propagandě konzervativizmu sotva jaké kdy udělá.

Lze ale odhadnout jaký účet nám vystaví přírodní prostředí v případě, že nenajdeme cestu jak kompenzovat či dokonce uhradit tzv fosilní dluh. Ztrátou klimatického optima přijdeme o část nebo až o všechny ekosystémové služby které ale jsou několika násobkem celosvětového HDP. Takto můžeme přijít i o civilizační život.

http://fim2.uhk.cz/wikicr/web/index.php/home/22-ekologie-a-environmentalistika/246-2016-04-05-19-10-36

Náhled jak přistupovat nákladovosti vzhledem k možnostem mitigace a adaptace je ale např zde:

https://www.klimatickazmena.cz/cs/vse-o-klimaticke-zmene/mitigace-a-adaptacni-moznosti-na-zmenu-klimatu-pro-cr/

J. David 29.8.2021 11:32

Jo, pan P.Rada se vydal sekat letninu nástrojem na "mitigaci a adaptaci" https, s naklepanou kosou na vojtěšku. Pan P.Rada je opravdu salonní šprýmař zeleného tribu, jen se ptám, čím byl a čím se živil, než zeleně zblbl. Prý trempoval, i buřty nekologicky na ohni opékal, kosou seká vojtěšku, asi ji i suší. Vzácný to vzor zelené zmužilosti. Rád ho poslouchám, je studnicí zelených blábolů (odkazů na Wiky)

V. Novák 28.8.2021 20:18

To závisí na tom, jak moc nás za to Matička Národů Starostlivá potrestá...

R. Langer 29.8.2021 6:10

Co to zase plácáš za nesmysly, ty naše malá hloupoučká UI? ;-D

J. Jurax 28.8.2021 11:59

Jestli z voleb vyjde vláda s premiérem, který se nebude bát poslat Brusel k šípku, máme ještě šanci se tomu vyhnout, praví autor v článku.

To je nesporně pravda, ale taky průser. Protože z reálně možných premiérů podle stávajících preferencí - Babiš již osvědčil, že v bruseli kývne na každou peachovinu, aby nebyl troublemaker, černorudozelený eurohujer Bartoš tutéž peachovinu uvítá s jásotem a od Fialy by odmítání bruselských zelených peachovin očekával je bloud, zvlášť když má v koalici eurohujernou topku.

Takže?

P. Sura 28.8.2021 12:32

Myslíte, že autorovou povinností je mít řešení? Důležité je aspoň na důležité možnosti upozornit, protože tu vládu, která by mohla naznačené předpoklady splnit, budou vybírat VOLIČI. A pokud zvolí zástupce, kteří takovou vládu nesestaví, není to chyba autora článku.

I. Bikkhu 28.8.2021 12:40

Pan Jurax tím zdřejmě myslí že téma Green Deal rozhodně není rohodující protože není mezi čím rozhodovat. Není to téměř ani téma volební, snad kromě Trikolóry a možná Okamury ho nikdo ani nezmiňuje.

J. Jurax 28.8.2021 13:19

Fakticky je rozhodující a je mezi čím rozhodovat, dokonce v zásadě binárně - ano, ne.

Ale tato skutečnost je politicky i mediálně ignorována; tudíž ji voliči pomíjejí. Je na ně příliš komplikovaná, příliš odtažitá a blahobyt jakžtakž funguje, takže voličové spíš reflektují věci bezprostředně se jich dotýkající a jim pochopitelné - zrušení superhrubé, pár stovek k důchodu nebo třeba roušky či údajný odposlech prezidenta. A politikům jde primárně o hlasy.

A mimoto pokud je tato tématika médii zmiňována, pak převážně ve smyslu zeleného vymývání mozků a propagandy nějakých magorů, co kvůli spáse planety lezou na rypadla v povrchovém dole; názory směru jako páně Součkův článek v TV a vůbec informačních médiích hlavního proudu, jež jsou masově sledovány a nejvíc formují veřejné mínění, neuvidíte; a jestli opatrně zazní v diskuzích někdy pozdě večer, tak jen s oponenty a komentářem ukazujícím jejich zcestnost.

Prostě dokud nebudou blackouty a cena elektřiny nevyroste do výšin, pro voliče masírované zelenou propagandou to téma nebude.

A všechny velké politické subjekty u nás, nejsou-li přímo rozdělena zblblé, nemají odvahu tuto otázku rozviřovat - koneckoncu grýndýl přichází z brusele, kde dnes pro ně vychází slunce.

J. Jurax 28.8.2021 13:21

... nejsou-li přímo dozelena zblblé ... zatracená pitomá chytrá klávesnice ....

P. Sura 28.8.2021 14:27

Ano, jenže je důležité podniknout včas kroky, aby ty blackouty nenastaly, protože pokud to tak bude, bude to díky tomu, že nebyl GD včas poslán k šípku. (Tušíte asi, že bych ten směr dokázal určit rasantněji.)

J. Jurax 28.8.2021 16:01

Tuším.

Já bych se tolik nežinýroval a napsal přímo do prdele. Aby nebylo pochyb.

P. Sura 28.8.2021 17:21

;-)

P. Sura 28.8.2021 14:21

Ano pane Bikkhu, Jurax si to zřejmě nemyslí (třeba z důvodů, které uvádíte Vy) na rozdíl od autora, který si to myslí. Proto ten článek napsal.

J. Jurax 28.8.2021 13:23

Ehm ... nemyslím, že by z mého příspěvku plynulo, že si myslím, že autorovou povinností je mít řešení. :-)

P. Sura 28.8.2021 17:38

Máte pravdu, neplyne, jen jsem si ho nesprávně vyložil a pak už to nešlo opravit (zatracená chytrá klávesnice ....)

L. Písařík 28.8.2021 11:25

Hlupáků není nikdy dost. Jak by autor na místě Babiše řešil Covid? Ať se ukáže. Je skoro po bitvě, může být rozumbradou na třetí. A prostý lid bude jásat:-/

P. Rada 28.8.2021 14:03

To, že hlouposti nikdy není dos předvádíte. Hloupost (nerozum) se např. projevuje v pokřiveném porovnávání.

Covid bylo či je bezprostřední prakticky plošné glob. ohrožení světové cca 7 miliardové civilizace na období mněsíců až let.

Pro nerozumného jsou podobným ohrožením lokální volby v zemičce s cca setinovou populací - byt s dopady na podobné období.

Uhlí versus Green Deal je ale problém vztahu dnešních ke generacím které se ještě nenarodily a déle.

Babiš řešil Covid obětováním 30tis obyvatel česka vesměs starších ročníků.

Green D. je ideou jak babišovsky neobětovat budoucí miliardy obyvatel planety.

V. Krajča 28.8.2021 14:16

GreenD je ideou, jak obětovat 400 mionu obyvatel ve prospěch neexistujícího nesmyslu.

P. Rada 28.8.2021 14:53

Klimatická změna je pro mě jedním s nejlépe zdokumentovaných geo-fenoménů v Antropocénu:

https://www.ipcc.ch/report/ar6/wg1/

J. Ganaur 28.8.2021 16:15

Pro klimašílence zajisté.Lidově, vrána k vráně sedá...:-P

J. Pankovic 28.8.2021 14:21

pokud jde o hloupost, tak jste tady největším odborníkem vy:-)

P. Rada 28.8.2021 14:57

Věcně zřejmě nic nemáte a tak s falešným sešklebem snažíte alespon o odklon diskuse do roviny osobního konfliktu. Zbytečně - na urážky jsem už zde tak přivykl, že mě spíš zaskočí věcná výtka.

J. Jaroš 28.8.2021 17:36

Pane Rado před časem jsem vám navrhl aby jste si projel ČR a poté hovořil na téma. Odbyl jste mne řečí o klmatizovaném autě, a nastínil další problémy se životním prostředí. Jak tyto problémy chcete řešit pokud veškeré prostředky věnujeme na boj s kysličníkem?

P. Rada 28.8.2021 19:08

Pane Jaroši nepamatuji už si Váš návrh ale můj opakovaně zní: zde mi v diskusi k věcným odkazům věcně sdělte v čem se mýlím. Není vůbec jasné, proč si vlastně myslíte, že jsem si ČR neprojel?

S těmi "prostředky" je spíše vleklý problém. Máme jich totiž obecně vzhledem k minulosti velký nadbytek a tak si málo čeho vážíme a všechno to přitom vede na tvorbu nerecyklovatelných odpadů.

Tři příklady zbytečného plýtvání. Potraviny sice mírně zražují ale zatím tak mírně, že jich už hotových přes nedostatek "prostředků" třetinu vyhazujeme. Čtvrtina populace kouří, dožívá se o deset let méně, zdravotnictví to stojí cca 50miliard ročně (pětina rozpočtu) a přesto se tento únik "prostředků" nedaří zastavit. Řada zejména starších obytných budov nemá adekvátní zateplení a poku ano zas často chybí rekuperace odvětrávaného vzduchu... a tak energií na vytápění dál přes proklamace o tom že nejsou "prostředky" plýtváme. Na toto všechno není potřeba nikam daleko a opakovaně jezdit.

Opakuji, že "bojovat s kysličníkem " - jak to presentujete - je už jen logicky nesmysl. Smysl by ale rozhodně mohlo mít zabojovat s přebujelou lidskou hloupostí, chamtivostí, konzumem a pohodlností.

R. Langer 29.8.2021 6:16

Jasně. Tak to bude nejlepší, když zdechneš, prolhaný Zelený bolševiku! A všichni tví soudruzi s tebou. To se potom světu tak uleví, že žádný Black Hole už nebude potřeba. :-P

O. Karen 28.8.2021 10:44

V článku je jedna nepřesnost, že tzv. obnovitelné zdroje (na vítr a slunce) je nutné budovat o větší kapacitě, než je potřeba. Ve skutečnosti se tím ničeho nedosáhne. Pokud nefouká nebo fouká moc, nebo v noci, tak můžete mít stokrát větší kapacitu a stejně je to k ničemu.

J. Dobrý 28.8.2021 11:09

Protoze nase schopnosti skladovani energie jsou ve srovnani s potrebny rozsahem uplne minimalni. Dokonce i vsechny najednou: bateriove, precerpavaci, gravitacni, stlaceny vzduch servacniky atd.

Energie proste nejsou brambory aby bylo mozna brat v uvahu jen ty MWh stejne jako brambory na tuny.

O. Karen 28.8.2021 11:24

Úložiště, zvlášť bateriová, jsou utopie a ekologický i ekonomický nesmysl. Pokusné instalace jsou v pouštích, kde obrovské počty kontejnerů nevadí (nikdo je nevidí). V podmínkách Evropy nepředstavitelné. Ale je možné. že stavebníkům přikážou takový kontejner na svém pozemku instalovat. Místo garáže.

R. Langer 29.8.2021 6:18

Jistě že je to nesmysl. A to si představte, kdyby to ještě začalo hořet!