15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlavní volební téma? Green Deal!

Zelená levice napříč evropskými státy jede na vítězné vlně. Daří se jí prosazovat její radikální sociálně inženýrský projekt Green Deal. Ale ještě je možné to zvrátit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sura 28.8.2021 14:21

Ano pane Bikkhu, Jurax si to zřejmě nemyslí (třeba z důvodů, které uvádíte Vy) na rozdíl od autora, který si to myslí. Proto ten článek napsal.

V. Krajča 28.8.2021 14:16

GreenD je ideou, jak obětovat 400 mionu obyvatel ve prospěch neexistujícího nesmyslu.

P. Rada 28.8.2021 14:03

To, že hlouposti nikdy není dos předvádíte. Hloupost (nerozum) se např. projevuje v pokřiveném porovnávání.

Covid bylo či je bezprostřední prakticky plošné glob. ohrožení světové cca 7 miliardové civilizace na období mněsíců až let.

Pro nerozumného jsou podobným ohrožením lokální volby v zemičce s cca setinovou populací - byt s dopady na podobné období.

Uhlí versus Green Deal je ale problém vztahu dnešních ke generacím které se ještě nenarodily a déle.

Babiš řešil Covid obětováním 30tis obyvatel česka vesměs starších ročníků.

Green D. je ideou jak babišovsky neobětovat budoucí miliardy obyvatel planety.

J. Jurax 28.8.2021 14:00

No, nevím, ale mám furt důraznější dojem, že eurospolečnost se čím dál tím víc řídí zbožnými přáními zelených magorů, bojovníků proti CO2 a propagátorů multikulti skrze imigraci z kulturně nekompatibilních zemí.

J. Jurax 28.8.2021 13:50

Ano.

A nejen proto je svrchovaně žádoucí jej nevolit.

J. Jurax 28.8.2021 13:48

Ano.

Komisaři jednohlasně rozhodnou, že energie v zásuvkách bude, samozřejmě zelená, putovní cirkus to schválí a basta! Vyřešeno!

J. Jurax 28.8.2021 13:42

Lidí jsou totiž blbí, nechápou "Black Deal" a radši žijí v zelených oblastech, kde je komínů málo a nejsou tam uhelné doly, pravíte.

Ano, žijí, pokud tam mají práci. Pokud ne a přesto tam žijí, ekologicky za ní dojíždějí desítky kilometrů pár hodin denně tam, kde ta práce je; a s ní semtam i ty komíny, případně doly.

Neboť ne všechna práce se dá provozovat přes home office, ne vše se dá vyrábět na dědině v malých dílničkách bez komínů.

J. Jurax 28.8.2021 13:31

Jojo, zajděte si někam do skanzenu, abyste se poučil, jak žil prostý lid tak před dvěma stoletími.

Žil arciť ekologicky, netrousil kolem sebe plasty, chodil pěšky, topil dřevem, ovšem žil nuzně.

Čerpat zde názory z prohlídky zámků je zcestné; tam žilo tak jedno procento populace.

J. Jurax 28.8.2021 13:23

Ehm ... nemyslím, že by z mého příspěvku plynulo, že si myslím, že autorovou povinností je mít řešení. :-)

J. Jurax 28.8.2021 13:21

... nejsou-li přímo dozelena zblblé ... zatracená pitomá chytrá klávesnice ....

J. Jurax 28.8.2021 13:19

Fakticky je rozhodující a je mezi čím rozhodovat, dokonce v zásadě binárně - ano, ne.

Ale tato skutečnost je politicky i mediálně ignorována; tudíž ji voliči pomíjejí. Je na ně příliš komplikovaná, příliš odtažitá a blahobyt jakžtakž funguje, takže voličové spíš reflektují věci bezprostředně se jich dotýkající a jim pochopitelné - zrušení superhrubé, pár stovek k důchodu nebo třeba roušky či údajný odposlech prezidenta. A politikům jde primárně o hlasy.

A mimoto pokud je tato tématika médii zmiňována, pak převážně ve smyslu zeleného vymývání mozků a propagandy nějakých magorů, co kvůli spáse planety lezou na rypadla v povrchovém dole; názory směru jako páně Součkův článek v TV a vůbec informačních médiích hlavního proudu, jež jsou masově sledovány a nejvíc formují veřejné mínění, neuvidíte; a jestli opatrně zazní v diskuzích někdy pozdě večer, tak jen s oponenty a komentářem ukazujícím jejich zcestnost.

Prostě dokud nebudou blackouty a cena elektřiny nevyroste do výšin, pro voliče masírované zelenou propagandou to téma nebude.

A všechny velké politické subjekty u nás, nejsou-li přímo rozdělena zblblé, nemají odvahu tuto otázku rozviřovat - koneckoncu grýndýl přichází z brusele, kde dnes pro ně vychází slunce.

I. Bikkhu 28.8.2021 13:16

Ano, Bojujeme za mír (tentokrát s přírodou) a světlé zítřky až do poslední ho muže! Bojujme dokud nezůstane kámen na kameni. S Green Deal až na věčné časy (ale ani o vteřinu déle).

To už tady nebylo 30 let. Ach jak rychle lidi zapomínají. 8-o

P. Rada 28.8.2021 13:14

Kosu doposud používám, seřizuji si ji i na babce naklepávám ... a to taky proto, že jsem se od dříve narozených rád nechal poučit.

Učení s kosou ale bývá přeci jen pracné a konzumě závislým davidům lpějícím na progresivním řešení přes nákup sekačky ... to nejspíš nehrozí.

Jdu ted ekologicky kosit vojtěžku.... Pěkný zbytek dne.

I. Bikkhu 28.8.2021 13:07

"Větrně srovnatelné Rakousko"??

Jsem si nějak nevšiml že by nám tu narostly Alpy. A větrně srovnatelné Rakousko je naprosto v zádeli bez naší uhelné a francouzské atomové energie.

Když se řekne konec uhlí mělo by se taky říct že prodávají se jen přebytky a při nedostatku energie se zahraničí odpojuje.

P. Rada 28.8.2021 13:03

Pane Suro ohledně míry "blahobytu" se sice dají dělat a dělají rozsáhlé sociologické výzkumy které pak ukazují až na paradoxy kdy ve zdánlivě materiálně a energeticky bohaté společnosti lidé ztrácejí radost ze života.

Už jako kluk jsem jezdil trempovat a období prožité na vlastních nohách s minimem náladů ale v dobré partě, vzpomínám velmi rád dodnes.

I když takovéto průzkumy, vyprávění... můžete považovat za podvrh tak se snad shodneme, že život na dluh bez toho, že jej dotyčný musí také splatit, je variantou nejpohodlnější.

Docela jiná situace pro neoblomnost důsledků fosilních dluhů působících na klima proto nastane pro naše dědice.

Zásadní otázka/úvaha které se Souček i Vy vyhybáte proto zní: Máme na budoucí generace a jejich životní šance, "blahobyt..." brát zřetel?

I. Bikkhu 28.8.2021 12:56

Většinu lidí zničí a do chudoby uvrhne Green Deal. Někteří se ale na něj připraví. Pokud máte vlastní bydlení a vlastní energii a jste schpný se jakž-takž uživit tak Green Deal vás mine.

Na takové vykuky má ale EU už nachystaný Great Reset, který nepokoje a chudobu přinesenou Green Deal využije pro plošné znárodňování/zdanění majetku několika procenty.

To spolehlivě zničí všechny kteří se připravili. Díky likvidaci ekonomiky nebudou mít daně z čeho platit.

Z toho plyne že celá akce není náhodná, je velice dobře promyšlená a pokud se úplně neodřízneme od EU tak se tomu nevyhneme.

J. David 28.8.2021 12:53

Jo kosa, a umět ji na "babce" naklepat a roubíky seštelovat. Pak umět i jí seštelovat úhlově na kosišti, aby nedrhla. Kosení trávy kosou je ekologické, pan P.Rada zajisté s odkazy i odborně poradí.

J. Jurax 28.8.2021 12:46

Dá.

Ale furt někdo někde musí dolovat suroviny a vyrábět. Jen z fundamentu primární výroby mohou vyrůstat služby a obchod.

I. Bikkhu 28.8.2021 12:46

Na nepřipravenou většinu přijde první Green Deal a jsou v...

Na připravenou menšinu je už nachystán Great Reset který přijde potom a pak budou v zádeli už všichni.

I když to vypadá že EU je totálně neschopná a neví co dělá tak Green Deal a Great Reset ukazují že tomu tak není a vypadá to že pokud zůstaneme v Unii tak není úniku. Tahle kombinace je dokoinalá a naprosto smrtící. Přidejte do mixu Islám a sociální kredit...

P. Sura 28.8.2021 12:43

Dokud budou všichni raději volit Babiše, protože "ten se dostane", nikdo z těch, kteří by to mohli ještě zkusit, se nedostane.

I. Bikkhu 28.8.2021 12:40

Pan Jurax tím zdřejmě myslí že téma Green Deal rozhodně není rohodující protože není mezi čím rozhodovat. Není to téměř ani téma volební, snad kromě Trikolóry a možná Okamury ho nikdo ani nezmiňuje.

P. Sura 28.8.2021 12:38

Jasně. Stačí připravit lidstvo na to, že se jeho blahobyt sníží na úroveň před 200 lety a není co řešit. Nakonec, stejně to tak dopadne, jen si na tom všem před smrtí pár lidí děsně namastí kapsy.

I. Bikkhu 28.8.2021 12:37

Prada řekl:

"Fakt, že skrze využívání OZE a navíc o daleko nižší efektivitě EROEI než je dnes dostupná vzešly všechny civilizace - je snad sám o sobě dost výmluvný."

Ale s tím se nikdo nepře. Nikdo neříká že Green Deal zničí civilizaci.

My tu jen upozorňujeme že Green Deal vrátí civilizaci zpět do středověku, před využití fosilních paliv. Když se vám středověk tak líbí tak si v něm běžte žít. Vy se ovšem spoléháte na to že budete jako propagátor Green Deal mít to štěstí a žít s 1% těch kteří na tom těžce vydělají. Zbytek může klidně chcípnout, a pokud ještě navíc získáte nějaké zoufalé otroky tím lépe. ;-O

A to všechno naprosto zbytečně protože na světové produkci CO2 se to vůbec neprojeví. Takže jakékoliv zelené výmluvy jsou jenom lži.

P. Sura 28.8.2021 12:32

Myslíte, že autorovou povinností je mít řešení? Důležité je aspoň na důležité možnosti upozornit, protože tu vládu, která by mohla naznačené předpoklady splnit, budou vybírat VOLIČI. A pokud zvolí zástupce, kteří takovou vládu nesestaví, není to chyba autora článku.

V. Petr 28.8.2021 12:28

Ale zbavíme se grýndýlu a to je rozhodující! Svobodní se, bohužel, do sněmovny nedostanou.

L. Harvánek 28.8.2021 12:25

A přesto se tou namáhavou ruční prací vybudovalo víc než za pomoci nejmodernějších technologií. Budovalo se jen to, co bylo nezbytné, nevyráběly se věci na jedno použití a neprodukovalo tolik odpadu, který je pro lidstvo větším nebezpečím než skleníkové plyny.

V. Petr 28.8.2021 12:17

R^R^R^

V. Petr 28.8.2021 12:15

Vás by měli poslat "udržitelně" a "ekologicky" veslovat na galeje. Za měsíc či dva by Vás ta oslava předprůmyslových civilizací přešla. Vy si snsd myslíte, že byste byl aristokrat (to ale znamenalo, že byste musel do války).

Jeden můj známý řemeslník velebí vynálezce míchačky na beton a sekačky na trávu. Pamatuje, co to bylo za dřinu míchat maltu ručně a sekat trávu kosou...

J. Jurax 28.8.2021 11:59

Jestli z voleb vyjde vláda s premiérem, který se nebude bát poslat Brusel k šípku, máme ještě šanci se tomu vyhnout, praví autor v článku.

To je nesporně pravda, ale taky průser. Protože z reálně možných premiérů podle stávajících preferencí - Babiš již osvědčil, že v bruseli kývne na každou peachovinu, aby nebyl troublemaker, černorudozelený eurohujer Bartoš tutéž peachovinu uvítá s jásotem a od Fialy by odmítání bruselských zelených peachovin očekával je bloud, zvlášť když má v koalici eurohujernou topku.

Takže?

P. Rada 28.8.2021 11:43

"Spoléhal" jsem pane Pankoviči na čtenáře bystrého který už porovná možnosti s realitou sám a psaný text bude interpretovat v souladu s obvyklou představou a ověřitelnými daty.

Zřejmě to nevyšlo. Do-upřesnují, že součastný podíl VE na spotřebě je v ČR sotva 1%.

Větrně srovnatelné Rakousko ale využívá oproti nám už řadu let desetinásobek a dál roste. Tedy "ŘÁDOVĚ VÍCE" - a přesto, že na to pochopitelně "nelze spoléhat" (jako na žádnou jednotlivost) - tak to rakušanům evidentně funguje.

https://plus.rozhlas.cz/rakousko-sazi-na-vetrne-elektrarny-i-fotovoltaiku-zpocatku-bylo-jako-startup-8281719

https://www.elektrina.cz/myty-o-vetrnych-elektrarnach