14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlavní volební téma? Green Deal!

Zelená levice napříč evropskými státy jede na vítězné vlně. Daří se jí prosazovat její radikální sociálně inženýrský projekt Green Deal. Ale ještě je možné to zvrátit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 29.8.2021 15:45

"Elektro-auto si budou moci dovolit jen ti nejbohatší."

To je normální jev u nových/inovovaných výrobků. Do vesmíru zatím létají také jen ti nejbohatší.

V. Petr 29.8.2021 14:57

Tomio Okamura: V Bruselu se evidentně zbláznili.

Evropská unie chce zakázat auta na benzín a naftu. Elektro-auto si budou moci dovolit jen ti nejbohatší. Navíc nejsou dostatečné kapacity na nabíjení, tato auta nelze při haváriích prakticky uhasit, mají krátký dojezd a velmi dlouho se musí nabíjet. Šílené... EU chce mít v rámci boje proti CO2 do roku 2035 nová auta zcela bez emisí uhlíkových plynů.

„Tak daleko jako EU ve snaze učinit ekonomiku klimaticky šetrnější nezachází žádné další hospodářství světa. EU má v plnění zelených cílů výrazně předběhnout jak Spojené státy, tak Čínu a všechny další ekonomické celky. Obyvatelé EU se tedy vskutku stanou součástí nebývalého společenského experimentu, který pro ně bude znamenat hlavně jedno: zdražování. Klimaticky šetrnější technologie a postupy jsou dražší, jinak by se již dávno využívaly přirozeně. Politici přitom sami žádné peníze nevydělávají. Disponují penězi firem a občanů. Firmy a občané EU se přitom nyní budou potýkat se zdražujícími automobily, letenkami, bydlením, energiemi, ale i zbožím z dovozu. To vše a mnohé další v důsledku souboru klimatických opatření notně prodraží,“

V. Petr 29.8.2021 14:46

Tomio Okamura: Hovoří se o takzvaném Resetu.

Mnozí vítají, že bude „bezuhlíková“ energie a ekonomika. To je Zelený úděl Evropské unie, který nás bude stát biliony korun a celou EU biliony eur. To je cesta do pekel a může nás to zničit. Babišova vláda to bohužel podporuje. EU nepomáhá, ale škodí. Musíme co nejdřív odejít z EU, aby nás toto nepotopilo. Bude to likvidovat energetiku i průmyslu. Položí to automobilový průmysl.

V. Klepetko 29.8.2021 12:17

Dal se Velký Skok Vpřed zastavit vzpourou v nějaké menší čínské provincii?

V. Novák 29.8.2021 12:06

Kolik milionů lidí zabil Velký Skok Vpřed než se zhroutil?

J. David 29.8.2021 11:32

Jo, pan P.Rada se vydal sekat letninu nástrojem na "mitigaci a adaptaci" https, s naklepanou kosou na vojtěšku. Pan P.Rada je opravdu salonní šprýmař zeleného tribu, jen se ptám, čím byl a čím se živil, než zeleně zblbl. Prý trempoval, i buřty nekologicky na ohni opékal, kosou seká vojtěšku, asi ji i suší. Vzácný to vzor zelené zmužilosti. Rád ho poslouchám, je studnicí zelených blábolů (odkazů na Wiky)

P. Milan 29.8.2021 11:09

Nelze vyloučit.

Mně jenom vždycky pobaví ty stesky na financování cizím kapitálem. Ten domácí se sice tvoří, ale pomalu. Zákonitě, nikdy a nikde to nejde rychle.

M. Kyslinger 29.8.2021 11:06

Přátelé. Nějak opomíjíte naše zástupce v Bruselu. Víc je zajímá Babiš než než hrozba zeleného pokusu.zničit průmysl Evropy a budoucí všeobecná chudoba v EU. Čína a USA se tiše smějí.a.možná i financují tento nesmyslný projekt. Pokud se neprobudí mladí, tak se za.pár lez budou tlouct do hlavy čemu věrili a pomohli k ekonomické sebevraždě.

M. Kyslinger 29.8.2021 11:06

Přátelé. Nějak opomíjíte naše zástupce v Bruselu. Víc je zajímá Babiš než než hrozba zeleného pokusu.zničit průmysl Evropy a budoucí všeobecná chudoba v EU. Čína a USA se tiše smějí.a.možná i financují tento nesmyslný projekt. Pokud se neprobudí mladí, tak se za.pár lez budou tlouct do hlavy čemu věrili a pomohli k ekonomické sebevraždě.

V. Mokrý 29.8.2021 10:46

[>-]R^

V. Čermák 29.8.2021 10:29

Nějak to paušalizujete. Současná vláda energetickou koncepci s jádrem Má a Babiš se za jádro konzistentně zasazuje v EU. Bohužel silná a ideologicky rozdivočená Opozice ovládající Senát a soudy jí trvale hází klacky pod nohy. Takže nejprve je potřeba vyhrát Volby a ne dělat kampaň za energetiku, na což voliči bohužel neslyší...Rv

V. Čermák 29.8.2021 10:22

Ano. Green Deal je v současnosti Nezastavitelný. Lze pouze ovlivnit jeho průběh: Pomalejší a rozumnější s Babišem, včetně jádra a Překotnější a aktivističtější s Bartošem a Fialou. Časem se možná sám zhroutí, ale teď s tím nelze bojovat a zbytečně plýtvat silami...;-DRv

M. Pivoda 29.8.2021 10:11

I takový budoucí scénář je možný. Bohužel.

A dojde k tomu scénáři tehdy, pokud lidstvo nedokáže dostatečně rychle inovovat, a své klimaticky prospěšné inovace rychle rozšiřovat (implementovat).

M. Pivoda 29.8.2021 10:00

Český Všeználek, Karel Šebesta, vám zde (na Neviditelném psovi) bezpečně rovněž předpoví budoucí klimatický vývoj.

Ale pro jistotu, se zde Karel podepisuje jako Milan Prokop. Až se to klima negativně změní, tak Karel Šebesta rychle změní své krycí jméno, a dokonce i odsoudí dřívější scestné názory (včetně toho svého).

Prostě takový typický český PEPÍK.

I. Bikkhu 29.8.2021 9:57

S vlastním kapitálem moc nepočítejte. Na takové vykuky už má EU nachystaný Great Reset. Ten využije nespokojenost lidí s propadem ekonomiky způsobeným Green Deal k znárodňování/likvidačnímu zdanění majetku.

V. Wagner 29.8.2021 9:41

To, o co má pro Česko smysl se snažit, je realistická energetická a enviromentální (zajišťující odolnost krajiny proti případným klimatickým změnám) strategie. Tedy, na úrovni Evropské unie hlavně prosadit jádro v energetické taxonomii za bezemisní zdroj a u nás začít se stavbou nových bloků. A pochopitelně i další kroky, které posílí stabilitu energetické soustavy a odolnost krajiny. Bohužel, ani jedna z koalic a stran, které mají šanci se do vedení tohoto státu dostat, nemá energetickou koncepci a tuto otázku v kampani nepovažuje za důležitou. Jak jsem psal i na Neviditelném psovi: https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/energetika-postoje-klicovych-politickych-subjektu.A210824_101341_p_politika_wag .

V. Klepetko 29.8.2021 8:36

Ať žije rychlá klimatická změna, je čas na adaptaci k životu v nových podmínkách!

Klimatická změna je stejně jistá, jako evoluce, smrt nebo daně, a Green Deal se zhroutí ze stejných důvodů jako Maův Velký skok vpřed! Bude to ale několik let trvat - fyzikální zákony potřebují nějaký čas, než se naplno projeví, v Německu ten Deal podporují všechny tři velké strany a teprve po vítězství Le Penové ve francouzských prezidentských volbách lze reálně uvažovat o politickém zablokování celého toho zeleného šílenství na evropské úrovni...

Mezitím musíme usilovat o realistické cíle - a pravdu měl Aston, když v jednom z úvodníků napsal, že musíme prosadit, aby bylo jádro zařazeno mezi čisté zdroje! O to má smysl usilovat teď hned! To by mělo rezonovat, jako hlavní volební téma! Na zablokování Green Dealu v tuto chvíli ale nemáme prostě sílu, musíme počkat až se jim to celé samo začne hroutit!

R. Tichý 29.8.2021 8:16

Nepovazuji makrozmeny za zpusobene lidmi. Povazuji za nezmernou lidskou nabubrelost predstavu, ze muzeme ovladat Zemekouli.

Naprosta vetsina katastrof je produkovana pisalky, kterych je mnoho a umi prodavat pouze negativni emoce.

Jediným resenim je snizeni populace v rozvojovych zemich.

J. David 29.8.2021 6:21

A opékal jste na trampu špekáčky nad ohněm? I Vy pokrytčte, za mlada "oteplovač", na stáro salonní zelený internetový dement? Kosou prý vládnete, ale co to CO2, které expirujete při sečení vojtěšky?

R. Langer 29.8.2021 6:18

Nemine to nikoho. :-/

R. Langer 29.8.2021 6:18

Jistě že je to nesmysl. A to si představte, kdyby to ještě začalo hořet!

R. Langer 29.8.2021 6:16

Jasně. Tak to bude nejlepší, když zdechneš, prolhaný Zelený bolševiku! A všichni tví soudruzi s tebou. To se potom světu tak uleví, že žádný Black Hole už nebude potřeba. :-P

R. Langer 29.8.2021 6:12

Ano, lidská blbost je člověku zcela přirozená, von Braune, a ty jsi toho zářným příkladem. ;-D

R. Langer 29.8.2021 6:10

Co to zase plácáš za nesmysly, ty naše malá hloupoučká UI? ;-D

P. Milan 28.8.2021 21:39

Však nikdo netvrdí, že nadpřirozený. Normální lidská dílem blbost, hlavně lumpárna.

J. David 28.8.2021 20:52

A sušit, thesaurovat uložené "C". I Vy filuto zelený. Zajisté tedy víte, že práce s kosou propotí (ženci se posilovali "čistou", tedy C5H2OH), víte vy ekologisto, kolik jako ženec při zápasu s kosou, vyfuníte zlotřilého CO2 a kolik H2O při sušení vojtěšky? A to nemluvím o konzumaci vojtěškové sušiny, ten uhlík se musí někam podít ve formě oxidace. Nic nevzniká, nic nezaniká, pouze se přeměňuje (chemik Lavoassiere), učil jsem se to ve škamnách ZŠ, odkazů na webu mi netřeba.

V. Braun 28.8.2021 20:43

Pokud považujete změny způsobené lidmi za přirozené tak z logiky věci i Green Deal je přirozený.

V. Braun 28.8.2021 20:41

S přírodou se boj vede, to máte pravdu, vede to k oteplování, povodním, erozi a zhoršování vlastností půdy. Takže pokud jste pro omezení boje tak jen dobře.

P. Milan 28.8.2021 20:38

No ale posrat se můžete, tomu nic nebrání.

P. Milan 28.8.2021 20:37

Asi jste investoval málo vlastního kapitálu. Nebo je taky cizí?