26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Hermanova hloupost, nebo intrika?

Už více než týden bouří naše jinak vcelku poklidné vody kauza nazvaná podle Čechokanaďana Jiřího Bradyho. Novináři i politici se předhánějí, kdo panu Bradymu projeví větší úctu, akademici mu přinášejí vyznamenání a občané skládají poklony.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 28.10.2016 7:39

Re: IMHO

Zato vy "víte" a myslet u toho vůbec nemusíte. Gratuluji Vám.

M. Varadinková 28.10.2016 2:20

Re: IMHO

Jak se "užívá" vyznamenání?:-))))

To přece není otázka užívání, ale loajality kanadského občana ke Kanadě. Například vláda nedá souhlas, pokud by se to vyznamenání týkalo činnosti, která je v rozporu s kanadskou politikou nebo veřejným zájmem Kanady. http://www.international.gc.ca/protocol-protocole/policies-politiques/honours_decorations_policies-politiques_medailles.aspx?lang=eng

Obcházení zákonů té země, jíž je vyznamenaný občanem, by mu způsobilo zbytečné problémy. Proto je slušným zvykem ta pravidla respektovat.

P. Janos 28.10.2016 1:32

Nenávist je špatný motiv,

a to si kavárníci neuvědomují. Jsou tak zaslepeni nenávistí vůči Zemanovi, že namísto toho, aby jeho přešlapů s rozvahou a v pravý čas použili proti němu, tak spustí úplně histerickou reakci, kterou ve své zášti naprosto přeženou a tak nakonec udělají blbce sami ze sebe. Zeman je šachysta a myslí pár tahů dopředu a nchá soupeře na chvíli si myslet, že vyhrává, ale potom.... šach mat.

J. Šimek 28.10.2016 6:06

Re: Nenávist je špatný motiv,

Pokud by Zeman myslel pár tahů dopředu, tak by dnes pan Brady obdržel řád TGM a ne, že by ústy Ovčáčka na sociálních sítích předváděl, že umí zfalšovat e-mail, tydýte.

P. Janos 28.10.2016 12:08

Re: Nenávist je špatný motiv,

Dočkejte voleb a uvidíte.

J. Václavíková 28.10.2016 0:45

Je s podivem, že tohle další neumětelství HK

pořád stojí některým psavcům za tolik pozornosti.

Pokud HK informovala pana Bradyho o udělení vyznamenání, ale nepodala patřičnou žádost Kanadě, může to mít jen dvě vysvětlení. Buď má Zeman samé neschopné spolupracovníky, anebo to byla pouhá léčka na Hermana, k níž zneužili tohoto úctyhodného pána. Že by se mýlili pan Brady a zároveň jeho žena, to lze prakticky vyloučit.

R. Brzák 28.10.2016 1:39

Re: Je s podivem, že tohle další neumětelství HK

Pokud HK informovala - ale to, že pan Brady byl v kontaktu s někým, kdo se představil jako zástupce HK, není stoprocentní zárukou toho, že HK pana Bradyho informovala o udělení vyznamenání... Mýlit se je lidské - a tedy nelze vyloučit ani to, že manželé Bradyovi prostě byli oklamáni, nebo proběhlá komunikace byla zavádějící a tak nepochopili přesně, o čem je řeč.

Takže je tu třetí možné vysvětlení - intrika, která má za cíl vybudit odpor proti našemu nejvyššímu intrikáři...

Samozřejmě, všem těmto možnostem přikládám zhruba stejnou pravděpodobnost. Nevěřím totiž ani jednomu politikovi (a mám za to, že není podstatné, že jeden z nich je prezident, či druhý katolický kněz). Je mi jasné, že Zeman je schopen pro dosažení svého vydírat - a zdá se mi pravděpodobné, že Herman loboval za svého strýce. Co se událo mezitím, nevíme nikdo - a kdo to potřebuje, kloní se k té variantě, která je mu blízká...

Já mám jen radost, že pana Bradyho oceňuje naše veřejnost (a nehodlám pátrat, nakolik je to jeho pozicí " Zemanem zneváženého" (případně Hermanem zneužitého).

Z. Koutecký 28.10.2016 4:35

Re: Je s podivem, že tohle další neumětelství HK

Pane Brzáku, pan Herman už není 9 let knězem. Duchovní službu vykonával jako kaplan necelý rok po vysvěcení, pak pracoval jen v administrativě církve. V roce 2007 požádal o laicizaci a o dispens od celibátu.Jeho žádosti bylo vyhověno a byl propuštěn ze stavu duchovenstva.

D. Bokr 28.10.2016 0:30

Kauza Brady

Jděte už s těma intrikama někam hodně daleko. Proč by si takřka devadesátiletý pán vymýšlel telefonát z hradní kanceláře? Ten pán již obdržel mimo jiné vyznamenání i od britské královny. A to je možná cennější než to, co mohl dostat tady u nás. A pan Herman? Fakt si myslíte, že je to lhář?

Já se spíš kloním k názoru, že celá hradní kancelář je plná neschopných mameluků, což dokazuje i to, že absolutně nejsou schopni zařídit jednoduchou logistickou úlohu a to přepravu prezidenta z místa A do místa B tak, aby zajistili jeho příjezd do místa B v požadovaném čase. Myslíte si, že tito amatéři měli tušení, že v případě Bradyho se musí zeptat kanadské vlády? Já si dovolím tvrdit, že neměli.

Takže pouze došlo k totální dehonestaci pana Bradyho i Hermana za to, že hradní kancelář včetně prezidenta nejsou schopní ani ochotní přiznat svojí chybu jako už mnohokrát před tím.

Z. Koutecký 28.10.2016 4:09

Re: Kauza Brady

Jenom pro upřesnění, pane Bokr, pan Brady obdržel od kanceláře guvernéra Kanady pamětní medaili vydanou v roce 2012 u příležitosti 60. výročí vlády Alžběty II (Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal), kterých bylo kanadským kancléřem předáno 60 tisícům úspěšným kanadským občanům, kteří v posledních 60 letech nějakým způsobem prospěli své komunitě nebo Kanadě. Obvykle se tyto medaile přidělují především občanům, kteří již předtím získali v Kanadě nějaké obdobné ocenění. Což byl i případ pana Bradyho, který získal v roce 2008 Order of Ontario, který se uděluje těm, kdo prospěli provincii Ontario.Hodnota Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal je nepochybně podstatně nižší než Řád T.G.M., který je druhým nejvyšším vyznamenáním v ČR.

M. Moravcová 28.10.2016 11:54

Re: Kauza Brady

O zaměstnancích Hradu si nedělám iluze. A ano, myslím si, že Herman je lhář a intrikán.

B. Michal 28.10.2016 0:24

Kdy pan Brady

přišel o naše občanství? Do zahraničí odešel legálně, zřejmě se tedy jedná o udělení vyznamenání našemu občanu, na to snad nepotřebujeme souhlas Kanady.

J. Pospíšil 28.10.2016 2:12

Re: Kdy pan Brady

Protože je občanem Kanady a protože Kanada má ve svých předpisech, že občan Kanady musí mít kanadské povolení na to, aby přijal vyznamenání od jiné země a protože je Kanada přátelskou zemí, je samozřejmé, že Česká republika předtím než kanadského občana dekoruje, vyhoví kanadským předpisům a o tento souhlas Kanadu požádá.

Tak se to prostě u spřátelených zemí a u občanů se dvojím občanstvím dělá.

A to se nestalo. Tedy žádný kanadský občan nebyl vybrán, aby dostal naše vyznamenání. A protože nebyl vybrán, tak ani nebyl vyškrtnut.

B. Michal 28.10.2016 9:41

Re: Kdy pan Brady

A v tom vidíte důkaz Zemanovy pravdomluvnosti?

Vždyť lžou neustále - i o tom, že netelefonují, ale posílají písemné sdělení.

A hlavně, nebyl vybrán kanadský občan George Brady, ale český občan Jiří Brady. Opravdu Česká republika v takovém případě musí žádat o souhlas Kanadu?

I kdyby to bylo nutné a k žádosti přesto nedošlo, nabízejí se dvě vysvětlení: 1) byl to od začátku Zemanův podraz nebo, což je pravděpodobnější 2) je to jen další projev neschopnosti presidentské kanceláře.

Podle Hanlonovy břitvy (Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost) bych tipnul možnost 2.

V. Karda 28.10.2016 11:44

Re: Kdy pan Brady

Vážený jsem naprosto přesvědčen že kdyby Herman nyní prohlásil že si všechno vymyslel, tak stejně budete prohlašovat že byl k přiznání donucen Čínou se Zemanem protože Zeman. Vy si o sobě totiž myslíte že jste hlasatelé té jediné pravdy protože Zeman přijel pozdě na pohřeb.

B. Michal 28.10.2016 12:39

Re: Kdy pan Brady

Pokud by vypovídal u soudu jako obviněný a prokurátorem byl Vaš, tak by se určitě přiznal k čemukoliv.

Ale zatím to vypadá tak, že pan a paní Bradyovi říkají, že jim telefonicky oznámili udělení a domluvili podrobnosti, Forejt neříká nic a Ovčáček říká, že ne. Hůlka potvrdil, že mu udělení oznámili telefonicky.

To, že Zeman přijel pozdě na pohřeb, je jen trapné, ale stát se to může. Podstatné je, co následovalo: výmluva na neexistující protivítr, pak obvinění ŘLP za zpožděný start (ačkoliv ŘLP start neřídí) a nakonec se ukázalo, že jediné zpoždění při startu bylo, že se presidentský speciál ohlásil na start 10:34 místo plánovaných 10:30.

ŘLP ze zpoždění veřejně (v TV) obvinil jak Ovčáček, tak Zeman osobně. A jak se Ovčáček omluvil? "Pokud se letoví dispečeři cítili dotčení prohlášeními, které jsem v uplynulých dnech uváděl, tak se jim hluboce omlouvám".