1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Trotl 2.9.2006 1:24

Re: Tak moment,

Pan Bárta naznačuje, že dříve bylo nutno dokazovat vinu. Dnes, v případě sexuálního obvinění nutno dokazovat nevinu. Obě varianty mají svá velká úskalí. Asi tak.

aljav 2.9.2006 8:31

Re: Re: Tak moment,

 souhlas R^

Jap 2.9.2006 10:06

Re: Re: Tak moment,

Ne tak docela trotle,  Kulinsky  nedokazuje svojinevinu jen tak, z niceho nic, ale proto, ze je proti nemu  svedectvi .

68 2.9.2006 3:31

Re: Tak moment,

Pán Hoffman, nemělo by se správně psát  „nehmlili“ i když to zní blbě? A jinak,  to vážně nemáte ponětí o jaké modní vlny by se mohlo jednat?

V.H. 2.9.2006 8:43

Re: Re: Tak moment,

Nie, hmliť (tiež) nie je slovensky, to už skôr zahmlievať, ale tam je ten význam iný. Významovo najbližšie bude asi zastierať, ale to mi znie moc knižne a vznešene na mlženie, ktoré tu pán Bárta predvádza. Či si domýšlam alebo nedomýšlam, o aké modne vlny ide, nie je v tejto chvíli podstatné, práve od toho je mlženie mlžením, že človeku neposkytuje JASNÝ záchytný bod pre diskusiu. V najlepšom prípade je to autorova lenivosť, ale skôr mám pocit, že ide peknú vyčúranosť, kde autor niečo iba naznačí, aby to nemusel ďalej obhajovať. A to ma teda štve. 

Lubomír Ptáček 2.9.2006 9:17

Re: Re: Re: Tak moment,

Pán Hoffman, nemalo by sa skôr písať vycíkanosť?

V. Hoffman 2.9.2006 18:38

Re: Re: Re: Re: Tak moment,

Nie, to teda určite nie;-D Ono ani ta vycuranost nie je spisovne, ale aspon je zauzivana. Nejako sa mi dnes nechce hladat to spravne spisovne slovo:-P

Demokrat 2.9.2006 0:41

Pravicový extrémismus

Není vlasně nekonkretní osočování lidí projevem pravicového extrémismu v Neviditelném Psu a jinde? Je nutné ho vůbec zveřejňovat?

Demokrat 2.9.2006 0:36

Jediná myšlenka pro důvod k lítosti?

Rád bych znal jedinou konkretní myšlenku V. Havla, která vede autora k lítosti.

Mně se naopak zdály jeho myšlenky zajímavé.

banah 2.9.2006 0:31

pravda a láska.

Havel je memento relativně charakterního člověka co se zapletl s politikou., bolševickou politikou. S jeho ne-vrozeným politickým šlendriánem nemohl v této gaunero-bolševické enklávě obstát. A tak se z něk stává pomalu trapná postavička se slovy: pravda a láska zvítězí ???!!! Ano, je mi ho líto.Bohužel, bohužel.

Joska 2.9.2006 0:48

Re: pravda a láska.

Nenene!!! Kdybyste mu porozuměl, věděl byste, že on se nikdy litovat nemůže a také nikdy se nebude považovat za trapnou postavičku a také nikdy nebude litovat oněch citovaných slov - pravda a láska zvítězí. On není k politování! K politování jsme my, politici kolem, soudci, policisté a všichni, kterým taková slova připadají k smíchu a podle toho se také chovají..... K našemu všeobecnému neprospěchu, k cynismu, k bezbřehému až zločinnému pragmatismu.... A to je pro nás ta nejhorší zpráva

banah 2.9.2006 7:15

Re: Re: pravda a láska.

Má poslední 2 slova vás přesvědčí, že s vámi plně souhlasím.

Lájoš B. 2.9.2006 9:45

Re: Re: pravda a láska.

R^

Vilém 2.9.2006 0:16

Pravicová lítost

Neviděl jsem vystoupení Václava Havla, jeho politické kroky mi někdy vyhovují, jindy ne, pravděpodobně v plné neshodě s panem Bártou. Václava Havla si ovšem vážím, a pokud by mi ho bylo líto, neurážel bych ho označováním za "starce, který je mimo", to bych dělal, kdybych na něj měl vztek a nechtěl se vyjádřit slušně.

Na textu pana Bárty je vidět typický vývoj pravicového bulvárního publicisty - počátkem devadesátých let patrně člověk, který měl nějaké ideály, představoval si budování demokratické liberální společnosti, dnes vulgární producent jedovatých plivanců.

PS: Líto mi ho není.;-)

AeroKarel 2.9.2006 0:38

Re: Pravicová lítost

Rád bych podotknul jednu věc, Václav Havel nikdy moc nepreferoval demokratickou liberální společnost. Spíš své kamarády, ač třeba moc liberální nebyli.

havlovo kamaradi 2.9.2006 0:43

Re: Re: Pravicová lítost

Ano, Havel se velmi zaslouzil o etablovani klientismu (prosazovani kamaradu a jejich zajmu) jako legitimniho prostredku v ere pravdyAlasky. Z mnoha jiz zapomenutych pripadu pripominam treba prosazovani Vovky Zelezneho a jeho klanu.

Joska 2.9.2006 0:51

Re: Re: Re: Pravicová lítost

Opravdu? že by mi něco tak významného uniklo?

Lájoš B. 2.9.2006 9:43

Re: Re: Re: Pravicová lítost

ale mimosoudní vyrovnání "za vilu ve švýcarsku" od Vovky bylo pro VK. ;-)

loizik 2.9.2006 2:39

skoda ze jste to vystoupeni nevidel, mluvil by jste jinak

V.H. opravdu vyslovil teze z clanku "vždyť když pro vládu někdo zvedne ruku, ještě to neznamená, že ji podporuje" a "vyjádřil obavu nad snahami o změnu české zahraničně politické orientace, kterou prosazují komunisté, zapomněl dodat, že tak činí i ČSSD, od nástupu Paroubka nejen její bolševické křídlo." Taky mi ho bylo lito... :-(

jonáš 2.9.2006 0:15

Třeba by panu Havlovi bylo líto zase vás,

pokud by ovšem tušil, že existujete .. ;-)

Joska 2.9.2006 0:15

???

Ech, to je nějakej zmatenej článek, nevím jestli mi nemá být líto autora....

AeroKarel 2.9.2006 0:14

Paní Olga jaksi chybí.

Popitickému vizionáři dodávala realitu. Už není. Dáša? Tak akorát "Holky z porcelánu"..........