1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr H 2.9.2006 15:59

A u lidovců se něco děje,

na hlavní stránce je rozhovor s Kalouskem,který byl známý tím,že svou partaj pojmenovával křesťanští demokraté a moc se durdil,když jí novináři říkali lidovci.V tom rozhovoru ani jednou nezazní křesťanští demokraté,ale jenom lidovci,lidová strana...Z Kalouskových úst.Jen aby se lidová půlka partaje nespojila s KSČSSD a druhá s ODS.

Petr H 2.9.2006 15:54

Víc než ten projev,který jsem ani neslyšel,

je zajímavé,že Havel opět vsadil ve volbách na špatného koně.Zezelenal,tolik nainvestoval do dehonestace lidovců a podpory Melounů,aby se proti ODS obloukem vrátil k černoprdelníkům a KSČSSD.Melouni ho mají na háčku.

Marek Dluhoš 2.9.2006 15:39

Vážení konečně přijměte, že Havel byl komunisty vybrán pro reklamní akci "sametová revoluce"..

To znamena kapitalizace státních majetků do rukou bývalých komunistů, agentů STB a na ně napojených šedých ekonomických mafií-Klaus byl jen pokračováním tohoto trendu, o čemž svědčí i jeho neprosazování zákazu KSČM a šedé ekonomiky i zvolení za prezidenta..

Celá "sametová"revoluce byla udělána pod lidmi předem vybranými, o  kterých jako o Havlovi předpokládali, že toho ve světě hodně namluví a o to méně se budou starat o přesuny financí v ČR-tunely ODS byly jen prostým rozvinutím toho, na čem se shodli všichni tehdy zasvěcení..

Dnes jen můžeme vidět, jak prožraná těmi červy je naše společnost dnes a jak stále pod levnámi soc.dem. přerozdělovacími programy stát upadá stejně, jako tomu bylo za vlády ODS a KSCM..:-/:-(:-/ 

Jaka 2.9.2006 16:11

Vždycky mě fascinují ti, kteří jasně vědí,

co se a kdo měl co jak dělat a kdo byl agentem. Kde jste byl Vy? A co jste proti svrabu dělal? Co jste udělal proto, aby byla KSČ zakázaná?

Připomínejte si výsledek letošních voleb, myslíte si, že by v zemi tolika levičácky smýšlejících lidí svedl cosi světoborného i pánbůh? Jde to tu ztuha jen proto, že jsme, jací jsme a jak volíme. A že nemáme žádné hrdiny. A plivat po Chartě mi připadá taky dost nefér, byla tam spousta férových bezvadných lidí. Že ji StB sledovala a nabourala je jen proto, že dělala proti režimu aspoň něco, kdežto většina z nás nic.

Že bývalé vlády nezvládly taky dost? No, dosáhly tolik, kolik v nich bylo předvídavých lidí a nakolik jim koaliční handlování dovolilo. A hlavně jak jsme rebelovali my. Jsme národ "kultivovaných" lidí, kteří rádi nechávají vše na jiných a pak jen remcají a tvrdí - jsou to syčáci. A že je Havel dnes už pořádně mimo je jasné, i když ikonou jakéhosi vzdoru proti bývalému režimu zůstane. Ale on taky nikdy pravičák nebyl, to jen my mu nerozuměli a nechápali, že to co mluví a slibuje nelze splnit, že to jsou levicové ideály, silně sociální. A že tento stát na to nikdy nebude mít, aby mohl být tak velkorysy.

A levicoví voličí? Ráda bych se jich osobně zeptala, jestli chtějí, aby se jejich děti měly ještě hůř. To oni nechtějí, přesto ale volí tuto variantu, když nechápou, že do prázdné kasy je třeba nejdřív našetřit,než bude moci náš stát velkorysejší.

Marek Dluhoš 2.9.2006 16:30

Re: Vždycky mě fascinují ti, kteří jasně vědí,

Vážený pane-kdyby se něco s těmi komunisty a podobnymi, kteri pak i delali ODS a CSSD zatocilo hned v 1989, tak k tomu vule lidi byla. Tehdy byla vetsina proti teto "levici" a slo by i zakazat KSC-Jenze od te doby nam jisti byvali agenti STB a jejich pratele v ODS a CSSD udelali takovou ukazkou "kapitalistickeho podnikani", ze se spousta lidi ze znechuceni kapitalismem-ktery zazila jen jako tunelovani, vratil zpet k levici a dne to zase mam 50 procent vlevo a dalsich X procent v poskomunistyy prolezle ODS;-(:-/

Marek Dluhoš 2.9.2006 16:32

Re: Re: Vždycky mě fascinují ti, kteří jasně vědí,

Tedy Vazena pani jak tusim:-);-) Osobne jsem tehdy proti komunismu bojoval hlavne sabotovanim pionyra v ramci moznosti :-/

Ada 2.9.2006 17:20

Re: Re: Re: Vždycky mě fascinují ti, kteří jasně vědí,

Že tys lumpe nechodil na schůzky??? Styď se!!!!

Lea 2.9.2006 17:48

Re: Re: Vždycky mě fascinují ti, kteří jasně vědí,

nějak asi tak,Dluhoši.

Barry 2.9.2006 16:36

Re: Vážení konečně přijměte, že Havel byl komunisty vybrán pro reklamní akci "sametová revoluce"..

Zcela jasny zamer.My Vam dame moc a zato dostaneme penize.Markantni

priklad zprisahani.Vsechno odpovida planum vladcu sveta.Politika je divadlo pro

tu holotu.nemame pravo referenda,ale demokracie je tady pro zvoleni stran ve kterych sedi lumpove,kterym jde pouze o hlasy volicu.

Josef 2.9.2006 21:46

Re: Re: Vážení konečně přijměte, že Havel byl komunisty vybrán pro reklamní akci "sametová revoluce"..

Ne, tak to v žádném případě není.Havel v mých očích představuje slušnost,morálku a čestnost.Pro své postoje a zásady ze kterých neuhnul si prožil své za totality a neměl to za tehdejšího režimu jednoduché.Zkuste se zamyslet při pohledu na dnešní politické divadlo a kulturu v politice a i u řady významných osobností a typněte si kdo by asi za své názory a ideály podstoupil kriminál.Havel se dopustil určitých chyb,nebyly však podstatné, vyplývaly z jeho nezkušenosti a překotnosti rychleho politického a společenského vývoje  koncem roku 89 a začátkem devadesátých let. Připouštím jen to ,že na komunisty měl být ostražitější a tvrdší.To ale bohužel zřetelněji ukázal až další vývoj.Dalo by se z toho udělat dlouhé téma.V žádném případě však nelze souhlasit a akceptovat názor " že si s komunisty plácnul a že se domluvili.

Vlali 2.9.2006 15:23

zkusím se zeptat

je zde mnoho kritiků VH a nemíním se k nim přidat. Jen by mne zajímalo jedno. kdyby Topolánkovu vládu podpořili komunisté byla by to podpora nebo nebyla? To asi bylo základem pochybností Václava Havla. Já jsem patřil před listopadem 89 k tzv. mlčící většině. Nebyl jsem sice v KSČ, ale také jsem nic nedělal pro její pád. Necítím se proto oprávněn kritizovat ty co něco (na rozdíl ode mne) dělali.

Kovanda 2.9.2006 15:58

Re: zkusím se zeptat

Mýlite se, že kritizovat může jen ten, kdo něco dělal a to i když to dělal špatně.

 ;-D;-D;-D

from hell 2.9.2006 14:42

cac

ten clanek me pobavil, ale jeste vic ty komentare pod nim, ktere uvedeny komentar jen papouskuji neschopni zaujmout vlastni postoj.Pravda Havel trosku strarne, ale jeho postoj neni nic noveho, proste nema rad ODS a tak radsi podpori Paroubka, kterej ma za prdelou komunisty, kvuli tomu ale neni senilni strarik, ktery vzbuzuje litost, pan Barta je jen dalsi trapnej novinar, kterej se snazi znicit protivnika(rspektive jeho nazor) tim ze ho zesmesni, nic noveho.....zda se ze se to naucili od politiku:))

Andy 2.9.2006 14:52

Re: cac

myslíte, že kvůli tomu, co jste napsal, mělo cenu vylézat z pekla ? Nic převratného, že ?

. 2.9.2006 14:24

ad: Každá revoluce potřebuje své maskoty

Duho Havel - Klaus byli v každém případě pod patronací KGB a STB. Proto jsem přesvědčen, že pátrat po tom, kdo dneska tahá za nitky a tenhleten stát defakto řídí je předčasné a možná, že z historických důvodů dokonce  nesmysl. Není to moc povzbudivé, ale je to tak.

Kantor 2.9.2006 14:07

Chudák Havel, dneska si to přečte

a nebude moci celý týden spát.Tak jste ho autore zdeptal.Možná Vás nechá přeleštit metlu na méďovi, aby si Vás udobřil.

Siola 2.9.2006 13:59

Smutek

Ach, ano ano, Václav Havel to postupně dopracovává ve svých veřejných vystoupeních až k trpnému úsměšku posluchačů či diváků. Je mě to líto, ale postupem času se začíná vyjevovat jako Dr.Hácha neblahé paměti, také to velký muž a osobnost v dobách svého bystrého rozumu. Tenkrát to končilo ovšem "sebeobětováním" pro národ, pro jeho záchranu, nyní v podání Havla to může končit vyvěšením rudých praporů, zpěvem Internacionály a úprkem směrem někam mezi Kubu a Sv.Koreu. Je mě z toho smutno.

tony 2.9.2006 13:22

hmmm

jojo je toho dost ctete http://cypaty.blog.cz

penzista 2.9.2006 12:30

Vážení diskutující

nezapomňte, že Václav Havel se letos dožil sedmdesátky a v tomto věku už lidé trpí debilitou senilis (viz Jičínský, Komárek atd.). Buďte proto k němu shovívaví když se musí mermocí nějak zviditelnit. :-/

čtenář 2.9.2006 12:18

***

Ach ano, Václav Havel : "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" a "humanitární bombardování".  Ach ano.

Ada 2.9.2006 17:28

Re: ***

Samozřejmě, že "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí", ale samo se to neudělá, že?? Chcete to sem tam pořádnou bombu, zvláště pokud je "chytrá"...

zak 2.9.2006 11:58

ikona

Jak už je u nás zvykem , na ikonu se neplive i když z nenávisti k ODS blekotá nesmysly.Ale možná jak to umí smysuplně nebo abstraktně ty nesmysly v absolutním dramatu presentovat.Par

Andy 2.9.2006 14:05

Re: ikona

Ikona. Nějak mi to připomíná stejnojmenný román od Forsytha.

Vzpomínám, jak 1A bolševička Majka z Motola krátce po 25. listopadu 1989 vyvěsila všude fotky Havla, doma v kuchyni měla oltáříček s fotkami Havla a Malého na balkoně a trikoloru nosila snad i na noční košili. Chraň Pánbu připomenout jí její stranickou kariéru.

V. Hoffman 2.9.2006 18:44

Re: Re: ikona

Si robite srandu!!!;-D8-o Ja ako teda viem, ze babky-demokratky  /= obstarozne Meciarove stupenkyne / mali bezne na oltariku na jednej strane Jezisa, naz druhej Velkeho Vlada, ale myslel som, ze zbozne uctievanie politickych vodcov je cisto slovensky a este k tomu dedinsky fenomen. To ste zrela na vlastne oci? A ten oltaricek si nechala aj dlhsie?? Unbelievable.;-D

Andy 3.9.2006 15:56

Re: Re: Re: ikona

nerobím si srandu. Viděla jsem ho na vlastní oči, ale s tou osobou se již nestýkám, pracuji dávno jinde, takže nevím, koho má na oltáříčku teď. Vzhledem k renesanci komunistického přesvědčení  a větší drzosti KSČM předpokládám, že tam teď má Ransdorfa a možná vytáhla ze štrozoku i Štrougala.

Olda 2.9.2006 11:43

Kdo a proč?

Kdo je proboha tenhle Bárta? Havla si budou pamatovat příští generace, bude se o něm učit v dějepisu, dokud bude český dějepis existovat...Ale Bárta? Ne, že by nemohl Havla kritizovat, ale já bych si to na jeho místě  nejprve dobře rozmyslel, než se coby absolutní Nic pustím do Havla, Určitě existují dobré důvody, proč je Havel světonámý a Bárta nikdo. To, co Havel řekl o podpoře vládě, není nijak nesmyslné.

Andy 2.9.2006 11:52

Re: Kdo a proč?

my jsme se učili v dějepise o Marušce Kudeříkové.  A o světoznámém Waltru Ulbrichtovi.

franta 2.9.2006 12:05

Re: Kdo a proč?

A kdo jsre Vy s dovolením ? zdá se že Vám vadí že pan Bárta se dotkl Vašeho Boha a to Vás nějak rozpálilo. Podotýkám že Havla za jeho minulé činy dobdivuji (do druhé volby presidentem). Avšak jeho současné postoje nechápu - vztah k paroubkovi a komunistů. Když zvednutí ruky "pro" není podpora tak co to prosím je? Buď pan ex-president příliš filosofuje a nebo je opravdu mimo. On který byl zastánce "s komunisty se nemluví" je najednou ochot ne tolerovat a možná i (jako Uhl) mluvit o účelovém antikomunismu. No dovolte to je už na mne příliš.

Senior 2.9.2006 13:48

Re: Re: Kdo a proč?

Bohužel, pan Franta má pravdu. Pan Havel je opravdu smutnou postavou, která kráčí pomalu ale jistě až k samému  konci své popularity a vážnosti u svých spoluobčanů. Amen.

Siola 2.9.2006 13:58

Re: Re: Re: Kdo a proč?

Ach, ano ano, Václav Havel to postupně dopracovává ve svých veřejných vystoupeních až k trpnému úsměšku posluchačů či diváků. Je mě to líto, ale postupem času se začíná vyjevovat jako Dr.Hácha neblahé paměti, také to velký muž a osobnost v dobách svého bystrého rozumu. Tenkrát to končilo ovšem "sebeobětováním" pro národ, pro jeho záchranu, nyní v podání Havla to může končit vyvěšením rudých praporů, zpěvem Internacionály a úprkem směrem někam mezi Kubu a Sv.Koreu. Je mě z toho smutno.