2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 2.9.2006 12:34

Re: Re: Názor,

Havel nade vší pochybnost měl to,co se označovalo za bolšánu jako fešácký kriminál.Něco takového,co se ozačovalo za fešácký kriminál byl i kriminál pro bolševické provinilce v Opavě,v ženské věznici na Lidické.Tam sedělo v šedesátých létech několik bolševických prominentu.Mezi ními bývalí ministr vnitra Barák.A na rozdíl od nás ostatních, jím bylo v celku dobře a docela slušně vydělávali.Nevím co tam dělali,ale zatím co my vězní na Krnovské stěží vydalávali šest stovek.Ti soudruzi na LIdické,v tom fešáckým kriminále vydělávali tři a půl tisíce.Nevím za co.Jména se na vývěsce nepsala,jen čísla ale ty pracovní výkazy se na Krnovské vyvěšovaly.

A Havel měl sám dvoucelu,psací stroj a mohl psát copkoliv.Já jsem za celou dobu v kriminále nedostal ani jeden dopis a má manželka nedostala žádný dopis ode mě.

Přestaňte žvanit o obrovském utrpení Havla v kriminále.Na rozdíl od jiných vězňu se měl báječně a nebylo to tím,že byl světově známá osobnost.Plíce mu nezničil kriminál,ale jeho kouření stovky cigaret deně.

skeptik 3.9.2006 23:15

Re: Re: Re: Názor,

Řeč o utrpení byla lehkou ironií,nechtěla jsem se vás dotknout.Asi jsem se nevyjádřila dost jasně.

Nota Bene 2.9.2006 7:58

Co chcete říci pane Bárta ?

Že Kulínský se téměř nic neudělal ? Ne ne pane i když Kulínský "jen" osahával DĚTI  které měl v péči a stalo se tak před 11 lety  - je to pro mne lump a patří za mříže.Že je osahával, to sám přiznal - nejsou to tedy žádné rozporné důkazy a že by to tehdejší soud jinak hodnotil, tomu nevěřím.

Václava Havla jsem nikdy moc nemusel a vždy jsem ho odsuzoval pro jeho amerikalismus, konečně i v jeho televizním vystoupení to opět  zaznělo. Vážil jsem si ho že jeho snaha byla vždy pro stmelování lidí, hledání společného jazyku a kompromisu - proto také jeho heslem bylo - pravda a láska zvítězí. Protože řadě lidí ze snu o moci a velkých peněz, je bližší opačná hesla proto - prozatimní vláda,politikové se raději  přou, hádají, vzájemně napadají a výsledek - blbá nálada. 

 

Lubomír Ptáček 2.9.2006 9:06

Re: Co chcete říci pane Bárta ?

Ta zvratná částice v první větě je velice pikantní ;-P

Jirka původní 2.9.2006 9:39

Re: Re: Co chcete říci pane Bárta ?

No tomu se říká síla podvědomí...to by měl Freud radost...;-)

Lea 2.9.2006 5:58

možná jsem nevěnovala patřičnou pozornost

ale Havel snad řekl,že mu zatím nikdo nevysvětlil pojem dnes tak frekventovaný - opírání se o komunisty.ČSSD by ráda sestavovala vládu,ale bez opření se o kumunisty to nelze,atd.Podle mne tím dal najevo,že dnešní účelový "atikomunismus" není namístě.Na druhou stranu ale upozornil na to,že jsou pro něj určité  názory KSČM směrem ven nepřijatelné.Vyzdvihl silné protesty proti vojenské základně,o které zatím kloudně společnost ani nic neví.Dále naznačil,že podle jeho názoru by nemělo být užíváno termínu menšinová vláda a podobné pojmy,neboť ji to tak trochu shzazuje.Protože zcela jasně mluvil o pojmu překlenovací,vyrozuměla jsem z toho,že by se také přikláněl k předčasným volbám.Jelikož vidí asi trochu dál,než Topolánek,rád by v této vládě méně kontroverzní figury.Což by patrně uvítali i mnozí voliči ODS.Pane Bárta, a vy hned článek typu kdo nejde s námi,jde proti nám. A protože nejde transparentně s námi,ještě ho zdrbu tak,že by od něj pes kůrku nevzal.Tyhle nesmiřitelné novinářské postoje fakt žeru.Navíc Havel mluvil ke všem občanů,vědom si polarizace společnosti .

Cago 2.9.2006 7:59

Re: možná jsem nevěnovala patřičnou pozornost

Asi jste také nepochopila co to znamená opírat se o komunisty, že?? Václav Havel, pokud dává své knížecí rady, tak by taky měl více přemýšlet o stavu věcí a né žít pořád jen ve svých představách. V poslední době jeho veřejné proslovy jsou bohužel hodně trapné. A jestli si myslíte, že Havel mluvil k občanům tak jste na velkém omyly, to možná bylo na začátku je "dlouhé" kariéry prezidenta ale po několika letech jeho vize byly spíše utopické než realistické.

Lea 2.9.2006 8:49

Re: Re: cago

skutečně nepochopila.Protože on se o ně v případě nouze opře kdekdo a vždy se nějaké zdůvodnění najde.V tom má Havel naprostou pravdu.Jestli chceme udělat komunisty nevolitelnou stranou,lze je vytlačit z parlamentu programem vlastní strany,který osloví.Posezónní antikomunismus už není ani pro ty méně chápavé.

knedlik 2.9.2006 8:05

Re: možná jsem nevěnovala patřičnou pozornost

Da se nekde tento Havluv projev precist, abych si mohl na to utvorit svuj vlastni nazor?

Lea 2.9.2006 8:44

Re: Re: jo knedlíku

zkuste ČT24.Myslím,že ten rozvovor proběhl ve čtvrtek.

bd 2.9.2006 8:44

Re: Re: možná jsem nevěnovala patřičnou pozornost

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/31.08.2006/1096898594-udalosti-komentare/24388.html?ilink=39723

Vyberte Headlines a je to zhruba v case 17:30

Thyronx 2.9.2006 4:41

pan Havel

Ma pri svem veku byt ponekud dezorientovan... Ja to opravdu k politovani.Radeji by se mel vyjadrovat ( k politice) vyhradne v rodinnem kruhu a nikoliv na verejnosti.

Thyronx 2.9.2006 4:38

Barto,

Takze kdyz Kulinsky zneuzival pred 11 lety, melo by se to brat na tehdejsi dobu jako skoro nevina vsak? Tak to vazeny pane nikoliv. Kdyz na 50 zneuzitych zen a divek svedci, bude se jejich svedectvi brat VAZNE at chcete ci nikoliv. Ten uchyl patri za mrize a ma mit prisny zakaz prace s detmi. Vy, si to preberte jak chcete.

?? 2.9.2006 7:15

Re: Barto,

Spíš to vidím jako hojení mindráku současného manžela první ženy Kulínského; ten to vyvolal. (Alespoň tak jsem to četl kdesi v novinách. ) Pokud to byla jeho první žena -pak mi nebývá nežli si položit otázku : Proč si ho brala, když jí způsobil takové trauma ? V jedné reportéži postižená vádí e jej přímo o to požádaala (!) A proč s tím přichází až teď; po deseti či více letech ? (Je možné, že mám špatné informace.) Spíš v tom vidím závist a kampaň: Skoro 5O holek víc jak 10 let mlčí a pak během pár týdnů se se svědectvími roztrhne  pytel.

Nechci se Kulínského zastávat; asi má máslo na hlavě; ale počet postižených ve kterých se "hnulo svědomí" se mi zdá na krátkou dobu příliš vysoký.!

Iva 2.9.2006 9:47

Re: Re: Barto,

Pokud prožijete trauma, na neznámé téma. Těžko v nácti letech v psychickém zdraví přežít útoky dospělého nadržence. Když je to pak ve vás jako ve třinácté komnatě a straší vás to, pokud se dostáváte do choulostivých situací. Najednou slyšíte, že toho zmetka někdo zmáčkl, můžete to konečně ze sebe dostat, tak to prostě uděláte a říkáte si cosi o božích mlýnech.

Na druhou stranu je asi dost mladých holek, které z toho naopak žádnou újmu nepociťují (byť ji mají). Prostě obchod, vždyť toho dnes kolem sebe vidí dost.

Nevím kde je pravda, ať ji hledá soud. S dětmi by už ale takto pracovat nikdy neměl. Podle informací, které mám, má Kulínský máslo na hlavě.

?? 2.9.2006 10:41

Re: Re: Re: Barto,

Ivo;

mně na tom vadí jedna věc, o které se nemluví. Celé to spustil manžel bývalé ženy Kulínského..... Jestli si myslel, že ji tím pomůže, tak  tedy nevím. (Údajně je lékař  (!). Musel přece počítat s tím, že pro bulvár to bude solokapr. Trochu to připomíná vyhánění  čerta ďáblem,,,,  

JH 2.9.2006 10:59

Re: Re: Barto,

  - počet  ....  se mi zdá na krátkou dobu příliš vysoký.! -  Kolik má sbor členek??? To přece není žádné dueto!

Pavel Bárta 2.9.2006 7:35

Re: Barto,

Já také doufám, že pokud Kulínský děvčata zneužíval, bude po právu odsouzen. Dokonce si myslím, že způsob, jakým formoval sociální skupinu "Bambini di Praga" je hodně nemorální. Jenom nevím, jestli skutečně šlo sexuální zneužívání jak nezletilých (neboli děvčat mladších patnácti let) nebo zneužívání osob svěřených do péče (na to je, tuším, taky nějaký paragraf). A proto jsem napsal, že je to věcí soudu.

Píšete úchyl. Kauzu Kulínský systematicky nesleduji, spíše před ní nedokáži utéci, ale zaznamenal jsem, že podle odborného posudku sice Kulínský výrazně preferuje mladá děvčata, ale rozhodně netrpí pedofilními sklony. Pokud skutečně vypovídá padesát zneužitých žen, tak Kulínského nejspíš po právu zavřou. Spíše si myslím, že většina oněch žen vypovídá o standardním Kulínského chování, které může, ale také nemusí být tresným a že jde o prosívku z výslechů stovek děvčat, která za ta léta sborem prošla a vypověděla něco, alespoň trochu pro žalobu použitelného. A zase jsem u hodnocení soudem.

Vážně se nechci zastávat Kulínského. Ale křičet: "Psovi psí smrt!" nebudu.

Jirka původní 2.9.2006 7:46

Re: Re: Barto,

Víte kauzu nesleduji asi stejně jako Vy , ale tam kde žiji by si jistě nikdo nedovolil chodit s děckama do sauny. o ostatních věcech se radši zmiňovat nebudu.........Moje děti navštěvuji hodně kroužků a mají mnoho koníčků, ale kdyby se dozvěděl o sebemenším náznaku takového jednání, jako bylo u Kulínského sboru. Tak bych je okamžitě odhlásil....a prosím mluvím pouze o podezření, nebo náznacích. Samozřejmě mohu udělat chybu , ale lepší taková chyba , než poznamenání na celý život.

rafp 2.9.2006 8:19

Re: Barto,

Všechny baby jsou ....

Jirka původní 2.9.2006 8:23

Re: Re: Barto,

?

Herakleitos 2.9.2006 2:59

Pane Bárto je mi vás líto

Chápu že vám to "nepasuje" ale buďte objektivní. Velmi jste mne rozemál.Děkuji.

Josef 2.9.2006 2:43

Tohle je dílčí jev

autor chudák zobecňuje část za celek. Co se týče zahraničí, nemáme osobu tak pozitivně hodnocenou a akceptovanou, jako je Václav Havel. Autor je pokrytec, to v každém případě. Že si nevšímá toho, jak nás za hranicemi neblaze proslavil Václav Klaus. Havel ani nepotřeboval neprávem získané tituly, aby získával autoritu. Kdepak, nelitujme Havla, to už spíše pomýlenéhoi autora tak nejaopného článku.

skeptik160 2.9.2006 7:22

Co se týče (pouze!!!) zahraničí!

Vystihl jste to velmi přesně ... R^

Borek@Exil 2.9.2006 2:41

Česká Republika potřebuje protní systém!!!!

Myšlenka, že státní zaměstnanec vyslovuje výrok o vině či nevině.....to je dost děsivé.

Borek@Exil 2.9.2006 2:45

Re: Česká Republika potřebuje protní systém!!!!

Pardon POROTNÍ...písmenko hapalo....

Jiří 2.9.2006 1:35

Pavle, Pavle

Ty exrementy, které z vás vycházejí, lidově řečeno sračky, jsou tak maximálně vhodné pro vaši privátní záchodovou mísu, nikoliv k publikaci. Ale třeba to časem pochopíte.

Jo, a abych nezapoměl. Andy a ožralá tykev jsou sourozenci. Přičemž byť podroušená, tykev dlouhobobě intelektuálně vede. Konec konců je to bohužel už i poznat.

Jaka 2.9.2006 15:39

Hlavně, že Vy jste kultivovaný intelektuál..

Martin 3.9.2006 17:13

Re: Pavle, Pavle

Z tebe vychazi to samy, tak nerad ;o)

V. Hoffman 2.9.2006 0:56

Tak moment,

pan Barta, toto je teda dost zvlastny pohlad!

"Tou druhou je snaha posuzovat tehdejší jednání podle současných deklarovaných norem. Obě tyto věci dalece přesahují případ Kulínského a hluboce doufám, že jejich móda na západ od našich hranic dozní dříve, než se u nás stačí plně prosadit. "

Tym ako chcete povedat, ze v dobe ked sa Kulinsky mal svojho cinu dopustit, bolo osahavanie maloletych dievcat moralne akceptovatelnejsie a zakonnejsie ako teraz? Ze vtedajsie normy na taketo jednanie boli ine ako normy sucasne? A ze teda keby Kulinskeho sudili v dobe udajneho spachania, tak by sud zalobu automaticky zamietol? Pripadne, ze by k ziadnej zalobe nedoslo?  Krucipisek, ved vy vlastne naznacujete, ze cela Kulinskeho obzaloba bola "modne", alebo ked chcete ideologicky, podmienena.:-( Uprimne povedane, asi by bolo lepsie, keby ste nemlzili a konkretne upresnili o akych inych normach a o akych modnych vlnach to hovorite.

Jedna vec je oslobodenie p. Kulinskeho /pretoze sa nic nestalo/, druha  pristup spolocnosti a v tomto pripade aj vas pristup k osahavaniu, pripadne sexualnemy zneuzivaniu maloletych /keby sa to skutocne stalo/.