23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 17.1.2010 8:48

Re: Realisticky pohled

Americká armáda není v stavu něco takového zorganizovat. Už pár dní to můžeme všichni sledovat.

Robin 17.1.2010 8:29

Re: autor

MR asi navrhne postiženým asyl v ČR.

Robin 17.1.2010 8:26

Nesmysly

Pane Šafránku, většina Vašich úvah jsou úplné nesmysly. Naši záchranáři měli snahu na Haity odletět, ale než by se tam dostali, ti zavalení pod sutinami už by byli dávno mrtví. A zatmní pomoc ČR je v téže relaci, jak nám kdysi při záplavách na Vltavě přispěly např. USA. Mimo to ČR přispívá pořádně do fondů např. EU či OSN, které do oblasti poslali přiměřeně - navíc se tam stejně skoro všechno rozkrade. Předpokládám že jste již sám jako velmi uvědomělá sosoba už nějaký milion poslal.

Jindra 17.1.2010 8:17

Re: Realisticky pohled

Nyslim si, ze mame svych "haitanu" plnej Chanov, neni duvod se starat o jine.

honzak 17.1.2010 6:55

Re: autor

jasně, intelektuální titáne! Jaké je tvoje řešení, debile?

Fafa 17.1.2010 5:55

Realisticky pohled

Náklady dělící symbolickou pomoc od pomoci účinné rostou s čtvercem vzdálenosti:

To je bohuzel pravda. Neprijemnym nasledkem tehle pravdy je fakt, ze nejlepsim resenim pro Haiti je nechat americke ozbrojene sily, aby celou pomoc organizovaly a zajistovaly. Nasledne muzeme vsichni prispet na Konto Haiti a vsechny (zduraznuji vsechny) vybrane penize predat USMC.  

MR 17.1.2010 5:47

Re: autor

Blbej malej cechacek...

honzak 17.1.2010 5:38

autor

je poněkud intelektuálně nestabilní.

Je to kruté, ale do toho karibského cikánova se opravdu nevyplatí investovat peníze a životy záchranářů (včetně psů, které by Haitani určitě sežrali). Lepší bude zaplatit vzdělání sirotků (a že jich bude), kteří by na Haiti mohli přinést základy normální vzdělané společnosti.

Jenda 17.1.2010 3:13

Re: Clanek je naprosto vystizny!!!

Mozna velvyslancovi nerekli, ze se predtehovali na policejni stanici u letiste. Nevim kde berete informace, ale v dominikanskych novinach psali uz nekdy v patek, ze dominikansky prezident dorazil do Port-au-prince a mluvil s tamnim prezidentem. http://listindiario.com/app/article.aspx?id=128182

Takze to s tou nemoznosti sehnani nebude tak horke.

Jenda 17.1.2010 2:56

Re: Clanek je naprosto vystizny!!!

Az na tu seismickou aktivitu mate recht.

Jenda 17.1.2010 2:46

Re: Horká hlava

Jake jine zajmy? Myslite, ze je pro americany vyhodne pestovat si za rohem zdroj nevzdelanych ilegalnich imigrantu bez pracovnich navyku a jakychkoli pouzitelnych znalosti? (Dobra, trochu prehanim. Ale jen trochu.)

Dokazete si predstavit kolik lidi by tam museli poslat a kolik penez by to stalo? A ten rev "humanistickych" krasoduchu, ze chudaky haitany kolonizuji, vykoristuji a znasilnuji?

Ccecil 17.1.2010 2:17

Faktická nepomoc z ČR

je výrazem zdravého rozumu.

Dostál P. 17.1.2010 1:54

Defenestration IV

Myšlenka defenestrace  nabývá u nás na aktuálnosti! Naskýtá se otázka, zada skutečná

revoluce nebo defenestrace! Byl byl pro to druhé. Proč? Je to tišší a méně náročné

v každém směru! Bude to nezbytné již v nejbližší době!

Došlo-li by k nějaké velké katastrofě jako v oné karibské zemi, pokračovalo by se v kradení a vraždsách i u nás a to nelze připustit! Buďme ostražití!

!

Dostál P. 17.1.2010 1:41

Bolševická propaganda

Autoru Honzovi! Klausovský blbečku! Velká část místního obyvatelstva se podobá líným

a špinavým cikánům u nás! Tak co meleš¨, komunistický bonze! Kdo Tě platí za propa-

gandu! 

Tamní primitivové vraždí i ty, kteří jim nezištně pomáhali,  zajali  českého katolického kněze, který do země přišel, aby obyvatelstvu pomáhal. Jednalo se jim o peníze. Dostali je a

propustili ho. Přesto tam pomáhá lidem, ze země neodešel Musíš být pěkný hňup!

exulant 17.1.2010 1:35

Re: Jen tak mimochodem

No jo, voni jeden chytrej, ale plati tam treba znamky a penize stare sto let? V takovejch USA, nebo treba v Kanade porad ano.

M 17.1.2010 0:40

Re: Ono je to vubec zajimave

No polovina obyvatel Brazílie jsou běloši :o) Ale jinak samozřejmě souhlas...

Jakub S, 17.1.2010 0:32

Re: Horká hlava

A nelze ji ani klasicky efektivně vykořisťovat - zavést a provozovat tam fungující továrny s výrobními linkami, dvěma směnami po osmi hodinách, přesným pícháním příchodu a odchodu, úřady a služby s přesným rozvrhem dne a týdne, s přítomností na pracovišti atd. Přesnost a spolehlivost a bezpečnost železnic, letišť...

Jenom to vyjadřování není můj styl - dementní, černoušci, víte.

Jakub S. 17.1.2010 0:29

Re: Pane Stepanek - mate pravdu - haitany nikdo nechce ani okupovat.....

Samozřejmě. Protože pro spoustu otroků by to byl trest. Většina nikdy nechtěla být propuštěna. Jako u nás tisíce lidí nechtěly opustit své  j i s t o t y  v tom uprděném smrádečku hnijícího "socialismu"... a teraz sa im po nich cnie.

AeroKarel 17.1.2010 0:27

Re: Náklady dělící symbolickou pomoc od pomoci účinné rostou s čtvercem vzdálenosti

Dost přesné, řekl bych.

Jakub S. 17.1.2010 0:26

Re: Poradím: kupte si šupem globus. Zeptejte se někde, co to je.

Choleriku - to bylo ovšem syslovi... tož tak. To jste mě pěkně sejmul... a proč?

AeroKarel 17.1.2010 0:25

Re: Horká hlava

Jaké jiné zájmy?

Zemi, obydlené dementními ,stát neuznávajícími černoušky, je opravdu sakra těžké pomáhat zvenčí.

Jakub S. 17.1.2010 0:22

Re: Náklady dělící symbolickou pomoc od pomoci účinné rostou s čtvercem vzdálenosti

Vidíte to docela soudně, logicky, jasně, uznání - historik

Jakub S. 17.1.2010 0:20

Re: Máte i nemáte pravdu

Jo, defenestrace neměla upadnout v nemilost... poctivá, ryze česká cesta řešení nazrálých problémů. I v německých pracích se jí odevždy říká "klasický český Fenstersturz." Domácí metody jsou osvědčené, vyrostly z naší půdy...

Honza 16.1.2010 23:51

Re: Horká hlava

Američané mohli této zemi pomoci dávno, kdyby ovšem v této oblasti neměli dlouhodobě jině zájmy. USA jsou vojensky v této zemi přitomné od roku 1915. Opravdu od roku 1915.

P 16.1.2010 23:11

Horká hlava

je pan autor. Problémů je tam hodně. Předně není to "klasická" země, kde mají záchranné složky zázemí v organizačních složkách státu. Tam totiž nefunguje nic, chybí zázemí pro záchranné týmy. Není voda, letiště, benzín, komunikace, organizace, informace, těžká technika - to mohou poskytnou jen američané, kteří mají poblíž své lodě. Proto myslím, že bylo rozhodnuto správně, že se tam nebudeme hrnout a účinnější bude finanční pomoc.

Emil XX 16.1.2010 22:53

Re: Clanek je naprosto vystizny!!!

Neneseme zodpovědnost za to, co si lidé natropí vlastní blbostí. V bor**delu, který je převážně vina místní vlády by naši záchranáři nejspíš nebyli co platní. např, jak by se vůbec dostali z letiště, kdyby už nakrásně mohli přistát.

Haitský president nebyl při zemětřesení zraněn ale přesto není k sehnání. Haitský velvyslanec v USA se nedokázal spojit s jediným ministrem, mluvil jen s nižšími úředníky.

Medikolog 16.1.2010 22:51

Náklady dělící symbolickou pomoc od pomoci účinné rostou s čtvercem vzdálenosti

mezi místem potřeby a místem vyskladnění. Haiti je dlouhodobé zájmové území USA a leží relativně blízko  od amerických přístavů - narozdíl od Evropy a tím i od nás. Je proto logické, že pomoc Haiti přísluší USA stejně, jako třeba katastrofa ve Vídni by byla naše, evropanská. Haiťané zůstávají poplatní svým kořenům. Nebyli schopni a mnohdy ani ochotni se racionálně zapojit do záchraných prací a poskytnout pomoc postiženým soukmenovcům. Čekají, až tu práci za ně a pro ně přijede udělat nějaký Číňan, nebo běloch z USA či z Evropy. Prameny a potoky na venkově "fungují", voda v nich je. Tu vodu mohli nosit a vozit sami, místo toho čekají, až ji letecky dovezou z Evropy a dají jim ji až do ruky. Vláda má na tři týdny jídlo, ale postižení si pro ně nejdou - zdraví a silní sedí a čekají. Na venkově jsopu lopaty a motyky, další jídlo a voda. Nikdo pro ně nedošel, nikdo je nepřináší. Pod troskami zbytečně umírají JEJICH lidé, protože domorodci raději podle svého zvyku nedělají nic, nebo rabují. Proto na rozdíl od obdobné katastrofy např. v Japonsku zemřou na Haiti zcela zbytečně navíc desetitisíce zavalených lidí, protože je vyprošťují až přivolaní cizinci.. .. Dnešní USA a Haiti se zbavily koloniální nadvlády takřka ve stejné době. Zatímco na kontinentu dominovala evropanská tvrdá a soustavná práce, kvalita, vize do budoucna, na Hispaniole zavládl africký životní styl - možná i místy stejně namáhavý, ale nikdy nešlo o tvůrčí práci v evropském ani v asijském smyslu slova. O práci se nedá mluvit - dodnes ..

Emil XX 16.1.2010 22:42

Re: Pane Stepanek - mate pravdu - haitany nikdo nechce ani okupovat.....

Je ale ještě jedna verze, otrok nechce svobodu, ale hodné pány. Asi víte, že podle islámu je k propuštění otroka na svobodu třeba jeho souhlas. 

Emil XX 16.1.2010 22:38

Máte i nemáte pravdu

Lidé mají takovou vládu, jakou si zaslouží. Vyjímku může představovat jen vláda, držící se na cizích bodácích nebo okupační moc. Čím to je, že se do čela Haiti dostávali primitivní diktátoři, udělující lidem kolem sebe šlechtické tituly???

Ale vraťme se domů. Čím to je, že všude kolem nás v politice i na úřadech bují korupce. Jak to, že provinilci nejsou defenestrováni jako v minulosti?

cipísek 16.1.2010 22:18

Re: Poradím: kupte si šupem globus. Zeptejte se někde, co to je.

Port-au- Prince : 18 o 12 ´ S / 73 o 48 ´ Z  . Globus Kardašovy Řečice jsem si koupil nedávno,voni jeden geodete .