27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rudolf 17.1.2010 12:01

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

raděj než katolické misionáře tam poslat ochránce lidských práv a jiné humanitární instituce

čtenář 17.1.2010 11:51

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

Já nadávám katolickým misionářům ? Kde ?

hufv 17.1.2010 11:44

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

Vhodná doba je na to vždy, možná právě nyní ta nejvhodnější.

Katolických misionářů si vážím, ale ne lidí jako vy, kteří jim nadávají.

Počet mrtvých misionářů je stejný, jako ostatních cizinců, kteří tam přijdou - bez ochranky nepřežijí noc.

hufv 17.1.2010 11:42

Re: Realisticky pohled

Počet vražd za rok je na Haiti vyšší, než je obětí zemětřesení.

A v ruce natažené k vám od těchto lidí by byl vždy jen nůž a nikdy žádná pomoc, ať už by ji kdokoliv potřeboval jakkoliv.

Pomoci zvířeti, které si samo pomoci nemůže, je akt milosrdenství. Pomáhat lidem, kteří si sami pomoci nechtějí a vždy jen čekají na to, co jim ostatní dají nebo co jim mohou ukrást, je blbost.

čtenář 17.1.2010 11:41

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

Jo, to všechno je možné, nicméně na tahle řeči není vhodná doba. A navíc, o tom všem se ví léta a léta. A během těch let se dostávalo poučení o správném způsobu života mnohým, kteří to ani tolik nepotřebovali. Zato na Haiti se k tomu neustálému chybnému životu a chybným společenským návykům každý jenom otáčel zády. Tedy, kromě katolických misionářů. Ale to jsou černop*delníci a tudíž blbci, žejo ?

hufv 17.1.2010 11:34

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

Příležitost mlčet jste propásl/a Vy, má totiž naprostou pravdu.

Při mé návštěvě Dominikánské republiky (tentýž ostrov) jsem byl jednoznačně varován před výletem přes hranici. V Haiti bílý člověk, který se ocitne po setmění venku, je okamžitě zabit. I přes den je možné se pohybovat jen s ochrankou. Automaticky se předpokládá, že běloch má u sebe alespoň něco, co je možné zpeněžit a proto je okamžitě terčem. Na rozdíl od afrických zemí ho neokradou, ale nejprve zabijí a pak teprve okradou. Místní nedělají naprosto nic s výjimkou dvou věcí - množení se a zlodějin (vražd).

Příroda je nádherná, úrodná země s krásným mořem. Ovšem nikdo nic nedělá, nepěstuje. Potraviny si obstarávají kradením a tzv. humanitární pomocí.

To, že je zde zemětřesení, je dost jedno. 100 tisíc mrtvých je asi tolik, kolik během roku místní zavraždí.  Jakákoliv pomoc do téhle země je jen a jen zhoršování stavu a utvrzování místních v tom, že oni nemusí dělat nic.

rudolf 17.1.2010 11:34

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

ale copak ? Vždyť má pravdu,

lary 17.1.2010 11:26

Re: Nejchudší země na západní polokouli.

Myslím,že jste propásl dobrou příležitost mlčet. Nemusel byste vypadat jako bezcitný hlupák.

JaS 17.1.2010 11:22

Nejchudší země na západní polokouli.

Co to je za zemi, kde nic nefunguje - šmejdově postavené barabizny, vláda nefunguje - co tam vlastně lidi dělají? Čím normálně tráví svůj čas? Maňána, maňána - jako na Kubě? Jak si žije vedení země? Je to ta klasická zlodějina jako v Africe? Teď je průšvih, tak honem, honem, koukejte nám postavit nové baráky a přivezte nám jídlo, máme hlad! Není to tam ani jak dodat - silnice nejsou, letiště nefunguje, nakonec jediná fungující varianta jsou mateřské lodě amerických imperialistů, kteří se najednou hodí. Teď se celý svět zblázní, a co bude potom? Bude se čekat na další zemětřesení?

čtenář 17.1.2010 11:20

Re: Možná o Haiti Američané ani nemají zájem - cha cha cha !

Spojené státy jsou v počáteční fázi rozvalu. Přesto to mají nejblíž, mají nejlepší potřebné prostředky a nemají vůbec schopnost je efektivně nasadit. Je to pro celou oblast "jejich dvorku" stejné neštěstí, jako to zemětřesení. Ne-li horší.

čtenář 17.1.2010 11:17

Dosud jediná fungující nemocnice pro nrnadálé případy na Haiti

je izraelská na atletickém stadionu, potom ještě nemocnice, kterou vedou kubánští lékaři (ti na Haiti přišli měsíc před zemětřesením), v ní pracují i španělští a jihoafričtí doktoři, kteří by tam jinak byli na baterky.

http://www.cnn.com/2010/WORLD/americas/01/17/haiti.makeshift.hospitals/index.html?hpt=T1

Skybird 17.1.2010 11:08

Možná o Haiti Američané ani nemají zájem - cha cha cha !

V letech 1915 - 1934 - Američané Haiti okupují, 1957 - 1986 USA podporují diktátory Papa Doc a Baby Doc , protože se bojí režimu ala Kuba...... 2004 - Bush a Republikáni podpořili povstání místních kriminálních živlů proti prezidentu (Aristide, kněz lidmi milovaný).

Takže za Haiti - za ten rozvrácený stát přímo ze svými humny mají Američané ohromnou nejen morální odpovědenost a musí se hodně snažit, aby jí dostáli.

facír 17.1.2010 11:01

Re: Nesmysly

jsem přesvědčen, že vládní úředníci pracují na příručce, to co je nemile zdrželo je překlad do francouštiny

čtenář 17.1.2010 10:58

Re: Realisticky pohled

Domorodým Haiťanům se samozřejmě nedaří, jak by taky mohlo. V případě Spojených států je to stejné, jenom by člověk předpokládal, že by to umět měli.

Bohužel, dnešní Amerika není  Amerikou, dejme tomu, z roku 1943 (míním tím schopnosti účinně organizovat, nikoliv tehdejší technologickou a technickou úroveň).

čtenář 17.1.2010 10:54

Re: Nesmysly

Nejlepším řešením by bylo: omluvit se Habsburkům a zdvořile požádat o znovuvytvoření podunajské demokratické monarchie. To, co snad mohlo být nějakým pokrokem v roce 1918, tak to nevyšlo. Je mi líto.

Klička 17.1.2010 10:35

Re: Nesmysly

A dovolím si dovětek. Neříkejte mi, že jsme si mohli zvolit jiné. Nemohli. Brání nám v tom náš nesmyslný nedemokratický a nesvobodný volební systém a rozhodovací moc nade vším politických stran, z nichž se tyto pos...é báby rekrutují.

Malý Aston 17.1.2010 10:33

Re: Nesmysly

To také nejde. Když nebudu volit, příjdou kovaní komouši a jako v roce 1948 se ujmou vlády a vzhledem k svému věku již nemám zájem. To jejich blaho stálo za kulové.

Klička 17.1.2010 10:32

Re: Nesmysly

Máte naprostou pravdu. Je to ovšem klasická ukázka (stále se opakující) neschopnosti politiků cokoliv , jakkoli, okamžitě a bez žvanění řešit. V televizi premiér prohlásil, že ČR pošle na Haiti pomoc po vyhodnocení situace. Obrovský žvást, který tamním, zasypaným lidem dozajista účinně pomůže. Tito zasypaní lidé potřebují okamžitou pomoc a ne vyhodnocování situace. Podle premiéra by bylo asi nejlepší, aby na místo byli posláni úředníci, kteří by, jak je v ČR zvykem, minimálně 14 dní hodnotili a mapovali situaci a posléze navrhli nic neřešící řešení. Potom by (možná) ČR vyslala na místo záchranáře, kteří by však již mohli vyhrabávat jen mrtvoly. Je to také ukázka toho, proč u nás nic pořádně nefunguje. Viz zákon o odpovědnosti měst a obcí za uklízení sněhu na jejich chodnících.

Alfredo Kvěch 17.1.2010 10:28

Re: Nesmysly

Děkuji Astone, stav je ještě horší.Chováme se jako tupci.Nemáme politiky,nemáme pořádného prezidenta. Nevolme je.

Budíš 17.1.2010 10:24

Re: Defenestration IV

Defenestraci v novém pojetí musí nahradit volby do parlamentu. Nedejme těm starým parlamentářům žádný hlas.To je zatím naše defenestrace, jak se těch Paroubků,Topolánků,Filipů ....definitivně zbavit.Je z čeho vybírat .Do parlamentu se musí dostat Radek John se stranou VV Věci veřejné.Nikdo  tolik neusiloval o poctivou demokracii,nikdo nenosil tolik vlastní kůži na trh jako Radek John , nezištně a pro vlastní osobu tak nebezpečně.VV je bezvadná parta mladých slušných a poctivých lidí s bezvadným programem.Radka znám 40 let je poctivý,moudrý a hlavně slušně vyhovaný.Zachránit nás může jen absolutní změna bez starých parlamentářů.

cipísek 17.1.2010 10:20

Re: Poradím: kupte si šupem globus. Zeptejte se někde, co to je.

Jakejpak cholerik - když si popletete "vlákno" a šoupnete Vaši dobrou radu pod můj příspěvek,tak se snad nemůžete divit.Ale : když jsem pak jel po diskuzi dál,tak mi to celé bylo pořád a pořád divnější (na ten Váš možný omyl jsem při odpovědi původně ani nepomyslel),ale už bylo pozdě a moje odpověď už byla nenávratně venku.Tož tak.Omluva (ale s mírnou rezervou).

Jaroslav K 17.1.2010 10:04

Re: Nesmysly

no já jsem poslal na účet 800 Kč, doufám že tam alespoň stovka dorazí

Budíš 17.1.2010 10:01

Re: autor

To není " ČECHÁČEK " ,to je neslušnost,nevychovanost,hloupost atd. - žádná úroveň .Bohužel jsme i tací .

Malý Aston 17.1.2010 10:00

Re: Nesmysly

Souhlasím s Vámi. Finančních zdrojů je dostatek,například stačí zrušit cesty našich připosranců v parlamentu nebo senátu a naši záchranáři si klidně mohli objednat celé letadlo a ještě ho napěchovat jídlem,pitím a zdravotnickým materiálem. V televizi pláčí nad kdejakou kočkou ale kolik sociálních pracovnic nebo úředníků vesniček střediskových až po velká města navštívilo tělesně postižené nebo staré občany v minulých dnech, kdy vlivem deště a mrazu bylo těžké jít po chodnících i mladým?  Musím připustit, že v čele státu i v čele politických stran nejsou žádní frajeři ale posrané báby.

Budíš 17.1.2010 9:57

Re: Realisticky pohled

Doufám, že máte minimálně 3 pejsky.Pane umírají tam lidé,ale to vám asi nic neříká.I vy jednou můžete potřebovat podat ruku.

Budíš 17.1.2010 9:48

Re: Nesmysly

Pan Šafránek nepíše žádný nesmysl a úvaha je opodstatněná.Mnoho lidí v Česku už tak zblblo, že jsme ochotni postavit útulek pro pejsky a kočičky za více než 20 mil., ale nejsme schopni postavit dům důchodců s řádně zaplacenou obsluhou.Nevidíme kolik zdravotních sester a za jaké peníze pracují pro člověka na interně atd.Pusinkujeme se s pejsky a člověk člověku se vzdaluje.Sám jsem byl svědkem, jak nebylo pomoženo ležícímu člověku s infarktem a kolemjdoucí ještě povykovali ,že nemá chlastat hovado a ruku mu nikdo nepodal.Nemohu slyšet, jak pejsek papá,kaká a člověk žere.Často si vyslechnu, že kdo nemá rád psa nemá rád lidi, ale já jsem přesvědčený , že pravdou je opak. Jinak k zemětřesení.Naši politici vždy reagují až zítra, lépe řečeno, vždy pozdě a špatně.Naši záchranáři se pomocí státu mohli stát frajery a být na místě  první.Je jedno, jestli by jich bylo 5, 10 nebo stovky.To by byla senzační reklama, ale neschopnost našich politiků je tak obrovská, že nejsou schopni řešit mnohem jednodušší situace  ani doma.Pomoc za týden bude jistě potřebná, ale bohužel přijde pozdě.Je to neomluvitelné a lidem na ostrově nikdo nikdy nevymluví, že je svět nechal v rujnách umřít bez pomoci.Bohužel nechal. Proč nevím, ale jedno vím jistě. Naši politici žádnými kladnými frajery nejsou. 

Yowda 17.1.2010 9:35

Re: Horká hlava

po dobu francouzské koloniální nadvády bylo Haiti největším exportérem cukru na zeměkouli. Pak Haiťané svrhli koloniální nadvládu - vyvraždili bílé kolonisty, chcete-li pregnantnější odpověď - a od té doby to tam vypadá tak, jak to teď vypadá.

Yowda 17.1.2010 9:32

Re: Realisticky pohled

zato domorodým Haiťanům se organizace perfektně daří, jak už pár dní můžeme všichni sledovat.

čtenář 17.1.2010 8:54

Re: Horká hlava

Spojené státy (jako každá velmoc ve svém regionu) měly a mají spoustu nástrojů, jak Haiti tamní věci změnit a tuto zemi civilizačně posunout dopředu. Jenže s těmi možnostmi na nakládají ála rudá Moskva. Přitom je v jejich zájmu mít svůj "dvorek" zorganizovaný a funkční.

čtenář 17.1.2010 8:50

Re: Horká hlava

Ono to v konci vyjde nastejno.