23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rýpal 16.1.2010 8:09

Re: Už dvě století si tato země se sebou naprosto neví rady.

Teprve při třetí větě jsem si uvědomil, že nepíšete o České republice, ale o Haiti...:-)

Nos 16.1.2010 8:06

Re: poznámečka

Něco jako Česko

Realista 16.1.2010 7:58

Sundají si ty brejle, voni Šafránku!

 Haiti není za humny a poslední loď, která by mohla být základnou našich záchranářů, nám privatizoval Kožený.

eva 16.1.2010 7:56

snaživá kočička a liný Haiťan

Pane Šafránku, vy jste mi ale popleta...

Realista 16.1.2010 7:55

Sundají si ty brejle, voni Šafránku!

cipísek 16.1.2010 7:36

Re: Tam jsou potřeba vojáci

 "Ale pomoc za to, že budou Haiťané dělat ." Máte pravdu.I já jsem si včera v TV všimnul toho rozčileného Haiťana a jeho argumentace "a nikdo nám nepomáhá".Že by vzal do pracek lopatu a začal pomáhat sám,to ho asi nenapadlo ani náhodou.A byl to chlap jako hora.Ono je zřejmě snazší rabovat.Byl jsem nějaký čas v sousední Dominikánské republice a místní tam na Haiťany obecně koukali jako na příživky a zloděje a měli k nim velmi opatrný vztah.A pokud se týká autorova tvrzení,že je špatné tvrdit,že jako kolonie by Haiti dostalo víc (infrastrukturu) než jako chudý samostatný stát,stačí si jen uvědomit,že pokud my bychom nějaký čas nebyli "povinně" pod Rakousko-Uherskem,tak tady asi nemáme ani pořádnou železniční a silniční síť. Asi tolik.  

astro 16.1.2010 7:05

Re: ani se nedivím

Mě spíš zarazila jedna zpráva. V TV také chválili Člověka v tísni, že na Haiti poslal 300 000 Kč!  Na jiné stanici zveřejňovali jejich účet s tím, že vybrali už více než 2 000 000. Zřejmě se potom zase dozvíme, že peníze půjdou na dlouhodobé projekty ( jako v případě Thajska, když začal jeden z novinářů vrtat do toho, kde jsou vybrané peníze)? Proč televize podporuje jenom takovéto výdělečné velké organizace ( platy jejich managerů  a organizační výdaje nejsou zanedbatelné)? Proč např. ne záchranáře z Liberce, kteří byli velmi oceňováni při zemětřesení v Turecku i jinde?

Penzista 16.1.2010 7:02

Připomínka

Portoriko není státem USA, jeho občané nejsou občany USa, i když mají jejich výhody.

gogo 16.1.2010 5:41

Re: no

a kde by jí vzala?

ranbow 16.1.2010 5:30

ani se nedivím

že v době kdy je státní dluh někde přes bilion, nemá ministerstvo zahraničí bokem neustále připravených desítky a stovky milionů aby je mohlo posílat na podporu zahraničních neštěstí (a že jich je za rok spousta). Uvědomte si že si na tu zaslanou pomoc budeme muset jako stát vypůjčit. Solidarita je krásná a taky nutná věc,a každý jistě rád pošle co může, ale takový pošetilec aby si na to půjčoval je asi málokdo...

slávek 16.1.2010 5:27

Tam jsou potřeba vojáci

Tam nejsou potřeba naši záchranáři. Tam jsou v první řadě potřeba ozbrojení vojáci apak těžká technika a pak teprve pomoc. Ale pomoc za to, že budou Haiťané dělat . Ten náš zachranář řekl pravdu - do toho zmatku a bordelu by přinesli jen další chaos a možná ba neměli ani kde přistát. letadlovou loď  jako má USA nemá snad ani celé EÚ a jinak je lepší počkat a pak tam poslat nějakou materiální pomoc - třeba přes církev, která ji použije jasně a konkrétně. Jinak je občas dobré vážený pisalku myslet s jasnou a chladnou hlavou, než pod manipulací televize a tisku. Váš článek je akorát jeden  histerickej blud.

qas 16.1.2010 3:41

dnes je to nestesti na Haiti s katastrofalnimi nasledky

a zitra kdekoliv, kde se bily clovek nepodilel na rozvoji prirodni katastrofou postizene zeme..Ano, jak naspala jedna ujeta neomarxistka k potese sluchu mnoha nasich vysinutych levicaku, "Bila rasa je rakovinou lidských dějin”, jsme to my, bili lide a nasim hrichem je to, ze jsme lepsi.

Proto v zajmu multikulturnich snilku dejme vsechno koranem vymastenym opicakum a vyklidme pole.

hlava22 16.1.2010 3:09

Žluté opice

vegetující ve velmi podobných klimatických a seismických podmínkách i bez odporných kolonialistů ani ve snu nenapadlo stavět barabizny, které v nepříznivém případě rozmačkají osazenstvo na kaši. Doufám, že nejsem rasista.

Jenda 16.1.2010 3:02

Re: Už dvě století si tato země se sebou naprosto neví rady.

To nebude tim. Spadly i hotely pro "valutove turisty", domy vyssi a stredni tridy, prezidentsky palac, katedrala, ...

Kdyz je poradny zemetreseni, jeste k tomu v oblasti ktera se moc casto neklepe (co jsem cetl tak posledni jakesi zemetreseni v te oblasti bylo cca pred padesati lety), tak proste budovy padaji. A na stavebni normy kaslou.

S tou neschopnosti si vladnout mas ovsem naprostou pravdu.

Pozorovatel 16.1.2010 2:31

Re: Už dvě století si tato země se sebou naprosto neví rady.

Jakube, podle meho nejde o to, ze "nevedi", co jsou to stavebni normy. Myslim, ze stavebni normy a vsechno ostatni jiz od toho dvacateho stoleti (ci od Buh vi kdy) maji zavedene v podstate vsechny zeme. Jde o to, JAK SE KDE DODRZUJI a v tom spociva ono jadro pudla.

V socialismu nam take bylo tiskem neustale zduraznovano, ze mame vlastne ve vsem "jedny z nejprisnejsich norem na svete" a lesy umiraly, maso v hospode se nedalo jist, protoze to byla sama flaxa a ve stavebnictvi se michal nekvalitni beton, protoze se cement rozkradl. Nerikam vzdy a vsude, ale bylo mnohdy to tak bylo a ted si to znasobnete asi tak 100x v totalne zkorumpovane bananove republice. Vite o tom, ze ten honosny presidenstky byl naposledy postaven Americany? A stejne to spadlo, zrovna jako to spadlo v Kobe, kde vse bylo postaveno "earthquake-proof" mistry Japonci.

Haiti by potrebovala srovnat do late jak pes drbani (na stejnem ostrove prosperujici Dominikanska republika). Treba to ted bude novy zacatek, ale to uz je o necem jinem. Ted ti chudaci v prve rade vlastne potrebuji uz jen vodu na piti.

Mrazivý dech 16.1.2010 1:35

poznámečka

Puerto Rico není americký stát, ale dominium nebo svěřenecké ůzemí či co

Jakub S. 16.1.2010 1:27

Už dvě století si tato země se sebou naprosto neví rady.

Samozřejmě že by téhle zemi bylo nejlíp pod USA. Je to ještě horší vizitka dlouhého černošského vládnutí než Libérie. Naprostá tragédie v každém směru. Nevědí, co jsou stavební a jakékoliv normy, každý si cokoliv postaví jak chce, a právě tam... co říct a neurazit.

Jirka 16.1.2010 0:52

Stačí jedno slovo.

Kocourkov.

hela 16.1.2010 0:47

Re: no

Ať je vláda taká vláda u nás by hned nasadila armádu ,dřív než ,by  se země zatřásla

petx 16.1.2010 0:22

no

kvuli tomuto jsem se už jednou dneska rozčiloval...koukam, že nejsem sám kdo si toho všimnul.

Haiti je moc daleko, Turecko blízko, docela jasně vidím situaci, kdyby někde u nás bylo zemětřesení, jak sem dřív dorazí záchrana z AdisAbeby, zatímco naše vláda by krizově zasedala a lidi by chcípali jak na běžícím pásu...

opravdu je mi z toho na blití, fuj, všechno to jsou debilové, čím vejš tím větší...