16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lucinapes 16.1.2010 12:18

Re: Pokud má pan Šafránek

jestli někoho takového znáte a tak moc vás to dojímá, tak byste se mu měl věnovat osobně, a hlavně zjistit, na co utrácí většinu důchodu, a jestli se s tím  nedá něco dělat. Jsem taky v důchodu,chronicky nemocná, invalidní, právě proto mě takovéhle story nijak neberou. Pokud by někdo neměl na jídlo nebo na doktora, je od toho sociálka, která obvykle zjistí, že je to ve skutečnosti jinak.

Pamětník 16.1.2010 12:11

LŽETE a to r¨tak, že hodně

Kuba byla už za Batisty poměrně bohatá země, nesrovnatelná s Haiti. Na STEJNÉM ostrově leží vedle Haiti Dominánská republika a tam to vypadá neporovnatelně lépe.

Mimochodem, různé nemoci u nás přecházeli a přecházejí hlavně lidé s vysokými příjmy, které nemocenská nevytrhne. Ještě mnohem častěji si po dobu nemoci berou dovolenou.

Hadí oči 16.1.2010 12:07

Re: Proto lepší jsou v tomto případě peníze

Jasně. Za peníze v Praze dům. Šimon Pánek a jeho Člověk v tísni se určitě netísní v paneláku.

Nehledě na to, že za peníze si i na Haiti můžete koupit, co se vám zamane.  :-)))

čtenář 16.1.2010 12:07

Re: Žvaníte

Dal jsem to do úvozovek. Chtěl jsem tím vyjádřit rozdíl mezi tím, jak se zvládají přírodní pohromy v Evropě a jak na americkém kontinentu. To, že americká pospolitost je ovlivněna "černošstvím" je navíc neoddiskutovatelný fakt. Ani to není jinak možné, při tak těsném styku.

Emil XX 16.1.2010 12:04

Re: Obávám se, že s tím záchranným týmem by bylo nutno vyslat červené

Přesně tak. A jak se ukazuje, je úplně JEDNO, zda tam ty černochy původně přivezli jako otroky (Haiti), nebo je tam nechali postupně přijít za špatně placenou prací, jako v JAR, kde to bude brzy vypadat podobně, jako na Haiti, černoši tam zavedou "kulturu" podle své mentality.

Je to v LIDECH.

Korupce u nás je také v lidech.

Hadí oči 16.1.2010 12:02

Re: válečný hromadný hrob

Válečný hrob jsem jistě viděl. Ale v reportážích zatím vidím vojáky se samopaly, jak se bezradně rozhlíží po letišti, jako by spíš hledali svůj hrob. Zatím neumí ani rozdělovat potraviny, vodu, léky.

Nejsem si jist, jestli nějaká technika vyhloubila dostatečně hlubokou jámu, někdo (?) do ní naskládal vrstvu mrtvol, zasypali dezinfekcí, vrstva mrtvol, dezinfekce a atd. Spíš si myslím, že místo pohřbení byly mrtvoly odklizeny a možná v nějaké jamce zasypány trochou písku nebo hlíny. Uvidíme, jestli tamní podnebí předběhne hloubící techniku nebo ne.

 

Malý Aston 16.1.2010 11:55

Re: Zvláštní země, zvláštní lid!

Je to již 12 let. Možná se to zlepšilo k lepšímu. Ale pěkný zážitek to byl. Nejlepší bylo, když jsme jeli na přilehlý ostrůvek a v dálce nás sledovali kubánské válečné lodičky.

jirik 16.1.2010 11:53

Re: Obávám se, že s tím záchranným týmem by bylo nutno vyslat červené

Omyl Vyhn\áni a vyvražděni byli napřed červení (původní obyvatelstvo), pak bílí kolonizátoři a černí zůstali. Podle toho to tam vypadá.

lucinapes 16.1.2010 11:53

Re: Na Haiti neměli naneštěstí žádného Castra.

tak ať to Fidelové udělají, nebo čekají, až jim to poradíme a zaplatíme?

Pepino 16.1.2010 11:52

Byl to Ašchabád

Město, které zničilo zemětřesení 6. října 1948 se jmenuje Ašchabad a je v (dnes) v Turkmenistanu. Tehdy zahynulo asi 110 000 lidí, 60% obyvatel města. Byl jsem v Ašchabadu za Gorbačovské éry a starší lidé tam vzpomínali, jak přišli o celé příbuzenstvo.

Nevím, jak probíhaly, či neprobíhaly záchranné práce - ale, rok 1948! Jakým způsobem se tehdy mohla přepravovat těžká technika? Kde byly nejbližší stroje (lanové bagry a buldozery)? Patrně v Taškentu, možná vůbec, možná v Baku (cesta přes Kaspické moře). To teprve dneska má lidstvo takové prostředky, aby rychle (letecky) dopravilo těžkou techniku na místo neštěstí. Tím ale nechci tvrdit, že Stalin a jeho věrchuška udělali vše co tehdy bylo možné pro postižené město udělat. Ostatně - pohraničí, nerusové atd. a známá "ochota"  bolševiků informormovat o neštěstí (naposledy Černobyl) v tom hrála také svou roli.

lucinapes 16.1.2010 11:51

Re: Záchranáři měli odjet

jasně, mají, tisíce nelegálních přistěhovalců s AIDS.

Emil XX 16.1.2010 11:51

Žvaníte

"Černošskou mentalitu mají černoši," ať už v USA, nebo jinde. V USA NĚKTEŘÍ černoši dokázali z toho srabu vybřednout. Ono to ani v USA nevypadá při každé katastrofě tak, jako v New Orleansu a u nás se o tom skoro nedovíme.

lucinapes 16.1.2010 11:49

Re: Obávám se, že s tím záchranným týmem by bylo nutno vyslat červené

Výsledek je to, co platí.

lucinapes 16.1.2010 11:49

Re: ani se nedivím

tudle vypadlo ze Svobodové z Kapky naděje, že nadace mají ze zákona n¨árok na 30 % z vybraných peněz na svůj provoz (ona sama řekla, že to neberou, protože by se musela stydět). Na druhou stranu - je to děsivá katastrofa, ale opravdu na druhém konci světa, kde jsou bohaté státy, které mohou po¨máhat rychle a mohutně.  Nechci tu hrůzu nijak snižovat, ale vzpomeňte si na zátopu na jihu USA - dodnes o tom melou ve smyslu světové katastrofy, přitom povodeň v Čechách ve 2002 byla podstatně horší, ale míň medializovaná. Je otázka, jestli masová světová pomoc se nakonec nemine účinkem a nenamastí si kapsu zase jen ti z místních, kdo ji na místě mají rozdělovat.

Hadí oči 16.1.2010 11:46

Re: Stavař nejsem,

opravdu jsem to nevěděl. Prostě mi to bylo divné. Děkuji.

Josef 16.1.2010 11:46

Nesouhlas

Zemi, kde se hned po neštěstí začali vzájemně podřezávat ,  vykradli všechny sklady OSN a na protest, že pomoc ze zahraničí je malá  stavěli barikády z lidských těl v ulicích bych nedal ani korunu!  Přijde mi to od nich hnusné! Nedávno bílé vraždili a ted chtějí pomoc???

U nás také umírají na ulicích a pod mosty lidé a nikoho to nezajímá. 

Kocour Mikeš 16.1.2010 11:45

Re: Obávám se, že s tím záchranným týmem by bylo nutno vyslat červené

Bílí byli zčásti vyhnáni a zčásti vyvražděni následně potom, co byli černí zčásti vyhnáni a zčásti vyvražděni. Opravdu překvapivé ...

Kocour Mikeš 16.1.2010 11:41

Re: Záchranáři měli odjet

To je právě to, co dělá pomoc pomocí - jestliže chci a můžu, tak to udělám ať si ostatní myslí co chtějí a ať si dělají rovněž co umí a chtějí.

Ty peníze za záchrannou akci včetně přímé finanční podpory nás nijak nezabolí, záchranáři by jeli dobrovolně - ta o co jde?

Nebudu řešit, jestli tam ti místní sedí a jenom koukají - možná jsou stresovaní, možná líní, spíše obojí. Jednoduše - pokud chtějí, ať jedou , pokud se jim to nezdá, ať zůstanou doma. Svět se nepohne ani tak, ani tak. Tady o nich ale rozhodl někdo jiný - to je to, co mi trochu vadí.

Emil XX 16.1.2010 11:37

Obávám se, že s tím záchranným týmem by bylo nutno vyslat červené

barety, aby je někdo neoloupil nebo nepodřezal. Když letadla krouží několik hodin, než vůbec mohou přistát, je pravdou, že nejlépe mohou pomoci Američané, jejichž technické zázemí představuje nedaleko plující letadlová loď.

Jinak, Haiti je zemí, kde byli bílí z části VYHNÁNI a z části VYVRAŽDĚNI a podle toho to tam dodnes vypadá. Vládcové si zato pro sebe udělovali v minulosti šlechtické tituly.

Ludva 16.1.2010 11:28

Re: Záchranáři měli odjet

To srovnání s výši příspěvku s USA - předpokládám, že USA z Haiti něco mají, na rozdíl od nás.

Fred 16.1.2010 11:27

Re: Jasné ukázka neschopnosti

Teda Váňo Váňo Ivane, vy jste fakt dobrej :-) Smrtící smyčka USA, ze které se vymanila např. Čína, proboha nechte toho, už mě z vašich příspěvků bolí bránice :-)

Vlad 16.1.2010 11:27

Re: Záchranáři měli odjet

Možná to bude znít tvrdě, ale neměli by začít nejdřív zachraňovat domorodci místo aby seděli na ulici a nadávali, že jim nikdo nepomáhá?

Z pomocí se zase napakují někteří překupníci v darující zemi a někteří domácí šéfíci, obyčejným lidem se dostane jen zlomek, pokud vůbec něco.

kocourek 16.1.2010 11:26

Šafránek, nestarají se o kočku

Šafránek voni jsou trošku trubka, když se starají o Haiti a ne o zemětřesení ve státních financích ČR zapříčiněné sanací tunelářských experimentů modrých inžinýrů.

Fred 16.1.2010 11:24

Re: Jasné ukázka neschopnosti

"My jsme ukázkou..." Pod slovem "my" myslíte zajisté sebe, svoji rodinu, známé a vámi preferované politiky. Nebo se mýlím?

Ivan 16.1.2010 11:24

Re: Pokud má pan Šafránek

Šafránek  by se měl, když píše o milosrdenství,  zabývat situací důchodců, kteří se rozhodují, jestli půjdou k lékaři kde zaplatí poplatek 30Kč a dostanou recept na léky, za které zase zaplatí 30Kč za lék + vydřidušský doplatek a nebudou několik dnů jíst, nebo si koupí chleba a nebudou mít na poplatek u lékaře a léky.

I-Worm 16.1.2010 11:24

Re: Zvláštní země, zvláštní lid!

řadu let ... víc, jak dvacet?

Kocour Mikeš 16.1.2010 11:19

Záchranáři měli odjet

Některé názory zde na diskusi jsou opravdu udivující. Domnívám se, že nám nepřísluší jakkoliv hodnotit politickou situaci na Haiti, natožpak soudit. To ponechme mudrlantům typu pana Havla. Jestliže se tam stalo co se stalo, je slušností tam záchranáře poslat, ať je šance na záchranu lidí malá nebo velká. Za prvé je to důležité pro těch pár lidí, co budou vytažení z trosek a za druhé je to dost důrezné gesto směrem ven o tom, že jsme schopni kromě planého kecání okolo všeho možného taky něco dotáhnout do konce. To je celé.

Příspěvek 5 MKč od MZ není zas tak mimo - pokud se srovná počet obyvatel v USA, kurs dolaru a kupní síla, pak vychází na zemi naší velikosti cca 15-20mil. Kč v porovnání se 100Mdolary od USA.

Prostě - ty lidi, zvláště pokud sami chtěli a byli připraveni, jsme tam měli poslat.

Ivan 16.1.2010 11:19

Re: Na Haiti neměli naneštěstí žádného Castra.

To jsem zvědavý na ty  nadávky. Prošustrované peníze na open card se popřít nedají, porovnání poměrů na Haiti s Kubou je také jasnou věcí, tak nezbude než nadávat nebo souhlasit.

Ivan 16.1.2010 11:17

Re: Jasné ukázka neschopnosti

Zatím to tragédií skončilo všude tam, kde se koloniálním velmocím podařilo nastolit svou postkolonialistickou politiku, tedy za pomocí peněz dosadit diktátorské zkorumpované proamerické vlády, které pak za babku prodávaly surovinové bohatství svých zemí a dovolovaly bezcelní dovoz západního zboží.  Navenek se organizovaly volební maškarády jako nyní v Iráku nebo Afghanistánu, ve skutečnosti byly instalovány americké loutky.

Země, které se z této smrtíci smyčky USA dokázaly vymanit, se postupně rozvíjejí. Čína je nejlepším příkladem, některé asijské státy také. I Kuba, která byla v době počátku Castrovy revoluce na stejné úrovni jako Haiti pokročila o velký kus navzdory embargu, zatím co Haiti upadá stále víc.  Z Haiti prchá víc uprchlíků než z Kuby a to za obtížnějších podmínek. Latinská Amerika se postupně vymaňuje ze smrtícho sevření USA.

JaS 16.1.2010 11:08

Re: Na Haiti neměli naneštěstí žádného Castra.

Bude někdo mít chuť reagovat?