24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 21.9.2009 16:52

Re: Pane Vlku, Vy to vidíte jako já . . . .

A proč jenom US voličů - ? Jo tak, už je tu řeč o šestačtyrycátém, jasně. No ano. Jenom, že to tehdy bylo v ČSR poněkud omluvitelné ze souvislostí. Dnes u nás nebude (nluvím o příštích volbách, bude to definitivní tečka do  i m a g e  mého národa a státu), a v US to taky není moc omluvitelné. Snad jenom tradiční prioritou vnitropolitických a "vnitrohospodářských" témat. Ne?

certik 21.9.2009 16:50

Re: Správně, jsem pro zavedení povinné vojenské služby v trvání

Eště předtim vyhrálo první světovou, a eště předtim úplně bez konkurence vyhrálo napoleonský války. Já si myslim, že víc se od armády dovopravdy nedá chtít.

J.G. Pašek 21.9.2009 16:50

Zkušenosti z Vietnamu?

Hmmm, Severní Vietnam podepsal mírovou smlouvu v Paříři a USA vojsko se vrátilo do USA  . . .ani ne za 2 roky s pomocí ekonomické a vojenské pomoci Varšavské smlovy idiotů Severní Vietnam vtrhnul do Jižního Vietnamu . . . . a na památku české blbosti tam máte trhovce rákosníky . . .

Jakub S. 21.9.2009 16:48

Re: Greenhorn

Tak. Bohužel, bohužel. A ještě: plus očividné nedocenění role Evropy (celé!) a etických závazků k ní. Vyplývajících z dějin a provázanosti většiny obyvatelstva (dosud...). Mně ale nezklamal - nikdy jsem si nemyslel, ani na chvíli, že je kdovíjaký lumen. Šprt z pár univerzit či čeho, jasně - ale univerzální přehled a pohled a vhled (insight, že) do hloubky a šíře  s v ě t o v é h o  dění... ne. A pokud, pak vše z mimoevropských hledisek. Berme to sakra jako fakt, tohle presidentování je pro nás v postcom prostoru malér. Chtěl jsem napsat něco jiného, to by ale neprošlo...

certik 21.9.2009 16:47

Re: Správně, jsem pro zavedení povinné vojenské služby v trvání

No já bych řek že Švýcarsko skutečně druhou světovou vyhrálo úplně na celý čáře.

J.G. Pašek 21.9.2009 16:46

Pane Vlku, Vy to vidíte jako já . . . .

Nikdy nepodceňuj blbost USA voličů, kteří nám tam toho blba Husseina Obámuu posadilo do Bílého Domu 52% přitroublých a ignorantních voličů . . . . Toho nám byl čert dlužen.  Než se objevil na scénu ten blb Obáma, tak jsem si myslel, že už snad nikdy USA nemůže zvolit většího blba než byl Jim Carter . . . Mně to hodně připomíná 1946 co následovalo po 1946 volbách v ČSR, když si dav zblblých ignorantních Čechoslováků jako v transu dal nejvíce hlasů KSč a zadělali na 1948 puč a rudý teror a dnes se hledá na koho to hodit a dát vinu za blbost českých voličů v 1946 . . . .

Když Husseina Obámu kritizujete, tak jeho nohsledové hned vytasí teror, že jsi rasista a zpátečník . . . .  I přesto bojuji a protestuji a navštěvuji anti-Obáma demonstrace  . . to dělám pro moje potomky a moje vnoučata zastavit Obámy pitomosti . . .  

Chris Kelvin 21.9.2009 16:45

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Já jenom Ivánku dodneška žasnu, že Vaši vodkou ožralí soudruzi něco neodpálili během studené války. Ale možná že i to tlačítko omylem zmáčkli, ale třeba to naštěstí nebylo funkční, jako skoro všecko za Vašeho oblíbeného reálného socialismu :-)

Co se týče ruských (sovětských) základen na cizích územích, tak to jsem si opravdu oddechl, když odsaď odtáhli.....

jirka.s. 21.9.2009 16:45

Re: Greenhorn

Mne fascinuje ta nepřetržitá naivita západních politiků! Ti se snad přesvědčí o slizkosti, buranství a podrazáctví těch odporných ruských mužiků  snad opravdu až jim nasypou na hlavu nějaké to železo!!!  (Y)

Jakub S. 21.9.2009 16:42

Re: Zrada USA

Děkuju... to jsem potřeboval. Tedy souhlas! Nebyl jsem si zcela jist.

Jakub S. 21.9.2009 16:41

Re: Kůl v plotě

To ale opravdu není dobré srovnání, nezlobte se. Jen na velice povrchní první pohled/poslech. Potom se už okolnisti a všecko velice liší.

Harpyje 21.9.2009 16:41

Re: Zrada USA

Jakube, R^ R^!!

Jakub S. 21.9.2009 16:40

Re: Zrada USA

Tak dost. Ty události a jejich konsekvence jsou příliš vážné a tristní a komplikované, než aby je mohl jakýsi bezejmenný vermonťan ironizovat a zesměšňovat nás. Všechny. Ať činí totéž s politikou Vermontu či celých US: jako emigrant, kterých si většinou velmi vážím, nemá právo po nás teď plivat a poskakovat stařeckou radostí. Amen

Martin II 21.9.2009 16:38

Fakt je,

že v dnešním zpavodajství američané přiznali,že celý Afghanistán nikdy nedokážou "osvobodit",po zkušenostech z Vietnamu. Pokud do afghanistánu nedorazí brzy další tisíce vojáků Nato, budou muset odejít. Ta Bushova legrácka stojí až móóc miliard. Partizáni v horách prý získávají stále větší převahu - inu,jsou doma a nic je to nestojí.

Dan 21.9.2009 16:35

Kůl v plotě

„Vždyť my tady stojíme jako kůl v plotě,“ lamentoval Milouš Jakeš na Červeném Hrádku, když Michail Gorbačov opustil imperiální politiku SSSR ve prospěch konstruktivních vztahů se Západem a nejoddanější z oddaných se pro něho stali obtížným balastem. „Degradují nás na páté šesté kolo u vozu“, lamentuje Saša Vondra, Topolánek, Schwarzenberg, Vidím, Parkanová a spol., když Barack Obama opustil agresivní politiku USA ve prospěch konstruktivních vztahů s Ruskem a neoddanější z oddaných se pro něho stali obtížným balastem.

Jakub S. 21.9.2009 16:35

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Už zase nám, Ivánku, říkáš tu svou říkanku?Můžeš stokrát pastovat: nikdo ji tu nemá rád!

Harpyje 21.9.2009 16:35

Re: Zrada USA

Odkud, Pasáčku, čerpáte stále nové argumenty? Obdivuhodné!

Ivan 21.9.2009 16:35

Je to zábava.

Je to zábava, sledovat, jak propagandisté na psu skáčí vzteky nad tím, jak je strýček Sam zklamal.

Radar by v ČR nebyl, i kdyby si to Obama přál. Lidé v ČR by tomu ve volbách zabránili. Doufám, že do voleb nezapomenou, kdo psal do Washingtonu zvací dopis a patřičně to zhodnotí.

Jakub S. 21.9.2009 16:33

Re: Proboha, člověče, jak by je Češi mohli nechat na holičkách,

No hlavně že hned prvního září začala bombardovat Německo... to byla pane pomoc, že?

Ivan 21.9.2009 16:32

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Pokud nějaký protiraketový systém, tak proti americkým raketám. Aby nějaký zdrogovaný seržant US army neodpálil v rauši raketu, která by zasáhla ČR.

Protože Rusko nikoho neohrožuje, neusiluje o vojenské základny na cizím území, nevyhlašuje embarga proti zemím, které mu nevyhovují a své sliby dodržuje, viz záchrana Osetínců a Abcházců před genocidou, nevím, proč by měl mít někdo z Ruska obavy.  Loupežné války v současné době vedou jen USA. 

Harpyje 21.9.2009 16:31

Re: Greenhorn

Myslím, že odpověď na Vaše otázky je jasně a stručně shrnuta v  komentáři p. Doležala, cituji:  Rusko je "vychcaný a loupeživý medvěd". Naivita a určitě i dobré umysly amerického prezidenta ho nekvalifikují jako rovnocenného protivníka.

Josef 21.9.2009 16:31

Re: Ale kdeže.

Nepotřebujem, ale jsem příliš malí na to, abychom hýbali světem sami. Jiní holt hýbají s námi. Takže radši s největší dekomokracií než ruskem (nyní putinokracií) nebo islamisty.

Jakub S. 21.9.2009 16:30

Re: No tak se USA budou chránit

No to je cum grano salis jako s velkýma a mičkýma psiskama. Ne?

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 16:29

Zrada USA

Tak se to tomu padouchovi Putinovi přece jen podařilo. Zhypnotizoval prezidenta Obamu tak, že ten vzdal obranu svobodného světa. Tím zničil nesmírné úsilí pokrokových českých politiků, nesmiřitelných bojovníků za bezpečnost České republiky a štěstí jejího lidu.

Američané teď musí paní Parkanové, pánům Topolánkovi, Knížepánu, Klvaňovi, Vondrovi i jiným statečným, vyplatit bolestné jako náhradu za jejich surově zmařené sny. Česká republika by měla za trest přerušit s USA diplomatické styky a vyhlásit jim embargo. A paní Parkanová bude v televizi občas zpívat ‘Sbohem Radare, sbohem’.

Jakub S. 21.9.2009 16:29

Re: Karavana jde dál ...

Tož baže znám - ! Už z Hlásku blahé paměti (pro mladé: = Hlas Ameriky, každý den půl hodinky sezení u rádia s uchem napnutým...). Takový snadňoučko karikovatelný, nesympatický tlusťoch, no Bavorák... a pak u mne jeho hvězda stále a stále stoupala. Stejně jako třeba v případě volby Reagana. But that´s another story.

Ivan 21.9.2009 16:26

Re: autorovi

Zase jeden zmagořený  propagandou. Brežněv stál v čele SSSR a nebyl to Rus. Ruská vojska byla na českém území naposledy za napoleonských válek, když hnala Napoleona až do Paříže.

Rusko bylo zemí okupovanou od SSSR a jako největší z okupovaných zemí dokázalo demontovat SSSR a osvobodit tím i Československo a jiné satelity SSSR. Jen propagandisté se snaží dosáhnout toho, aby si hloupí lidé pod SSSR představovali Rusko.

Po většinu doby existence SSSR stál v jeho čele Gruzínec Stalin a když teď člověk vidí pokus presidenta Gruzie, Saakašviliho, o genocidu Osetínců, tak se nediví metodám Stalina. Gruzínci to mají asi v krvi.

Jakub S. 21.9.2009 16:25

Re: Greenhorn

Ale postaví, jistěže. To e jeom otázka času. Budou muset.  A nepochybně to promýšlejí už teď.  T a k  blbí zase nejsou, lidi... To je elementary, my dear Watsoness.

402 21.9.2009 16:25

Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Jedina smysluplna odpoved na Obamuv Mnichov je zahajeni vlastniho Projektu Manhattan. Proste v teto situaci musime byt schopni se branit sami.

Takze Cesko k zajisteni sve bezpecnosti potrebuje cca ctyricet atomovych hlavic a stejny pocet raket s dostrelem 2000 km. Tolik je to do Moskvy a Rusove maji na rozdil od USA plne funkcni obranu proti balistickym strelam (S-300 a S-400).

Kdyz azbuka ohrozuje pouhy radar, tak jaderna raketa to nemuze zhorsit.

pepek 21.9.2009 16:25

Opravdu?

 Priznam se, ze jsem necetl clanek cely. Zdal se me uz od zacatku tak blby, ze jsem to proste vzdal. Myslim si, ze kdyz nejaka zeme, tentokrat tedy Cesko, neco jako radar tak odmita, at uz  lidi samy ci vlivni politikove, udelal Obama to nejrozumejsi co mohl. Proste perle hazet svinim nelze. Tim se nechcu dotknout lidu ceskeho, ale jejich politiku, kteri hledaji jen osobni zajmy a narod je zajima jenom pokud jde o vybirani dani z nichz vesele rozhazuji. Osobne si myslim, ze radar byl pro Cechy uzitecny, ale schvaluji Obamu, nasilim ho tam cpat nema cenu. Jste to vy, kdo si voli vsechny ty Paroubky a spol. tak to nesvadejte na Ameriku, neprirovnavejte to k Mnichovu. Mnichov byl bez nas o nas. Tady jste se k tomu postavili tak, ze by bylo opravdu dost tvrde tam ten radar tlacit. To pokud jde o Cechy. S Polaky uz si tak jisty nejsem, ale myslet si, ze Obama neni informovan o situaci v Cesku pokud jde o radar si meze myslet jen .....jak se jmenuje autor toho clanku?

Mirek F. 21.9.2009 16:23

Re: autorovi

Tohle je fakt otřes. Na krku jak v Rusku tak u nás stáli komunisti, národnost byla druhotná. Miliony členů KSČ a různých represívních organizací opravdu nebyli ruské národnosti. Vaše primitivní xenofobie je nejen únavná, ale i zavádějící.