23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 21.9.2009 17:30

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

Jistěže, Martine a Elsie!

Elsie 21.9.2009 17:28

Re: Je to zábava.

Zeptejte se v Gruzii nebo v Čečně...

Anonym 21.9.2009 17:28

Z jiného IP

Ne vždy jsem s panem Vlkem st. souhlasil, ale tenhle článek mi připadá tak absurdní, že nevím, jestli si z nás náhdou nedělá legraci.

Radar mohl sloužit lecčemus. Nevěřím, že by jakékoli území na světě ochránil před raketami z Íránu nebo Koreje. Ale je přímo k neuvěření, že by měl sloužit výhradně tomu, aby bylo zabráněno vlivu Ruska v Evropě. To přece autor nemůže myslet vážně!

Viděl bych to tak, že možná bylo pravdy trochu na šprochu, že by se pomocí takového radaru dalo docela dobře "špiónit" na cicích územích.

Již v době velkých debat radar ano nebo ne jsem vyjádřil názor, že to záleží na tom, zda USA ustoupí tlapě velkého ruského medvěda nebo ne. Viděl bych to s odstupem času tak, že jsem měl pravdu.

Elsie 21.9.2009 17:26

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

To my taky víme, že v USA nejsou šikmooký premianti na prestižních universitách nic zvláštního, a to natolik, že školy pro ně mají speciální verze přijímaček, mnohem obtížnější než pro bílé, kteří zase dělají přijímací testy o moc těžší než černí. A na amerických SŠ s jejich maturitami z vaření a zahradničení už tuplem nic zvláštního není (bohužel se k jejich úrovni rychle blíží i české školy;-(

Martin 21.9.2009 17:26

Re: slava Obamovi

R^R^!!

Martin 21.9.2009 17:24

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

No,vědomosti amer.vysokoškoláků jsou na úrovni našich středních škol a co se na školách v USA děje,tady bohudík nemáme.

jirka.s. 21.9.2009 17:18

Re: Demokratizace Afganistánu bombami jde ztuha

Evidentně ses zase napil toho mlíka z kozla, viď, kozojebe ??? ;-P

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 17:16

Demokratizace Afganistánu bombami jde ztuha

Bylo by dobře, kdyby občané České republiky věděli, za co v Afganistánu bojují. Jestliže umíte anglicky a chcete se poučit, informace ze západních zdrojů o demokratizaci Afganistánu bombami následují.

Demokraticky zvolený afgánský president Hamid Karzai v rozhovoru s novináři New York Times kritizoval vedení války Spojenými státy v Afganistánu. Protože americké bomby zabíjejí mnoho civilistů, trvá na tom, aby jeho vláda měla rozhodující slovo v řízení bojových akcí proti povstalcům. Žádá také, aby americká armáda přestala zatýkat členy Talibánu a ty, kteří s ním sympatizují. Americké velení jeho požadavky odmítlo.    http://www.msnbc.msn.com/id/24321473/    http://www.msnbc.msn.com/id/28615207  http://www.msnbc.msn.com/id/13473386/   http://www.msnbc.msn.com/id/30647107/

Prezident Karzai je naivní. Do toho, co dělá americká okupační armáda v Afganistánu nemá co kecat. Může bý rád, že je doposud naživu.

Vojenská situace demokratizátorů se poslední dva roky značně zhoršuje. Američtí generálové předpovídají v příštích letech rozšíření bojů s afgánskými povstalci.

hradec 21.9.2009 17:16

slava Obamovi

Zajímavá úvaha. V její logice radar neměl sloužit zájmům USA, ale českým zájmům, zejména bránit vlivu Ruska v ČR. Američané nás hodili přes palubu, nebudou nás bránit prioti Rusům.Jsme teď stejně bezbranní, jako Rakušané, Maďaři, Rumuni, Fini, Lotyši a Slováci, kteří také nemají americké základny (Rakousko dokonce není členem OTAN). Zajímavé, že Slováci nebo Rakušané neřvou. Řvou jen naši potrefenci. Proč pak asi? Nedoufali, že přítomnost US vojáků bude chránit jejich, ovšem partikulární zájmy? Tak jako základny Američanů chránily partikulární zájmy některých skupin v jednotlivých zemích Latinské Ameriky? Ne proti vnějšímu nepříteli, ale proti vlastnímu lidu.

certik 21.9.2009 17:12

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

No jedni lidi co málem poslali půl Španělska do věčnejch lovišť během studený války nebyli zrovna Rusove. Kupodivu, kupodivu, Španěle jim za to ani nebyli vděční.

gambler 21.9.2009 17:11

V květnu nebo v červnu si zahraji RUSKOU RULETU- snad to vyjde.

hlava22 21.9.2009 17:10

Kdo koho potřebuje ?

Potřebují USA Evropskou Unii nebo NATO. Spíš ne, vojenská pomoc ze strany Evropy je značně rozpačitá a nejistá - viz španělský útěk z Iráku. Takový spojenec je USA platný asi jako Itálie Hitlerovi. Navíc LS zavádí společnou zahraniční politiku a obranu, obojí může být v rozporu s americkými zájmy. Takže USA pomalu vyklidí EU, opustí NATO a tato IV. říše se zákonitě ocitne v konfliktu se svým energetickým dodavatelem.

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 17:08

Re: Pozor na Obamu - oprava

Pane Jirko, volil jsem Myšáka Mikyho, ne Obamu.

gambler 21.9.2009 17:07

Trapná HRUBKA

J.G. Pašek 21.9.2009 17:06

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

To že jsou rákosníci premianti v ČR školách mě nepřekvapuje  . . . v USA nejsou nic zvláštního, ba naopak . . . 

jirka.s. 21.9.2009 17:05

Re: PŘÍLEŽITOST BOJOVAT - PRO VÁS A VAŠE POTOMKY

A nepotřebuješ ty náhodou ještě nějaké PRACHI   DO LOTYNKI ???? ;-P

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 17:05

Pozor na Rusy a na Putina

Ruský diktátor Putin ve funkci předsedy ruské vlády je extrémně nebezpečný. To jasně poznalo všech 56 poslanců Komunistické strany Ruska, kteří ho odmítli volit. Putin ohrožuje celý demokratický svět : Neposkakuje podle americké píšt´alky. Uvádí v zuřivost ty nejpokrokovější politiky. Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi. Zatrhnul rabování ruského nerostného bohatství. Předstírá, že chce žít v míru se všemi státy a obchodovat s nimi. Drze obchoduje s Iránem, úhlavním americkým nepřítelem, dodává mu zbraně a palivo do atomové elektrárny. Stojí na straně Srbska a neuznává ozbrojenou loupež Kosova provedenou demokratickými státy NATO ve prospěch albánských teroristů.

Povšimli jste si jeho tvrdých ocelových očí?  Jde z nich strach. Viděli jste jeho strašné vlčí zuby? Má je nabroušeny na Českou republiku. A po jejím schramstnutí si dá Karkulku jako zákusek. Ani dvě americké základny tomu nezabrání!

A k dovršení všech jeho drzostí se nechal zvolit osobností roku 2007 jakýmsi obskurním americkým časopisem Time. Jistě je podplatil vodkou.

V zájmu globální svobody a ještě globálnější demokracie bude nezbytně nutné s tím padouchem Putinem rázně zatočit. Návrhy, jak to nejlépe udělat posílejte Mr. Obamovi do Bílého domu. Bude vám vděčný, on sám to neví.

hafusak2 21.9.2009 17:03

Tak se zdá, že kdekdo už neví, co je to mapa.

Protože rozložit si mapu Evropa s Blízký Východ, podívat se, kde který stát leží a pak začít přemýšlet, kam dát radar, který by ohlídal "darebácké země", tak by mu logicky vyšlo na prvním místě Turecko, kde radar na vysokých horách by měl nádherný rozhled na Irán a celý Blízký a Střední Východ. Pokud by se vyskytla námitka, že je to moc blízko, tak další by bylo pobřeží Rumunska u Moldavských hranic - ničím nerušený výhled, před sebou jen moře, případné sestřelené rakety by padaly do vody a ne do obydlených oblastí. Pokud by ty radary byly tři: další někde na Krétě či Kypru a třetí na severu Norska, tříbodové zaměření by bylo dokonale přesné. Jen ty Brdy nějak postrádají logiku. Jinak v jednom ze starších čísel časopisu ATM (odborný vojenský) byly zakresleny na mapě světa všechny vysokovýkonné radary všech zemí a jakou část Země pokrývají. Prakticky všechny byly rozmístěny buď na ostrovech, na pobřežích, vysoko v horách - zkrátka mimo obydlené oblasti. A zase - jen ten brdský je uprostřed hustého osídlení. Má to logiku?

Jakub S. 21.9.2009 17:02

Re: Vážený pane Vlku st.

Ale nejsou. Kde jste to vzal - ?!

J.G. Pašek 21.9.2009 17:01

Re: PŘÍLEŽITOST BOJOVAT - PRO VÁS A VAŠE POTOMKY

nepíše se náhodou ve slově POSILY tvrdé Y ? 

Že by ČR coby spojenec trochu pomohla bojovat proti mohamedánům teroristům?  Kdepák,  ČR je spojenec, když svítí sluníčko, neprší, nic to nestojí, něco z toho kápne a Moskva přikývne . . .  

certik 21.9.2009 17:01

Re: Je to zábava.

Mohl byste nám lépe poreferovat o tom, jak se tyto divize již šikují na hranicích mezi Ruskem a Běloruskem? Protože jak všichni víme, Rus chce především koridor do Karlových varů, a ten musí mít, NATO neNATO. Nová Mnichovská dohoda v tomhle smyslu se už na nás chystá.

jirka.s. 21.9.2009 17:01

Re: Pozor na Obamu - oprava

"Nikdy nepodceňuj blbost USA voličů, kteří nám tam toho blba Husseina Obámuu posadilo do Bílého Domu 52% přitroublých a ignorantních voličů . . . "

Jojo, přesně tebe, kozojebe, měl J.G. Pašek na mysli!!! (Y)

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 16:59

Re: Zrada USA

Pane Jakube, děkuji za rázné napomenutí. Moje kozy se rozchechtaly.

gambler 21.9.2009 16:57

PŘÍLEŽITOST BOJOVAT - PRO VÁS A VAŠE POTOMKY

Velitel jednotek NATO v Afganistánu požaduje další POSILI.

Jakub S. 21.9.2009 16:57

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

Samozřejmě jako historik potvrzuju. Jenom - tu poslední větu, rádoby výsměšnou, jste si měl nechat od cesty. Neznáte to tu už dlouho, pište o věcech své zkušenosti. Vietnamci tu jsou (spec. v mém městě) už skoro čtyrycet let. Jejich děti jsou premianti středních item vysokých škol. Všichni chodí slušně oblékaní a ostříhaní a čisťouncí, chovají se asijsky slušně a usmívavě, nejsou gangsteři. Nedělají nejmenší rámus v bytech svých paneláků. Mají výborné sousedské vztahy (pokud o ně, pravda, naši burani súsedi z lidu stojí). Kéž by si z nich vzali aspoň z desetiny vzor nejmenovaní, co tu jsou už přes třicet generací  !! Takže tak. Děkuju za pochopení. Hi.

Harpyje 21.9.2009 16:55

Re: Pozor na Obamu

Velmi vtipné. Po kolikáté to sem už postujete, víte to vůbec?

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 16:55

Re: Pozor na Obamu - oprava

Ten padouch Obama !!!  Kamarádil se s teroristou Ayersem, vyhazovačem federálních budov do povětří, který bídně skončil jako profesor na jakési americké univerzitě. To je jistě alarmující. Jeho duchovní vůdce reverend Wright, temný klerus, patří také mezi nepřátele Ameriky. Jeho žena Michell Ameriku přímo nenávidí a ještě o tom píše dizertační práce. A těm jejich dceruškám také kouká terorizmus z očí. A k dovršení všeho, jejich pes je rasově nečistého původu.

God save America.

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 16:53

Pozor na Obamu

který bídně skončil jako profesor na jakési americké univerzitě. To je jistě alarmující. Jeho duchovní vůdce reverend Wright, temný klerus, patří také mezi nepřátele Ameriky. Jeho žena Michell Ameriku přímo nenávidí a ještě o tom píše dizertační práce. A těm jejich dceruškám také kouká terorizmus z očí. A k dovršení všeho, jejich pes je rasově nečistého původu.

God save America.

dhimmi 21.9.2009 16:53

Re: Je to zábava.

Zato strýček Voloďa náš lid nezklame a ještě rád nám tady šoupne ne nějaký radar,ale rovnou 10 divizí armády CCCP,pardon Ruska.

Pasáček 21.9.2009 16:52

Re: Pane Vlku, bravo,

Pan Vlk napsal VÝBORNÝ článek. Myslím spolu s ním, že to je přesně tak.