28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
prezident Beneš 21.9.2009 9:05

Re: Hácha / vysílání z Londýna 1941

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

Ivan 21.9.2009 8:53

Konečně dobrá zpráva.

Odpískání radarové špionážní základny v ČR nejvíce ze všech naštvalo zaryté propagandisty na Neviditelném psu. Obyvatelé ČR naopak slaví, protože je to další malinkaté vítězství rozumu nad nenávistnými žvásty navrátivších se emigrantů, kteří v emigraci ani nezbohatli, ani si nedobyli nějaké slávy a teď svoji zapšklost vybíjejí v nenávistných výpadech proti lidem v ČR.

Aaron 21.9.2009 8:55

Re: Konečně dobrá zpráva.

Pokud jde o to slavení, mluvte prosím za sebe a ne za celý "lid", buďte tak hodnej.

Ludva 21.9.2009 8:57

Re: Konečně dobrá zpráva.

R^Taky jsem to zapil.

jirka.s. 21.9.2009 9:06

Re: Konečně dobrá zpráva.

Čím to asi je, ludánku, že mne to u tebe nepřekvapilo???(Y)

Ludva 21.9.2009 10:10

Re: Konečně dobrá zpráva.

Když já nemám rád lidi, co žijou na dluh. Ještě by si chtěli na ten radar půjčit.:-D

zk 21.9.2009 9:00

Re: Konečně dobrá zpráva.

Ivane, mluv za sebe;-€Rv

A je to 21.9.2009 9:02

Re: Konečně dobrá zpráva.

Ivan z širé rusy promluvil.

honzak 21.9.2009 9:08

Re: Konečně dobrá zpráva.

ty se neléčíš, viď? Ale měl bys to zkusit, tvůj stav se bude jen zhoršovat!

liberal shark 21.9.2009 14:28

Re: Konečně dobrá zpráva.

Špinonážní radar ;-D;-D;-D, a co je potom to ruské monstrum v Mukačevu, Watsone ?

Malý Aston 21.9.2009 8:48

Obama se špatně učil dějepis,je to marné!

Putin vletěl do části Gruzie, frantík to vyřešil tak že tam může Putin zůstat. Když se rozhodne Putin vlétnout do jiné příhraniční zemičky tak tam vlétne a Svět v rámci zachování Světového míru ustoupí. Nějak se mi ta americká zahraniční politika nelíbí ale snad se sjednocené Evropy pod názvem Sajuz ruských republik evropejskej unije již nedožiji.:-P

H.K. 21.9.2009 9:14

Re: Obama se špatně učil dějepis,je to marné!

Začíná vládnout generace poitiků, kteří se narodili a 2. světové válce. Mám dojem, že mají chabé znalosti z dějepisu. To je jedna z příčin počátku budování socialismu v USA a v " Západní Evropě".

Bohužel v politice chybí v "silní politici", jako byla Tetcherová, Regan. Dnes je to 3. liga.

M. Zima 21.9.2009 8:47

Je jistě pravda pane Vlk, že

i kreténi musí mít v demokracii vlastní platformu. Když ale lidé jako Vy, Neff, Vondra, ... zesměšňují nejenom sebe sama, ale Česko a Čechy jako takové, když tito blbci pohřbívají celou českou pravici, je třeba s tím něco udělat.

A proto Vám nabízím: Seženu Vám a Neffovi zánovní invalidní vozíček a budete se moci s Neffem vzájemně tlačit po Praze a volat "Na Teherán". Nejenom, že to s pár pivy, které pochopitelně zaplatím uvolní Vaše jistě nesnesitelné vnitřní napětí, ale dostanete férovou šanci, stát se s Neffem ze státně cejchovaných idiotů turistickou atrakcí.

jirka.s. 21.9.2009 9:03

Re: Je jistě pravda pane Vlk, že

Po přečtení tohoto výplodu chlastem naprosto zdevastovaného mozku jsem dostal podnikatelský nápad! Založím si cestovku, jejíž jedinou destinací bude  Düseldorf a jeho blízké okolí, při čemž vrcholem takovéhoto víkendového výletu bude zhlédnutí největšího pitomce a kreténa v EU, m. zimy. Jsem přesvědčen, že i přes obrovskou domácí konkurenci v tomto oboru, nebudu mít o zákazníky nouzi!!! ;-D;-P

honzak 21.9.2009 9:10

Re: Je jistě pravda pane Vlk, že

hlásím se na první zájezd! Jen bych prosil zajištění lékařské služby (doplatím), protože shlédnutí tohoto duševního titána by mně mohlo způsobit zdravotní újmu.

M. Zima 21.9.2009 9:13

Jako obvykle

jste neoslnil originalitou, že by podchlazená mozková protéza? Vám skutečně ten Radar chybí.

jirka.s. 21.9.2009 9:20

Re: Jako obvykle

Neoslnil, jsem originalitou ??? To mne mrzí, opravdu!!! Ale máš pravdu, mohlo mne napadnout, že při jedinečnosti tvého postižení už tenhle nápad musel nutně dostat někdo daleko dřív!!! Nu, zase jsem přišel  s křížkem po funuse!!! ;-(

Kolombo 21.9.2009 8:41

Teda jestli prohrála

demokracie v dnešním podání, tak žádná škoda. Těžko se totiž  hledá lepší příklad střetu zájmů než je "všeobecné volební právo" a neomezená expanze témat, o nich se "demokraticky hlasuje".  Když někdo rozhoduje ve věci veřejné zakázky pro firmu vlastního bvratra, to je křiku! Ale když se "hlasuje" o VLASTNÍCH prebendách, dávkách, dotacích a úlevách, tak to je asi v pořádku. Už aby "demokracii" vzal čert.  Ta fungovala tak před 200 lety v USA, kdy každý nespokojenec s místními poměry mohl nasednout na krytý vůz a odjet hledat štěstí "na západ".  Neexistovalo, aby ho "spoluobčané" přinutili jim otročit pod heslem povinné "solidarity".

Hradečák 21.9.2009 8:39

pravda. bohužel.

Asi se tu obecně zapomíná, že jediné, co na Rusy platí, je tvrdá ruka. Vzpomeňte si na Reagana, díky kterému se vlastně celé ruské impérium rozpadlo, protože se s nima nemazal. Oni totiž ničemu jinému, než je síla, nerozumějí. A jestli si pan Obama myslí, že si tímhle pomohl, pak nezbývá, než ho politovat. Jenom jestli to bude stačit...

Ivan 21.9.2009 8:49

Re: pravda. bohužel.

Typický blábol pomatence.

Imperium se jmenovalo SSSR a v jeho čel stál po většinu doby Gruzínec Stalin, spoluvládci pak bylo několik dalších Gruzínců a Židů.  Imperium by se rozpadlo i kdyby USA vůbec neexistovaly a to dokonce dříve. Reaganova politika oddálila rozpad sovětského imperia asi o deset let. V poslední dekádě své existence už drželo pohromadě jen strachem ze zbrojení a agrese USA.

Rusko jako největší stát okupovaný imperiem SSSR dokázalo imperium demontovat neobyčejně poklidným způsobem, stačí srovnat drobné konflikty v Moldavii, Čečensku, Karabachu, v Pobaltí s desítkami milionů mrtvých při rozpadu imperií britského, francouzského, belgického, španělského, portugalského, italského a jiných.

jirka.s. 21.9.2009 9:14

Re: Rozotmilé, ivane sergejeviči...

Prý: "...stačí srovnat drobné konflikty v Moldavii, Čečensku, Karabachu, v Pobaltí..."

Abys sis ve své kotrbě vyjasnil imperiální zájmy Ruska (CCCP), budeš holt muset zapátrat o nějaký ten pátek hlouběji do historie, třeba až k Ivanu Hroznému! Najdeš tam těch konfliktů neurekom! Ten výpadek ve frekvenci rusáckých výbojů v poslením dvacetiletí byl způsoben pouze a jenom tím, že nějaký čas neměli dokonce ani co žrát a jejich rachejtle a ponorky žrala rez. Prů/ser je, že díky pitomosti Evropy a hlavně Němců, jim v podstatě financujeme nové ponorky, nové rachejtličky, nové tančíky a zvyšujeme tak jejich sebevědomí, takže si už klidně zase troufají vyhrožovat a sem tam si zase zastřílejí, jako třeba v Gruzii! Tuhle rusáckou povahu už dávno objevil blahé paměti K.H.Borovský.

"Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. Jak směšno, jak neprakticky bylo by s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!! Přiznávám se, že mi Maďaři co zjevní nepřátelé Čechů a Ilyrů jsou milejší než Rusové, kteří s jidášským políbením přicházejí – nás strčit do kapsy. Čechové jsme, a Čechové zůstati hodláme navždy a nechceme se státi ani Maďary, ani Němci, ani Rusy, a proto buďme k Rusům chladni, nemáme-li je dokonce nenáviděti."         K.H.Borovský

ok 21.9.2009 9:20

Re: Rozotmilé, ivane sergejeviči...

Jo jo, K. H. Borovský byl na rozdíl od Vlka chytrej chlap.

M. Zima 21.9.2009 8:49

Jo, Reagan s nimi zatočil, jenom nevím, proč byt tím děním tak překvapen.

II. světová válka 21.9.2009 9:03

Re: pravda. bohužel. / osovobzení

Při osvobozování naší vlasti zahynulo (kromě dalších):

144 000 vojáků Rudé armády, 33 000 rumunů a 190 američanů.

Při osvobozování Brna zahynulo 15 000 vojáků Rudé armády a 1200 domácích.

PS po celou dobu války pracoval náš zbrojní průmysl (25% světo. obchodu se zbraněmi a municí) pro Hitlera proti Sovětskému svazu

jirka.s. 21.9.2009 9:23

Re: pravda. bohužel. / osovobzení

Bohužel, jeden pitomec s IP 85.71.197.xxx to přežil!!! ;-(

Mika 21.9.2009 8:37

Cesi pro radar?

Nevsim jsem si, ze by Cesi byli pr radar. Buuuu zly americani nechali nas na holickach.

Mika 21.9.2009 8:37

Cesi<

Nevsim jsem si, ze by Cesi byli pr radar. Buuuu zly americani nechali nas na holickach.

Ludva 21.9.2009 8:37

Hlavně, že tu nebude

Zase máme na pár let pokoj. I když, o radaru se aspoň naoko jednalo, ale hned vypustit další balón, že tu budou rakety a nezeptat se ani politiků, natož občanů - jak krásně americké.

Karel 22 21.9.2009 8:32

Taky řešení

Jestli tady budou mobilní radary a rakety, bude to mnohem lepší. Argument, jak je radar blízko Prahy a tím ji ohrožuje tak vlastně padl. Stejně jako nářek nad škodlivostí velkého radaru. A bude splněno Paroubkovo přání, který si myslel na miniradar. ;-D;-D Užiteční idioti nebudou vědět, kam lézt na stromy. A mobilní zařízení se blbě lokalizují. I taková skvělá armáda, jakou mají Izraelci, má problémy se zjišťováním palestinských odpalovacích zařízení. To si Putinovci moc nepomohli. ;-D

Katr 21.9.2009 8:37

Re: Taky řešení

Nebude tady nic, prosťáčku.;-D;-D;-D