28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ahura mazda 21.9.2009 9:28

Re: Jen taková malá poznámečka

Americky president sleduje protokol, tedy pokud volal v noci, bylo to v duchu protokolu a po predchozim upozorneni, vetsinou pres ambasadu ci jiny zastupitelsky urad. Zrejme to byl premier Fisher, ktery navrhl dobu telefonatu, jiste mel na vyber a zrejme tato doba byla i pro nej nejvyhodnejsi.

President Obama udelal zajiste vyjimku, pokud volal osobne, tyto veci by se normalne resily na urovni ministerstev.

vita 21.9.2009 9:45

Myslím, že český premiér dost zřetelně vysvětlil,

jak taková akce probíhá - a především, že to není tak, že by najednou znenadání u Fischerů zazvonil foun a ozvalo se "Obama speaking, how are you?".

Telefonátu předcházela diplomatická aktivita americké ambasády, zjišťování, kde Fischer bude, jeho telefonu, prověřování, jestli je číslo správné (a pravé!) atd atd. Tím se totiž vyznačují hovory důležitých osobností, aby si nějací novináři nedělali z politiků srandu. Někteří to nechápou.

A nejspíš byl u všeho oficiální tlumočník a oficiální zapisovatel, jak už to tak taky bývá - to se asi u Fischerů na sídlišti moc nevyspali.

frantík 21.9.2009 10:18

Re: Jen taková malá poznámečka

No to je právě to co jsem chtěl říct, vy trumpetové. Obama měl půl sedmou večer. Když tady plácáte o protokolech. Že by nikdo z té rozjásané partičky netušil, že tady bude půl jedné v noci. A že by pan premiér byl takový masochista a určil si ten čas sám? Takže až zase budete poučovat o protokolech, tak si račte spočítat, že to klidně mohlo být na obou stranách časově přijatelné. Křupanství je bohužel vždycky silnější než všechny protokoly světa.

ok 21.9.2009 9:12

Vlk se nám zbláznil...

Vlk se nám zbláznil... když Amerika radar nechce, nemůže nám ho tu postavit. Chápete to, pane Vlku? Tan článek je výlev psychopata, bez vztahu k realitě.

milan007 21.9.2009 9:33

obávám se, ..

že se mýlíte :-D

M. Zima 21.9.2009 9:39

To je to,

kdybyste se s tou partou radarových úchylů pořád něčeho neobávali, mohli by jste alespoň sporadicky začít myslet.

vita 21.9.2009 9:46

Re: Vlk se nám zbláznil...

Vlk se nezbláznil.

Už nemůže...

ahura mazda 21.9.2009 9:11

tuze dlouhe, tuze hystericke

Pan Vlk tu predvadi vicemene to, co delaji ted novinari, komentatiri a radobynovinari v ceskem tisku, vcetne toho internetoveho: konci svet, Americane nam tu nepostavi radar, ktery jiz od pocatku byl pouhou provokaci, nikoliv technologickym zazrakem, jez by nas uchranil pred moznym utokem. President Obama, tvrdi ti, kteri se modli za navrat studene valky, je naivni hlupak, ktery ten skrt oznamil Polakum v den jejich okupace SSSR. Stredni Evropa je desne sensitivni na obecne ptakoviny, pritom cesky president verejne odmita Lisabonskou smlouvu a celou EU povazuje za temer diktaturu (posledni doporuceni: nakupujte zarovky). Co si ma americky president myslet o zemich, kde v jedne vladli katolicti silenci a ve druhe smecka korytaru, podvodniku a obecne darebaku? Vetsina ceskeho naroda byla proti radarum, to je neoddiskutovatelny fakt, Bushuv zamer byl popichnout Rusko umistenim techto zarizeni ve stredni Evrope, nikoliv  obranny system proti Irancum ci Koreji (navic system neozkouseny a bez 100% ucinnosti). Tak proc to mit? Cesko je vojensky svazano s NATO a na dvoustranne dohody se staty NATO divaji s podezrenim, takze si to Cesi i Polaci ted schytali nejenom od USA, ale i NATO.

S Ruskem se musi vyjednavat, nebot jsme na nich zavisli v odberu zivotne dulezitych surovin.  Az si pan Vlk ci pan Neff  toto uvedomi, je mozne, ze budou jejich komentare objektivnejsi, to, co ted predvadeji (s dalsimi kvilicimi pseudopolitology ), jsou povrchni a hystericke vypady na adresu americkeho presidenta, ktery na rozdil od predchoziho diletatnta ma predstavu o tom, kterym smerem povede americka zahranicni politika, nikoliv konfrontace, ale dohody.  Zejmena s temi mocnymi, kterym Rusko bohuzel je, nikoliv Ceska republika, ktera doposud nepresvedcila  svetovou scenu o sve statnosti, politicke moudrosti a vyrovnanosti.

M. Zima 21.9.2009 9:19

Až na jedno,

že by Vlk a Neff psali objektivněji je vyloučeno. Nejenom, že myslí jako komunisté, oni jsou ještě k tomu mdlého rozumu. Je vyloučeno, aby pochopili, že komunismus neporazila vojenská síla, ale Ostpolitik, která umožnila rozklad zevnitř.

V. Hoffman 21.9.2009 10:08

Re: Až na jedno,

R^

A je to 21.9.2009 9:08

K článku

Velmi výstižný článek.Samá poravda-jak o připosr. Obamovi,tak o čecháčcích-ta nejnižší lůza už zde negativně reaguje na Váš článek.Ti prostáčci vůbec nepochopili ,že nešlo o nějakou sněhobílou kouli v Brdech ale o sféry(hranice) vlivu USA x EU Rusko.USA tímto rozhodnutím podstoupila Rusku  území ČR a Polska . Je zajímavé jak si v EU a v Nato mnou ruce a gratulují si-prý spojenci.Nicméně mnoho prostoduchých čechů dělá totéž.

AS Rusko (nositel NC) 21.9.2009 9:11

Re: K článku - Solženicynova odpvěď

Jaké jsou problémy Západu z pohledu moderního Ruska?

Mohl bych jmenovat mnoho důvodů, ale ty nejzajímavější jsou psychologické. Iluzorní naděje se srazily s realitou, jak u nás, tak na Západě. Když jsem se v roce 1994 vrátil z exilu, Rusové západní svět přímo zbožňovali. Je třeba přiznat, že ne tolik na základě znalostí nebo vědomé volby, ale spíš z přirozeného znechucení bolševickým režimem a jeho protizápadní propagandou.

Tento postoj se začal měnit pod dojmem krutého bombardování Srbska silami NATO. Nepřeháním, když řeknu, že všechny vrstvy ruské společnosti byly tím bombardováním hluboce otřeseny a znechuceny. Situace se ještě zhoršila, když NATO začalo rozšiřovat svůj vliv a vtahovat do své struktury bývalé sovětské republiky. Obzvlášť bolestné to bylo v případě Ukrajiny, země, jejíž blízkost Rusku je definována doslova milióny rodinných vazeb mezi lidmi, žijícími na různých stranách státní hranice. Tyto rodiny by jediným řezem mohly být roztrženy další dělící čárou, hranicí vojenských bloků.

Takže naši zklamaní lidé přestali vidět v Západu "rytíře demokracie". Namísto toho uvěřili, že se západní politika řídí pragmatismem, často cynickým a sobeckým. Pro mnohé Rusy to znamenalo hlubokou deziluzi, zmar ideálů.

Západ si zatím užíval vítězství ve vyčerpávající studené válce a sledoval patnáct let trvající anarchii za vlády Gorbačova a Jelcina. V tomto kontextu si Západ lehce zvykl na pomyšlení, že se z Ruska stala málem země třetího světa a že už to tak zůstane navždycky. Když ruské hospodářství a ruský stát začaly nabývat zpět něco ze své někdejší síly, Západ - možná podvědomě, na základě někdejších obav - propadl panice.

dhimmi 21.9.2009 9:22

Re: K článku - Solženicynova odpvěď

Rusové zbožňují hlavně produkty toho prohnilého západu-Ferrari,Bentley,Bmw atd. a ne západní styl demokracie.Stejně jako místní ruská pátá kolona vedená tlustým Jyrkou.

Stanislav Ševeček 21.9.2009 9:50

Re: K článku - Solženicynova odpvěď

A taky zbožňují zápaďácké KALGÓTKI, se kterými se setkali v roce 1945 v ČSR.

dhimmi 21.9.2009 9:17

Re: K článku

A je zajímavé,že se radují hlavně místní sympatizanti koalice KSČSSD,muslimských teroristů,židobijci.Plus pár rádobybojovníků za "mír a proti válce" jako jsou sice nekomunističtí ,ale zato v oblacích žijící tamášové či kellneři. 

dhimmi 21.9.2009 9:45

Re: K článku

kelleři

JR 3/09 21.9.2009 10:08

Re: K článku - něco k bohatým zemím

Rogers: Říkáte „bohaté země“. Problém je, jak definujete, co jsou bohaté země. Toto jsou země, které bývaly bohaté. Británie, USA, a tak dále. Dochází nyní k podstatným změnám. Vy znáte Asii, jen se kolem sebe podívejte. Co se tady děje. Jděte v Asii na nějaké letiště a odleťte tamodtud na letiště JFK v New Yorku. JFK je třetí svět. Podívejte se na infrastrukturu v Americe a srovnejte ji s infrastrukturou v Asii. Kapitál je nyní v Asii. A ten, kdo tomu nerozumí, by si měl sehnat nějaké knihy a přečíst si pár faktů. Anebo navštívit Asii a podívat se. Mně se to nijak zvlášť nelíbí, že tohle musím říkat, jsem americký občan. Mám rád Británii. Ale nemůžu předstírat, že se nic neděje. Jinak i já udělám bankrot. Býval jsem kdysi chudý. Nechci být chudý. To už jsem zažil.

Reportér: Takže Gordon Brown a prezident Obama nemůžou udělat nic? Dochází k podstatnému poklesu životní úrovně lidí žijících na západě. A lidé si to nechtějí přiznat.

Rogers: Samozřejmě. Podívejte se na fakta. Nejzadluženější stát na světě jsou Spojené státy. Propadají se stále hlouběji do dluhů. Každý týden, každý měsíc. To není můj názor, to jsou prostá fakta. Lidi vám můžou říkat, ale zadluženost nevadí. Nedělejte si starosti. My jsme úspěšná země. Můžou si to říkat celý den. Popírají realitu.

Reportér: Ale americká měna je světovou rezervní měnou. To přece Ameriku hodně chrání.

Rogers: Ano, to je jediným důvodem, proč má Amerika možnost se stále hlouběji propadat do dluhů. Protože oni můžou ty peníze tisknout, jsou světovou rezervní měnou. I když lidi začínají říkat, že možná nechtějí už používat dolary. Postupně dochází k odklonu, jako v padesátých letech došlo k odklonu od libry. A jak dlouho zůstane americký dolar rezervní měnou? Avšak nakonec, když natisknete příliš mnoho peněz, nefunguje to. Nikdo s tím neuspěl.

hank bukowsky 21.9.2009 10:15

Re: K článku

neradují si militantní internetoví bojovníci, kteří by byli ochotni vždycky obětovat kohokoliv vedle sebe, jen aby sami nemuseli riskovat své pohodlí. Vono se to tak hezky kecá, zejména, když chybí jakýkoliv pochop.

Kolombo 21.9.2009 9:01

Mám dojem,

že jak romantické představy části veřejnosti získané četbou rodokapsů /pravicovější část politického spektra/  tak i poznatky získané na školeních VUMLu /levice/ jsou beznadějně zastaralé. Intoši se se svou latentní levicovostí jeví být exemplárními hlupáky, neschopnými vidět, že sociáldemokratismus je ideologií vlády monopolistické oligarchie. Zničit střední třídu, prohlásit ji za "boháče" protože její příslušníci jsou schopni prací vydělat i statisíce měsíčně a mít vkus, takže nekupují masově vyráběný šunt. Socanská věrchuška pak skutečné boháče  podporuje tím, že jim pomocí masivního přerozdělování rozšiřuje trh /lůze dá peníze na šunt ze supermarketu/.Tito boháči stejně jako socanští vůdcové mají, pokud jde o osobní spotřebu vše, na co si vzpomenou /pamatujte paroubkovo kdo z vás to má?/, v dalším jde jen o zvzšování moci /počtu klientů a závislých/. Tož tak. Společným nepřítelem monopolistické oligarchie i  socanů jsou lidé samostatní, schopní uživit své rodiny i bez "péče" státu a tudíž nezávislí a nemanipulovatelní podle představ vrchnosti.

PH 1/09 21.9.2009 9:08

Re: Mám dojem, že krize má i sociální rozměr

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

Kolombo 21.9.2009 9:11

Re: Mám dojem,

Chybička se vloudila - šlo pochopitelně o představy o USA získané četbou rodokapsů nebo na školeních VUML. Dnešní USA již nejsou žádnou výkladní skříní kapitalismu, spíš jsou prolezlé socany kteří si tam říkají "liberálové"  a před nápady některých tamních universitních "myslitelů" nás ochraňuj Bůh. Zdejší levice obdivuje čínu a Rusko podléhaje mylnému dojmu, že by se /bůh ví proč, možná proto že v Rusku Putin želí rozpadu SSSR a v Číně vládne "komunistická" strana/ dostala do vedoucích pozic, což vůbec není jisté. Spíš by si ti leví jelimánci dosytosti užili "kapitalismu devatenáctého století" kterým druhdy strašil Zeman.

ppp 21.9.2009 9:00

To jsou paradoxy!

Já žasnu,jak najednou všichni "pravověrní" vytáhli z klobouku králíka,že Obama má také křestní jméno Hussain.Pane Vlku,nejde mi o vaše superpravičácké brepty,ale, nezavání  takový hloupoučký postup rasizmem? Jestli jste dostal jednu facku,možná by vám slušela i druhá. Pro upřesnění: ujišťuji ctěné publikum,chystá-li se mi nadávat,že nejsem ani levičák,ani obhájce pana Obamy.Nejsem ovšem ani přítelem sprostoty,kterou tady mnozí blogeři pod ochranou jistého nicka Astona předvádějí.

zk 21.9.2009 9:02

Re: To jsou paradoxy!

nejste vy magor?K Co je rasistické na jménu? On se Obama snad jmenuje jinak?

honzak 21.9.2009 9:06

Re: To jsou paradoxy!

pán je evidentně koncentrátem ušlechtilosti, neníliž pravda? Právě takoví jsou nejhorší...

ahura mazda 21.9.2009 9:19

Re: To jsou paradoxy!

Mate samozrejme pravdu s tim jmenem Hussain, je to obvykle mezi Bushovymi sentimentalisty a zejmena, pokud chybeji jakekoliv argumenty. Pan Vlk tu pouze prezvykava to, o cem se jiz v Cesku pise par dni, nikoliv zahranicni tisk, ktery tuto zpravu prijal celkem stoicky, nebot se predpokladala. Je pravdou, ze zahranici nema historicke zkusenosti CR a Polska s ruskym sousedem, na stranu druhou vsak jiste tise zira (zapad) na to, jak politicti predstavitele Ceska se predhaneji v tom, kdo a jak bude uvitan v Kremlu. Pouzivat jmeno Hussein je ignorace a v zasade polticka blbost tech, kteri je pouzivaji, nebot nedokazi otevrene rici, ze toto jmeno vlastne znamena, ze Obama je, a ted se ctenari podrz, vlastne Muslim!!!! A Muslimove tu jsou proto, aby nas zabrali, ukradli nam nasi milovanou zapadni civilizaci a nahradili ji svoji.

advokát 21.9.2009 9:28

Re: To jsou paradoxy!

 Ostatně soudím, že:

1. Obama bude brzy pozván do Dallasu

2. Známá hra na kuře v ruském podání stále funguje

3. Paroubek a Zaorálek mají od přátel své jisté

Pedro 21.9.2009 10:16

Re: To jsou paradoxy!

A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte ! A potom je buď omilostněte, anebo je propusťte za výkupné, pokud válka neodloží své břímě. A tak budiž ! Kdyby Bůh chtěl, pomohl by si sám proti nim, avšak nečiní tak proto, aby vás jedny druhými podrobil zkoušce. A Bůh nedopustí, aby se ztratily skutky těch, kdož byli zabiti na cestě Boží.  Korán, XCIV - Súra 47 Muhammad verš 4 a 5/4

zk 21.9.2009 8:59

Pane Vlku,

díky za Váš příspěvek. Je pravdivý a proto se nebude mnoha lidem líbit.

karin 21.9.2009 8:54

Hácha

Pane Vlku, článek dobrý. Pouze si myslím, že do Mnichova byl Hitlerem pozván E. Beneš a ne Hácha, ten byl presidentem a ž při ustavení protektorátu v r. 1939

Mirek F. 21.9.2009 8:58

Re: Hácha

Do Mnichova nebyl pozván ani jeden z prezidentů. Dostavila se tam pouze delegace, které bylo dovoleno čekat v předsálí, než se velmoci dohodnou.