9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Energetika vlády

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 12.1.2007 8:01

Re: Starosty měst a obcí objíždějí novodobí prodavači deště,

Všchny tyto "ptákoviny" bohužel pak musí zaplatit daňový poplatník, zde koncový odběratel. Musíme platit i to, co jsme si neobjednali a vydělal (= v tomto případě "očůral nás) na tom někdo "druhý". Stejné to bude i jako ono "vstupné do NG zadarmo" (jinak též zdravotnictví, důchody, pastelkovné .....). Ono totiž opravdu nic není zadarmo - jedině snad u "vrchního" ze 4. cenové skupiny Pablbka, který nám tvrdí, že se dluhy nesplácí (= on je je nesplácí, chudáci ti co je budou jednou splácet - to co prožral náš Pablbek).(Y)

honzak 12.1.2007 7:59

Re: Re: už dnes máme elektřinu za světové ceny

Luboši, to jsi mi neměl dělat! To je neuvěřitelné, jak se ti větrníkáři kapsují. Kolik asi odvádějí všimného Bursíkovi a Kuchtě???

Luboš 12.1.2007 7:55

Re: Starosty měst a obcí objíždějí novodobí prodavači deště,

d) je správně, občané této země

Luboš 12.1.2007 7:52

Re: už dnes máme elektřinu za světové ceny

Oprava: výkupní cena z větrníku je 4,50Kč/kWh viz.

Výkupní ceny a zelené bonusy http://www.czrea.org/?CLANEK=106

AGO 12.1.2007 7:51

Starosty měst a obcí objíždějí novodobí prodavači deště,

tedy spíše větru. Nabízejí až 150tis.Kč za1MW vrtuli a rok. K této větrné zahraniční loby se pružně přidal menežment ČEZu a chce investovat na 30mld.Kč do větru. Neberou na zřetel fakt, že v Holandsku fouká průměr 30%,v Německu20% a v České kotlině do7-15%.Je to nebezpečně drahý flašinet. Kdo myslíte ,že to zaplatí -EU,manažeři ČEZu nebo MO?

Luboš 12.1.2007 7:32

už dnes máme elektřinu za světové ceny

ČEZ prodává 1MWh rozvodným závodům za cca 1000 Kč (tj. 1 kWh za 1Kč, rozvodné závody pak "přefakturují" občanům 1kWh za 3Kč).

Podívejte se na burzu www.eex.de kde se 1MWh běžně prodává za 50 euro, ale dnes když je teplá zima a není spotřeba se prodává dokonce pod 25 euro (baseload - v základní zatížení).

Z toho plyne, že už dnes je u nás cena elekřiny za světové ceny, a vzhledem k našim mnohem nižším platům je pro obyčejné lidi drahá!

Na státem dotované výstavbě větrníků se namastí pár firem, ale dotované výkupní ceny (1kWh za 3Kč) draze zaplatí zase jen občané této země.

T 12.1.2007 7:20

Re: Navrhuji zahájit úsporná opatření.

Žádné větrníky vyrobené moderní technologií v továrnách. Pěkně dřevěné větrné mlýny. Dřevo těžit a zpracovat pouze ručně a na stavbu dopravit volským povozem. Voly v povozech by mohli nahradit ekoteroristé v čele s Bursíkem.

Jako vždy 12.1.2007 6:51

Ceny ano, platy ale ne a to je průs...švih

Pak vychází celý jeden plat na energie, druhý na složenky a třetí nemáte....

Halama 12.1.2007 6:44

Re: Re: Topolánek je energetický odborník ???

Dobrý a vtipný  R^R^

Pavel 12.1.2007 6:40

Re: Topolánek je energetický odborník ???

Topolánek je energetický odborník stejně jako p. Hanzlíček "ekologický expert"!!A co p. Dalík? - ten radil  asi oběma z kočárku8-o.

Halama 12.1.2007 6:15

Re: Topolánek je energetický odborník ???

Omlouvám se.Nepřipravoval jste energetickou politiku vlády,ale první energetickou politiku státu před lety s Topolánkem.Tak to je jěště větší lež.Vy a Topolánek jste průkopníci.Připravovali jste první energetickou politiku státu.Už nic nepište,jste lhář.;-D

Halama 12.1.2007 6:10

Topolánek je energetický odborník ???

A Vy jste ekologický expert ???Bóže,na co na všechno je ten Topolánek odborník.No,v každém případě je odborník na rodinné vztahy,rodinu - tam mu to jde zatím nejlépe.A Vy jste připravoval před lety s Topolánkem energetickou koncepci vlády ?Jaké vlády,čí vlády ?Té vlády první Topolánkovi,nebo té druhé,která byla jmenována teď ??Tak ta koncepce se vám velmi povedla.Pane,celý Váš článek je blábol neuznaného rádoby experta,který neví jak by se prosadil.;-D;-D;-D 

honzak 12.1.2007 5:02

doufám, že

nick "Kotec" má relevantní příspěvek k ukládání sluneční energie v rostlinách a doloží čísly, že my technici jsme jen stádo ignorantů. Už se těším na elektrárny poháněné sušeným špenátem.

Myšlenka odepínat zelené (včetně jejich stranického sekretariátu) pomocí HDO v době kdy nefouká je podnětná.Doporučuji totéž dělat těm, kteří si platí "zelenou" energii. Myslím, že do měsíce by byl od nich pokoj.

Trotl 12.1.2007 2:44

Navrhuji zahájit úsporná opatření.

Prostě prostory SZ přepojit na dodávky pouze z větrníků a účtovat nedotované ceny. Taktéž tak učinit v místě jejich bydlišť včetně pí.Kuchtové a p. Brusíka. Aspoň budou moct být zelení o krok dál, než my všichni ostatní. Budou první, kdo najede na pouze ekologické zdroje dle jejich představ. Mysllím, že dálkově ovládané hodiny to v pohodě zvládnou. Mohou si tak osobně vyzkoušet svou medicínu.

moker 12.1.2007 1:49

Re: Já se Vám divím,

Pan koleka mluví pravdu a je třeba říci pravdu,celou dobu totáče si člověk ani na pracovišti nemohl být jistý kdo ho udá,a to se máme znova krčit a bát?!

Lihel 12.1.2007 1:29

Němci to vykoumali.

Trochu se vžijte do role Němců, proč by měli draze vyrábět el. energii když jim jí postkomunistické státy dodají levněji a přitom ještě u toho neztrácejí své nerostné zásoby? Vždyť není žádným tajemstvím, že ČR každou hodinu vyváží ven z republiky 2GW.. http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0 

A jenom dovětek. V EU je volný trh, takže jak v Německu, tak v ČR jsou si i podle zákonů ekonomie ceny hodně podobné... :-)

Jinak samozřejmě souhlas. 

Ladislav N. 12.1.2007 1:04

Re: Já se Vám divím,

 ;-)

hnědka 12.1.2007 1:02

Re: Jenže voliči Zelených to asi nikdy nepochopí

Obnovitelne zdroje jsou cokoli, ale urcite ne levne :-) Elektrika z nich stoji nasobne tolik co z jaderky

Švec 12.1.2007 0:58

Já se Vám divím,

že si nedáte, vážený a milý pane kolego, pokoj. Takovýmto způsobem pouze můžete naštvat ty, které kritizujete a kteří mají nepochybně velikou moc. Přitom ničeho takovýmito články nedosáhnete. A nemyslete si - při vší úctě k Vašim dlouholeztým zkušenostem - že se jednou nenajde šéf, který Vaše snahy o osobní zviditelnění "po zásluze" ocení. Tedy já jsem lidi také velice často "nasíral", ale vždy - a to zdůrazňuji - jen v omezeném kabinetním prostředí, ale nikdy ne veřejně (tdy v politice).V dokonalé úctě Váš Švec.

Rudovous 12.1.2007 0:32

Jenže voliči Zelených to asi nikdy nepochopí

Většina voličů Zelených je beze stopy kritického myšlení a Váš příspěvek bude považovat pouze za "lobbystický příspěvek ve prospěch zlého znečišťujícího průmyslu bojujícího jen za své žoky peněz na úkor životního prostředí", zatímco ti "hodní Zelení se nezištně starají o naši přírodu a elektřinu zajistí čistými a levnými obnovitelnými zdroji".