6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dráždit Rusa bosou nohou (2)

Odstranění Koněvovy sochy v době koronaviru mediálně poněkud zapadá. Naštěstí. Ale ono se zase vynoří. Národy mají paměť delší než sloni. Viz naše zaťatost vůči katolické církvi a Habsburkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. John 17.4.2020 10:54

To je samozřejmě také pravda. Jen je nepochopitelné, proč starosta Kolář nechal v r. 2018 za více než 900 000 Kč pomník opravit a doplnit bronzovými tabulemi (nikoli ze svého, ale vyhodil obecní peníze), doplnění pomníku odhalil s velkou publicitou a ihned potom začal s přípravou bourání pomníku.

Takto nejedná lidmi zvolený zastupitel. Měl totiž jednat s péčí řádného hospodáře a zde zpronevěřil skoro milion Kč.

P. Khail 17.4.2020 10:59

Řekl bych, že v tom není starosta sám a že to muselo odsouhlasit celé vedení radnice.

J. John 17.4.2020 11:09

To neodpovídáte na to, proč zneužil(i) svého postavení a nejednal(i) s péčí řádného hospodáře.

P. Khail 17.4.2020 11:37

To já fakt nevím a proto se k tomu nevyjadřuji, píšu o tom o čem něco vím. Vy samozřejmě víte, ale trestní oznámení jste asi nepodal, nebo ano?

J. Lukavsky 17.4.2020 18:55

No pokud já vím, tak Rada odhlasuje nájmy a menší akce, zastupitelstvo prodeje a větší akce obce. Starosta samozřejmě hlasuje také, ale nemá právo veta. No a pokud Zastupitelstvo odhlasuje něco s čím nesouhlasí? Může kličkovat, přemlouvat, revokovat, plakat, odstoupit nebo se zasebevraždit... ale to je asi tak všechno. J.L. end

S. Landa 17.4.2020 11:04

Pokud máte pocit, že pan Kolář něco "zpronevěřil", neváhejte a obraťte se na příslušné orgány.

Já, jako občan Prahy 6, jsem z prací pana starosty velmi spokojen a má můj hlas v každých dalších volbách jistý.

J. John 17.4.2020 11:15

Můj hlas nikdy kandidát za TOP00 nedostal a nedostane. Starosta pro obyvatele nic nedělá, jen se sebeprezentuje při odhalování pamětních desek, památníků a pomníků nebo při jejich bourání. Je to takový obřadník, ale ne dobrý starosta.

Kšefty radnice s pozemky a podivné pronájmy pokračují jako to bylo za oposmlouvy, kdy vládla ods a čssd.

Věřím, že každý si upravuje svou karmu dle svých skutků a nikdo neodejde, dokud nesplatí do posledního haléře.

Co konkrétně na něm chválíte a proč ho budete volit?

S. Landa 17.4.2020 12:04

S čím jste, jako občan Prahy 6, nespokojen, když píšete, že pro obyvatele nic nedělá?

J. John 17.4.2020 13:46

"Mizení" peněz z pokladny radnice bez prospěchu pro občany (desítky a stovky milionů Kč, ale nyní se spokojí i s milionky - kadibudka u starostova bytu stála jen 3 700 000 Kč, oživení pokusů čachrování se změnami územního plánu, které by poškodilo životní prostředí a přišlo by daňové poplatníky na cca miliardu, absurdní, protiprávní rozhodování stavebního úřadu a i jiných odborů,... stavební úřad je jen vykonavatelem vůle developerů bez ohledu na zájmy obyvatel.

V čem vidíte dobrou práci současné (a i minulých ) osazenstev radnice?

J. John 17.4.2020 13:12

Jste skutečně tak naivní, že si myslíte, že Policie a soudy jednají nestranně?

Proč si myslíte, že DrRátha odsoudili až po tolika letech, když čssd ztratila většinu své politické moci?

Na nekalých aktivitách se podílelo každé osazenstvo radnice v posledních desetiletích. Stálo to daňové poplatníky stovky milionů Kč.

Konkrétní kauzy pravděpodobně také znáte.

S. Landa 17.4.2020 13:43

Jsem prosťáček a proto denně děkuji Bohu za existenci lidí, jako jste Vy, kteří mají přehled o nečestném a kriminálním jednání všech volených politiků, policistů, soudců atd. a denně na to upozorňují v diskuzích v Blesku či Parlamentních listech.

Jen jsem nikdy při své naivitě nepochopil, proč se tací titáni omezují pouze na anonymní fóra a nebojují za blaho svých blízkých veřejně.

J. John 17.4.2020 14:27

Jste skutečně prosťáček. Mám již mnoho osobních zkušeností s činností radnice Prahy 6 (samosprávy i státní správy), jejího nadřízeného orgánu (MHMP) i jemu nadřízených orgánů (ministerstev). Je smutné, když např. stavební úřad zamítne námitky a po odvolání je zamítne i MHMP i ministerstvo a tak se musí občan obrátit na soud, který mu dá zapravdu a všechna předchozí rozhodnutí zruší. To je v Praze 6 standard. Úředníci státní správy i samospráva spoléhají na to, že lidé nemají dost času ani znalostí ani peněz na odvolávání.

Zatím soud vždy, když jsme se na soud obrátili, rozhodl v náš prospěch.

D. Stirsky 17.4.2020 7:46

Možná by stálo za to diskutovat o tom, kde vy měl stát důstojný pomník věnovaný osvobození Prahy a jak by měl vypadat. Pomníčků a pamětních desek 1945 je dost. Ale skutečný pomník chybí, (snad jen Olšany?) a vůbec těch chybějících pomníků je dost. Třeba pořádný pomník Dvořákovi (to před Rudolfinum je výsměch), Mozartovi, vrátit Radeckého, Denise, chybí např. Marie Terezie (není někde cosi), řada Přemyslovců, Rudolf II., umělci, spisovatelé, i řada nekontroverzních politiků...

L. Písařík 17.4.2020 7:38

Velet se snaží ze západu Brusel, z východu Rusko. Sázím na tvrdé české palice a podporuji trend velet si sami. Jinak, pane autore, sám jste ač trochu s oklikami zdůvodnil, proč potřebujeme být v NATO

V. Němec 17.4.2020 7:29

PROSTOR VOLNÝ!

Tak by tam mohla být socha Mináře, nebo koalice Prahy 6.

A je to úsměvné, to odstraňování, když na Staroměstském náměstí se obnovuje asi po sto letech Mariánský sloup!

Pořád je co dělat!

P. Khail 17.4.2020 11:03

Mariánský sloup "se" neobnovuje. Někdo to inicioval a stejně můžete postupovat i vy s Minářem či koalicí.

V. Patrik 17.4.2020 7:06

S naším osvobozením Ruskem je to jako s princeznou, kterou udatný rytíř zachránil před zlým drakem, a potom ji znásilnil. Dotyčná sice ví komu vděčí za záchranu, ale napříště si už toho chrabrého zachránce musí držet od těla, minimálně na délku pohrabáče.

Pomníky padlým rudoarmějcům, jakož i všem dalším vojákům, kteří se podíleli na našem osvobození, je třeba mít v úctě. Ale ten pomník představitele sovětského režimu je spíše symbolem sovětského, dnes ruského imperialismu, což v Praze právem nechtějí.

P. Staronový 17.4.2020 8:22

Asi tak, ano.

J. Koubek 17.4.2020 6:55

Sochu přece nařídil odstrani BABIŠ!!!!!

D. Stirsky 17.4.2020 6:53

A propos: Rusové se přece zcela analogicky chovají k Vlasovcům. Pro ně jsou špatní, neb zradili a ublížili SSSR. Byť třeba i udatně bojovali proti Němcům. No a mnozí u nás si zase myslí, že byť Koněv velel vojskům, která se podílela na osvobození ČSR, pomník si díky následným aktivitám nezaslouží.

D. Stirsky 17.4.2020 6:48

Pokud vím, bylo to takto: nikdo K. odstraňovat nechtěl. Socha byla několikráte poškozena, opravena a pak se zastupitelé naštvali a řekli: tak ji přemístíme. Vlk a spol. neustále mudrují a kafrají o tom, jak ti neomarxisté odmítají uznat výsledky demokratických voleb, rozhodnutí atd. Zastupitelstvo se nějak usneslo. Demokraticky. To usnesení se může zdát někomu pubertální, jinému hloupé, jiný je bude chválit. Ale bylo demokraticky přijato a tím to končí. Jen by mne zajímalo, zda do oněch stovek letadel a tanků, o kterých Vlk píše, měli Němci také pohonné hmoty?

P. Lorenc 17.4.2020 7:21

Děkuji!

Vždyť tu sochu neustále poškozovali nějací vandalové, kteří tím tlačili Prahu 6 do zbrklého řešení.

Mám podezření, že část těch vandalů měla stejné řídící důstojníky jako když se na jaře 69 při MS v hokeji najednou přes noc přivezla fůra žulových kostek na již opravený chodník před Aeroflotem...

Koneckonců k té soše je to z Bubenče kousek.

L. Sýkora 17.4.2020 7:46

...a tím to končí. Obávám se, že nikoliv. Každý musí nést důsledky svých rozhodnutí.

P. Staronový 17.4.2020 8:25

Měli. Třeba z Herrman Göring Werke, později Závody Jiřího Dimitrova. :-P

P. Khail 17.4.2020 11:24

Máte asi na mysli pozdější Stalinovy závody, nikoliv Dimitrovovy, tam se vyráběly jiné věci než palivo.

P. Victorin 17.4.2020 6:18

Přesně tytéž argumenty, co zde autor předložil pro zachování pomníku Koněva, konkrétně v Praze 6, platily i v Praze 7, kde na Letenské pláni stál pomník Stalinův. Už z toho je vidět nechytrost zmíněné autorovy argumentace. A nikoliv jediná...

R. Polášek 17.4.2020 6:17

Já myslím, že skoro nikdo, kromě pár pomatenců, úlohu Koněva v našem osvobození od fašistů nezpochybňuje. Podstatné ale je, že tyto své zásluhy Koněv později překryl svým podílem na naší okupaci v roce 1968 a koneckonců i svým podílem v krvavém potlačení maďarského povstání v roce 1956. Proto je mi jedno, co se s Koněvovou sochou stane, jestli skončí někde v depozitáři nebo jestli ji prodají ve dražbě a skončí třeba někde v Rusku na náměstí. Podobně jako skončil pomník Karla Marxe, udajně vydražený od nás z ČR, v onom městě v Německu instalovaný se slávou včetně účasti bruselských politických eurošpiček kdesi na německém náměstí.

L. Písařík 17.4.2020 7:41

Ale zpochybňuje. Byl vůbec Koněv v čele svých vojsk, která osvobodila již osvobozenou Prahu? Nebo přijel až na oslavy? Co historikové - nevěděli by?

M. Krátký 17.4.2020 8:38

stejný je to s tím tankem 23 - ten původní s tímhle číslem byl nepojízdný a vobouchanej ze všech stran ale byl to skutečně první ruský tank T 34 v Praze - ale Rusové rozhodli, že by dělal ostudu tak dovezli úplně jinej i typově, myslím IS 2m - namalovali na něj 23 a šmitec - tak se dělaj dějiny

J. Lukavsky 19.4.2020 9:18

Dotaz rádiu Jerevan: je pravdou, že Ivan Ivánovič z Moskvy vyhrál ve všesvazové loterii auto Volha? Ano je to pravda, ale nebyl to Ivan Ivánič, ale Ivan Nikitič, nebyl z Moskvy ale z Leningradu, nešlo o auto Volha ale kolo Ukrajina a nevyhrál ho, ale ukradli mu ho. Tak je to s těma Rusama furt. Pořád si něco namlouvají, pořád lžou a hrají si na něco na co nemají. Problém je, že nakonec těm svým lží m uvěří i sami a dělají blbosti. Nen radno výše pšoukat než kam může zadel koukat! Probatum est. J.L.