26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Dráždit Rusa bosou nohou (2)

Odstranění Koněvovy sochy v době koronaviru mediálně poněkud zapadá. Naštěstí. Ale ono se zase vynoří. Národy mají paměť delší než sloni. Viz naše zaťatost vůči katolické církvi a Habsburkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 17.4.2020 9:38

"A taková drobnost : pozemek pod pomníkem Koněva nepatří Praze 6." A to někdo tvrdí? Vlastník je Hlavní město Praha, svěřenou správu nemovitostí vykonává Městská část Praha 6.

V. Zadák 17.4.2020 9:10

Uveďte seznam jeho průserů, "politologu".

K. Zelený 17.4.2020 9:23

Osetie, Podněstří, Krym, východní Ukrajina, Čečna, Politkovská, Magnitskij, Skripal, Litviněnko, Dubrovka, ....atd, atp

P. Han 17.4.2020 9:40

Dal jste toho moc. To Zadák v hlavě neudrží.

Š. Hašek 17.4.2020 10:15

Taky tam hoďte něco o Německu a USA.

Mám rád ty jednostranné zapálence jako jsteVy. To je jak pondělní politické školení mužstva, tam taky bylo všecko z jedné strany. Všecko.

Tady i jeden exot napsal, že Koněv vraždil hlavně vlastní vojáky. Možná postavil i Auschwitz a mrknul se do Lidic!

Dokonce střílel na německé chlapce!!!! Tedy oni byli v mundůru, ale je to jedno, ve Vašem případě.

P. Khail 17.4.2020 10:38

Opět nemístná poznámka, p. Zadák se ptá na Putina. Doufám, že aspoň víte o koho jde a že to není ani Němec ani Američan. Já vím, máte toho moc, musíte držet pozice za každou cenu. :)

I. Pávek 17.4.2020 8:10

Rusko hnalo německé armády až na svoje západní hranice samo (no přiznávám, že dostávalo nějakou drobnou pomoc od USA) a ,,spojenci" pojali jistotu, že se ruské armády zastaví až na atlantickém pobřeží. To byl hlavní důvod o úvahách o vylodění. Kdyby se ruská armáda zastavila, k invazi by nedošlo a proto škemrali u Stalina o ofenzívu. Žádné čestné myšlenky, jen panika ze ztráty vlivu. To se děje i teď. Amíci i angláni by stáhli ocas mezi nohy a nějaký paton, s dvěma perleťovými kolty u pasu, který liskal zraněné vojáky v nemocnici, by si hrál na kovboje v Nevadské poušti. Cheche je jisté, že kdyby se ruská armáda zastavila, tak Německo by se v tom, co dobylo bez problému udrželo nu a v Praze by pomník maršála Ivana Stěpanoviče Koněva nestál. Byl by tam jiný pomník a nikdo by se neodvážil ho znesvětit smekalo by před ním. A nikdo, kdo tady píšeme by taky neexistoval. A Evropa by byla sjednocená pod jednou měnou, hranice smazány - teď si ale nejsem jistý, co napsat. Kdo by se v takové sjednocené Evropě měl dobře, kdo hůře a kdo by otročil.

P. Staronový 17.4.2020 8:21

Zajímavé, jak se přes všechny nové možnosti a zdroje informací drží ta sovětská verze dějepisu, v níž válka začíná až v červnu 1941 a SSSR zvládal vše sám.

Mimochodem, z pomoci, dost draho dopravované, měli sověti prakticky celou logistiku. Jak se válčí bez ní, to bylo vidět v tom roce 1941.

V. Zadák 17.4.2020 9:12

Dle plánu Barbarossa měli být Rusové do třech měsíců zatlačeni za Ural a Hitler se mohl připravit na invazi do Británie. Litujete, že se tak nestalo?

P. Han 17.4.2020 9:42

Proč by toho měl litovat? Vy mi přijdete trochu jako debil.

Š. Hašek 17.4.2020 10:24

Mně, připadá, že k tomu inklinujete Vy.

Rovněž bych zde připomenul, že vygenerovat geniálního Vůdce, který bude posléze někde (no, v hlavním městě Tisícileté Říše, že) sovětským vojákem polit benzínem ...... to o nějaké velké inteligenci nehovoří.

Něchtěl bych být příslušníkem národa, který má na rukou krev celé Evropy (!!!), a který se zas naparuje. A Kolář stojí v pozoru.

Stalin si hlídal svoje kulaky, Hitler plynoval občany od Řecka po Francii. Atd., atd.

P. Khail 17.4.2020 10:45

Á, další nesmysl všeználka pana Haška. Snadno si dohledáte, že Hitler byl po své smrti podle svého příkazu polit a spálen Němci a ne, jak nesmyslně fabulujete, sovětským vojákem. Vy snad máte na ty hlouposti nějaký zvláštní kurz. Takže o té inteligenci moc nepište, je to trapné.

M. Krátký 17.4.2020 8:29

kecáte kraviny pane Pávku, spojenci dodali do CCCP jen 350.000 kusů kamionů a miliony párů obuvi, tisíce tun potravin, tisíce tanků a tisíce letadel atd, atd = to je ta vaše "drobná pomoc" ??? jděte k šípku s tímhle lhaním blbe !!!

J. Lukavsky 17.4.2020 18:49

SSSR si to od Amíků bral jenom proto aby jim to nepřišlo líto. Mohli přeci Hitlera smést kdykoli, ale toho jim bylo také asi trochu líto neboť byl (až do doby kde je napadl) tím nejlepším spojencem. Vždyť se tak dobře podělili o Polsko (Ribbentropp-Molotov pakt). Koneckonců intenacionální a nacionální socializmus k sobě měli tak blízko. Ale jak už to bývá, v rodině se to nevíc pere! PS: těch bot byly 2 miliony párů, Rusové chtěli půlitry, ale ty už v USA dávno nikdo nedělal a neuměl až sehnali Rusa-emigranta co šil carovi jezdecké holinky a ten je to naučil. Takže Rudoarmejci nebojovali bosí dík carovu ševci uteklému do USA. jsou to Vaňku paradoxy! J.L. end

M. Krátký 17.4.2020 8:50

milý vole, musím reagovat podruhé, kdyby Angličani nedrželi Hitlera na uzdě jak u sebe doma, tak na Blízkém východě, v severní Africe a v Atlantiku i jinde a to úplně sami dokud do války nevstoupily i USA a Canada, Austrálie a další tak by CCCP shořel jak papírovej čert a kecy o tom, že spojenci nechtěli otevřít Druhou frontu jste se učil asi na nějakém KSČ školení - blbe

Š. Hašek 17.4.2020 10:33

Jste vedle!

Pokud mě paměť neopustila, tak Rudá Armáda eliminovala největší počet vojáků protivníka. Tak co s tím uděláte? "Držet v šachu" a nebo rovnout zabíjet nepřítele? Fak si myslím, že to druhé. Ty "mírumilovné" německé gaunery všeho věku nelituji.

A USA si velice dobře spočítaly, kolik chlapců z Minesoty by ztratila "o rok dříve". Tak nechali krvácet SSSR, včetně "spálené země" při ústupu německých vojsk.

A opět na závěr: Lidice, Oradour, Treblinku si vymyslel Stalin?

Stran kulaků na území SSSR jsem dobře obeznámen.

P. Khail 17.4.2020 10:55

Další "všeználkův" nesmysl. USA byly napadeny v Tichmoří, takže bojovat začaly tam. Jaké pomoci se jim dostalo od SSSR? Ona totiž ta válka byla světová. Kolik Sovětů bojovalo v Africe? Američané dle vás měli povinnost bojovat všude, i dle přání Stalina, pomáhat všem a nedostat dodávky nakonec zaplaceny.

J. Lukavsky 19.4.2020 9:07

"spojenci nechtěli otevřít Druhou frontu" dokud nebudou patřičně připraveni. U nich se nerozhodovalo podle "nas mnógo, vperjod!!!". Ono vycvičit, vyzbrojit a přepravit statisíce vojáků z USA do Anglie a pak do Normandie nebyla žádná brnkačka. Také jenom přestavět průmysl USA na zbrojní výrobu stálo obrovské úsilí. USA také posílali SSSR obrovskou technickou pomoc na začátku války, když evropskou část SSSR obsadil Hitler a průmysl za Uralem teprve začínal produkovat. Ale po válce SSSR začal nenápadně protlačovat ideu, že to byl on kdo byl obětí, nikoli spolupachatelem, že on porazil Hitlera.... J.L. end

J. John 17.4.2020 8:53

Ta "drobná pomoc" byla v začátku války v SSSR pro Rudou armádu rozhodující. Musíte počty dodaného materiálu vztáhnout k danému časovému okamžiku. V počátcích měli Rusové zastaralou výzbroj (najděte si, kolik tanků jim Němci zničili během r. 1941). Z celkového množství techniky za celou válku to již bylo málo, ale v počátku války to bylo rozhodující pro přežití.

I. Pávek 17.4.2020 10:23

Tak jo, já blb a vůl co píše kraviny ještě se více zesměšním. Každá říše a každý stát od starověku po dnešek sleduje své cíle, má své zájmy které někam vedou. USA mají svoje cíle, svoje zájmy. Angláni? Taky, jinak by nedobývali kolonie. Frantíci? Jak by smet. Španělé? Portugalci? Nizozemci? Turci? Belgičani? Co ti napáchali v Africe. Němci? no ti se ztopořili pozdě, svět už byl rozporcován, rozkraden a všude pijavice. Japonsko? Chtělo taky sousto. Chtělo vyrvat to, co jiní drželi v zubech. Čína? Ta taky má své zájmy, své cíle. To je zřejmé. Rusko? No to přece né. To nemá přece nárok na nějaké své zájmy, na své cíle, na svou obranu, na svoji existenci. To my máme zájmy na něm. Je to jen obrovský kus planety, kde jsou pro nás důležité suroviny, životní prostor a žijí ta podlidé bez nároků na cokoliv. Už Petr 1 Veliký ukázal, že to tak nebude a Rusko má taky své zájmy a cíle a má na to se prosadit. A kdo mu v tom chtěl bránit, tak od té doby vždy pohořel. Každý si staví kolem domu plot a co nejdál od domu. I to Česko má hranice no a snad i zájmy a cíle. Cheche samozřejmě úměrné své velikosti a důležitosti. No tak proč na sebe ve své ,,důležitosti" alespoň neupozornit přestěhování památníku a postavením sloupu. No medvěd zařval. A jen aby ještě po čichu poznal Slovany.

J. John 17.4.2020 10:43

Z velké většiny souhlas, jen malá upřesnění. Imperiální politiku Ruska začal již Ivan Hrozný dobytím kazaňského chanátu a dalších). Nikoli tedy až Petr I. Ruské (sovětské) impérium je odlišné pouze v tom, že je územně celistvé (nezabíralo v Africe,..., ale v sousedství).

Na závazky jakéhokoli Impéria není možné se spoléhat. Existují jen jeho vlastní zájmy a kvůli nim potopí své bývalé spojence nebo i ty, kteří se jen stávají nebezpečně silnějšími (Válka o dědictví španělské, válka o dědictví rakouské, Krymská válka v 19. století, britsko- francouzské nedodržení slibů Arabům po WWI, Mnichovská dohoda, rozbití Jugoslávie, Iráku, pokus o dobití Afghanistánu (5x), ...

M. Krátký 17.4.2020 11:41

lehce vás pane Pávku v závěru doplním - asi před rokem jsem si vyslechl reportáž z májových oslav v Moskvě a tam se naprosto jednoduše vyjádřil starší občan asi takto : jakto, že když jsme vyhráli druhou světovou válku, že se máme asi 20x hůř než poražení Němci - a tak dodávám takto : avotomtoje !!! ruskej bordel a bezohlednost je nekonečněj - už báťuška Stalin říkával : když umře člověk tak je to neštěstí, když umřou miliony lidí tak je to statistika - hezký den

J. Lukavsky 17.4.2020 19:31

"jakto, že když jsme vyhráli druhou světovou válku, že se máme asi 20x hůř než poražení Němci?" Inu proto, že USA, UK, Francie s koncem 2 sv. obnovovali a budovali svoje hospodářství a zvelebovali svoje země. A USA pomohla Západní Evropě a Japonsku (?) Marshallovým plánem se zberchat. SSSR okamžitě začal přípravy na 3 sv. válku a vše směroval do armády. Život prostých lidí je nezajímal (a nezajímá) nas mnógo! Také ty tisíce zbytečně ztracených životů v Gulazích někde chyběly, ve fabrikách dělaly povětšinou jen ženy. Ani koncentrační tábory Hitlera, ani Gulagy Stalina ekonomice nepomohly, povětšinou to byly nesmyslné megalomanské projekty po kterých zbyly rezavé koleje, betonové bunkry, nefunkční průplavy....hromady mrtvol a nikdo si netroufl říci, že to je kravina. Vůdcové jsou přeci neomylní! J.L.

J. Vintr 17.4.2020 20:47

Ještě by to chtělo dodat, že díky válce se měli Rusi (ti co tu válku přežili nebo které neposlal Stalin do gulagu) mnohem líp, než by se měli, kdyby žádná válka nebyla. Díky americké pomoci a díky tomu, co ukořistili v dobytých zemích, si ruská ekonomika výrazně pomohla.

I. Schlägel 17.4.2020 9:33

Vaše znalosti historie jsou nadmíru znamenité, dobrý muži. Je znát, že soudružky učitelky na všech stupních odvedly důkladnou práci.

T. Kočí 17.4.2020 9:38

Nepsal jste to se Semelovou, hlupáku? Kdyby Němci včas nekapitulovali, na Berlín by spadl fat man.

S. Landa 17.4.2020 9:45

Koukám, že pán je odborník...

:-)

J. Farda 17.4.2020 10:47

Správně jste to gospodine, byť s přehlédnutelnými chybičkami v detailech, vytmavil všem těm rusobijcům: ten paton se jmenoval Patton a pažby jeho koltů byly ze slonoviny, a drobná americká pomoc Sověty v kritické době let 1941-42 zachránila před zhroucením, ignorante! https://www.svobodny-svet.cz/8729/vyhral-by-sovetsky-svaz-bez-zapadni-pomoci-valku-ii.html - P.S. Na nákladních vozech typu Studebaker přijeli Sověti zachránit Prahu před kontrarevolucí ještě v roce 1968 ... :-)

D. Černá 17.4.2020 7:54

Jo dobrý Vlku. A teď si můžete tu sochu, která není chráněná žádnou smlouvou, nikdo nám ji nedaroval, postavili ji zločinní komunisté v době normalizace naložit na záda a odtáhnout do vaší země milované. Já vidím Koněva jako toho, kdo přitáhl NKVD a nezabránil zatýkání a deportaci našich občanu hned v květnu 1945. Také jako toho, kdo pomohl vyhnat svého bývalého kámoše a na další desítky let se u nás usadil a pomáhal zde páchat zločiny. O Maďarsku 1956 se mně ani psát nechce. Máte tisíc argumentů proč ne a my zase tisíc proč ano.

I. Schlägel 17.4.2020 9:35

Souhlasím.