6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dráždit Rusa bosou nohou (2)

Odstranění Koněvovy sochy v době koronaviru mediálně poněkud zapadá. Naštěstí. Ale ono se zase vynoří. Národy mají paměť delší než sloni. Viz naše zaťatost vůči katolické církvi a Habsburkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 17.4.2020 10:07

Tak budete konečně spokojen. Dítka budou stát u pomníků zrádců SSSR, bojovníků za Hitlera. Nesoudím ty vojáky, ale Kolář je Pavka Morozov. Ani mu to nedocvakne, mlaďoš, po tatínkovi

Tedy, jaký je rozdíl mezi "Husákovem", Plzní .... a dnešním "Kolářovem"??? Žádný!!! Tedy fakt úspěch.

P. Jášek 17.4.2020 10:30

...malý, jenom si to odhlasovali zastupitelé zvolení mimo Národní frontu. Brnkačka.

J. Fridrich 17.4.2020 9:45

Toto nemohl napsat s. Vlk střízlivý a při smyslech, když napsal - " Diskutujete-li o odstraněné soše maršála Koněva z Prahy 6, neobtěžujete Rusy, ale i nás nějakými řečičkami o zločinech stalinismu (který stál i mého otce život). A nevymlouvejte se na ně. Žvanění, jak jeli Sověti na Prahu už zbytečně, jsou jen žvanění." -

Je to s námi vážné, soudruzi - velmi vážné.. K „ vojákovi „ Šojguovi a dalším rusákům se nyní přidala rozhodující síla na ochranu lidumilného maršála Koněva..

" Komunistická strana Zimbabwe kritizuje Prahu kvůli Koněvovi. Komunistická strana Čech a Moravy zveřejnila prohlášení zimbabwských soudruhů. Tisková zpráva obsahuje mimo jiné bizarní obraty jako „odstraňování vojenského pamětiště“ a „redukce československého lidu“." - Je opravdu dojemné, jak se o nás naši černí soudruzi z afrického Zimbabwe hezky STARAJÍ.. Jeden kolega vtipně napsal - " Soudruh Šojgu vodečky popil, okurčičku zakousnul, podumal a, sokolík jasný, nápad dostal. I vypravil se za babou Jagou, aby moudrou řeč s ní vedl. Hovořili den, hovořili dva a třetí den takto se uradili: Všechny zavřít! Až zčernaj!" -

Soudruh Šojgu, Putinův ministr války se Západem nám pošle naše řádně zvolené vedení našeho hlavního města Prahy na 5 roků do u nich nezrušených GULAGŮ za odstranění sochy jejich krvavého vojáka Koněva.. Ta jeho socha má být nahrazena - a správně, pomníkem osvoboditelům... Holt jsme si mysleli, že jsme samostatný a suverénní stát, ale soudruzi z lidové Číny a Velcí bratři z Ruska nás zkouší vyvést z našeho omylu..

S. Landa 17.4.2020 9:51

Viděl jste někdy nějaký Vlkův článek, který by vypadal, že je jeho autor při smyslech? Já ještě ne...

J. Fridrich 17.4.2020 9:55

No, buďme spravedlivý a objektivní - i on má někdy světlejší den.. Možná jen chvilku..

R. Langer 17.4.2020 9:58

Tak jste se poplácali po zádech, co? :-D

J. Fridrich 17.4.2020 10:18

Ano, chcete také poplácat ? Musíte k vašim rusomilkám a soudruhům z KSČM..

Š. Hašek 17.4.2020 10:46

Tedy, Vy jste éro.... ale fest!

Každý, kdo akceptuje fakta druhé světové války (třeba pro mého otce a mě potěšitelný fakt, že sovětský voják polil vůdce nikoliv šampaňským, ale benzínem) ...... je rusomil, člen KSČM, samozřejmě nehodnotový neštrasbruselák (odsouhlasili tam něco stran toho benzínu a Hitlera, víte o tom?).

Takže to vypadá, že i můj otec (mobilizován 1938, proti Hitlerovi, nikoliv Stalinovi), který viděl na vlastní oči Rudou Armádu a průvody zajatců (generál Schörner, vých. od Prahy, do poslední chvíle natěšení, jak zrychtujou Prahu, 500 000 mužů, proti nim Vlasovci a pár koní) byl asi v KSČM, zkusím najít legitimaci.

Tak bořte pomníky! Aby školní dítka zapomněla! Podobně jako muslimové boří kostely, pálí knihy a švihlé afrostudentky pomníky na jihu USA.

J. Fridrich 17.4.2020 10:52

Už jste dozrál na léčení na nějaké dobré klinice - asi k vám pošleme docenta Chocholouška s Cimickým a Höschlem. Tyto " perly " jste si zapamatoval ze základky od vaší soužky učitelky ? Na Silvestra by z toho vašeho blábolu byl dobrý vtip.

A. Renjascu 17.4.2020 9:43

Děkuji pane Vlku za zveřejněné informace, které osvětluje mnoho věcí týkající se konce 2 ww na našem území. Také se mi zdál náhle objevený altruismus u Vlasovců poněkud podezřelý. Odstranění sochy taktéž považuji za kontroverzní protože:

1) nevěřím na antikomunismus objevený 30 let od revoluce. Připadá mi to spíše jako účelové a populistické gesto a lidi s těmito motivy určitě podporovat nechci.

2) Domnívám se, že k jednání, které může mít mezinárodní přesah by mělo mít rozhodující slovo min. ministr zahraničí popř. premiér či prezident. Bez této možnosti se může stát, že si brzy uděláme nepřátele z kde koho.

3) Sundání sochy nebylo transparentní a k výběru spřátelené firmy byl zneužít nouzový stav Cena 275.000'- Kč, uložení sochy v soukromém depozitáři cca 12.000'- Kč měsíčně, tj. 108.000'- Kč jen do konce roku, které zaplatí daňový poplatník. Vše do rukou spřátelené firmy hlavních aktérů. To se to utrácí, když nám lidi půjčujou.

Š. Hašek 17.4.2020 10:01

Souhlas.

1. Pozorujete, že největšími antikomunisty jsou třeba Štětina, Šiklová, Pavel ...... sami kariérní bolševici? Dělají stále to, co se kdys naučili!

2. Rusko si to přebere, orel much nelapá ..... až tam zas budu, bude jen delší povídání/vysvětlování večer někde kolem řeky Barguzin.

3. Kolář je gauner, ještě se chlubí, že v době epidemie bourá pomníky a "brání ČR před ruskou invazí"! A čistí mozky studentkám na filosofii, gender a eko ......

P. Khail 17.4.2020 10:30

Šiklová je asi tak stejně kariérní bolševička jako autor. Ale chápu, máte toho hodně a zjišťovat skutečnosti vám dělá potíže.

Š. Hašek 17.4.2020 10:49

Malinko mezi nimi rozdíl. Ale beru.

Co tam máte, pane Khaile, stran mých dalších "vymyšlených" skutečností. Máte to tam přehledně, můžete bod po bodu.

P. Khail 17.4.2020 11:31

Reagoval jsem konkrétně na několik vašich dalších nesmyslů. Nemůžete očekávat, že budu komentovat vše co napíšete. Nepíši o vás disertační práci. Tak významný autor zase nejste. :)

Š. Hašek 17.4.2020 20:21

Mlčení je souhlas. To řekl Seneca.

Když už jste mi věnoval Svůj drahocenný čas ...........

Š. Hašek 17.4.2020 9:31

HRDINOVÉ DNEŠNÍCH DNÍ .....

Neohrožený Kolář (ml.) se rozhodl zahájit rychlokurs novodějin. Byly v minulosti "rychlokursy", kdy byly zavírány kostely/kláštery, snímány tabulky o americké armádě, učebnice začerňovány ........ možná, že Koněv byl Kolářem zahlédnut i v Lidicích u stojícího Horákova statku!

Nepřipadá Vám ten Kolář jako nějaký snaživý komouš/štrasbruselák hodnotový??? Mně ano. Uznávám, že mládež do třiceti ho určitě žere. A dále ti, kteří chyběli ve škole.

Z. Mikulášek 17.4.2020 9:28

Už jsem to tu psal několikrát: pokoutní odstranění památníku těmi zakomplexovanými nýmandy z pražské radnice a v dodě zdravotní krize byla zbabělost a ubohost na entou. Asi nemá ta naničhodná sebranka lehkoživců v této pohnuté době nic kloudnějšího na práci, než provokovat a vyvolávat konflikty.

Š. Hašek 17.4.2020 9:32

Souhlas.

P. Khail 17.4.2020 10:34

Nic pokoutního v tom nebylo, rozhodla o tom rada a to ještě před současnou karanténou. Že k tomu situaci využili bylo velmi rozumné, střety odpůrců a příznivců nejsou nic žádoucího. Vedení Prahy 6 vzešlo z voleb, stejně jako premiér nebo prezident.

Š. Hašek 17.4.2020 10:55

Bourejte!!!

Někdo bourá i dnes kostely, někomu nesedí občanská válka USA (mladostudentkám černým).

Kolář jest hrdina, disident, bojovník hrdý ..... naštudoval si za měsíc druhou válku. Buší mu v makovici Brežněv, Husák, Stalin ........ No dobře ....

Přeji Vám i jiným příjemné zapomínání! Pomník není -oslavník-, je to od slovesa -pomni-. Ale to se Kolář neučil .....

P. Khail 17.4.2020 11:55

Vidím, že máte vážný problém s pochopením psaného textu nebo jste se v něm totálně ztratil. Vím, máte toho moc a pozice je třeba držet za každou cenu. Vyděržaj pioněr! :)

I. Pávek 17.4.2020 10:51

Souhlas.

V. Zadák 17.4.2020 9:19

"Naše vláda bude mít dost práce, aby dokázala světu, že u nás nevládnou politické nuly a pomatení magoři. Jinak nás nikdo brát vážně nebude."

Ale pane autore, celý svět obdivuje dnešní český protiruský odboj a velmi si váží našich třech mušketýrů (hledá se čtvrtý) Hřiba, Koláře a Novotného.

Jen více takových Kolářů a dalších.

P. Aron 17.4.2020 8:26

Pane Vlku díky za druhý díl, kde uvádíte tvrdá fakta.

To odstranění sochy jak jsme již psal je snahou vyvolat konflikt nic jiného v tom není. Stejně tak přejmenování náměstí na Praze 7. A příznační je, že to dělají politici, kteří nic jiného neumí. Příznačné je také, že se to děje v době, kdy naopak v Německu předseda EU před 2 roky odhalil pomník autorovi Komunistického manifestu. Také bych rád připomněl, že v Rusku se komunisté k moci nedostali ve volbách na rozdíl od nacistů v Německu.

D. Mach 17.4.2020 8:32

Vidím, že pojem tvrdý je hóóóóódně relativní.

P. Staronový 17.4.2020 8:34

Každý ten "tvrdý" fakt má nějaké "ale".

Š. Hašek 17.4.2020 9:33

Jasný souhlas s panem Aronem.

P. Staronový 17.4.2020 8:18

"Odstranění sochy Koněva dnes poněkud zapadá. Naštěstí. Ale ono se zase vynoří."

Jistěže. Až bude Putin potřebovat odvrátit pozornost od nějakého svého průseru.

P. Aron 17.4.2020 8:29

A nemyslíte, že je to přesně obráceně ? Že někteří naši politici, kteří jsou jinak zcela neschopní potřebují od té neschopnosti odvracet pozornost ? Rušením pomníků a přejmenovávání náměstí ? Nebo zahraniční politikou vůči Číně ? Pražští politici v čele s Hřibem.

A taková drobnost : pozemek pod pomníkem Koněva nepatří Praze 6.

P. Staronový 17.4.2020 8:37

Metoda je obecně použitelná. Je vysoce pravděpodobné, že je používána i zde.

A to i ve větším měřítku, než je Praha 6. Ale zdaleka ne v takovém, jako v SSSR a později v Rusku.