6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dráždit Rusa bosou nohou (2)

Odstranění Koněvovy sochy v době koronaviru mediálně poněkud zapadá. Naštěstí. Ale ono se zase vynoří. Národy mají paměť delší než sloni. Viz naše zaťatost vůči katolické církvi a Habsburkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jášek 17.4.2020 11:39

A sovětský Vostok, který zkonstruoval ve vězení Ukrajinec Koroljov, byl také okopčená V2, jenomže neměli Brauna tak jich museli několik svázat do otepi.

J. Jurax 17.4.2020 19:58

A Saturn byla taky okopčená V1, akorát větší ... :-)

J. Krásenský 17.4.2020 12:48

Nacista Konrád Lorenz dostal nobelovku, esesák kurt waldheim byl i generálním tajemníkem OSN.

H. Rybnická 17.4.2020 11:20

Pokud jsem tomu rozuměla, jedná se o podíl Koněva na potlačení madarského povstání, dále o jeho roli při stalinistických čistkách a vtupu L spřátelené" armády do CSR 1968. K tomu se autore nevyjadřuje.

Ale je vidět, že diskutují chlapi. Ruská armáda byla proslulá znásilňováním žen, některé prameny hovoří až o dvou milionech takto postižených žen, zřejmě jsou i známy případy znásilnění právě osvobozených žen koncentračních táborů, tedy židovského původu. Nedaleko místa bydliště rodičů byla znásilněna 90letá sousedka ruským vojákem, dělo se to často, zřejmě+ proto, že pánové měli strach před nakažením pohlavní nemocí u mladších žen. Že Rusové kradli co se dalo se člověk dověděl od pamětníků ještě donedávna.

P. Zinga 17.4.2020 12:21

Ježíš, to je ženský blábol! Vojáci, hledící denně smrti v tvář, znásilňují... To ale dělají věky a nelze se tomu divit. Obzvláště, dělali-li to Rusové s Němkami. Ale i Amíci, dokonce bylo několik popraveno, tak, jako Rusů.

P. Jášek 17.4.2020 12:42

Pane Zingo, co si vojáci RA dělali s Němkami je mně úplně jedno, i kdyby si je vycpávali a vařili z nich guláš. Ale my jsme byli SPOJENCI!

Stejně jako jejich bombardování po 9.5. 45, vykrádání českých fabrik a únosy našich, cca 5 000, občanů do SSSR!

To se mezi SPOJENCI prostě nedělá!!!

A tomu tady velel Koněv!

H. Rybnická 17.4.2020 13:43

TAkže pardon, oni si ti znásilňující Rusové napřed nechali od těch žen předložit občanských průkaz, totiž před tím znásilněním a potom ještě důkaz o tom, že ta žena byla opravdu členka NSDAP. Ta stará znásilněná paní ostatně byla Češka, t jen tak na okraj. dělo se to totiž na území Ceskoslovenska. A dovolte ještě jednu otázku: POkud někdo znásilní Vaší manželku, dceru, sestru nebo dokonce maminku, je Vám to také úplně jedno?

P. Jášek 17.4.2020 15:08

... na území spojence, nebo na území Německa.

Nikdo z naší rodiny nevolil Hitlera a nepodporoval "totální válku"!

J. Kindl 17.4.2020 11:18

.Eisenhower na dotaz sovětkého velení oznámení, že americké jednotky budou postupovat směrem k linii, která je ohraničena Vltavou a Labem. Sovětské velení žádá generála Eisenhowera, aby spojenecké síly nenechal proniknout na uvedenou linii Dne 06. května se Eisenhower rozhodne vyhovět sovětskému velení a zastavuje americké jednotky na linii České Budějovice, Plzeň, K. Vary.Dne 05. 05. 1945 začíná v Praze povstání. Americký generál Omar Bradley se obrací na maršála Koněva, zda by nebylo možné provést osvobození Československa společně. Koněv, to odmítn. Následně se generálové obrátí na československou vládu v Košicích s žádostí, zda by souhlasila, aby armáda USA postoupila na linii Vltava Labe. Naše vláda tuto depeši neobdrží, protože jí stopí Rusové. Naše vláda je ubytována v Košicích bez telefonického a telegrafického spojení Armáda USA pošle delegaci do ČNR, zda si ČNR rada přeje, aby armáda USA pomohla v povstání v Praze. Jak v radiu uvedl Smrkovský v roce 1968 a na opakovaném záznamu v květnu 2016, byl návrh odmítnut, protože podle Smrkovského bylo politické neúnosné, aby Prahu osvobodila armáda USA. V Praze se bojuje a Praha žádá o pomoc. Sovětská armáda se nehýbe, neposkytne Praze ani leteckou pomoc a když naši letci RAF nabídnou, že dopraví letecky pomoc do Prahy sovětské velení to odmítá. V Belgii na letišti stojí letadla naložená pomocí n žádost sovětského velení nevzletí. . Prahu začíná německá amráda ostřelovat z děl. Jediný, kdo jde Praze na pomoc je Vlasova armáda. Dne 8.května je podepsána bezpodmínečná kapitulace Německa. Sovětská armáda se konečně dne 8 května vydá na cestu ku Praze, kde už se nenachází německá armáda, která se z Prahy po podesání kapitulace stáhla. Při osvobození Prahy padlo 10 ž 30 sovětských vojáků.

J. Ptáček 17.4.2020 12:36

Prima, zajímavá fakta a ne bláboly. I když i na ně máme právo.

J. Ganaur 17.4.2020 20:11

To bolševiky nezajímá.Pořád budou mít ty svoje kecy.

J. Svoboda 17.4.2020 11:11

Přečetl jsem i druhý díl tohoto spisku a můj celkový dojem je ten, že to není o Koněvovi, ale je to jen autorova snaha nějak ospravedlnit to, že mu naši komáři za vydatné pomoci sovětských soudruhů zmrvili podstatnou část života, kde Koněv je jen symbol té sovětské "pomoci".

Pěkný den.

K. Křivan 17.4.2020 11:05

Spousta faktů a čísel, díky za ně. To ale nic nemění na faktu, že:

Bolševického vraha tady nechceme, ani v bronzu ! ! ! !

J. John 17.4.2020 11:20

Nebyl důvod k odstranění spíš připomínka, že se jedna totalita pomalu změnila v jinou? Jen barva pozadí se změnila z rudé na modrou, hvězdy jsou stále zlaté. Pomníky osvoboditelům se obvykle nestaví 35 let po osvobození. Tento pomník (socha se mi také nelíbí) připomínal zbabělost normalizační vlády a její podřízení okupantům, nikoli osvobození. Vysvětlovací bronzové desky Kolář nechal vyrobit v r. 2018 a s nimi již byl pomník poučný i pro ty, kteří nepamatují r. 68 a normalizaci.

F. Grossmann 17.4.2020 10:25

Líbí se mi, že autor na podporu svých argumentů vytáhl i husity z 15. století.

J. Krásenský 17.4.2020 18:25

Co je na tom divného? Protestanti, ateisti, liberálové, sociální demokraté, levičáci, intelektuálové a marxisti (vrány k vranám) tou dobou argumentují běžně. Ti samí, plus muslimové, jdou ještě dál a islámskou agresi obhajují křižáckými válkami.

P. Jášek 17.4.2020 10:16

Tak podle příznivců maršála Koněva to není pravda, protože všichni z nich vědí, že válka v Čechách skončila 30. dubna, protože ti "ušáci" naprosto zbytečně bombardovali plzeňskou Škodovku. Která v té době už přece vyráběla pro osvobozené Československo. ;-)

Dále vědí, že Ferdinand žádné festungy nechtěl budovat, neboť pouze utíkal k ušákům do zajetí.

Takže si napřed musíte sladit noty!

Já vím, že píšu blbosti, ale mě se celá ta diskuze o Koněvovi jako blbost jeví. Ono se totiž Rusákům někdy to SSSR hodí a potom nehodí!

Největší Rus pro ně je Gruzínský zločinec Džugašvili a na největším náměstím Moskvy mají pořád hrobku toho Čuvaše co ukradl cizí jméno, nechal zavraždit cara a zničil ruské impérium za německé peníze. U zdi sídla ruských carů mají pochované zločince a na věži Vykupitelově mají bolševickou hvězdu. Tak co je tedy pro Rusy svaté?

V. Zadák 17.4.2020 12:16

Ruské impérium zničil svojí neschopností Nikolaj II. Alexandrovič.

P. Jášek 17.4.2020 12:46

Ale bolševici žádného cara nesvrhli. Pokud já vím!

D. Mach 17.4.2020 12:51

Máte pravdu, bolševici svrhli jedinou demokratickou vládu v historii Ruska. Bohužel ta demokracie trvala půl roku.

O. Mayer 17.4.2020 9:45

.. píšete že pomníky padlých jsou pro Rusy svaté (což tedy a propos platí pro většinu civilizovaných národů). Teď ale ještě jenom, proč by ty padlé měl zastupovat zrovna Koněv (odhadoval bych, že díky své typicky sovětské taktice má na triku více svých padlých vojáků, než by jich jinak zabili Němci) Předpokládám, že kdyby se jednalo o památník padlých vojáků Rudé armády, neřekl by nikdo ani popel. Ostatně něco podobného by na stejném místě údajně mělo vzniknout a navíc mám dojem, že podobných pomníků není u nás zrovna málo (např. u jednoho takového jsem kdysi v Plzni musel stát čestnou stráž a to do města před rokem 68 nevstoupila noha sovětského vojáka- a tento co vím dodnes stojí)

J. Fridrich 17.4.2020 10:02

Souhlas pane Mayer. Píšete - " že pomníky padlých jsou pro Rusy svaté " - a neměli by jim být tedy SVATÉ i pomníky našich padlých legionářů na jejich území ? Jak se o ně starají, to víme - tedy někteří..

P. Jášek 17.4.2020 10:25

To nejde, ti bojovali proti předchůdcům Vladimira Vladimiroviče Ljubimého a dokonce, jak píšou české rusofilcky, s židem Masaříkem vyvolali v Rusku židobolševický převrat za emerické peníze a až Velký Otec Národů Stááálin opět pozvedl Ruský národ blíže k Boží milosti.

Kontrolní otázka:

S kým to tedy táhl ten Koněv když ve 20. letech vybíjel rolníky co nechtěli do kolchozu?

Víte, že v Rusku se opět používá termín "běločech"?

J. Fridrich 17.4.2020 10:49

Máte pravdu, naši legionáři stáli na špatné straně, chtěli zabránit bolševikům v uskutečnění toho hrůzného experimentu, který stál SSSR-Rusko cca 20 milionů životů jejich nevinných občanů.. Tento údaj je dle otce jejich vodíkové pumy Andreje Sacharova..

P. Jášek 17.4.2020 11:00

A proto o ně ta parta kágébáků, co to tam dnes vede, nikdy pečovat nebude.

A klidně k tomu přidejte i ty oběti z války, protože nebýt bolševiků, tak by se nikdy žádní Němci takto na Rusko nevrhli.

J. Kratochvíl 17.4.2020 11:07

Vy máte nějaké důkazy, že nebýt bolševiků by Němci do Ruska nevtrhli. Nějak se mi zdá, že nechcete vnímat historické události.

S. Landa 17.4.2020 11:12

No, nebýt ruských bolševiků, nikdy by se Hitler nedostal v Německu k moci.

P. Jášek 17.4.2020 12:20

Protože by se nerozpadlo Ruské impérium a bylo by velkým hráčem v poválečných dohodách. Určitě by nedovolilo Frantíkům zlikvidovat Střední Evropu a Německo zašlapat do země. Tím by se Hitler k moci nedostal a ani komouši by si nemohli pískat, protože by neměli oporu v Moskvě.

A víte, že Němci ještě do r. 1923 plánovali jak si rozparcelují Rusko. No, potom je to přešlo a bolševici vyhráli občanskou válku.

V. Zadák 17.4.2020 11:58

Fridrichu, naši legionáři chtěli jediné. Vrátit se do vlasti

J. Fridrich 17.4.2020 12:34

Vy jste Zadáku spadal do jednotky našeho komisaře Jaroslava Haška ?