26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Dočkáme se znárodňování?

David Rath, Česká televize 23.10.2008, 05:30: „ … já vážně uvažuji o tom, že bychom navrhli změnu zákona, aby jak města, kraje, ale možná i ministerstva, nesměla zřizovat obchodní společnosti …“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 25.10.2008 13:20

Re: hrozby krize Rátha neděsí ani nikoho z vedení socialistů???

Ano, to je skutečně hrozné, co předpovídáte. Pokud se však domníváte, že vidle, klacek či motyka jsou ty správné argumenty, pak předstihujete ve své nebezpečnosti i Paroubsena s Dráthem. Domníváte-li se, jak píšete, že v okamžiku krize jakéhokoliv systému je tím pravým lékem anarchie.

Jan 25.10.2008 14:00

Re: hrozby krize Rátha neděsí ani nikoho z vedení socialistů???

Honzíku, máš rodinu , nebo máš někoho mimo sebe rád, tak pak pochopíš, že když nebudeš mít co jíst a kde bít i přez to , že chceš pracovat,tak budeš o svůj život bojovat a ještě hůř než žoldáci, a nebo prostě zahyneš stejně.Nechť tě to hochu ale nepotká.Přeji zdraví.

Honza 25.10.2008 14:25

Re: hrozby krize Rátha neděsí ani nikoho z vedení socialistů???

To co píšete, pokud přeložím přesně znamená:

Vzít právo do vlastních rukou a právem silnějšího získat výhodu k přežití na úkor kohokoliv jiného, který má sice právo stejné, ale sílu menší?

Pokud to tak skutečně myslíte, pak platí co píšu výše, jste demokracii státu velice nebezpečný člověk, není žádnou omluvou, jesli máte nebo nemáte někoho rád.

Honza 25.10.2008 14:30

Re: hrozby krize Rátha neděsí ani nikoho z vedení socialistů???

Ještě doplním, kde máte jistotu, že ten Váš klacek bude nejpádnější ze všech, a vaše síla největší, aby potom na tom třeba Vaše milovaná rodina po Vašem pádu nebyla hůře než při fungování jakéhokoliv jiného systému?

novák 25.10.2008 15:09

Re: hrozby krize Rátha neděsí ani nikoho z vedení socialistů???

Nejhorší je lhostejnost davu k obecně nebezpečným jevům, do té míry že např. líný soudce je marný a zbytečný náklad státního rozpočtu, na který se musíme všichni skládat. Kolik za tu ničemnost berou měsíčně čistého - prý 70 000,-Kč, Tolerujme tlachavce v PS a mysleme si, že bude jedno, kdo tam sedí. Tak tomu není, každá soustava má určitou setrvačnost, ale v ČR je jižvyčerpáno. Nepotrestali jsme náležitě strůjce tunelů, tak jsme jim dopřáli světový rozmach, který semele i je samotné ale s XXX miliony lidí.  V USA mají dluhy sílu až 50 000 mld. USD. Proto ty zbraně a vojáčci, prodej demokracie státům, co ji ani nepotřebují (Irák potřebuje klid a elektřinu a ne demokracii a chaos).

Já nepotřebuji chaos a rozklad ale chci na nebezpečné jevy a nezvladatelný vývoj upozornit dříve než nastane chaos a krize, rozklad, tedy stav , který přeje připraveným, Proč se dlají v každém systému cvičení? Portugalsko propustí 50 000 státních zaměstnanců, aby zmírnilo dopad krize na státní rozpočet. Co udělá ČR, Nalže liudu jak se nás to netýká! To plně odráží přístup odpovědných vládců!

MILAN007 25.10.2008 12:37

obávám se

že pan doktor v hlavě nemá vůbec nic, jemu stačí k životu prodloužená mícha

Honza 25.10.2008 13:27

Re: obávám se

To je právě osudný omyl, plynoucí z toho, že předpokládáte alespoň minimální inteligenci voličské obce v rovině vlastního úsudku. Pravdou je, že tato inteligence je v pravém slova smyslu opravdu minimální, a  ještě spíše v rovině naivity ve vztahu k nereálným slibům, než v rovině pragmatické. Doktor Rath používá nepochybně více než prodlouženou míchu, stačí jen sledovat jeho dráhu pár let zpět. Nejnebezpečnější je jeho podceňování, naopak tento bezpáteřní hajzlík je nadmíru nebezpečný.

Hrad 25.10.2008 15:10

Re: obávám se

To znamená že všichni, o kterých tak pohrdavě píšeš jsou mémě inteligentí jako ty, více naivní jako ty, většími bezpáteřními hajzlíky jako ty, jsou více nebezpeční jako ty? Kde jsi získal absolutorium z neurofyziologie, že máš díky tomu schopnost odhalit fungování toho, na co teprve navazuje prodloužená mícha? ;-D Vždyť ty píšeš o sobě. Dají ti doma za takový výkon vůbec najíst? Nebo musíš celý týden za trest luxova.    

Honza 25.10.2008 19:27

Re: obávám se

Ty jsi naprosto typický jejich volič, tvé výkřiky chápu, je těžké se najít mezi těmi co se derou po zádech jiných nahoru, případně mezi houfem jiných, kteří těm prvním skáčou na špek. Je to stejné u voličské základny kterékoliv strany, tu modrou nevyjímaje. Před volbami je třeba se jen dobře podívat, jestli to, co se nabízí k rozdávání není náhodou na dluh. Zbytek je jen pokřik a volební guláš.  Ale to vyžaduje více než jen nástavec na prodlouženou míchu. Jinak doma za mě luxuje automatický vysavač Roomba, ale to je právě to typické pro určitou skupinu lidí, jednak nemůžeš vědět co to je, jednak nemůžeš pochopit, že ti do toho nic není, a když ti dojdou argumenty, snížíš se k osobnímu napadání.

Hrad 26.10.2008 7:51

Re: obávám se

Už jsi se zamyslel nad tím, zda také to to co si kupuješ za tak "statečně" vydělané peníze není také na dluh? A víš, že "bankéř" který se připravuje ti to spočítat nebude váhat ani vteřinu? Náznaky toho  již jsou. To jsou ty externality, které jako každý černý pasažér zahrnuješ do svých zisků(pokud možno nezdaněných) a které zatím umořují ti kterým děláš arbitra,  z veřejných prostředků.  http://zlomropy.blogspot.com/

http://www.globalresearch.ca/

Honza 25.10.2008 19:54

Re: obávám se

Ale teď koukám na tu Tvou evidenční kartu. Tak není třeba dále spekulovat, je mi jasné kam patříš, soudruhu.

Pavel 25.10.2008 11:51

Samospráva

Je zřejmé,že dr.Rathovi jde o okleštění svobod.Samospráva obcí funguje zatím dobře,bez větších výkyvů.Přehnaná ctižádost plodí přehnané ambice.Ty zase spouštějí podivuhodné nápady v negativním smyslu.Zcela určitě se ještě dočkáme různých socialisticky mířených výstřelků od pana doktora.

Článek je výbornou reakcí na egonápad budoucího hejtmana SČ.

Zdendáč 25.10.2008 12:35

Re: Samospráva

Ono jde o to podívat se na věc i z jiného úhlu pohledu. Sám žiji ve městě, které své historické centrum zahrnulo do jistého fondu a se kterým hospodaří v duchu zákona. Přesto se nemohu zbavit nedobrého dojmu, když jako ostatní vidím, že právě ředitel onoho měšťanského fondu už si ze svého úřednického platu během několika let pořídil 3 velké domy, dnes penziony a k tomu ještě další celkem honosné sídlo...

Další měšťanskou akvizicí je i zřízení infocentra což je stejně jako v mnoha jiných městech určitě chvályhodné. Jenomže chvályhodnost končí v momentě, kdy služby turistům například s nabídkou ubytování jsou poskytovány prazvláštním způsobem. Penziony jsou nabízeny v předem domluveném pořadí a hádejte které a čí jsou nabízeny a doporučovány jako ty první?

V kolika podobných případech a v jakých obměnách jsme všichni svědky právě takového parazitování na samosprávách svých měst? V České kotlině kvetoucí a zlidovělé prospěchářství všeho druhu a na všech úrovních bude vždy dráždit každou opozici a otázkou jen zůstává při jakém se nechají nachytat právě Ti dnes nejvíce moralizující...

HonzaV 25.10.2008 13:27

Re: Samospráva

njn, takže komunální volby jsou pak k čemu?

Tohle je přesně příklad myšlení typu "koupil jsem si zmrzlinu a dostal jsem po ní průjem. Tak nechám zakázat výrobu všech zmrzlin, aby už se to neopakovalo". Ano, funguje to v případě zmrzliny, ale nikoli v komunální politice. Jestli dneska nejste (nejsme) schopni srovnat starostu, tak tuplem nebudeme schopni srovnat okresního nebo krajského tajemníka, to mi věř.

Honza 25.10.2008 13:32

Re: Samospráva

To máte naprostou pravdu, zakázat všechny zmrzliny by mohlo přinést očekávaný výsledek. Co ale budeme dělat, když se nám po vykonání velké potřeby protrhne papír. V tomto případě by se asi potom mohlo ukázat, že nabízená univerzální řešení nemusí mít vždy ten předpokládaný úspěch. :-D

kopec 25.10.2008 18:49

Re: Samospráva

priznivci ODS  citi potrebu se navzajem strasit, ale na normalni lidi to zrejmne nezabira. Straseni jako metodu vlady pouzivali uz uspesne komuniste, ale nevydrzelo to na dlouho.

Petr.p 25.10.2008 11:51

Koniáš

Koniáš je biblické jméno. V překladu znamená Hospodin stvrzuje - právo, spravedlnost, smlouvu. Je to prostě garance. Český Koniáš garantoval, že v zemi nezůstane jediný nekatolík. A stalo se až na malé vyjímky a důsledky jsou patrné dodnes.  Rudolfův Majestát byl listinou svobody tak veliké, že předběhl svou dobu o několik staletí. Jak snadné bylo vymazat ho ze společenského života v České kotlině, ukazoval právě páter Koniáš. Jirásek za to opravdu nemůže. Společenské poměry těch let jsou stále ještě známé. Souvislosti ovšem mizí v oblasti nezájmu. Ostatně přišlo milované "baroko" a lid byl sycen ideou Jana Nepomuckého. Virtuální světec je ve světě obrazem katolického křesťanství v Čechách. Proč by se "obdoba" nemohla podařit fanatickému Dráthovi ?  Svoboda není trvalka, je to velmi křehký kvítek a lidé kolem p.Paroubka jsou především nenávistní autokraté.  Dávat jim hlas je ovšem směnka bez úhrady. Ale ten pocit, že jste někomu vytřeli zrak,musí být libidózní.....

Pavell 25.10.2008 12:25

Re: Koniáš

Petře, tohle si zkopíruji a schovám. Skvělé.

just 26.10.2008 0:52

Re: Koniáš

Biaco šeky, které rozdával známý český lidumil pan Salzman tunelářům z ODS byly ovšem mnohem působivější ...

Patrik 25.10.2008 12:32

Re: Koniáš

Bože,vy musíte být politický fanatik.Ti jsou nejhorší.

milan007 25.10.2008 12:43

Re: Koniáš

obávám se , že Petr má pravdu. Přijdete na to, až zas budete chodit povinně do průvodu 24.4. na Jyrkův svátek :-D

Patrik 25.10.2008 12:47

Re: Koniáš

toto může napsat bohužel jenom magor.Tady se bude střídat levice s pravicí,ale bojovat mezi sebou jenom ústně.Jenom takoví magoři jako jsi ty bude lidi strašit.

milan007 25.10.2008 12:56

Re: Koniáš

Nazýváte mě magorem. Jak daleko je od nadávky k třídní nenávisti ??  Jak daleko je od třídní nenávisti k oslavným průvodům. Lidé jako Vy jsou příčinou toho , čeho se bojím, fašizmu a komunizmu. Obávám se , že se málo učíte dějepis :-D

Patrik 25.10.2008 13:02

Re: Koniáš

Vy tady urážíš Rátha a to se ti zdá normální,ale tebe se nesmí nikdo dotknout.To ti tvá maminka měla také povědět přísloví,nedělej druhým to,co nechceš,aby druzí  dělali tobě.

Patrik 25.10.2008 12:52

Re: Koniáš

a ohledně toho průvodu.To myslíš ten průvod dětí,když tatíček Klaus přijel do města a dětičky ho náhodou vítaly?Tak to máš na mysly.to je dobrý for.To se ti povedlo.

vládík 25.10.2008 12:52

Re: Koniáš

Co napsal fanatického? Pouze své názory vyjádřil příměry.  Ze Rath říká ekonomické nesmysly (opravdu jsem od něj z pohledu ekonoma nic než nesmysl - posuzováno odborně, nikoliv partajně - neslyšel) stejně jako nesmysly organizačně právní je nesporný fakt. Až budete chtít dokázat, že se mýlím, nepoužívejte prsím tvrzení, že jsem "modrák". Nejsem ani náhodou. Stejně, jako nejsem růžový.

J. Tojnar 25.10.2008 11:00

Občanská nauka, politická ekonomie a vědecký komunismus

Na diskusi je zas krásně vidět jak kdo dával pozor na hodinách občanské nauky, nebo dokonce politické ekonomie, ba i vědeckého komunismu.

Kapitalismus je špatný – naštěstí je zase v krizi hurá! A dokonce končí! Dvakrát hurá!!

Akciovka – taky špatně – je odvozena od slova akcie, což je nějaký papír (teď už dokonce ani nemusí být), pomocí kterého je vykořisťován pracující lid. Zakázat!!!

Neziskovka – super!!! Protože termín zisk je samozřejmě vůbec nejhorší, v ideálním případě nemá být žádný, toho se dá docílit poměrně snadno :-(.

Že by naše nezisková firma mohla hospodařit lépe? Toho si nevšímejte, raději nám navyšte dotaci, protože peníze přidělené na tento rok jsou fuč už v říjnu. Přece nechcete, aby naši pacienti zůstali v zimě bez topení.

Pavell 25.10.2008 12:32

Re: Občanská nauka, politická ekonomie a vědecký komunismus

R^R^R^

Zdendáč 25.10.2008 10:53

No on je ten Dr.Kundráth vlastně ubožák...

Bylo by docela zábavné pozorovat jeho vystoupování bez ohledu na témata, pokud by půdou pro ně byl třeba Semafor nebo Ta fantastica...Jenomže tam by těm jeho rádoby vtipným a přemoudřelům výplodům jen tak někdo nezatleskal...Nakonec i v tom divadle ve Sněmovní mu tleská s bídou polovina těch, kterým posloužil ten který volič leda tak tučným předplatným...

Z každého jeho vystoupení dýchá nejen snaha ohromit okolí svou rádoby prudkou inteligencí,ale přímo čpí sebemrskačským pocitem ukojení vlastní ctižádostivosti...Jsem přesvědčen i o tom, že si svá vystoupení pečlivě nahrává a následně donekonečna přehrává s vítězoslavným pocitem jak to komu nandal, jak je dokonalý, vyjímečný, prostě skvělý...

Často si při svých vystoupeních stěžuje na Topolánka za svými zády (prý vydává nedůstojné zvuky) a já bych si v ten moment jenom přál, aby vždycky když tu hubu otevře za ním seděl spíš Macek a rovnou mu dal pár facek !!!

milan007 25.10.2008 10:57

Re: No on je ten Dr.Kundráth vlastně ubožák...

Souhlasím, jen mě trochu děsí, že totéž lidé mysleli o Hitlerovi . A davy , nadšené tím jak to můžou nandat schpnějším a šikovnějším jásaly a tleskaly.