26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Dočkáme se znárodňování?

David Rath, Česká televize 23.10.2008, 05:30: „ … já vážně uvažuji o tom, že bychom navrhli změnu zákona, aby jak města, kraje, ale možná i ministerstva, nesměla zřizovat obchodní společnosti …“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaS 25.10.2008 22:00

Re: vážně nevím

Tehdy ještě nebyl sociální demokrad.

Honza 25.10.2008 22:10

Re: vážně nevím

A v tom je nějaký rozdíl? To je přece snad jedno, pokud mám na něco svůj odborný názor a návrh řešení (a u předsedy ČLK a lékaře to předpokládám), pak se tento názor přece nemůže měnit s příslušností k nějaké straně, naopak, člověk si přece volí stranu názorově blízkou, aby ho prosadil. Opačně je to důkaz bezpáteřnosti.

Honza 25.10.2008 22:25

Re: vážně nevím

pardon,přehlédl jsem "demokrad"  :-D:-D:-D

blbej 25.10.2008 19:59

ODS dělá všechno nejlépe a tak pros/rala volby

Ze všeho nejlépe umí ODS vztyčovat prostředník. Teď to zase v ODS bude kočírovat nadstranický Don Tunel.

Honza 25.10.2008 20:07

Re: ODS dělá všechno nejlépe a tak pros/rala volby

Božínku, to je opravdu vtipné, na to jste přišel sám? Gratuluji.

PRASI DENT 25.10.2008 20:21

Re: ODS dělá všechno nejlépe a tak pros/rala volby

No je to asi především Kormidelník všeho šMoulstva, který to svými křivárnami dopracovavá k hořkým koncům.....

ubu 26.10.2008 1:43

Re: ODS dělá všechno nejlépe a tak pros/rala volby

a úž je tady zas. Myslím tebe ty kriple

Jirka 25.10.2008 19:49

28. říjen 1945 den znárodnění

Já tomu říkám největší pravicová krádež v dějinách lidstva. Prezidenta Beneše ve znárodňování nikdo nepřekoná.

Jirka 25.10.2008 20:01

Re: 28. říjen 1945 den znárodnění

Pro později narozené: Ukradením bank, pojišťoven a podniků s více než 500 zaměstnanci usnadnil komoušům cestu k moci. Zlikvidoval jednu společenskou vrstvu. Velképodniky byly převážně české. Škoda, Baťa, Křižík, Kolben, Daněk.

promirul 25.10.2008 19:16

bomba

Pane Kubín a není Boha,který by to lidem vysvětlil a řekl že to je pravda.Každý poslouchá jen toho populistického blázna,který jen slibuje a blázen se raduje.

Martin Vlk 25.10.2008 17:40

Zadam a pozaduji...

Zadam urychlene kongres ODS, okamzity odstrel Topolanka a pokud mozno zitra nove volby s Beeemem v cele ODS.

Trvam na tom, aby vlada CSSD s komunisty nastala co nejdrive, protoze jen tak mam sanci, ze se do deseti let dockam opet pravicove vlady.

Kdyz to pujde jen trochu dobre, udelaji socani mezitim ze zoufalstvi i ty potrebne reformy, protoze ta prava sranda nas teprve ceka.

Ted se totiz zacne sklizet to, co zaseli socani pred deseti lety. Ve zdravotnictvi zacnou OPRAVDU chybet prachy, duchodcum OPRAVDU nebude duchod stacit na preziti a zahranicni automobilky v dohledne dobe budou pokracovet ve svem tahu na vychod. Zatim to byly jen oranzove volebni kecy, ale pokud nebudou pokracovat reformy, bude to realita.

A bylo by asi dobre, aby si ovoce sklidil ten, kdo jej zasel. No a my co pracujem a nejsme na socialnich davkach to tech cca deset let budeme muset vydrzet.

Honza 25.10.2008 19:37

Re: Zadam a pozaduji...

R^R^R^

Naprosto s Vami souhlasím. Tato zem si nezaslouží nic jiného, než aby jí vítězi dnešních voleb předvedli s tou dnešní prázdnou státní kasou tu svoji geniální politiku pro lidi. Jejich zkušeností s budováním státního schodku z minulých vlád velmi dobře pamatuji. Svým způsobem mi je jedno, kdo šlápne státní rozhazovačnosti na brzdu, abychom vůbec byli někdy schopni se připojit k eurozóně. Jen jedno vím jistě, bude to muset být asi vláda, ať už jakkoliv barevná, musí se to dělat právě teď a opozice to jistě nebude. Tak do toho poctivý Jyrko vyzyvateli, to jsem na to zvědav.

Alenka v říši divů 26.10.2008 23:00

Re: Zadam a pozaduji...

Už se těším, jak nás Paroubek a Ráth přivedou k blahobytu! Ti zase nasekají dluhů ,ze kterých se už nevzpamatuje!!!. No, milí voliči to tak chtějí a tak ať si ten blahobyt ve zdraví užijí! Já mám o tom ,ale velké pochybnosti !

poznámka 25.10.2008 21:02

Re: Zadam a pozaduji...

Právě proto je třeba opět zavézt progresivní daně pro prachaté spekulanty, přitvrdit tlak na šedou ekonomiku, kde unikají miliardy, atd ... Znamená to ovšem výměnu vlády blba Topola !

Honza 25.10.2008 21:15

Re: Zadam a pozaduji...

Souhlasím i s Vámi. Pokud nelze měnit voliče (a to opravdu naštěstí nelze, snad někoho nenapadne nějak řešit ty politicky stupidní :-D), je třeba měnit vlády, demokracie bolí, to zase jo. Někteří z nás (vlády a voliče tím myslím) jsou prostě nepoučitelní.

Honza 25.10.2008 21:23

Re: Zadam a pozaduji...

A jen pro pořádek, daně je možno pouze zavádět, nikoliv zavážet. Hůře se orientující čtenáře a ekonomy by ten váš pojem mohl zmást. Vy asi moc daně neplatíte, když po nich voláte, že. A šedou ekonomiku je třeba opravdu řešit, ale kdepak že se vzala? Nezapoměl jste náhodou na určité okolnosti, jako třeba kdo v minulých letech vládnul? Pro osvěžení paměti doporučuji tento odkaz:

http://www.ruskekolo.cz/

Internet je fakt svinstvo, nechá se tam toho najít ..........   Ale alespoň se jim to bude dobře řešit, vždyť se všichni dobře znají..............:-D:-D:-D

Hrad 25.10.2008 22:20

Re: Zadam a pozaduji...

Ale jak zlikviduješ daňové ráje. Tam ti každý spekulant rychle převede své groše. USA mají takovou námořní flotilu válečných lodí, a nechává je to klidné. Co když banky v daňových rájích jsou filiálky jejich bank?   

Honza 25.10.2008 22:24

Re: Zadam a pozaduji...

Nic jiného bych ani nečekal. Na politickém školení mužstva mi kdysi taky něco podobného lili do hlavy. Ale mě to tam takhle zakouslé nezůstalo. Možná je to škoda, karta se obrací a rudí konfidenti už vylézají z děr, že ano.

Pepino 25.10.2008 15:49

Víme vůbec co je to demokracie

Pánové,v žádném případě netvrdim že mám pravdu,ale myslím sí že demokracie je chovát se k sobě navzájem slušně.Když ale čtu vaše příspěvky,je to samá urážka a vzájemné napadání.A tak to funguje všude parlament nevyjímaje.Proto jsem přesvědčený,že u nás demokracie nikdy nebyla ani nemůže být.Někdo tu napsal,že by si každý měl nejorve zamést na vlastním dvoře a při tom vehementně zametá na cizím.Omlouvám se,protož už mi ta metla sklouzla na cizí dvůr a proto končím.

Harry 25.10.2008 16:08

Re: Víme vůbec co je to demokracie

No asi nikdo nepochybuje o tom, ze v Anglii je skutecna demokracie a Parlament jiz dlouho, ze jsou zazity a funguji jiz staleti. Presto pry v Britskem Parlamentu existuje oficialni seznam sprostych slov, ktera nesmi recnik pouzit napr. pro charakterizaci inteligence opozicniho poslance. Mezi nimi jsou pry napr. "krizenec prasete a osla".... V japonskem parlementu se poslanci seprali dokonce pred TV kamerami (mozna to bylo v parlamentu J.Koreje, to si nepamatuji presne) atd. Cili zase bych to nevidel tak cerne. Nasi poslanci jsou proste jedni z nas a ani nemohou byt jini nez jsme my. Diskuse na Psovi a v Parlamentu maji cca stejnou uroven, presneji skalu od skutecne zajimavych postrehu a informaci az do chlistani sprostot. Ale neni tak tezke to prosit, jak se v prispevku objevi sprostarny tak to preskocit a dale necist.

novák 25.10.2008 13:56

Kdo krizi prohlubuje v Čechách

vědomě soudní a státní moc v ČR. Tunelování bylo zahájeno již v roce 1994, velmi se rozšířilo i na okolní bankovní svět, balíčky s nevymahatelnými dluhy narvali mafiáni z USA do světa a užijme si růstu na dluh. Nepotrestnaní zločinci jako Kožený a další si bodou užívat v rájích nebo na Floridě(Grossovi,Lukeš,Pítr,), rozklad společnosti v ČR pokračuje do té míry, až první poslanci poznají důsledky své lhostejnosti k právům (např. rozbitému nosu či hlavě) a v nemocnici by si mohli promyslet své chování v PS a v krátké budoucnosti zlepšit právní řád ČR, potrestání zakladatelů tunelování a jejich přisluhovačů.

Je to téměř nemožné ale bez snahy o nastolení řádu do správy majetku a v případě pochybení - při správě kruté doživotní tresty v kamenolomu, jinak se bratři Lehmanovi zase pokusí okrást milióny důvěřivců co chtějí s nimi vydělat a z tisíce mít dva.

Je možné, že v ČR se státem placení úředníci přispívají k většímu rozsahu krize sice mnohdy až nevědomě, ale zkázonosné chování není záměrně potrestáno!!! PROČ? Protože nám chybí diskuze a důsledky demokracie jsme si dodnes neosvojili, trvat na rychlém dopadení pachatelů  a jejich odsouzení -. zloději v base pracují!!! ne aby přemýšleli jak příště neudělat chybu a koho podmazat. Musíme za prvé nastavit zločincům bariéry a ne je nechat utíkat do Afriky! Pokud se nezmění systém soudní a výkonné moci, tak jsme v EU k smíchu! Ví to pan Rath a jemho kámoši z Poslaneckých lavic? Ví, že jej sledují pracovníci ambasád? Víme, že je někdo ny výplatní pásce řady ambasád???

realista 25.10.2008 13:45

chudoba

Karel K 25.10.2008 13:41

Rath měl podobné nápady už předtím

Pamatujete, jak navrhoval, aby nemocnice zůstaly v soukromých rukou, přičemž zisk by připadl státu, ale ztráty by hradili majitelé? Teď už jen chybí ony proslulé husitské sudy, kam by všichni vyprázdnili kapsy.

Honza 25.10.2008 20:29

Re: Rath měl podobné nápady už předtím

Těch návrhů bylo více,  třeba tento je velice hezký:

http://www.novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vysokou-spoluucast-pacientu.html

a hlavně je třeba se orientovat v jednotlivých lžích:

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A031031_155939_domaci_lkr 

poznámka 25.10.2008 21:11

Re: Rath měl podobné nápady už předtím

Pokud vím, začalo to u ODS s utahováním opasků, pak jejich firer Klaus zavelel , naplňte mi "balíčky". Promodralý Kalousek už přišel rovnou s "batohy". Nepochybuji, že pokud bude blb Topol ještě chvíli u koryta,  přistaví i ty "husitské sudy"

Honza 25.10.2008 21:31

Re: Rath měl podobné nápady už předtím

Ne ne, to se pamatujete špatně, toto jsou panem Rathem navrhovaná opatření po pěti letech šafářování sociální demokracie ve zdravotnictví. To to už můžete na ty husity klidně svádět taky.  Na něco máte paměť dlouhou, na něco krátkou, to je opravdu podivné.

brána 25.10.2008 13:12

Dočkáme Tomáši,

ač  neuvěřitelné. Našim zdivočelým hospodářům klausiánského ražení se to povedlo dříve než jsme očekávali.  Bude se ne znárodňovat, či zestátňovat, ale globálně regulovat. A pokud se to nepovede tak se dočkáme řádné nacionalisace. A pan president bude mít konečně tu svou očekávanou totální pravdu.

honzak 25.10.2008 16:28

Re: Dočkáme Tomáši,

pán taky volil sosany?

Znárodnění přijde z lihového domu.

brána 25.10.2008 20:27

Re: Dočkáme Tomáši,

Ale jděte, politici jakéhokoliv zbarvení budou pouze skákat podle not. Lihový nebo kokainový dům.

promirul 25.10.2008 19:19

Re: Dočkáme Tomáši,

BRÁNA  co jsi vlastně chtěl říci,to aby se v tom prase vyznalo.Kam na ty blekoty chodíš?