2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StandaT 23.7.2007 17:31

Re: moc dojemne soudruzi :-) soudruh autor nam kadruje disidenta ackoliv v 89 tahal kacera kolem piskoviste

Jasně. Jenom hrdinové co jedinkrát dali na nástěnku ROH papírek a Vízkových 0,1% vyhozených nomeklaturních zmetků má právo cokoliv říkat. My ostatní smíme jenom držet hubu, prože jsme buď mladí a nemáme právo mít názor (není ti 60 a nebyl jsou Moskvě - odkud to jenom známe?) nebo jsme kolaborovai (nedali jsme puberťácky papírek na nástěnku).

Jdi už do haj zlu, ty koletivistiký kádrovácký šmej de, co si tady jako jediný uzurpuješ právo hodnotit druhý a přitom víš o druhých a jejich životech hov no.;-€

tich@dohoda 23.7.2007 18:07

Re: Re: moc dojemne soudruzi :-) soudruh autor nam kadruje disidenta ackoliv v 89 tahal kacera kolem piskoviste

jsem rad soudruzi Stanley T and Bohus :-) , ze se vam muj komentar libil, jestli bych jej nemel pripichnout na nastenku ROH . Cest

StandaT 23.7.2007 20:47

Re: Re: Re: moc dojemne soudruzi :-) soudruh autor nam kadruje disidenta ackoliv v 89 tahal kacera kolem piskoviste

Tvůj komentář se mi vůbec nelíbil, ale n a s r a l  mě!

Ivan 23.7.2007 18:33

Re: Re: moc dojemne soudruzi :-) soudruh autor nam kadruje disidenta ackoliv v 89 tahal kacera kolem piskoviste

Svatá prostoto. Kádrují především modří ptáci. Jestli je to obdobné jako za bolševiků mohou porovnávat jedině ti, kteří bolševika sami zažili. Ti mladší už o minulosti ví jen ze současných zcela vylhaných článků v Mlado frontě dnes a podobných tiskovinách, případně z vyprávění zapšklých emigrantů, kteří kdysi prohráli svůj zápas a teď by chtěli někoho poučovat o tom, jak se má zápasit. Na změně režimu v této zemi se emigrace vůbec nepodílela a vše by po převratu v roce 89 probíhalo daleko lépe, kdyby ji tady nikdo zpátky nepouštěl.

StandaT 23.7.2007 21:16

Re: Re: Re: moc dojemne soudruzi :-) soudruh autor nam kadruje disidenta ackoliv v 89 tahal kacera kolem piskoviste

Kádruje především TichaDohoda! Po bolševicku, h a z l   jeden.;-€;-€;-€ Ví howno, co druzí (jejich blízcí) zažili, ale má jasno, kdo je kdo! K r e t é n   p i t o m e j !!!!!!!;-€;-€;-€

Komunisty jako je Diensbier nebo Vízek, lze akceptovat nebo ne, Grebeníčky lze stavět před soud nebo ne, ale    d e b i l y   typu TicháDohoda je třeba eliminovat !

Filip 23.7.2007 16:51

Co s deputátním pívem?????

JEDNOU,KDYŽ ZASE BYL OMYLEM STŘÍZLIVEJ SE MU DOSTALO NA MEZINÍRODNI UROVNI SLOV TYPU   " ŠADAP! "  To mu nestačilo?????????????????????????????????????????

  Tak tedy dnes ještě jednou  po našem:   Zavři pusinku a netlač se tam,na co nemáš.   

fuurie 23.7.2007 16:42

fuurie@volny.cz

Ach, ta skleróza, milý autore - Jiří Ruml po listopadu nikoho nepoučoval, nekibicoval, psal dobré články do Lidovek a o žádnou veřejnou funkci se nedral a vydrželo mu to až do smrti.Tak ho laskavě neházejte se Služpivem a Dvojdomkem hladovějícími po korytech do stejného pytle.

MUDr Jiří Kilian 23.7.2007 21:48

Re: fuurie@volny.cz

:-)

Stanislav Ševeček 23.7.2007 22:24

Re: fuurie@volny.cz

Jan Ruml, taťka. Jiřího Rumla, nikoliv Dienstkořaly.

Kubeš 23.7.2007 16:32

Autorovi

dík za článek. Komouši se mezisebou vraždili (Slánský a j.), zavírali (Husák), někteří skončili v kotelnách, a všichni dohromady tvořili jednu zrůdnou bandu. A je drzost od Dienstbiera, že se ještě projevuje na veřejnosti, jejich povaha se nezměnila.

Ivan 23.7.2007 18:35

Re: Autorovi

A co dělají současní mocipáni? Místo vražd veřejných vraždy soukromně utajené. My nic, to nějaké podsvětí.

Quick 23.7.2007 16:04

Proč tedy Klause volili komunisté?

Je proto Klaus vyvrhel? Jak mohl vystudovat a bádat za komančů? Jezdil do ciziny? Proč po svém zvolení kritizoval zjednodušující antikomunismus? Zkrátka poplivat lze každého a autor to krásně předvádí...:-(

Kubeš 23.7.2007 16:33

Re: Proč tedy Klause volili komunisté?

Každého ne, jen ty co si to zaslouží.

huhu 23.7.2007 18:07

Re: Proč tedy Klause volili komunisté?

jak víš, že Klause volili komunisti ? jistá je jen volba Hvla komunisty, Klausova volba byla tajná a hlasy ksčm nepotřeboval . Stačili ty od socanů a lidovců...

MUDr Jiří Kilian 23.7.2007 15:46

Docela

dobře napsaný článek, jistě patřičný námět k úvahám.  Já si myslím, že přeci jen byl rozdíl mezi lidmi, ba i mezi komunisty na různých místech v tu ošklivou dobu, v níž jsem prožil většinu života. Přesto mám za to, že ani ti nejlepší ze členů KSČ(M) by neměli být v čele státu. Nic jim nevyčítám,  nemám je jednotlivě za viníky hrůz a chápu mnohé pohnutky, které je mohly ke členství ve straně, jež slula předvoj dělnické třídy, vést.

Stát se svými  mocemi má být garantem svobod této demokratické republiky.  Kdo jednou selhal ve věci svobod a demokracie,  ať již z jakýchkoli důvodů, neměl by být na čelných místech státu a jeho mocí. Ba i bych řekl, že by v nich neměl být vůbec účasten.

Na jednu stranu  slyšíme od kdejakých politiků, že s KSČ nic a vůbec, na straně druhé se strany politické neostýchají mít za členy ( a dokonce i v nejvyšších jejich orgánech ) tzv. bývalé komunisty. Mé pochopení nemají. Je to veskrze falešná politika ze známostí, protekce, nebo kdovíčeho ještě.  A že toho není málo, nejen lidé v článku pojmenovaní. Ale budiž, jací jsou jejich voliči, takové jsou i ty strany. Mnoho lidí znechuceně resignovalo na nějaká angažmá pro republiku, otrlejší toho využívají a nejotrlejší se skutečně dokážou postavit, jak autor poznamenává, i do role karatelů.  I takových, jejichž příšerné stati, apelující na potrestání rušitelů klidného průběhu májových oslav kdesi v Čechách, lze dohledat v Rudém Právu z té doby. A tito karatelé jsou dnes nejspíše přesvědčeni o svém osvícenství, jinak by jim přeci stud nedovoloval byť i jen předstoupit před masy.

Mám takovou otázku :  KSČM se omluvila za národu za své počínání v minulosti. Čertvem takovou omluvu, nevěřím v její opravdovost.  Ale ptám se : Kdy se omluví ti porevolučně přerození do jiných politických stran bývalí komunisté. Zatím jsem neslyšel jedinou omluvu právě od nich.  A je jedno, jestli do KSČ vstoupili v roce 1958 nebo 1988 nebo jindy.

jirka.s. 23.7.2007 16:27

Re: Docela

Pane doktore! Prosím Vás, byl byste tak laskav a navedl mne na netu, kdy a kde se KSČM národu omluvila?

kacir 23.7.2007 19:20

Re: Re: Docela

jestli je to vůbec doktor ?

to umí každej  napsat si MUDr nebo JUDr. ;-O, tedy co je to /Masetův/ příznak a Canon-Bohmuv bod pane doktore ?  a pak si můžete psát MUDr.

MUDr Jiří Kilian 23.7.2007 21:33

Re: Re: Re: Docela

Masetův příznak představují nemírní vínapitelé, sedící u compů v Masetově campu, rudí přesvědčením a vzteky, píšící červeně a vůbec nikomu nevěřící. Jeden z nich se jmenuje Böhm a¨má spadeno na fotoaparáty Canon, které ihned ničí úderem do objektivity. Ta je oním bodem, na který se ptáte. Po úspěšné destrukci pak udělují povolení užívat akademické tituly.

MUDr Jiří Kilian 23.7.2007 21:22

Re: Re: Docela

já nevím, kde na netu se omluvila nebo neomluvila, ale tvrdí její představitelé, hlavně myslí Filip, že tak učinila. Mne by jen zajímalo, kdy se omluví ti, co vstúpili a vystúpili.  Po nich bych to chtěl víc než po těch,  zůstali.  

Stanislav Ševeček 23.7.2007 22:28

Re: Docela

Pane Kiliáne, vypadlo Vám jedno, dosti důležité, slovo; správně je "Stát se svými  mocemi má být garantem svobod OBČANŮ této demokratické republiky.

Zebra 23.7.2007 15:41

Heezkýý Modrý ptáku !

Takovejch kliček, krucánek a obratů, inu, to se pozná vzdělanec. Jen mě drobek zaráží, že piruety skončí třeba před tímhle: „Nalezl byste tu odvahu být tím, třeba JEDINÝM, hlasem PROTI - se všemi důsledky?“ nebo takhle: ….(disidenti) prohlásí: "Vy jste proti tomu aktivně nevystupovali, tak máte stejnou vinu jako my, kteří jsme to způsobili. A my se teď budeme vydávat za Vaše špatné svědomí, protože my jsme se svoje zločiny snažli odčinit. Vy jste nám v tom nepomáhali a v tom je Vaše vina". Tak je natolik neuvěřitelná konstrukce, že se musím štípnout, jestli spím nebo bdím.“

Nápodobně modrý ptáče. I já se musím štípat abych se ujistil, že se mi ta vaše obludná manipulace nezdá. To máte povinný  (vy modrouši) myslet si, že všichni jsou nemyslící, nepamatující si členovci ?

Modrý pták 23.7.2007 17:15

Zebro,

jste si jist, že se obracíte ke správnému adresátovi s těmi silnými prohlášeními? Ohledně "modroušského" myšlení o nemyslících a nepamatujících se členovcích?

P. S. Omlouvat se mně nemusíte. Kašlu na Vás.

Zebra 23.7.2007 21:17

S kašlem k lékaři,

s absencí mravnosti....?

S urážkami (mé inteligence) jste si začal vy.

nepolitik 23.7.2007 15:31

Služpivo je obyčejný osmašedesátník, tj.

komunista, který vsadil na špatnou kartu a proto dopadl tak, jak dopadl. Tito lidé se ani ve vězení, stejně jako jejich likvidátor Husák, nepoučili. Pouze se domnívali, že to mysleli se stranou dobře a ta je neprávem zavrhla. Proto po listopadovém svržení jedné věrchušky se domnívali, že pouze převezmou moc a budou vládnout osvíceněji něž ti dosavadní soudruzi. To, že se jim to vymklo z rukou a republika už netoužila po socialismu s lidskou tváří, ale po kapitalismu nemohou dodnes strávit. Proto se snaží opět dostat k moci i za cenu opětného návratu do područí ruských bratří, dříve soudruhů. !!!

Kubeš 23.7.2007 16:37

Re: Služpivo je obyčejný osmašedesátník, tj.

R^

Frank 23.7.2007 15:26

Selhání

Když čtu podobné články, jako je tento, vzpomenu si na tchána, který když sledoval hokej vždy věděl, jak ten či onen hráč měl přihrát a co měl udělat. Sám  na bruslích v životě nestál, ale věděl, jak na to. Stejně tak chodím často na automobilové závody a tam je mezi diváky tolik závodníků, že se divím, proč ti opravdoví jezdci s tím neseknou, když je tady taková konkurence.A stejně tak mudrlanti, kteří nikdy v životě nebyli postaveni před opravdovou volbou, vědí co by, kdyby. Ani v nejmenším se nechci zastávat bývalých komoušů, kteří mají máslo na hlavě a nějaký Dienstbier mi může být taky ukradený. Když byly zveřejněny "Cibulkovy seznamy", hledal jsem tam jména lidí, kteří byli svině a byl jsem přesvědčen, že jsou to agenti STB. K mému překvapení jsem je tam nenašel, ale zato jsem tam našel jméno kamráda, který ale nikdy nebyl v KSČ. Takže sečteno a podtrženo: kdy začneme posuzovat lidi podle toho co dělají a ne podle toho, ve které jsou straně či chodí do kostela?

mp 23.7.2007 16:19

Re: Selhání

komunisti tam nebyli, ti to praskani meli v pracovnim programu

Kubeš 23.7.2007 16:40

Re: Selhání

Je jasné, že byli i svině mimo stranu, na př. práskači kamarádi.

BAL 23.7.2007 15:12

Flexibilita svedomi

Stejne denunciacni clanek byste mohl, mlady muzi, napsat temer o tretine muzske populace v Cesku starsi ctyricet let. Budiz vsak vam ke cti, ze pripoustite, ze sam netusite, jak byste se v podobnych zivotnich situacich zachoval vy. To nevi vetsina lidi. Nebyli jsme v tech dobach vestci, ani slepi mladenci a tak jsme rozdelovali svuj okolni svet na MY a ONI. Zili jsme a prezivali nejak tu mizernou dobu, radovali se z jara osmasedesateho roku a skripali zuby kdyz po nasem Vaclavaku rachotily pasy sovetskych tanku a buracely kulomety trefujici se do udajnych strelcu na strese Narodniho muzea. Za tohle, za ty mrtve na ulicich ceskych mest a za drsne metody normalizace, kterou nam ONI se souhlasem Moskvy pripravili, si zaslouzili byt zakazani. A to se nestalo! Takze podstata veci je asi nekde jinde a je treba patrat. Je treba tu pravdu najit a vykricet do sveta. I dnes po osmnacti letech je dobre znat pravdu. Pak treba dojde na zakaz komunisticke strany uz treba jen z principu. Proto, ze se tak strasnym zpusobem provinila na vlastnim lidu. Pak uz snad nikoho nebudou napadat myslenky na volby exkomunistu do cela statu ani tech, kteri si s nimi zavdavali a tancili.

Honza42 23.7.2007 14:32

Dovedu pochopit ty, co vstoupili do KSČ během války nebo těsně po ní.

Ale pokud tak někdo učinil v roce 1958, po mimořádně krutém období komunistického teroru v letech 1948 - 1958 ? Během padesátých let měli všichni možnost prohlédnout. Na konci padesátých let mohla do strany vlézt buď bezpáteřní sv*ně nebo úplný idiot. Ani jednu z těchto kreatur rozhodně za prezidenta nechci.