14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Motchas 14.8.2006 5:31

Re: krutá realita

I tři dvojky někdy "tvrdí" hru, nebo se mýlím?

BuBu 14.8.2006 6:28

Re: Stachanove, prosím Tě . . .

. . . přečti si ten článek ještě jednou (nebo i víckrát) - protože jsi vůbec, ale vůbec nic nepochopil !

Švrk 14.8.2006 6:39

Re: krutá realita

Topolánek ve skutečnosti hraje minimálně s vyrovnanými kartami. Má totiž mndát od voličů a naprostou legalitu, vůli se dohodnout se zbytkem politického spektra a narozdíl od Paroubka, zdá se, i porci slušnosti vedoucí k normálnímu řešení situace . Nicméně má i špatnou část karet - hrozba krachu, pokud spastí něco podobného oposmlouvě, nebo velké koalici. To když zahraje, nic už si nikdo od něj nekoupí. Pan autor to ale z Kanady vidí docela jasně. To bude tou vzdáleností, která způsobuje nadhled.

tom 14.8.2006 10:03

Re: krutá realita

Vítězství by bylo i půl procenta.

Borek@Exil 14.8.2006 2:56

Ale, ale...vždyť i ten pamflet, jakýmsi omylem pojmenovaný "ÚSTAVA" načmáral naryclo bolševik Jičínský...

Jiří K. 14.8.2006 7:29

No to je objev!

A já si vždycky myslel, že hlavním otcem je jakýsi Cepl.

jirka.s. 14.8.2006 8:36

Re: No to je objev!

A, proboha, čím? U tebe obrat "já jsem myslel" je jako vždy pouze obratem řečnickým.

drak 14.8.2006 2:30

Musím se pana Koláře zastat

Má naprostou pravdu ve svých postřezích a obávám se, že bych to nedovedl napsat lépe. Je to velká ostuda naší politické scény a především ČSSD, že se povolební patová situace již nezačala nějakým konstruktivním způsobem řešit. Ostatní partneři jsou již jaksi v jejím vleku, protože bez ní to s jejím podílem hlasů řešit nepůjde a ona to prostě řešit nechce a nehodlá, toť vše. Svědčí to o velmi nízké politické kultuře v naší zemi a zejména pak uvnitř ČSSD a nejvíce pak samozřejmě u jejího předsedy Paroubka. Toto je něco, co by si měli voliči zapamatovat a zohlednit při nejbližších volbách. Postřehy, které vtipně podotýkají, že k sestavení vlády je zapotřebí 101 hlas ve sněmovně a pod. mají sice pravdu ale jen částečnou, protože je pod úroveň a důstojnost demokratického politika, takto nehorázně zneužít důvěry voličů a nedokonalosti ústavy. Jediným správným řešením za podobné situace je změna ústavy takovým způsobem aby se podobná situace již nemohla opakovat a ihned poté vyhlášení předčasných voleb. Vše ostatní jsou jen manévry odnikud nikam a zahrávání si s důvěrou voličů, protože jak je vidět, tak koalici ODS + KDUČSL + SZ ČSSD za rozumných podmínek vládnout nenechá a na cokoliv jiného a zejména ne na velkou koalici či opoziční smlouvu mezi ODS a ČSSD nemají tyto strany mandát svých voličů.

Milaz 14.8.2006 2:50

Re: Musím se pana Koláře zastat

O nízké politické kultuře svěčí chování ODS. TA začala jednat s ČSSD s velkým zpožděním. Přece nečekáte, že strana , kterážto  má výrazný zisk ve sněmovně, bude jen tak souzvučit se svým politickým rivalem. Kdyby to ČSSD udělala, tak už by je ti jejich voliči nevolili.

eTony 14.8.2006 6:47

Re: Re: Musím se pana Koláře zastat

nejednání ODS s ČSSD je výrazem nízké politické kultury. Vy ale máte logiku.

sam 14.8.2006 6:58

Re: Re: Musím se pana Koláře zastat

Rozhodující změnou politické situace je, jak ČSSD souzvučí s KSČM. Ještě v minulých volbách se místní představitelé ČSSD ostře ohrazovali, když jsem ve zdejším tisku sečítal jejich hlasy s KSČM do jednoho bloku levice. Nyní to dělá oficiálně jejich předseda a nikdo se nebrání. Spojení (či už sloučení?) těchto dvou stran by mělo přiměz k vyjádření ty straníky ČSSD, kteří po roce 1990 ze sloučené KSČ + ČSSD vystupovali.

klidná hlava 14.8.2006 8:37

Re: Musím se pana Koláře zastat

Nezastával bych se pana Koláře (má v tom hokej - bodejť, když je z Kanady). Problém , že se 2 měsíce věci nepohnuly nezpůsobila stávající vláda, ale: a) prohlášení p. prezidenta, že sestavením vlády nepověří soc. dem ani kdyby na první pokus Topolánek nesupěl; b) usilovné a dlouhé jednání Topolánka o sestavení vlády jen s trojkoalici bez jednání se soc. dem; c) usilovná snaha o zvolení předsedy sněmovny bez jednání se soc. dem - ČILI snaha o získání přeběhlíka ze soc. dem nebo z KSČM; d) toto pak zavinilo zaseknutí soc. dem. při hlasování (neodevzdávání  hlasovacích lístků), aby si zajistili že přeběhlík se nebude konat; e) Paroubek  po chladnokrevném kalkulu demisi nabídl, protože má lepší poradce než Topolánek, a byl si vědom, že situaci musí zachránit p. president prohlášením, že demisi nepřijme (jinak by Topolánek bez funkční sněmovny vůbec vládu nabídnout k hlasování o důvěře nemohl)

Divím se, že redakce přijímá tak nekvalifikované názory z dálky k publikaci.

mojo 14.8.2006 2:13

Pane Koláři...

...žijete za velikou použí a tak byste mi mohl odpovědět na otázku:

Jak velká míra demagogie je třeba k tomu, aby mi někdo vysvětlil, proč se Al Gore (ačkoli dostal více hlasů než onehdá G.W.Bush) nestal presidentem USA...?

Nastal konec demokracie a světa...??? Hroutí se systémy a Země dýchá poslední hodinkou...?

Milý pane!!! I já jsem emigrantem! Ale nedává mi to sebemenší právo pouštět do éteru bludy podobného charakteru jako vy...!!!!!

Auiam 14.8.2006 10:46

Re: Pane Koláři...

Těsně vedle.

Jap 14.8.2006 1:48

Pane Kolar MATE CHYBU HNED V PRVNIM BODE.

Na vyhrani voleb   a uspesne sestaveni nove vlady  je potreba 101 , hlasu , jinak je to jak vidite nejiste.  ODS dostala myslim 81 a s koalicnimi partnery dala dohromady   jen 100 a to neni problem Paroubka  a CSSD ale ODS,   politika neni misto pro naivni zvaneni, tam plati jenom pouziti politicke sily , casto az do maxima dovoleneho zakony.

Milaz 14.8.2006 1:48

vysvětlete!!!

Pane Koláři, když ODS vyhrála volby, tak jak to, že ještě nevládne. Vždyď je to sprosté, že jako vítěz voleb, se neumí domluvit s poraženým a nechává u moci poražené. Za to by představitelé ODS měli být vláčeni médii jak největší vyvrhelové. Pokud tedy vyhráli!

Jiří K. 14.8.2006 1:22

No že ten Paroubek je ale mazaný lotr!

On totiž promyšleně škodí každým svým krokem.

Nepodá demisi hned po volbách - špatně. Je lump!

Navrhne ji tedy podat - dvojnásob špatně. Je nezodpovědný lump!

Demisi tedy nepodá, čeká na ustanovení orgánů nového parlamentu - trojnásob špatně. Je po moci prahnoucí a koryta se držící lump!

Nenechá se navrhnout za prozatimního šéfa sněmovny - no hrůza všech hrůz, blokace a destrukce. Je zákeřný a nevypočitatelný lump. Co na tom, že jako stávající premiér nemůže být zároveň předsedou parlamentu - jeho smůla. Paroubku Paroubku, že Vy zapomínáte na jednu důležitou zásadu české politické scény: Cokoli řeknete  či učiníte, bude v každém případě použito proti Vám! Jasné?

loula 14.8.2006 4:56

Re: No že ten Paroubek je ale mazaný lotr!

K vašemu 4. bodu, že se Paroubek měl nechat navrhnout za šéfa sněmovny v době, kdy je šéfem exekutivy. Opravdu mě mrzí, že se tak nestalo. Představte si ten světový unikát, když by Paroubek na jednání sněmovny oznamoval demisi Paroubka a Paroubek by z funkce šéfa sněmovny děkoval sám sobě za odcházející exekutivu. Nedovedu si představit technické řešení problému, jak by šéf sněmovny podal ruku odcházejícímu šéfovi exekutivy. Myslím, že by to byl námět na kabaret.

doc 14.8.2006 0:53

... rozumbrad z Kanady

zřejmě neví, že Paroubek už demisi Klausovi nabízel a ten jí (tu demisi) ODMÍTL příjmout. Takže, jako vždy "emigranti" vědí nejlépe co se má dělat v zemi KDE NEŽIJÍ, ALE FAKTY  svou mysl  NEZATĚŽUJÍ   !!!!!!!!!!!

Šumavák 14.8.2006 1:22

To "nezatěžování se fakty" bude asi nakažlivé!

Kdyže Paroubek podal presidentovi tu demisi co byla odmítnuta ??

Zatím to bylo jenom ve fázi: " já bych mohl, kdybych chtěl.....ale mně se nechce..." takže president neměl co přijmout či odmítnout.

nojo, ale kdo by se zatěžoval fakty, že?

Milaz 14.8.2006 1:51

Re: To "nezatěžování se fakty" bude asi nakažlivé!

President prohlásil, že demisi nepříjme, coby neústavní krok. Jestli tomu nevěříte, jenom to ukazuje na to, jak málo prezidentu věříte.

fakír 14.8.2006 1:58

Re: To "nezatěžování se fakty" bude asi nakažlivé!

Aha Šumaváku - viz stránky Václava klause ,ale kdo by se na Šumavě zabýval fakty.

loula 14.8.2006 5:01

Re: To "nezatěžování se fakty" bude asi nakažlivé!

Opravdu to bylo jinak. Paroubek demisi nepodal, ale oznámil, že je připraven ji příští týdem podat. A Klaus vystoupil s prohlášením, že je to od Paroubka nezodpovědné jednání, a že on by tuto demisi nepřijal. Toto vše proběhlo asi 14 dní po volbách.

Jiří Chýla 14.8.2006 0:27

Zeptejte se Mečiara

pane Koláři, on Vám jistě velmi rád vysvětlí, jak se Mikuláši Dzurindovi se "značnou dávku demagogie", ale velmi úspěšně, podařilo zpochybnit Váš úvodní "postulát" přeložený do situace na Slovensku v letech 1998 a 2002:

1. HZDS vyhrála volby, má tedy morální právo vládnout.

a odpoví Vám jistě i na Vaši otázku "Jak je to možné?", neboť je to prosté milý Watsone.

A právě díky Dzurindově "demagogii" se na Slovensku uskutečnily reformy, které nám dává ODS denodenně za vzor.

f 14.8.2006 2:59

Re: Zeptejte se Mečiara

Od roku 2002 sa výrazne zlepšilo vnímanie daňového systému firmami.

Zatiaľ čo 13 % firiem vo všetkých transformujúcich sa krajinách

tvrdili, že úplatky sa často poskytujú pre účely výberu daní, toto

číslo bolo v prípade SR len 3 %.

loula 14.8.2006 5:05

Re: Re: Zeptejte se Mečiara

Promiňte, nikdo nezpochybňuje, že Dzurinda vládl na Slovensku úspěšně a že provedl řadu potřebných reforem. Pouze tady dávají panu Kolářovi protiargument, že vítěz voleb nemusí vždy být šéfem exekutivy.

f. 14.8.2006 16:10

Re: Re: Re: Zeptejte se Mečiara

A právě díky Dzurindově "demagogii" se na Slovensku uskutečnily reformy, které nám dává ODS denodenně za vzor.

f 14.8.2006 3:03

Re: Zeptejte se Mečiara

PRAHA - V Česku rastie korupcia pri verejných zákazkach najviac v

regióne strednej a východnej Európy. Úplatky tam dáva pri získavaní

štátnych kontraktov viac ako štvrtina firiem, hovorí správa Svetovej

banky. Horšie ako Česko dopadla len Litva a Albánsko, Slovensko je však

tesne za ním.

f 14.8.2006 3:05

Re: Zeptejte se Mečiara

PRAHA 27. července 2006 | 11:19

Důkaz, že je v Česku korupce při veřejných zakázkách na vzestupu,

dokládá zpráva Světové banky. V zemi roste uplácení nejvíce z regionu

střední a východní Evropy a využívá ho více než čtvrtina firem. Hůře

než ČR si vedou jen Litva a Albánie.

Jiří K. 14.8.2006 7:24

Ano, a nejvíce ta korupce bují na radnicích a magistrátech ovládaných ODS.

Navíc teď modré straky mají velikou šanci po dlouhé době si pořádně a naplno nazobat i na centrální úrovni.