14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 14.8.2006 17:49

Re: Re: Re: Re: Ona ODS vyhrála volby?

víš co, spaldingsi, nauč se nejdřív číst, pak si nech vyložit něco o kindrštůbe - a pak lez mezi dospělé...

Marie Dubanová 14.8.2006 22:59

Re: Re: Re: Ona ODS vyhrála volby?

omlouvám se,že Vám vstupuji do"diskuze",ale dovolím si jen malou poznámku - je stále platný slogan TGM:"demokracie je systém pro slušné lidi";

Radajan 14.8.2006 21:15

Re: Re: Ona ODS vyhrála volby?

Je velmi jednoduché napsat, že za obsah Ústavy může bolševik Jičínský. Ač asi stár, nebyls Malý Astone při sepisování a schvalování textu ústavy. Tak ze sebe nedělej zbytečně vola. Neděláš tím jako příznivec ODS dobrou reklamu.

Herakleitos 14.8.2006 14:58

Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Drahý autore,spoluobčane,

Nevěřím svému zraku, když pročítám ten váš ideologicky zaměřený blábol. To jsou  v každé větě takové dezinformace mimo mísu, že se tomu nechce věřit. Jaké nářky na Ústavu. Schválila se demokraticky tak nám jiného nic nezbývá než ji dodržovat. Jednou vadí levici, jindy zase pravici. Kdo upírá Topolánkovi vládnutí? Proč prezident Topolánka nepověřil? Proč se ODS nedohodla o volbě předsedy s ČSSD? Proč navrhuje ODS takového kandidáta na předsedy, když mohla vědět , že je pro ČSSD a KSČM nepřijatelný. Co je na tom nedemokratického, že v případě nesouhlasu vládě ODS, může být pověřen Paroubek a žádat důvěru. Pak se ukáže, která 100 je silnější. Právo sestavit vládu ODS jako prvnímu nikdo neupírá, vždyť by to byla demagogie. ODS vyhrála volby  a má proto první právo o pokus. Potom je postup podle ústavy- prezident a předs. sněmovny. Proč blábolit o něčem jiném.

Malý Aston 14.8.2006 15:22

Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Zřejmě máte pravdu Vy i pan autor. Každý má jen tu svou pravdu. Problém je v tom,že pan Paroubek se opírá o KSČM.V tom je ten problém. Pokud jste člen nebo příznivec této strany,jistě máte pravdu.Ale naopak,je řada občanů,voličů,kterým slovo komunista nebo bolševik,připomíná jejich vládnutí od roku 1948 do roku 1989.Jistě oni se nám všem omluvili,jsou jiní jen ta jejich ideologie je pořád stejná.Takže jakákoliv spolupráce na vládní úrovni s KSČM je přijatelná jen pro ČSSD.Ostatní strany to odmítají. Takže autor má pravdu ČSSD prohrála a má 74 poslanců,tříkoalice vyhrála a má 100 poslanců a zbývá 26 poslanců komunistů.Mají všichni občané kromě Vás a jejich skalních přívrženců jako je Jakeš a pod.zájem aby tady rozhodovali? Nemají,mají jen těch svých 26 poslanců a Paroubka.

vita 14.8.2006 15:49

Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Autor nemá pravdu.

Možná v nějakém jiném ústavním pořádku by ji měl, ale mluví o Česku. A tady nevyhrává volby ten, kdo se líbí v Kanadě, ba ani ten, kdo má nejvíc mandátů - ale ten, kdo dokáže sestavit funkční vládu.

Mimochodem - veškeré tanečky se už teď pohybují hodně na hraně Ústavy, Např. - co to má znamenat, ta volba "dočasného" a "malomocného" předsedy Sněmovny? Je to jeden ze 4 nejvyšších představitelů státu - tak jaké omezování (nad rámec Ústavy)?!? Ustanovení o dvou jmenováních premiéra presidentem a posledním o jmenování předsedou Sněmovny je tam právě proto, aby vláda (funkční, tedy Sněmovnou průchozí) byla nakonec jmenována.

Nikde v Ústavě není řečeno, o které mandáty se smí a o které se nesmí kdo opírat. Mandáty mají stejnou váhu.

spaldings 14.8.2006 17:04

Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

protože Vám chybí základní vzděláni slušného člověka, tak píšete slinty o tom, o jaké mandáty se smi či nesmí kdo opírat. Kdybyste byl vychován tak, že víte jaký je rozdíl mezi zákoníkem a morálkou, tak byste věděl, že některé věci slušný člověk nedělá, by%t mu to žádný zákon či předpis nezakazuje. Tomu se říká morální úroveň věci. Odvolání na přesnou dikci zákona a výmluvu, že zákon nebyl porušen, používají většinou darebáci.

loula 14.8.2006 20:18

Re: Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Dovoleno je vše, co není zakázáno zákonem.  Hádejte, kdy toto heslo vzniklo, a kdo byl jeho propagátorem. Jistě si pamatujete, jak se tvrdilo, že morálka je nadbytečná, že všechno vyřeší neviditelná ruka trhu. To, že tato hesla vyslovují darebáci, jste řekl Vy.

Herakleitos 14.8.2006 21:26

Re: Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Spaldinks ty troubo co ty mluvíš o morálce a výchově, já chápu že vám pravičákům by vůbec nevadilo odstranit zákony ( ty, které vadí jenom jim), aby se ještě jednou v našem státě zhaslo a dokonala se loupež století. Vždyť ty tvoje sprostoty v příspěvcích odráží zase tvoji výchovu a získané návyky od bufeťáků. Prosím tě již mlč, kazíš už tak špatnou reputaci svým vzorům.

Jope 14.8.2006 16:05

Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Proboha,proč by měla ODS spolupracovat s cizími komunisty, když má svých dost? Určitě si více dokážu vážit komouše, který komoušem zůstal, nežli těch,kteří po listopadu vykoupili všechny piksly s modrou barvou.

Janus 14.8.2006 16:18

Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

No, Astonku, jak se zdá, tak vy máte zase problém pochopit, že KSČM volilo tolik oprávněných voličů, že ve volbách obsadila místo třetí nejsilnější strany. Ano, mají "těch svých 26 poslanců". A jakkoli mohou mít ti ostatní občané "zájem" aby tady komunisté také nerozhodovali, tak je třeba tyto volby respektovat. A pokud se týká neustálých narážek na "spolčování" s komunisty - není ten zakopaný pes spíše v tom, že se - jak už tady před časem zaznělo - p. Paroubkovi podařilo vytáhnout KSČM z izolace a že nyní má levice dost síly na to, aby své zájmy mohla prosadit? A chce-li se pravice prosadit, tak má nyní jedinou šanci - přesvědčit i voliče levice, že může občanům tohoto státu nabídnout a také SPLNIT lepší program ... Buďme upřímní. zatím se jí to příliš nedaří ... a to i po personální stránce. :-/

Malý Aston 14.8.2006 16:45

Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Ale já s Vámi souhlasím. ČSSD+KSČM mají stejné nebo přibližně stejné programy. Jsou to levicové strany a je jasné,že se podporují. Tak to řekněte pěkně nahlas všem. Ano ČSSD+KSČM bude jednat s tříkoalicí.Ano bez souhlasu ČSSD+KSČM nebude dohoda ani o předsedovi poslanecké sněmovny ani o vládě.Já jen upozorňuji na to,že ČSSD oklamala voliče tím,že si zakázala spolupráci s KSČM a dnes ji plně využívá.

vita 14.8.2006 18:46

Re: Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Astone, zkuste chvíli nelhat. Nebo jste politik?

ČSSD si zakázala jít s KSČM do vlády. Nic víc a nic míň. Že podporu od KSČM přijme, tím se netajila. Ostatně proč by ji neměla přijmout? Když chtěla ODS a "vládní" KDU odvolat Grossovu vládu, taky hodlala přijmout podporu (aktivní!) od KSČM, jinak byl její pokus kydem mlna. Zrovna tak šel Klaus vyjednávat do klubu KSČM podporu pro svou presidentskou kandidaturu. Zrovna tak tam šel Kasal pro podporu své kandidatury na předsedu Sněmovny...

Proč by měla ČSSD odmítat podporu od KSČM? Aby udělala radost pravici, a málem se zlikvidovala jako za Špidly? Zlatý voči!

Shrnu - ČSSD voliče neoklamala. pokud se někdo cítí oklamán, pak musel nejmíň půl roku před volbami být hluchoslepý.

Radajan 14.8.2006 21:36

Re: Re: Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

Je zbytečné vysvětlovat někomu, že ČSSD nevezme do vlády KSČM, když to někdo nechce slyšet. Ještě že tyto diskuze jsou jen zábavou na jeden nebo dva dny. Jinak zapadnou do zapomnění a nic nevyřeší.

spaldings 14.8.2006 17:10

Re: Re: Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

No ale o to tady jde, Paroubek vytáhl KSČM směrem k moci a z izolace. A to je zločin, za který se bude jednou zodpovídat. Prvně svým voličům. Každý jeden souhlas si KSČM nechá krvavě zaplatit ústupky od programu rádobysocanského k programu komunistickému. Takže za chvíli tu nebude vládnout Paroubek, jak si naivně myslí, ale bolševik.  Přesvědčovat voliče komunistů nemá cenu. Včetně těch, co takzvaně volili ČSS, protože ti volili komunisty také.

Marie Dubanová 14.8.2006 23:01

Re: Deja vu Vedoucí úlohy vládnoucí strany?

a připadá Vám dosti demokratické,že rozhoduje či má rozhodovat:ČSSD s komunisty?

hubert 14.8.2006 14:03

demise neprošla

Mám takový pocit, že demise vlády byla po volbách už jednou prezidentovi nabídnuta, nicméně čestný předseda ODS ji nepřijmul.

Tic-Tac 14.8.2006 15:23

Re: demise neprošla

Z jednoho prostého důvodu. Protože ještě není ani zvoleno vedení sněmovny a tudíž nová vláda, která by případně i sestavena a jmenována byla by doposud neměla koho žádat o důvěru. Takže asi tak. Tato šaškárna s nezvolením předsedy sněmovny a následně dalšími z toho plynoucími patáliemi tedy socdem díky rozumu prezidenta neprošla. Trošku si zkuste představit, jak a co by tu vůbec po demisi vlády a neustavení nové mohlo či nemohlo fungovat v době, kdy sněmovna není ještě usnášeníschopná. Trošku rozumu do hrsti a zapřemýšlejte. Pak pochopíte, že některá Paroubkova gesta typu demise apod jsou jen o  ničem. Každopádně nacházejí úrodnou půdu u neinformovaných.

vita 14.8.2006 15:58

Re: Re: demise neprošla

Ale fungovat by mohlo všecko, protože president mohl demisi nepřijmout, nebo ji přijmout a pověřit dosavadní vládu výkonem funkce do ustavení nové vlády.

Šaškárna by to byla - přesně ta šaškárna, kterou šimandlové (a jistá Němcová z ODS) prosazovali... Ti ovšem zajisté nenacházeli půdu u neinformovaných - že...

loula 14.8.2006 16:18

Re: Re: demise neprošla

Samozřejmě je to pravda, Paroubkova demise bylo gesto, které president prostě nemohl přijmougt. Ale proboha, vysvětlete mi teda tu skutečnost, proč Paroubka k demisi vyzýval jak Topolánek, tak Němcová,  a veřejnosti tvrdili, že Paroubkovo váhání s demisí je dáno jeho arogancí.Přeci museli vědět, že je to nemožné.  A teď se situace opakuje. Včera v otázkách Moravce Tlustý tvrdil, že očekávali, že na předsedu parlamentu bude navržen Paroubek. Je vůbec ústavně možné aby šéf exkutivy byl současně šéfe parlamentu? Připouští to ústava?

spaldings 14.8.2006 17:01

Re: demise neprošla

a co tu blábolíte o čestném předsedovi ? Co to je za pitomou poznámku ? Nezdá se Vám, že jste ubohý ? Navíc, kdybyste se staral o skutečné vědomosti, věděl byste, že ji nemohl přijmout. Místo pitomých keců studujte Ústavu.

Kylchap 14.8.2006 13:58

ODS

sice volby vyhrála, ale to ještě není postačující podmínka vlády. Vlado Mečiar vyhrál volby, ale zůstal v opozici. Konrád Henlein také vyhrál volby a také utřel nos.

spaldings 14.8.2006 17:15

Re: ODS

Ano, přesně tak.jen dodejte, kdo měl jaký KOALIČNÍ POTENCIÁL. Naprostá většina slušných lidí si do voleb myslela, že komunisté nemají ŽÁDNÝ kolaiční potenciál.A ejhle. Pro socany jdou komunisti kámoši, koalice je to jasná , kolaborace neuvěřitelná. Opět se po 60 letech ukazuje členský a volební potenciál socanů. Přesně jako tehdy.

Karel Florenc 14.8.2006 13:42

pánové,hovoříte o něčem jiném

Pánové a dámy,většina této debaty je divná.Pan Kolář má pravdu,ale také ne zcela.Věc je v tom,že potřebujeme vládu.A otázka je,jakou.Jestli vládu jako dosud, která chce přerozdělovat naše peníze a vytvářet tím korupční prostředí a moc úředníků, nebo vládu,která bude klást důraz na jednotlivce a jejich schopnosti a zodpovědnost.Vládu,která nebude podporovat flákače, příživníky a líné lidi z našich peněz - POZOR - z našich!! (vláda žádné peníze nemá)pod záminkou sociálního státu, nebo vládu,která se bude starat o rozvoj společnosti,její bezpečnost a pečovat o nemohoucí a invalidní.Více totiž dělat nemusí.A o tom to je.:-)

vita 14.8.2006 16:01

Re: pánové,hovoříte o něčem jiném

O tom, jakou vládu potřebují, rozhodují v demokratických zemích občané ve volbách. A občané rozhodli, že nechtějí žádné super změny. Rozhodně nedali ODS carte blanche k uskutečnění Modré šance.

Jakékoli jiné úvahy, co občané chtějí a potřebují, jsou zbytečné a zavánějí elitářstvím. Kdo může rozhodopvat za občany? Nikdo - jen oni sami.

spaldings 14.8.2006 17:19

Re: Re: pánové,hovoříte o něčem jiném

neargumentujte tou pitomostí, že "občané roahodli". Občané rozhodli svými hlasy poměr 104:96 pro dnes už neexistující trojkoalici. Pište raději že někdo pak rozhodl za občany, že to bude jinak.

džejár 14.8.2006 13:35

Pan Kolář má pravdu a nemá smysl se rozčilovat.

Po volbách je opravdu zvykem, že reprezentant vítězné strany sestavuje vládu (jsou výjimky - volby vyhraje fašistická, komunistická apod. strana a zaplaťpámbu nemá většinu). Pokud vítěz nemá nadpoloviční většinu, pak jsou možnosti následující:

A. Sestavit vládu sama. Důvěru vláda nemá předem zaručenu a pokud ji dostane, musí podporu v parlamentu získávat pro každý svůj krok zvlášť. Model menšinové vlády není neobvyklý a funguje. Většinu má opozice, kdykoliv může být vládě vyslovena nedůvěra.

B. Vytvořit koalici s jinou stranou (stranami) tak, aby většinu v parlamentu měla. Důvěru vláda získá, vyslovení nedůvěry hrozí jen v případě rozpadu koalice.

Pat se neprojevuje v tom, že žádá o důvěru vláda, která za sebou nemá většinu v parlamentu, ale jinde. Koalice ODS+KDU+SZ by disponovala přesně polovinou hlasů v parlamentu, oproti menšinovvé vládě je ale jeden rozdíl: k vyslovení nedůvěry vládě by opozice sílu neměla. A to je ten hlavní problém, vše ostatní jsou jen slova.

Problém také je, že ČSSD (a možná i prezident) požadují, aby bylo vše dojednáno předem, a proto ta nehoráznost s bráněním poslancům v tajné volbě. Měla být provedena normální tajná volba předsedy sněmovny (z několika kandidátů, nejspíš by byla vícekolová) a možná by byl někdo zvolen. Postoj: "domluvme se všichni předem na jednom kandidátovi a pak předstírejme, že jsme ho zvolili (a kdo ho volit nebude, s tím zatočíme)", je tím, co jsem doufal, že už nikdy nezažiju, a nejvíc mě děsí, že to řadě lidí připadá normální. A že někdo nechce zvolit vůbec nikoho, aby se celý povolební postup nehnul z místa, to prostě v ústavě ošetřeno není. Politicky je to možná pozoruhodný tah, ale hlavně nefér zneužití pravidel. A že by vláda ODS+ČSSD+SZ potom možná důvěru nedostala? No a co? Je někde napsáno, že parlamentu se smí oficiálně předložit pouze návrh, který má předem vyjednanou stoprocentní podporu? Obávám se, že zatím není, ale už se to testuje.

JK-jiny 14.8.2006 12:51

Zacnu blbosti a vyvodim cokoli.

Pravo vladnout dava nadpolovicni vetsina hlasu pritomnych ve snemovne a ne vyplody posuku z Kanady... nastesti.

spaldings 14.8.2006 13:00

Re: Zacnu blbosti a vyvodim cokoli.

chyba, neneštěstí.

karel 14.8.2006 12:33

pane koláři-je zarážející,že všichni zastánci modrých ptáků -neustále melou vítězové voleb-vítězové voleb-tak at vládnou-a at neustále vše nesvádějí na čssd-ta přece nebude podporovat ods-má svůj program-uvědomte si,že bez jednání nemůže žádná vláda