14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 14.8.2006 9:44

Re: Re: Jak už tu psali jiní

Ano, tato pravidla protiústavě zavedla ODS spolu s ČSSD. To je fakt. Pokud tvrdíte že čísla Hnyk jsou samozřejmě a záměrně špatná, tak pravdu nemáte. Pravidla počítání hlasů jsou možná špatná, to nepopírám, ale strany si ta pravidla sami dohodly a prosadily (žádný stát), byla známa před volbami a strany s tím do voleb šly. Podstatně větší podraz by byl nyní se snažit zpětně měnit pravidla.

spaldings 14.8.2006 13:06

Re: Re: Re: Jak už tu psali jiní

Nebudu opakovat, že to co dnes funguje není přání ODS+ČSSD, ale je to paskvil, stvořený Ústavním soudem. Nepochybně věci nelze změnit zpětně, To by to dopadlo, to bychom byli někde ve zcela jiném světě. Ale Hnykova čísla nejsou pravdivá (protože mluví o voličích) a jsou udána záměrně píu jen proto, že jeho výplody znám. Co si strany dohodly je jedna věc, ale že to přepočítává stát, o tom není pochyb. Kdo jiný by to přepočítával než volební komise, což je státní orgán.

Aleš 14.8.2006 7:15

bohužel je mimo

autor se svým tvrzením. Při výsledku 100:100 je odblokování podmíněno dohodou ODS a ČSSSd o zvolení předsedy parlamentu. Teprve potom, je možné podat demisi a jmenovat předsedu vlády.

Dušan Polanský 14.8.2006 7:11

Ale, ale, jen si vzpomeňte na V. Havla,

který se nikdy netajil tím, že kdyby náhodou vyhráli volby komunisté, tak jejich lídra nikdy nepověří sestavením vlády. Jinak nic nebránilo V. Kluase coby šéfa ODS, aby pověřil svého tajemníka Topolánka sestavením vlády. Co má s tím Paroubek co společného?   

Jap 14.8.2006 7:02

Za prutahy je odpovedny prezident Klaus

Opozice neni povinna delat nejake ustupky , kdyz nechce, oni   maji hajit zajmy svych volicu jak nejlepe dovedou.   Naopak preziden celou situaci zdrzuje tim, ze 2 mesice po volbach jeste nikoho oficialne nejmenoval jako noveho prmiera.  Hned paru dni po certefikaci voleb mel byt kandidat na premiera designovany nejvetsi stranou  /Topolanek /  na Hrade a dostat jmenovaci dekret namisto jakehosi hokusu pokusu , delat sestavovani vlady na necisto, neco takoveho ustava nezna, Klaus si   tady jasne vymysli a ustavu porusuje.  Klaus se  obcas  po jmenovani budouciho premiera muze zeptat jak mu to jde, ci mu naznacit   kolik ma casu.  Ale po dvou mesicich , uz  mel Topolankuv pokus o vladu  koncit ci  mel uz byt ukoncen a mel uz byt jmenovan druhy kandidat, ten si zaslouzi tolik casu jako ten prvni a to stejne muze pozadovat i posledni kandidat na premiera.  A jestlize da Klaus Topolankovi 4 mesice, tak muze byt jmenovani vlady  az rok po volbach a to rozhodne neni v nejlepsim  zajmu zeme. Klaus nema zadny byznys spekulovat o tom kdo bude nebo nebude  sefem snemovny a jednoduse postupovat podle ustavy, dokud nevycerpa vsechny sve  ustavni povinnosti  a predepsane kroky. Zdrzovanim jnenovani Topolanka, Klaus jasne nadrzuje ODS,  ci Topolankovi osobne a to by nemel delat., porusuje tim ducha ustavy on ma byt nadstranicky. Je pozitivni , ze Klaus  vstoupil do patu kolem predsedy snemovny,  a rychle ho vyresil, ale to  je z nouze cnost,  spise si to  mela snemovna a strany udela samy.  Prezident  se mel starat o sestaveni vlady a stranam jednoduse rici, ze pokud to nestihnou v rozumnem terminu, ve volbe predsedy  snemovny,  a s novou vladou,  v rozumnem terminu  tak budou mimoradne volby, at si to udelaji jak chteji.  Je to jaksi nedustojne, ze hlava statu, soucast exekutivy musi zasahovat do vnitrni veci  snemovny, hlavni legislativni komory.  Kdyz se snemovna  ani neumi sama rozhodnout, kdo ma byt jeji predseda, jak si muze delat naroky na to vest celou zemi . 

spaldings 14.8.2006 12:59

Re: Za prutahy je odpovedny prezident Klaus

nemyslím, že Klaus činil něco špatně.Kalus se snaží vší silou zabránit přístupu komunistů k moci a vládě. Stejně jako ona dnes již virtuální koalice. Jak KDU, tak SZ, ať si o nich myslíme co chceme, jedno odmítli razantně - kolaboraci s komunisty. Jako dokonalí kolaboranti se ukázali socani. Zdálo by se ještě před několika měsíci, že slušných lidí je v tomto státě většina - no mandátů mají půlku.

Jap 14.8.2006 14:40

Re: Re: Za prutahy je odpovedny prezident Klaus

S komunistama by meli vyrazit dvere volici, ale ne prezident, ten to nema v popisu prace. Budto jsou komousi legalni strana, a pak by proti nim prezident nemel diskriminovat a michat se do politickeho souboje stran a pokud jsou komousi  nelegalni, melo by se to nejak vyresit dfinitivne.  Provozovat demokracii s priblizne stejnym rozdelenim preferenci  mezi levici a pravici je tezke pokud 15% hlasu jde do totalitni strany, na to ten system neni staveny , to chce nejake jine reseni 

Ivan 14.8.2006 17:55

Re: Re: Za prutahy je odpovedny prezident Klaus

Klaus se nemá co snažit o to, aby někomu bránil ve vládě. Pokud v demokratických volbách dostanou komunisté dost hlasů na vládnutí, tak budou vládnout a Klausovi je po tom h....

Modré straky neumí nic jiného než strašit komunisty. Nepřipomíná to Zvířecí farmu? Co až se vrátí pan (už ani nevím, jak se ten majitel farmy jmenoval). To taky bylo oblíbené strašidlo. A ovce (voliči ODS) pak půl hodiny bečely.

Valentina 14.8.2006 18:38

Re: Re: Re: Za prutahy je odpovedny prezident Klaus

Jako ovce se chovají voliči a poslanci ČSSD. Jak tohle může někdo se špetkou citu pro demokracii hájit? Je to pořád to samé - komunisti umí demokracii pouze zneužít a pak ji zničit. U nás ji není to tak dávno zničili na dlouhých 40 let. A ti, kteří si demokracie cení, se na to podle vás mají koukat a nesmí nic dělat? A kde jste takovou pitomost sebral? Ono by se to hodilo co?

Jediná pro mě překvapivá věc jsou poslanci ČSSD. Že je Paroubek normalizační šíbr, to z něj je cítit na 100 honů. Že od komunistů nelze čekat nic dobrého, to je také jasné. Ovšem že se přes sedmdesát dospělých lidí, kteří mají zastupovat občany bude chovat jak haranti v první třídě třesoucí se před družinářkou, to jsem tedy ani já nečekala.

BuBu 14.8.2006 6:50

Plně souhlasím s autorem článku . . .

. . . a dodávám, že tzv. "patová povolební situace" je zde proto, protože Vůdce ČSSD není žádný sociální demokrat, ale bolševik jako prase, který nemá o demokracii a o jejích principech ani ponětí ! Pravý sociální demokrat (tak jak je známe z civilizovaného světa) - ten by nikdy, ani ve snu, nevypustil z úst takové stalinistické nehoráznosti, jaké vyzvracel v povolebním projevu Paroubek ! To, že dosud neuznal právo vítěze voleb sestavit vládu a vládnout (byť za cenu třeba křesla předsedy PS) - to nejmarkantnějším způsobem dokládá jeho diktátorské (rozuměj bolševické) myšlení ! S takovým pravověrným bolševikem v čele nemá ČSSD žádnou šanci, stát se demokratickou stranou "západního stylu" ! Bude jen a pouze odnoží KSČ ! Je smutné, že to , až za "Velkou louží" lidé vidí . . . a tady se o takové jednoznačné a zcela jasné záležitosti vedou nesmyslné a scestné diskuse - v nichž prim hrají ti, kteří by měli mluvit co nejméně: Rudí Trilobiti ! 

loula 14.8.2006 6:58

Re: Plně souhlasím s autorem článku . . .

Promiňte, kde je zakotveno, že vítěz má právo sestavit vládu a vládnout? Je zvykem, že vítěz voleb dostane možnost navrhnout vládu a požádat parlament o vyslovení důvěry. A tu dostat nemusí. A dokonce se může stát, že návrh vlády ani vítěz voleb nesestavuje, viz Slovensko. Znova opakuji, nezastávám se Paroubka, ale nemám rád fanatiky, ať jsou nabarvení červeně, růžově nebo modře.

BuBu 14.8.2006 11:30

Re: Re: Pane "loulo" . . .

. . . samozřejmě, že to není nikde zakotveno - je to pouze nepsaný zákon demokracie ! To, že tento nepsaný zákon někdo nechápe - to už je jeho problém i právo ! Nemůže však o sobě tvrdit, že je demokrat ! A už vůbec nechápu - co je na této skutečnosti fanatické !

loula 14.8.2006 11:58

Re: Re: Re: Pane "loulo" . . .

Naprosto máte pravdu, je to nepsaný zákon demokracie, stejně jako nepsané pravidlo, že když na první pokus neuspěje vítěz voleb, měl by dostat šanci druhý ve volbách. A pokud se nepletu, tak Klaus dopředu prohlásil, že toto nepsané pravidlo respektovat nehodlá.

BuBu 14.8.2006 13:20

Re: Re: Re: Re: Pane "loulo" . . .

 . . . u člověka, který ctí vítěze demokratických voleb, jeho právo vládnout (protože jeho volební program dostal nejvíce hlasů) . . . se nemůže stát, že by byl nutný druhý pokus ! Ten vládu podpoří na první pokus ! Rozuměl bych Paroubkovi pouze v případě, že by demokratické volby vyhrála nedemokratická strana (např. KSČ) - tak to by byla jiná ! Jinak to, co provádí teď, jak se choval po vyhlášení výsledků voleb (ten jeho šílený projev stalinisty) - to jen dokresluje fakt, že Paroubek se ani jinak chovat neumí a že o demokracii nemá "ani páru" !

loula 14.8.2006 14:30

Re: Re: Re: Re: Re: Pane "loulo" . . .

Dobře, potom skutečně nechápu, jak na Slovensku mohl dvakrát po sobě vládnout Dzurinda, i když ani jednou nebyl vítězem voleb. Podotýkám, že jsem pro vládu ODS, minimálně proto, že slibuje reformy, které jsou skutečně nezbytné.

tom 14.8.2006 9:54

Re: Plně souhlasím s autorem článku . . .

Já také souhlasím s článkem ten povolební Paroubkův projev by si lidé měli pouštět několikrát týdně aby nezapoměli.To,že nedovoluje svým podřízaným poslancům svobodně hlasovat ve sněmovně a musejí povinně odevzdávat hlasovací lístky je tak ponižující,že nechápu,že se nanajde slušný člověk mezi těmi 70 poslanci,který by to odmítl.To vše je jen začátek toho co na nás Paroubek s komunisty chystá.On sám na sjezdu ČSSD prohlásil,že vyhrát tyto volby bude ještě těžké ty další už budou ON Paroubek vyhrávat bez problémů.Nechápu,že to tu slušnější část společnosti neděsí!

BuBu 14.8.2006 11:47

Re: Re: Ani já nechápu . . .

. . . . že politika "alá Paroubek" nikoho neděsí ! Budou to zřejmě pozůstatky z dob budování socialismu - "stádovitost" ! Což u socanů až zas tak nepřekvapuje ! 

Pavel 14.8.2006 6:41

Souhlas,

k tomu jenom dodávám, že za "nedokonalostí" ústavy není nikdo jiný než náš známý ústavní "expert" - soudruh Jičínský, bolševik tělem a duší. Tento bolševický geront je navíc ještě "profesorem" na Universitě Karlově (sic!!!, to se asi chudák Karel IV musí v hrobě obracet). Občas nás i Aston krmí jeho bludy na Neviditelném psu.

jonáš 14.8.2006 11:43

Re: Souhlas,

Spíš neschopnost parlamentu se za těch 13 let zamyslet a řešit to drobnými korekcemi .. když voni viděj vždycky jen k těm příštim volbám, který už určitě drtivě vyhrajou ;-D

Motchas 14.8.2006 5:15

Strany

Pan Paroubek je odnoží Zdeňka Fierlingera (přivedl sociální demokracii do KSČ). Počítá totiž s jejími hlasy. Pragmatické, avšak hodné "týpka" Hugo Chavese. Nic proti ČSSD, jenom proti principům pana Paroubka, coby diktátora. Ať se pak nediví, když ho oponenti nazývají "Duce". To jsou sociální demokraté opravdu takové ovce, že si nechají stříhat rouno "zadarmo" a nechat si odebírat volební lístky? Mám kamaráda, je sociální demokrat, je ale z pana Paroubka "nasrán", jako já, volič ODS, z jejích "lídrů". Co dodat. Příště mám volit či nevolit? Dle mého soudu volit, nedávat tak šanci levici, jejíž volební základna je disciplinovaná. Rozhodnutím strany "jdou" k volbám.  Přeji pěkný den.

Švrk 14.8.2006 6:46

Re: Strany

Pokud, pane, chodí k volbám volit  volové, volící voly, je nutno chodit též volit do úplného uvolení, až volové přestanou volit, nebo přestanou být voly, nebo přestanovu volit voly. (Pamatujte na doby, kdy jsme k volbám museli a u voleb pak volit voly, které nám jiní volové zvolili proti naši vůli - takoví jsme byli volové, ( volovatější než dnešní volové ?). S pozdravem jeden z volů, chodící k volbám volit z vlastní vůle pokud možno nejmenší voly. ;-D

loula 14.8.2006 4:46

Nezastávám se Paroubka, a myslím,

že je potřeba provést obměnu vlády, ale přesto nemohu nereagovat dvěma body na článek pana Koláře:

1. Na Slovensku vyhrál volby Mečair, ale přesto se vlády ujal Dzurinda. Jakou demagogií Dzurinda tyto dva postuláty zpochybnil.

2. Paroubek - pravda - demisi nepodal, ale veřejně prohlásil krátce po volbách, že příští týden je připraven demisi podat. A Klaus na to reagoval prohlášením, že je to od Paroubka nezodpovědné jednání a že by tuto demisi nepřijal.

Motchas 14.8.2006 5:27

Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

Trochu máš pravdu, jenom:

1. Slováky zatím vynech, jsme v Česku, na Moravě a Slezsku

2. Paroubkova demise byl pouze "šprajc",  dobře věděl, co by následovalo (třicetidení lhůta) a nemožnost sestavit novou vládu. Klaus je pragmatik, odhadl to správně. Pan Paroubek je totiž "vychcaný hospodský", který na "fér plej" nedbá. Halt je to "Duce".

Mýlím se? Přeji pěkný den.

loula 14.8.2006 5:52

Re: Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

Souhlasím i nesouhlasím. K prvnímu bodu, je trochu podivné, aby něco, co je na Slovensku považováno za legitivní postup, bylo ve vedlejší zemi považováno za demagogii. Buď přijmeme hledisko, že vítěz voleb má právo sestavit vládu, a potom na Slovači nepostupovali demokraticky, nebo připustíme, že vítěz voleb pouze dostává jako první příležitost sestavit vládu, a potom to nemůže dávat Paroubkovi za vinu jako demagogii.

K druhému bodu, ano, byla to od Paroubka vychcanost, to vím také. Je ale poněkud nelogické označit snahu o podání demise za vychcanost a současně Paroubkovi vytýkat, že demisi nepodal, jak činí Kolář. Toto také není "fér plej", to je prostě účelové ohýbání skutečností.

Vůbec se Paroubka nezastávám,  ale byl bych rád, abychom diskutovali korektnějí. To že je Paroubek Duce? Nerad používát takovýchto příměrů, ale každý politik si jako  prvotní cíl klade urvat největší podíl na moci. Politik, který tvrdí, že jeho motivací je služba veřejnosti, je pro mne nedůvěryhodný. A každý používá prostředků, které jsou mu blízké. Ne se všemi prostředky musím souhlasit .

jo 14.8.2006 6:45

Re: Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

Nemýlíš ! Bohužel !8-o!!

spaldings 14.8.2006 9:38

Re: Re: Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

v čempak se mýlí ?

spaldings 14.8.2006 9:41

Re: Re: Re: Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

taky myslím že se nemýlí a taky bohužel.;-)

tom 14.8.2006 10:01

Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

Proč Paroubek nedovolí svým poslancům svobodně hlasovat ve sněmovně? Bojí se ,že by mohl být zvolen předseda  a on by musel podaz demisi.A jemu se tak hrozně nechce opustit vládu,že to nemůže dopustit

Stachanov 14.8.2006 4:10

krutá realita

Topolánek ve skutečnosti hraje s nižšíma kartama  než Paroubek a má v ruce jen jediné eso - hubené vítězství o 3 procenta

Motchas 14.8.2006 5:29

Re: krutá realita

I tři dvojky někdy "tvrdí" hru. Máš jiný názor?