14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
spaldings 14.8.2006 12:40

Re: pane koláři-je zarážející,že všichni zastánci modrých ptáků -neustále melou vítězové voleb-vítězové voleb-tak at vládnou-a at neustále vše nesvádějí na čssd-ta přece nebude podporovat ods-má svůj program-uvědomte si,že bez jednání nemůže žádná vl

nemelte nesmysly. Teď primárně nejde o vládu ale o Parlament. Tam jasně zdržuje a situaci obstrukcemi narušuje ČSSD a to záměrně, tak aby udržela pat co nejdéle a mohla "uklidit" co se dá. To statní jsou kecy. Dvakrát se ČSSD vysmála tajné volbě v Parlamentu, odmítala vůbec kandidovat svého člena na post předsedy Sněmovny. O program vůbec nejde, jde o průsery a jejich ukrytí. Akorát mne těší, že si vlastníma rukama vyžere pastičku na příští vládu. Bude to ČSSD, která bude přiznávat, jak lhala voličům před volbami. A kam vede její úspěšná politika.

loula 14.8.2006 13:08

Re: Re: pane koláři-je zarážející,že všichni zastánci modrých ptáků -neustále melou vítězové voleb-vítězové voleb-tak at vládnou-a at neustále vše nesvádějí na čssd-ta přece nebude podporovat ods-má svůj program-uvědomte si,že bez jednání nemůže žádn

Myslíte, že to je opravdu důvod? Není důvodem třeba to, že Klaus na začátku řekl, že v jeho dvou pokusech nedá ČSSD šanci navrhnout vládu a tu třetí možnost má předseda sněmovny. Ta třetí možnost je zároveň určitá výhoda, protože jinak by si poslanci museli rozpustit sněmovnu, a kapři si rybník nevypustí, takže je pravděpodobné, že by ten třetí pokus prošel? A to, co se děje, je právě boj o křeslo předsedy. Vždyť dnešní odblokování sněmovny je podmíněno - protiústavním - požadavkem, že se prozatímní předseda sněmovny vzdá křesla, pokud by došlo ke třetímu pokusu. Nejde o parlament, jde o vládu skrze třetí pokus, který je v režii parlamentu.

Jinak souhlasím, že ČSSD si přípravou rozpočtu vyžere pastičky, které nakladla ODS.

BuBu 14.8.2006 12:27

Pane Kolář . . .

. . . sám jistě vidíte, že diskutovat s "rudými a oranžovými trilobity" o principech demokracie - že je to doslova a písmene "házení perel sviním" ! A to jste ještě nenarazil na ty "pravé rudochy" . . . jako například na Viléma, Taraszátarase, Majora (alias Magora) Mildu . . . . a další Troly ! To byste panečku v Kanadě zírali, co tu ještě mezi námi chodí za "výkvět bolševismu" ! Tak se prosím nedivte, že Vás nechápou ! Oni ani nemohou !:-( Oni mají před očima pořád ty rohlíky za 0,30 hal . . . frontičky na maso . . . na auta . . . na ovoce . . . na barevné televizory . . . na vložky . . . - prostě se jim za "totáče" žilo dobře . . . a protože lezli komančům do řiti - tak nemuseli ani zdrhat za kopečky ! Jo, jo pane Kolář - s těmi nic nesvedete, tak jim ten jejich sen o bolševickém ráji na zemi, nekažte ! :-)

Karel H. 14.8.2006 13:33

Re: Pane Kolář . . .

Vy jste tak jednoduchý! ;-(

BuBu 14.8.2006 13:36

Re: Re: Pane Kolář . . .

Díky - výborný argument !;-D Sám bych lepší "nevymyslel" ! ;-D 

Herakleitos 14.8.2006 15:15

Re: Pane Kolář . . .

Bubáčku došly ti argumenty a už zase meleš dokola tu růžovočervenou polívčičku. Vím o co ti kráčí. Moc se nenadělat, vydělat, neplatit daně. Snes se z kanadského nebe a uvědom si, že jsou sice plné obchody, ale jsou stále ještě rodiny, které musí vyjít z podrůměrného platu, Jsou maminy samoživitelky, kterým jste zprivatizovali jesle, školky. Spočítej si ty banáne co stojí vybavení takového prvňáčka. Mohl bych pokračovat, ale považuji to za zbytečné, protože ty zase sklouzneš na bulvár hrdino.

BuBu 14.8.2006 16:11

Re: Re: Ano, je to . . .

. . . doslova a písmene HÁZENÍ PEREL SVINÍM !

P.S. Svině - ve smyslu mého článku není bulvár . . . ale holá realita !

AeroKarel 14.8.2006 15:45

Re: Pane Kolář . . .

Třeba v té Kanadě potkal i Jacquese .......

Inžiner Buľa 14.8.2006 11:39

Měl bych ještě dodat,

že pan Kolář má pravdu zejména v tom, že Paroubek se snaží uchvátit a udržet moc za každou cenu a jakýmikoliv protředky. A podobnost s komunistickými praktikami nesporně není čistě náhodná.:-/

viktor 14.8.2006 13:14

Re: Měl bych ještě dodat,

Plně s Vámi i s panem Kolářem souhlasím. Jsem přesvědčen, že Paroubek bude opět úspěšně blokovat jakoukoli Topolánkovu vládu, jen aby nakonec mohl sám jmenovat SVOU vládu. Jeho sebestředná ješitnost a touha po moci je bezbřehá.

Inžiner Buľa 14.8.2006 11:31

Je zajímavé, kolik potrefených hus se vždycky ozve, když někdo tne do živého

Jakýpak "koupený článek" nebo "mudrlant z Kanady"?! Pan Kolář má absolutní pravdu (pokud lze existenci něčeho takového připustit). Pouze některým lidem příliš nevoní (stejně jako v nedávné minulosti), že se pravda říká nahlas, protože některým by se nedejbože mohlo i rozsvítit a mohli by pochopit, o co se tu hraje a podle jakých pravidel.

x35 14.8.2006 10:40

Další v řadě koupených článků v koupených novinách!

Petr Kolář 14.8.2006 10:30

Autorův dodatek

Vážení diskutující,

Mnohým z Vás unikla hlavní myšlenka mého článku. Vlastně dvě.

Jedna je - úroveň politické kultury, a druhá je snaha urvat moc za každou cenu. Místo toho mi tito lidé předhazují vše od technických chybiček po vyčtení, že žiju v zahraničí. Na ty "technické" argumenty Vám dám příklad jak to může fungovat - a jak jinak než z Kanady. V Kanadě nyní máme menšinovou konzervativní vládu, která má 125 poslanců z 308 v parlamentu. Opozice se sestává ze 3 stran, které mají 102, 51 a 29 (1 nezávislý) poslanců. Přechozí Liberální vláda přiznala volební porážku hned v den voleb a podala formálně demisi pár dnů poté. Když si sečtete poslance tak vidíte, že nejenom tady není remíza, ale opoziční strany mohou vítěznou stranu kdykoliv přehlasovat. Proč to neudělají? Protože respektují to morální právo konzervativců vládnout. A proto tuto vládu tolerují. Eventuálně ji ovšem přehlasují, až s ní lidi začnou být nespokojení - a pak budou nové volby. Ale to jen tak brzo nebude. Váda bude mít po nějakou dobu šanci se "ukázat". A tak nějak bych si předtavoval politickou kulturu v Česku. Bez snahy zneužít existujících zákonů a právních kliček k udržení a nebo i uchvácení moci.

A těm co mi mají za zlé, že nežiju v Česku bych řekl toto: Jsem český občan a jako takový mám nejen právo se k věcem národním vyjadřovat, ale i to cítím jako určitou povinost. Mrzelo mne, že jsem nemohl volit protože ve Vancouveru nemáme ani konzulát. A přesto, že mi nadálu unikne hodně detailů (i když všechny noviny i radia jsou na Internetu) tak to někdy dodá užitěčný nadhled.

A ti co pořád bazírují na "technikalitách" v této krizi by si měli uvědomit, že krom litery zákona (a nebo smlouvy) taky existuje to čemu se říká "duch zákona", neboli hlavní smysl, daného zákona či smlouvy. (A zákony i ústava jsou v podstatě forma smlouvy). A účel volebního zákona je ustanovit vládu. Tak jaký má smysl to sabotovat?

Auiam 14.8.2006 10:38

Re: Autorův dodatek

Díky za rekapitulaci, pane Koláři. Schopnost vyjádřit se jasně, věcně a jednoznačně, není v místních krajích zrovna běžná.

Mirek Šejna 14.8.2006 10:52

Pane Koláři

už asi 4 dny po volbách Paroubek navrhl, že ČSSD podpoří menšinovou vládu ODS za určitých podmínek. ODS ale chtěla vládnout v koalici, která nebyla schopna dát při hlasování dohromady ani 50% mandátů. No a ČSSD zas odmítla podpořit koalici, ve které se sešly tři zcela programově rozdílně strany. Jediné, co je spojovalo, byl laciný antikomunismus 17 let po revoluci. No tak se pak nedivte, že ta menšinová vláda vzniká až teď, kdy vítězné straně došlo, že Paroubkův návrh je pro ni nejschůdnější.

Malík 14.8.2006 11:04

Re: Pane Koláři

Šejno, vy jste neuvěřitelný demagog. Vždyť ani sám tomu, co píšete, nemůžete věřit. Ale jako žvást, obhajující neobhajitelné, se to hodí, že?

jonáš 14.8.2006 11:37

Re: Re: Pane Koláři

Vy žijete v jinym vesmíru?A je paralelní, nebo mimoběžnej ?8-o

jirka.s. 14.8.2006 16:07

Re: Re: Pane Koláři

Milý Malíku. Demagog je jedinec, který drčí jedno a to samé, i když hloupé, stále kolem dokola. Šejna je ovšem přírodní úkaz, který je přizpůsobivý a tvárný jako améba. Tu se mu hodí toto, použije to, tu se mu líbí ono, zase to použije. A to jste si ještě nevšiml, jak krásně dovede vytrhávat z kontextu? Přímo přeborník.

loula 14.8.2006 11:04

Re: Pane Koláři

víte, já myslím, že je k tomu spíše dokopal Klaus, než že by jim to došlo.

spaldings 14.8.2006 12:42

Re: Pane Koláři

Šejno, antikomunismus není NIKDY laciný. Antikomunismus v každé chvíli je na místě a je SPRÁVNÝ. Za laciný ho označují jen příznivci či členové té sebranky, co ho hodlá šířit.

spaldings 14.8.2006 12:43

Re: Re: Pane Koláři

a co šířit ?, No komunismus, socialismus a jiné deviantní fantasmagorie.

loula 14.8.2006 11:00

Re: Autorův dodatek

třebaže jsem měl k vašemu článku výhrady právě k těm "technikáliín", plně s vámi souhlasím. Problém mezi politickou kulturou, kterou popisujete, a situací  nás, vidím v tom, že v 'Ceské kotlině"  se až příliš ujala politika nulové tolerance, kdy primárním cílem je odpor proti politickému oponentu, nikoliv snaha najít konsensus. Prostě jsem získal dojem, že cílem partají není přesvědčit silou svého programu, ale že jejich cílem je rozhádat národ na nesmiřitelné příznivce modrých a růžových. Myslím, že při sledování diskuzí na českých serverech asi také musíte mít dojem, že se jim toto rozhádání docela povedlo.

I-Worm 14.8.2006 11:19

Re: Autorův dodatek - dodal opravdu vše?

mohlo by se zdát divné, proč se těch 125 nespojí s 51 nebo 29 do koalice. Ale možná, že důvod je stejný, jako důvod, proč se opozice nespojí...

mojo 14.8.2006 12:11

Re: Autorův dodatek

Vážený pane Koláři,

argumenty používáte dle toho, jak se vám hodí do vašeho (modrého) krámu.

Odpovíte mi na mou jednoduchou otázku?

Vyčítáte socanům malou míru politické kultury proto, že se nehodlají vzdát podílu na moci, přestože dostali ve volbách méně hlasů.

Vyčítáte stejnou měrou prezidentu Bushovi, že se stal prezidentem USA ačkoli dostal ve volbách méně hlasů než Al Gore onehdá...??? 

spaldings 14.8.2006 12:34

Re: Re: Autorův dodatek

no, možná že to vyčítá pan Kolář, Vy jste zase moudřejší než US nejvyšší soud, co se týče AlGorea a jeho negramotných černošských voličů, ale já vyčítám rudooranžovému krámu právě tu RUDOU. Socani se tentokrát veřejně dali do kupy s komunisty. Jednak je to nepochybně zrada na voličích, zadruhé pak je to dokonalé svinstvo. Jediným důvodem pro to je pokus, aby se špína z miliardových kauz nedostala navenek a nebyla došetřena. Od letošních voleb platí, že socan = komunista a volič socanů je volič komunistů. Soudím tak z faktu, že ke zjevné kolaboraci s komunisty se nikdo z voličů či členů ČSSD nevyjídřil odmítavě. To zase vadí mně.

Aleš 14.8.2006 13:29

Re: Autorův dodatek

Je  přece obvyklé, aby vítězná strana , aby získala důvěru v parlamentu, projedná svůj program s těmi opozičními a při hlasování o důvěře v parlamentu potom získá důvěru. To se ale nestalo, ODS nechtěla ústupky opozici a opozice proto blokovala ustanovení parlamentu. .

Snad tomu nemám rozumět tak, že v Kanadě dává opozice vládě bianco šek , jen proto, že vyhrála volby?  Předpokládám, že před hlasováním o důvěře projedná vítězná strana s opozicí vládní program a ten projednaný projde parlamentem a vláda tak získá důvěru nebo ne?

Valentina 14.8.2006 19:01

Re: Autorův dodatek

Ano máte ve svém článku úplnou pravdu.

Ano normálnímu člověku je jasné, že premiéra máme (a platíme si ho) od toho, aby zajistil fungování exekutivy a ne proto aby se předváděl a snažil se udržet u koryta za každou cenu a v rámci toho se vypracoval na mistra světa v demagogii.

V naší zemi jde bohužel o něco jiného. Čím dál víc je jasné, že celý plyšák byl dohodnutá věc mezi tehdejší nomenklaturou, do které se pro tehdejší kádry velmi nevhodně připletl jistý Václav Klaus. Ačkoliv v téhle zemi nikdo hlady nemřel, podařilo se ustát rozpad východních trhů, rozjet soukromý sektor atd, je bývalá nomenklatura dodnes přesvědčená, že oni jsou ta neprávem odstrčená elita, která jedině má právo vládnout v téhle zemi a ostatním milostivě uštědřovat drobky moci za ohnutou páteř. Z Paroubkových projevů to přímo čiší.

Ve Vaší zemi pravděpodobně podnikatel není sprosté slovo, že? U nás zhruba od roku 1998 už zase ano. A také jim asi nejde vláda po krku, ale je ráda, že střední stav funguje? U nás se je levice snaží zničit. A také asi u Vás nemůže za všechno president, že? U nás se na něj hází vše od špatného počasí přes krachy bank v 90.letech (licence vydávala ČNB vedená jistým panem Tošovským), přes ne moc dobrou roli fondů v kuponové privatizaci (prosazeno dnes neexistující ODA, kvůli tomu je levicí zpochybňována celá kuponovka, která přinesla alespoň něco obyčejným lidem, i když ČSSD zisky ze svých privatizací pouze zaplácávala  rozpočtové deficity).... A tak by šlo pokračovat donekonečna.   V něčem takovém nelze argumentovat věcmi jako fair play, morálka, duch zákona apod, něco takového na hospodské z Ráje prostě neplatí.

Pokud se tohle někdo pokusí říct, je okamžitě obviněn z tunelářství, nazván modrou strakou a vláčen dalšími příspěvky. Takže si z toho všeho nic nedělejte a buďte rád, že jste ve slušné zemi.

Pavel 14.8.2006 10:19

Kolář neumí počítat

Pane Koláři,vy asi neumíte počítat.Právo sestavit vládu má ten ,kdo má víc než 50% a nebo si to jinak vyjedná.ODS má morální právo,aby se jako první pokusila sestavit vládu a další pokus by měla mít ČSSD.Sundejte si modré brýle a buďte objektivní.

f. Čech 14.8.2006 10:15

Bolševické manýry s účelovým upravováním volebního zákona tady zavádí ODS

A dělá to po každých volbách. Když (ODS prosazené) zprznění poměrného volebního systému d Hondtovým přepočítáváním hlasů (ve smyslu velkým přidej malým seber) připravilo !trojlkoalici ODS, KDU, SZ v těchto volbách o 104 většinu v parlamentu (v důsledku zákonného okradení obou malých stran) začala ODS uvažovat o návrat k původnímu systému, ale s bonusem pro vítěze voleb. je mně z toho na blití. Co budete chtít příště "modří soudruzi"? 

Malík 14.8.2006 11:12

Re: F. Čech je provařená firma. Asi jJako Jaroušek

F. Čechu, každému je na blití z něčeho jiného. Mně je například na blití z vašich pravidelných "komentářů", ze kterých čiší jen bolševická nenávist. :-)