17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mak 18.7.2006 10:39

delnicky puvod je stale velmi ceneny, proto ta skladba investic

mozna, ze i dotazniky, co ma cssd se nezmenily, co delali rodice pred 1968 a co po nem a puvod. Zkratka jasna 100

Jaroslav 18.7.2006 11:59

Re: Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

Pokud tedy ČSSD podporuje zahraniční podnikatele-kapitalisty, tak potom bylo zároveň lživé odeesácké strašení  lidí z návratu komunismu  ze strany ČSSD. Neumíte dobře lhát a odporujete si ve svých tvrzeních, naštěstí pro vás těch 35 procent lidí to neprohlédlo.

Navíc ta tvrzení jsou skoro protikapitalistická a šovinistická popírající globalizační trendy.

Pavel 18.7.2006 6:50

Opravdu táhněte do pekel dědku senilní a bolševický.

 Za svůj život jste se na nás už hodně podepsal a teď ještě "vopruzujete" svými zapšklými bláboly, kterými si připomínáte svoji bolševickou minulost. Ve Vaší senilní rudé makovici se už opravdu nic rozumného neurodí. Pokud nám chcete něco smysluplného napsat, tak jedině omluvu za všechno bolševické zlo, které jste na nás vykonal. Ale to je asi nad Vaše "soudružské" síly. Vždy jste byl  a zůstáváte bolševikem(Y).

Vašek 18.7.2006 6:48

Proboha Astone,

to máte tak zoufalý nedostatek kvalitních článků, že tady musíte neustále vystavovat výplody téhle komunistické zombie? 

Říman 18.7.2006 6:41

Blbosti se meze nekladou

Jestli si si soudruhu Jičínský už dost nakrad ve službách všech režimů po roce 48, nikdo ti nebrání věnovat třebas celý lup Paroubkovi na jeho ničemné sociální experimenty. Na poctivě vydělané peníze ostatních, které bys rád svinskými socialistickými daněmi také ukrad, se ale klidně vyser!

Fafa 18.7.2006 5:09

Dedicka dan ve Statech

Pan Jicinsky "zapomenul" zminit, ze v jim jmenovanych Spojenych statech se dedicka dan nevztahuje na majetky pod 2 milionu dolaru. Takze naprosta vetsina Americanu je od teto dane osvobozena uz nyni. Podle udaju IRS plati dedickou dan jenom 2 % Americanu. Viz estate tax na googlu.

Volne podle pana Wericha: "Na nekterych prispevcich pana Jicinskeho je zajimave jeho presvedceni, ze co ctenar to idiot." 

tom 18.7.2006 9:13

Re: Dedicka dan ve Statech

souhlas

Mejla 18.7.2006 4:54

Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

.

banah 18.7.2006 7:47

Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Bravo, toto je dobrý názor.

Petr 18.7.2006 9:18

Re: Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Naprosto souhlasím R^

Jaroslav 18.7.2006 8:54

Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Zapomněl jste ještě na Hitlera

Marat 18.7.2006 10:27

Re: Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Hitler soudruhu mezi ně nepatří.Hitler byl socialista,řekněme marx-leninský byl socialista pomýlený.Gen.Franko,Pinochet ani Reagan socialisty nebyli ani náhodou.

Jaroslav 18.7.2006 11:34

Máte to popletené, jako všechno

jak stála otázka? Kdo platí na komunisty. A nejvíce komunistů povraždil Hitler, zavraždil jich více než Franco či Pinochet. To je první věc, kterou jste nepostřehl.

A co se týče Hitlera a jeho orientace. Všichni soudní historici a všechny publikace zařazují Hitlera mezi krajní pravici. Koalice z roku 1933, která Hitlera přivedla k moci, byla pravicovou koalicí. V opozici byly levicové strany-sociální demokracie a komunisté. Všechny pravicové strany se pak sloučily s NSDAP. Přívrženci levice byli pozavíráni do koncentračních táborů, povražděni či museli uprchnout (W. Brandt atd.) Podnikání za Hitlera nebylo potlačeno, ale naopak kvetlo (Krupp atd.) Franca dostal k moci Hitler a Franco se s Hitlerem přátelil a dlouho mu pomáhal (tedy v době, kdy Německo ještě vyhrávalo). 

A četl jsem, že i Pinochet využíval k teroru služeb uprchlých nacistů z 2. světové války. 

Také jsme četl od Loftuse a Aarona, že Reagan se kamarádil a dával peníze běloruským emigrantům-kolaborantům z 2. světové války, kteří pomáhali Němcům SS a wehrmachtu vyhlazovat vlastní obyvatelstvo. 

Takže opravdu pěkná společnost, Marate.

jaryn 18.7.2006 15:02

Re: Máte to popletené, jako všechno

Jaroslave, nejvíce komunistú povraždily komunisté.

jaryn 18.7.2006 14:57

Re: Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

I na tebe Jaroslave!

?? 18.7.2006 3:31

Starej kozel Jičínský zahradníkem...

Pablbek nám představuje svůj "team" odborníků - šibalů. Příště tu bude hlodavec Křeček a pak možná Plešatý vezír Sobotka nám řekne, jak splatí tu sekeru za Lihový dům tomu advokátovi co jim ho vybojoval.  

 

krtek 18.7.2006 17:26

Re: Starej kozel Jičínský zahradníkem...

:-):-)8-o

Monte Christo 18.7.2006 3:03

Velmi hesky prispevek...

Bohuzel,nikdo nechce platit statu dane ani doma ani v USA..Normalni lide samozrejme ze zaplati tak jak maji..Nicmene pokud by existoval takovy danovy system dani a pojistovnictvi u nas doma jako v USA velmi rychle by vsichni pochopily,ze dane jsou az na poslednim miste co Vas bude palit kazdy rok a to jak obycejne delniky tak podnikatele...Jen v Ceske republice se bavi o danich statu jako o velkem nenazranem tvorovy,ktery stale bere a nic nedava...Ovsem cesi zijici v USA ci jinde na svete velmi dobre vi,jak je dobry soc.system u nas doma...A jak je to v zahranici....

Monte Christo Washington DC Illegality

P.M. 18.7.2006 3:39

Re: Jezismarja!

". . .dane jsou az na poslednim miste, co Vas pali. . ." Bezvadny! Chtel jsem rict hesky. Ale vysvetlete to mne, tvorovy, kterej si o danich a tech, kteri je potom utraci, moc dobreho zrovna nemysli.  

Borek@Exil 18.7.2006 1:39

Kdy uz ten stary bolsevik konecne dostane infarkt......?

....a pokud ne, nemohl by laskave aspon spadnout se schodu a dat pokoj lidem dobre vule?

Vanda 18.7.2006 1:32

Dotaz

Pane Jičínský, nechtěli byste už s tím socialismem s jakoukoli tváří přestat (nebo ho aplikovat někde hodně daleko odtud)? Když ten pokus začal, byly mi 4 roky a když konečně přestal, tak mi bylo 45 let! To tedy skutečně byla "rovnost šancí bez přehnaných startovních výhod". Že se zničené příležitosti už nedají nahradit, s tím se musím smířit. Ale nechci se vůbec smiřovat s tím, aby tu dál vládla ČSSD. Těch 8 let bylo víc než dost a i voliči této strany se snad za tu dobu mohli nabažit. Proč tedy děláte všechno pro to, abyste zabránili ODS jako vítězi voleb v převzetí vlády. Přeje si to o 3 % více občanů? Máte-li pocit, že to jsou samí bloudi, kteří nevědí, co činí, proč jim tedy nedopřejete, aby se sami přesvědčili o své špatné volbě? Ze strachu?

Vilém 18.7.2006 1:29

Asociální ČSSD

S plány ODS se sotva může ztotožnit kdokoli, kdo se hlásí k myšlenkám solidarity a sociálnosti.

Pokud však vezmeme v úvahu politiku ČSSD v minulých letech, Modrá šance není jejím popřením, nýbrž pouze důsledným provedením. ČSSD sama - konkrétně doslova kriminální politikou zaměstnanosti - myšlenky solidarity a civilizovanosti ze společnosti anihilovala. Pokud se "sociálnost" omezuje na nechutné úplatky vybraným skupinám státních zaměstnanců, diskredituje se celá myšlenka sociálnosti jako taková.

Pokud sociální stát neslouží potřebným, nýbrž jaksi perverzně "zasloužilým" nebo dokonce jako nástroj byrokratického omezování práv občanů v nouzi, pak skutečně nemá žádnou legitimitu.

Přerozdělování totiž není hodnota sama o sobě, není legitimní již na základě toho, že se někomu bere, je nutné zohlednit účel, ke kterému peníze následně slouží, tedy zda jde o pomoc potřebným, nebo nástroj politického uplácení a budování klientských sítí. Myšlenkový rozklad ČSSD v tomto směru snad nejlépe ilustruje argumentace posleance ČSSD, když vyzýval k "solidaritě" s poslaneckými letenkami. Takovou kvazisolidaritu dovadla ČSSD k zrůdné dokonalosti.

P.M. 18.7.2006 1:26

Komunisti.

Mizerie ma byt, podle jejich vnimani sveta, rozetrena rovnomerne. Jen Nomenklaturni kadry - komunisti, maji vycnivat, aby se nikdo, mimo nich, z mizerie nevyskrabal. Pan Jicinsky videl tuto nutnost radu ve spolecnosti tak dokonale, ze vedouci ulohu Komunisticke strany nechal zakotvit v Ustave. . .

Vinim pravdolaskovniky a hesla jako "Nebudeme jako oni", ci "Zustavame pravnim statem" za situaci, kdy lide typu Jicinskeho, kteri davali legalni oblicej komunistickemu teroru, maji, s aroganci jim vlastni, misto v politicke debate, namisto mista v kriminale, kam posilali ty, kteri byli komunismu nepohodlni.

Karel 18.7.2006 0:52

komunisti

Komunista Jičínský měl líné rodiče, a tak závidí ostatním. To je fakt báječná rovnost šancí, muset v každé generaci začínat od nuly. To je přesně pro takové budižkničemy, jako Jičínský a jeho famílie.

janabok 18.7.2006 0:39

klasika!

jak příznačné pro komunisty, socialisty (a nacisty), že prosazují zákony, jež mají určovat, kolik mají mít lidé bohatství, majetku...

a hlavně trestat, zdańovat a ve jménu pracujícího lidu znárodňovat!,

takhle nějak by to vyhovovalo, soudruhu Jičínský? ...

StandaT 18.7.2006 0:35

Ach jo

A co takhle pracovat na podmínkách aby ti Gatesové a Buffetové byli i u nás? Co jste pro to, aby šibalové plnící stranickou kasu a vylepšující rodinné rozpočty softbolševických bafuňářů, byli nahrazeni úspěšnými podnikateli?

Vaše ideologie se dá vyjádřit jedním slovem: NIVELIZACE. Nejlépe všech, ve všem a navždy. Vaše heslo: Holé prdele v každé rodině. Na bohaté nedosáhnete (jednak jste na ně krátcí, druhak by jste zbankrotovali), střední třídu oholíte a chudým nepomůžete. Prostě jistoty a prosperira (slamů).

Karel H. 18.7.2006 10:46

Re: Ach jo

Podle statistik se v posledních letech u nás výrazně zvýšil počet "dolarových milionářů". Váš příspěvek je mimo.

StandaT 18.7.2006 11:29

Re: Re: Ach jo

Já jsem se stal taky milionářem (korunuvým). A nemusel jsem pro to udělat NIC.  "Hodnotu" mého majetku zvedly ceny stavebních hmot a prací, nemusel jsem hnout ani malíčkem. Stejně tak čiperům z dozorčích rad stačí jednou za kvartál zajít na schůzi rady a dělat chytrého.

Karel H. 18.7.2006 11:36

Re: Re: Re: Ach jo

Což ovšem nemění nic na tom, že Váš první příspěvek byl mimo. Nebo ano? Já nepochybuji o tom, že spousta milionářů pro to nemusela hnou ani prstem. Ale Vaše argumenty mi znějí spíš levicově :-)

StandaT 18.7.2006 13:13

Re: Re: Re: Re: Ach jo

Tak jinak. Kdo přišel k prachům tak, že se spolčil s nějakým SocDem bafuňářem a spolu uělali nějaký kšeft v podobě veřejné zakázky, tak ten nikdy nebude českým Gatesem, ani z hlediska nadačních aktivit, ani jiného přínosu pro společnost, prostě ničím, čím Jičínský argumentuje. Kdyby se SocDem nechovala klientelisticky, má v kase díru.

Růst počtu dolarových milionářů za současného růstu korupce neříká nic o relevantního k tomu, o čem je článek a moje replika na něj. Když taky připočtete dotační politiku představující miliardy, ale na které ale běžný podnikatel nedosáhne, vede k předpokladu, že počet multimilonářů je číslo s kterým se nedá nic dělat, ani argumentovat.