16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 18.7.2006 11:49

Re: Re: Levičácký hnus!

Dáše jste zamotal hlavu, bude se muset zeptat v informačním centru ODS. 

Bob 18.7.2006 11:53

Re: Re: Re: Levičácký hnus!

Jaroslave, prosím případně na faktech, bez urážek - ty jsou příznakem nedostatku argumentů.

Bob 18.7.2006 11:50

Re: Re: Levičácký hnus!

Nemravnost opakovaného několikanásobného zdanění zde již byla vysvětlena, za druhé náklady na její výběr přesahují výnosy (zda je to tedy rozumné zdanění - nechávám na úvaze každého), a také se dá zcela legálně do reálné bilance nákladů i přijmů fyzické osoby optimalizovat.

Pepa 18.7.2006 12:37

Re: Re: Levičácký hnus!

Není třeba. Pokud tvoji rodiče vše prochlastali, pak nic nezdědíš. Pokud byli pracovití, proč bys měl platit daň znovu. Pochopil?

Stredocech 18.7.2006 12:56

Re: Re: Levičácký hnus!

Přečtěte si názor soudruha Marxe na totéž. Bohatí se pokusí o to, aby po nich žádné dědictví nezůstalo, což se dělalo dokonce už za komunistů.

bobo 18.7.2006 15:13

Re: Re: Re: Levičácký hnus!

proč by po mně nějaké výrazné dědictví mělo zůstat? V dnešním globalizovaném světě? Je tolik příjemných zemí, přes které se dají volné prostředky investovat a poté když přijde čas i dědit :-)))

Na těchto daních zas prodělají jen chudí nebo nedostatečně bohatí!

Stachanov 18.7.2006 10:49

Jičínského populistický blábol

nejsem z nijak bohaté rodiny, ale stejně se mi nijak nelíbí myšlenka, že bych i z toho mála, co jednou zdědím, měl ještě vysolit daň. Tentokrát šlápl Jičínský vedle.

Bob 18.7.2006 10:42

Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Vážení, daně v důsledku zatěžují nejvíce nízkopříjmové skupiny. Pokud mám rozumnější přijmy, nenechám se okrádat státem, zvážím jaký je rozdíl mezi právnickou a fyzickou osobou, co si může dát do nákladů k dosažení a udržení přijmu právnická osoba, zda je možné založit za pár stovek dolarů offshore společnost, která leží na území EU a potom jen optimalizuju přijmy a náklady a to by v tom byl čert, abych stále nebyl ve ztrátě (když mi ten stát generuje stále tak vysoké náklady) a offshore společnost přeci neumírá - může dojít třeba ke změně vlastníků. A vše je naprosto legální.  Takže v důsledku jsou na tom mizerně a dobře jim tak voliči socanů.

Karel H. 18.7.2006 10:48

Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Z toho plyne, že bohatí by měli volit ČSSD. Říkejte to prosím všude. Děkuji.

Stachanov 18.7.2006 10:51

Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

však taky ano, velmi bohatí lidé ve skutečnosti volí ČSSD

Karel H. 18.7.2006 10:54

Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Aha! A to víte jak? Sám ste bohatý a pohybujete se v těch sférách? Nebo z nějaké statistiky? Já žádnou takovou fakt neviděl. A nebo kontrolujete u uren volební lístky?

Stachanov 18.7.2006 11:01

Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

je to už z povahy sociálního státu, ke kterému se ČSSD hlásí. Vemte si to jejich milované Švédsko - pár superbohatých rodin patřící k průmyslové oligarchii typu majitelů Volva, strojírenských podniků atd, kteří jsou zadobře se špičkami tamní socdem, a zbytek lidé nějak závislí na státu. Střední třída, živnostníci a podnikatelé jako voliči pravicových stran byly byrokratickou cestou minimalizováni. Výsledek se dostavil - 40 let vlády socdem

Karel H. 18.7.2006 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Myslím si, že nemáte zcela pravdu. Chcete tvrdit, že ve Švédsku je minimální střední vrstva, živnostníci a podnikatelé. Řekněte mi, prosím, odkud Vaše informace pocházejí. Prosím o přesné info, abych si to mohl ověřit a případně se Vám omluvit.

stachanov 18.7.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

mé informace pochází z článků v různých časopisech, například ekonomických.

Karel H. 18.7.2006 11:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

No problém je v tom, že já čtu taky dost článků v ekonomických časopisech a nic podobného jsem nezaregistroval. Naopak, co se Švédska týče, většinou se umísťuje na předních příčkách všech statistik. Ať se jedná o konkurenceschpnost či kvalitu života apod. A ted si dovolím přátelsky připomenout tu desítky let trvající vládu švédské socdem :-)

Ladislav N. 18.7.2006 22:46

Re: co se Švédska týče, většinou se umísťuje na předních příčkách všech statistik. Ať se jedná o konkurenceschpnost či kvalitu života apod.

Zkuste nám na některou z těch statistik a porovnání s vyspělými svobodnými zeměmi uvést odkaz na tvrdá data... ;-P

pooh 18.7.2006 12:57

Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Ano, je to bohužel pravda, vím to osobně od minimálně tří VELMI bohatých majitelů velkýchfirem. Velmi úspěšné firmy se rychle zorientovaly v klientelistickém systému CSSD a naučily se z toho těžit. Bohužel. Taky proto se z těch politických patů v životě nevymotáme, protože moc i prachy ve skutečnosti často tečou jinudy než se my přitroublí modrooranžoví bijci domníváme. A proto jdu na doutník a campari, zdar.

Bob 18.7.2006 11:01

Bohatí by měli volit ČSSD

Není tomu tak, bohužel socani likvidují podstatu státu, ekonomiky, zadlužují další generace s heslem po nás potopa, jenom ať se ještě chvíli udržíme u koryta - viz. šibal Paroubek. Aby se chudí stali střední vrstvou a bohatí měli vytvořené prostředí k podnikání, je nutná liberálnější politika - to je principiální rozdíl mezi paternalistickou Evropou (v nejpokroucenější formě bývalou Východní Evropou) a liberální USA. Co je správnější - podívejte se kde se generuje světový vývoj, kde je nejvíce vynálezů, kdo je světový leader, kde je nejsilnější světová ekonomika, kde je skutečně svoboda vyznání a lidská práva zakotvena v ústavě, koho nejvíce nenávidí neschopní, neúspěšní, nemakačenkové, náboženští tmáři, muslimové. 

Karel H. 18.7.2006 11:15

Re: Bohatí by měli volit ČSSD

Zrovná v USA je poměrně velký podíl chudých lidí. Kdežto u nás je ten poměr nejnižší v Evropě. A není můj výmysl, že progresivita a výše zdanění obecně znamená menší podíl chudých na celkové společnosti. Např. v latinské Americe byly ekonomiky velice liberální a je tám právě velké množství chudých a velké sociální rozdíly. Právě v takových státech mizí střední vrsta.

Bob 18.7.2006 11:42

Re: Re: Bohatí by měli volit ČSSD

Mluvme ve faktech - třeba porovnání hrubého nebo čistého produktu na hlavu, státním dluhu na hlavu, jejich vývoj v čase, žebříček TOP 500 největších světových společností, procento osob pod hranicí životního minima na celkovém počtu obyvatel, porovnání výše životního minima, porovnání burzovních indexů, počtu obchodovaných titulů. Bez ohledu na nějaké interní dojmy - prameny Federální statistický úřad, Eurostat, ČSÚ, reuters, - každý si může udělat sám pro sebe objektivní pohled.

Historik 18.7.2006 14:24

Bobe, definujte třeba pojem "životní minimum."

U nás je stanovené zákonem ale chcete-li porovnávat různé státy, budete mít problém.

Jinak nepochybuji, že se najdou politici, schopní slíbit každému nadprůměrný příjem a voliči, kteří jim to uvěří.

bobo 18.7.2006 15:29

Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Když tak sleduji reakce na Váš příspěvek, tak jen pro ty pomalejší uvedu příklad:

Firma "XY" vyrábí v ČR (zatím). Firma "XY Trade" sídlí v Irsku (kancelář, pár počítačů a účetních) a má na starosti distribuci po EU. Firmě "XY" platí do ČR jen tolik, aby "XY" fungovala na nulový zisk (plus minus pár set tisíc až milion) a platila zanedbatelnou daň ze zisku. Irská firma je vlastněna společností z daňově velmi příjemné země. Veškerý zisk je z ČR odsát do Irska a jeho značná část  zase dál....

Funguje to dobře :-)))

Jura Jurax 19.7.2006 9:31

Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Takže v důsledku jsou na tom mizerně a dobře jim tak voliči socanů.

Ani ne tak voliči socanů (těm stát z ukradeného sype tu pastelkovné, tu počítačovné, tu větší socdávky etc.), ale ti, kdož podobné kejkle dělat nemohou a jsou přitom socanským státem dřeni bez nože, neboť někdo to financovat musí - slušně vydělávající zaměstnanci. A právě ti ze zmíněného důvodu zpravidla nejsou voliči socanů.

Sch.glosátor 18.7.2006 10:40

Neprivileguje a nepoškozuje. To je jen představa komunisty Jičínského,

který se kromě osmašedesátnického reformního komunismu nic nového nenaučil a už nenaučí. Nerovnost považuje za rovnost. A naopak.

Ladislav N. 18.7.2006 10:35

Co může z komunisty Jičínského vypadnout jiného, než: "ZDANIT NATVRDO A PROGRESÍVNÍ SAZBOU!"...?

To jsou přece staré komunistické principy výše zdanění, tak proč je neprosazovat (byť jako dědek Leninosaurus komunisticus) až do roztrhání těla? ;-D

Pane Jičínský, jednadvacáté století se nám překlopilo do reality už před více než pěti lety! Dinosauři vyhynuli na změnu klimatu, jemuž se nestihli přizpůsobit. Kéž by to s komunisty bylo podobné... :-P

AeroKarel 18.7.2006 10:32

Sakra, ti socani lžou čím dál víc.

Nejvíc chudé obírá politika vysokých daní a početných úředníků (vyžadujících korupci), provozovaná stranami soudruha Jičínského, socany a komouši.

A.D. 18.7.2006 10:17

Závist

Typická metoda získávání levicových voličů - brnkat na jejich závist.

Takový obyčejný Novák sedí každý večer u svých tří piv (dal by si jich šest, ale sociální dávky na to nestačí) a závistivě pozoruje automechanika Horáka, který se v sedm vrací z práce a dává si večeři. Biftek si dává, vyžírka jeden a fernet na vytrávení. Kdyby nebyl hamoun, dá si guláš a koupí ty tři piva pro Nováka... a ferneta navrch. Měl by se na tu jeho dílnu někdo podívat, beztak si účtuje za výměnu pneumatik hrozný ceny, to je přece zlodějna, neee? A v jakým baráku si žije, loni dával novou střechu a vomítku, kdoví, kde na to vzal?

No a pak přijdou volby a na mítinku dávají pivo zadarmo.. a taky buřty.. a slíbili, že si na ty zloděje podnikatelský posvítěj, to by bylo, aby si žrali bifteky, když my nemáme na pívo..

Martin 18.7.2006 10:17

osvěžení paměti

Ono je v pořádku, že soudruh Jičínský občas na NP publikuje. Aspoň máme šanci si opět a znova připomenout, kdo jsou, jak přemýšlí a že se nikdy nezmění.

tady se bavím nejvíce 18.7.2006 10:06

Už raději nic nepiště - většina vás bude mít za blázna.

Pane (soudruhu) Jičinský, už proboha nic nepište. Vždyť se vám musí smát i malé děti. Není náhodou ve vašem příbuzenstvu více notářů? Asi ano, jinak si to ani neumí vysvětlit.

Na těchto daních se živí hlavně notáři, odhadci, realitní makléři a daňový poradci. Celkově je daň dědická, darovací a z převodu nemovitostí pro stát prodělečná. Jejich zpráva je dražší, než výnosy. A co se týče správy majetku tzv. bohatých, tak o tom víte kulové. Oni mají peníze na daňové poradce a právníky a ti jim zajistí, že toho do státní kasy nikdy zbytečně moc nedají.

Tyto daně zacáluji hlavně obyčejní lidé (třeba vaši voliči), kterým nic jiného nezbývá.

Příklad s Amerikou kulhá. Použil jste jen to, co vám vyhovuje. Už jste zapomněl dodat, že ve většině států USA neznají daň z přidané hodnoty. Že mají různé programy podporující investice do nemovitostí a tím jsou od daní osvobozeni a dokonce si mohou mnohé odpočítat od základu daně z příjmů.

Sch.glosátor 18.7.2006 10:44

Jistěže. Účelem není získat prostředky pro pomoc chudým aby se dostali z chudoby,

ale pro udržení závislého voličstva. A i když celková bilance je záporná, alespoň těm bohatším něco sebrat. Ať to stojí co to stojí. Nejde o to aby jedni zbohatli, ale o to, aby druzí zchudli. Ať to stojí co to stojí. I když, na transakčních nákladech se dá dobře uživit a ba i zbohatnout....