16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ghost 18.7.2006 18:53

kdo to rekl?

Kdo to rekl:kteří měli hodně štěstí při výběru svých rodičů.?

Byl to narkoman?ignorant?A nebo Jicinsky?

Jsem zvedavy jestli nekdo vi o nekom kdo si vybira sve rodice?

Ja teda nikoho takoveho neznam a ani si neumim predstavit jak by to probihalo.

Mirek 18.7.2006 20:48

Re: kdo to rekl?

Ty jsi pako který snad nerozumí ničemu!

Ghost 19.7.2006 15:50

Re: Re: kdo to rekl?

a cemu nerozumim?ze si rodice nevybiram?

Jura Jurax 18.7.2006 17:34

Jak privileguje bohaté?

Pouze se pokouší skoncovat s privilegii chudších. Neboť stejné procento pro všechny je spravedlivé; ono bohatší stejně solidárně platí víc, neboť je stejné procento, nikoliv absolutní suma. Často při těchto diskuzích mívám dojem, že obhájci sociálně slabších nechápou pojem procenta.

A daň z kapitálových výnosů a dividend není nijak mravná, neboť ten kapitál už byl jednou zdaněn. Daň dědická je zcela nemravná, neboť to děděné bylo též pořízeno za peníz již zdaněný; jde holt o trest za to, že jeden měl přičinlivé rodiče.

Ohánět se poměry v USA v zemi komunisty zdevastované pak vyžaduje opravdu otrlý žaludek. A od byvšího komunisty tuplem - taková demagogie se tak hned nevidí. Protože u nás nejsou Gatesové či Buffetové, u nás jsou bohatci - zvlášť pro socany - ti, kdož vlastní domek nebo mají plat vyšší než průměrný.  A na ty - střední třídu, resp. nižší střední třídu - dopadá socanské kladivo solidarity nejhůř. Neboť je rozdíl, zda místnímu "bohatci" zůstane z jeho mzdy po zdanění řekněme 30 000 měsíčně (1000 euro), nebo 100 000. Ten první není bohatec, ale v západoevropském kontextu (kam jsme kdysi patřili, dokud to komunisti nezprasili) chuďas. Ten druhý v témže kontextu taky není bohatec, ale nanejvýš nižší střední třída.

Těch pár desítek opravdu bohatých u nás deficit rozpočtu (rozhazovačných socanů kupujících si voliče za cizí peníze) nevytrhne, i kdyby jim socani napařili 99% daně. Ono je taky dobré se podívat, odkud - z jakých příjmových skupin - vydře stát nejvíc daní absolutně i percentuálně.

Očividně soudruh Jičínský smutní po dobách, kdy jsme měli víceméně všichni stejně. Všichni stejné kulové.  Sebrat pracovitým a přerozdělit těm druhým, aby obdarovaní líbali ruku (socanského, nebo ještě lépe komunistického, že ano, soudruzi) státu, když milostivě upustí drobeček - to je to, co soudruh Jičínský chce. Protože tohle zajišťuje KSČSSD voliče.

Ladislav N. 18.7.2006 18:56

Re: "...nechápou pojem procenta..."

Jak jsme měli možnost se nedávno přesvědčit (kauza marže lékárníků), procenta neovládá většina národa (pokud diskutující soc-komunisté jsou jejím reprezentativním vzorkem). Takže toto tvrzení lze mít za prokázané - procenta neumí ani řada lidí s titulem MUDr, dokonce se vyskytl i jeden, co tvrdil, že učil celý život matematiku ... ;-D (asi blbě).

Kanuk 18.7.2006 23:13

Re: Jak privileguje bohaté?

Juraxi, buď lžete, nebo nejste dostatečně informován, nebo daňový system v ČR skutečně stojí za h....

V Kanukistanu 1) z dividend kapitálových příjemce daň neplatí. 2) Dividendy ziskové(?) nejsou zdaňovány u zdroje (podniku - jsou zhruba ve stejné kategorii jako výrobní náklady), ale až u příjemce. Nejsem ani právník, ani účetní, ale mám výtisk daňového zákona.

Je-li dědická daň mravná nebo nemravná, o tom je možno diskutovat. Pro příjemce to je stejné, jako vyhrát v loterii, t.j. dostat peníze za nic. Ty peníze už také jednou byly zdaněné, tomu troubovi, který si koupil los a nevyhrál. A někde se daně z výher v loterii platí, někde ne.

Jura Jurax 19.7.2006 9:18

Re: Re: Jak privileguje bohaté?

Nelžu, neboť Vám ušlo, že nemluvím o Kanukustanu, ať je kdekoli; o poměrech ve Vašem Kanukistanu totiž nejsem informován - respektive jsem asi tak jako Vy o poměrech v ČR. Ale na rozdíl od Vás já poměry v Kanukistanu neokecávám.

A dědická daň nemravná je. Jak tak koukám, nemáto po kom co zdědit a po Vás se toho asi taky moc zdědit nedá :-D

Jirka 18.7.2006 16:04

Chcípni bolševiku

franta 18.7.2006 17:11

A proč, Jirko ?

Pro jiný a dokonce slušně vyjádřený názor ? Tak si v ODS představujete svobodu jednotlivce ?

Jura Jurax 18.7.2006 17:40

Re: A proč, Jirko ?

No, on kdysi Gottwald měl taky názor. Jiný. Demokraticky mu nebylo bráněno v jeho vyjádření. Bohužel nechcípnul včas, realizoval ho a doplatili jsme na to všichni.

Ono račte pochopit, že není moc rozdíl, jestli Vás někdo chce okrást zdvořile, zaobaliv to do krásných slov, nebo drsně a nezdvořile. O své peníze přijdete tak jako tak, ale v prvním případě vypadá zloděj ušlechtileji, ba pro "alternativně inteligentní" nebo ty, kdož na tom vydělají, dokonce ušlechtile.

jirka.s. 18.7.2006 17:13

Re: Chcípni bolševiku

To by bylo opravdu štěstí. Ale chytří štěstí napomáhají.

Fafa 18.7.2006 15:02

Karle H.

jedna z tezi pravicove politiky je taky to, ze zakladni ekonomickou jednotkou je rodina (to je taky z Miltona Friedmana). Ale ta diskuse je asi zbytecna. Dan z prevodu nemovitosti je celkem mala a ostatni dane z dedictvi vice mene dobrovolne.  

Fafa 18.7.2006 14:47

Karle H.

"Zrovná v USA je poměrně velký podíl chudých lidí. Kdežto u nás je ten poměr nejnižší v Evropě."

Ted je jeste otazkou, jak definovat chudobu.  Definujete ji v absolutnich terminech nebo relativne? Timbro report to vidi tak, ze Svedsko by bylo v ramci USA jednim z chudsich statu (podle absolutni definice). Pokud definujete chudobu v relativnich terminech, tak v Ceske republice mame velmi nizky Giniho index, ale na urovni celeho kontinentu by se asi prilis nelisil od USA. Jo a na zaver krasny citat od Miltona Friedmana. Pri navsteve Svedska mu nekdo zduraznoval, jak na rozdil od USA neni ve Svedsku chudoba. Jeho odpoved byla: "To je zajimave, v USA mezi svedskymi imigranty take neeexistuje chudoba."

Modrý pták 18.7.2006 15:02

No, on se občas svět zcvokne.

Já pamatuji, když v roce 1981 Paul Samuelsson tvrdil, že Sovětský svaz už brzy dožene USA, protože ukazatele ukazují atakdáleatakdále. Tak proč by aktuálně nemohla podle ukazatelů být chudoba atakdále :-))

Fafa 18.7.2006 15:23

Modry ptaku:

Ja vim, nejlepsi je system s Giniho indexem kolem nuly. Nikdo nema nic a autori ustavy maji Sanopz. Kam by to vedlo, kdyby si treba pracovite rodiny po nekolik generaci predavaly podnik a rodinny majetek. Za chvili by si dokonce mohli jejich clenove myslet, ze nepotrebuji vladu CSSD. Navic by treba ani nesouhlasili se socialne demokratickou tezi "Majetek se zabavuje a dluhy nesplaceji".  ;-P

Jura Jurax 18.7.2006 17:42

Re: Modry ptaku:

R^

Jaroslav 18.7.2006 15:56

Re: No, on se občas svět zcvokne.

Co si pamatuji, tak Samuelson naopak tvrdil, že v USA jsou menší rozdíly mezi bohatými a chudými než v SSSR. Takže objektivně propagandě SSSR vůbec nepomáhal. On ocenil růst HDP v SSSR v určitých obdobích, ale zároveň se hrozil obětí tohoto růstu.  

Josef 18.7.2006 14:18

Daně a česká pravice

 Duševní průjem, onic jiného nejde.

Jura Jurax 18.7.2006 17:42

Re: Daně a česká pravice

Kdyby to byl jenom průjem, bylo by dobře. Jenže KSČSSD to myslí sakra vážně.

bd 18.7.2006 13:09

Dědit se dá nejen majetek

ale třeba i talent, hezká vizáž atd. Tak jakou metodu k zamezení přehnaných startovních výhod pro určité lidi nám tady navrhnete? A samozřejmě nezapomeňte na tu progresi (moc hezkým holkám bych uřezával uši obě).

milan007 18.7.2006 14:02

Re: Dědit se dá nejen majetek

Já bych to zdanil obráceně, čím někdo zdědí více idiocie nechť platí víc. To by se soudruh Jičínský nedoplatil.

horduch 18.7.2006 12:57

články Jičínského

to je jedna " perla " za druhou ,kdy už to tomu volovi dojde a přestane

penzista 18.7.2006 12:56

Grafomanií a debilitou senilis

positžený autor už se plete do všeho. Důstojný representant sociální demokracie.

Šedovous 18.7.2006 12:54

No nechci strašit, ale

na dědice dědiců dědiců dědiců bývá velmi účinná gilotina. Potom měnová reforma, státní bankrot a pozemková reforma taky nejsou špatný....

Historik 18.7.2006 12:58

Šedovousi, taková revoluce vypukla už ve starém Egyptě,

resp. jeho severní části (Dolní Egypt) na konci Staré říše. Budete se možná divit, ale výsledkem byl strašlivý hladomor.

Šedovous 18.7.2006 13:03

Re: Šedovousi, taková revoluce vypukla už ve starém Egyptě,

No vidíte a nějakej ten rok a mají tam populační explozi....R^:-D

Modrý pták 18.7.2006 12:58

Ta první varianta

je nejjednodušší a navíc poskytuje dodatečné výnosy v podobě velmi prima zábavy. Ty další dvě s sebou nesou poněkud vyšší náklady v podobě potírání nepokojů. Tím nechci říct, že by neměly něco do sebe.

Šedovous 18.7.2006 13:05

Kontrolní otázka :

znáte nějaké dědice Čingischána ?A nezkoušejte na mne Mongolskou komunistickou stranu, takovej fór bych v tom vedru nemusel přežít....:-)

Modrý pták 18.7.2006 13:45

No, takhle jsem to skoro nepřežil já :-))))

Jinak vážně žádného dědice neznám. Ale nejsem v tomto punktu nijak vzdělán a hledat se mně nechce. Třeba žádné neměl (aby se mu do toho nemontovali) nebo nebyli tak schopní nebo si to s nimi vyřídili Vámi označení dědicové :-))))

DJing cheb pako 18.7.2006 14:06

Vy zertujete a uz se vam vari mozek

nebo se jen na verejnosti ukazuje vase neznalost a z ni plynouci pomatene nazory?

Čingischánovi synove vladli mozna nejvetsi svetove risi, od Pacifiku az do vychodni Evropy.