16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vodák 18.7.2006 10:04

Jičínský

Proč již někdo tohoto bolševického vola nepošle kam patří. 40 let jsem poslouchal takovéto žvásty. Proč se s tím mám potkávat  na mých oblíbených stránkách dnes?

Jan Daniel 18.7.2006 9:59

rudé zombie už vylézá ze záhrobí téměř denně

Jičínského text je ukázkovým příkladem základní strategie sockom: svoji živnost mají postavenu na nejnižším lidském pudu - závisti.

KROKODÝL 18.7.2006 9:59

Klasický příklad

bolševické zloděje obecného-přerozdělovače.V životě nikdy nemusel ohnout hřbet,rukama nevydělal ani kačku.Ale přesně ví kolik ukrást z kapsy schopným.Prostě typický socialistickobolševický dacan a darebák.

V. Chaloupková 18.7.2006 9:25

Klasický příklad: Kapitalista přemýšlí, jak a na čem peníze vydělat, socialista přemýšlí, jak a komu

peníze sebrat. Jičínský by měl začít u sebe a svůj plat rozdělit mezi několik potřebných. Určitě by ho volili.

Emil 18.7.2006 9:22

Jičínský

Máte pravdu, ODS o tom mluví, ale špičky ČSSD rovnou kradly. Vezměte si slavné ministry jen v oblasti zemědělství. Na ministerstvo přišli coby normální středně bohatí lidé, post opouštěli s obrovskými získanými pozemky, s obrovskými dotacemi pro statky příbuzných atd. atd. TZoto by se dalo najít v každém resortu. Pan Jičínský si stále se svojí tvrdohlavu komunistickou minulostí a bolševismem nemůže vyrovnat s novými věcmi. Komentuje amerického miliardáře (přes 80 let), otce od miliardáře Gatese (přes 80 let). Není to tím, že tito staříci (stejně jako Jičínský) jsou zapšklí proti mladším, že stále chtějí žít ve svých desítky let starých stopách ? Bohužel u pana Jičínského to jsou krvavé bolševické stopy. A těch už se chudák asi nikdy ve své mysli nezbaví.

zcr 18.7.2006 9:19

No to je ovsem hrozne -

zachovani dedicke dane - dalsi krok ke socialne spravedlive spolecnosti! Dedicka dan - dobrodini pro proletare. - Nic nepomuze chudym tak, jako zachovani dedicke dane!

Jaja 18.7.2006 9:02

Jak jsou okrádáni chudí?

Omluvte mou tupost a ignoranci, ale z čeho vyplývá, že když bohatí budou mít nižší daně (tj. zůstane jim více prostředků, o kterých mohou sami rozhodnout, jak budou využity), budou tak okrádáni chudí? Vždyť jim nikdo nic nebere. Vaši argumentaci bych dokázal pochopit, kdybyste jako motto napsal "mým cílem je živit v lidech závist úspěchu druhých, lenost a parazitismus". Jistě najdete mnoho posluchačů, ale skutečně svým slovům sám věříte?

Bob 18.7.2006 9:20

Re: Jak jsou okrádáni chudí?

Ono je to přesně naopak, pokud nebudou tak progresivní daně, bude více prostředků na investice, bude se rozvíjet hospodářství, nebude tak masivní přerozdělování (teď úmyslně zjednodušuji - vypustil jsem důchodce a zdravotnictví, tam si myslím, že je solidarita správná) a poklesne byrokracie. Rozhodně se každý ve vlastním zájmu stará o své prachy lépe, než, když je všechno všech - to je přeci už dávno ověřené a vyzkoušené i u nás.

tady se bavím nejvíce 18.7.2006 9:54

Re: Re: Jak jsou okrádáni chudí?

No ale to by pak nikdo nepotřeboval sociální demokracii, Jičínského a odbory. Tohle nemůže Jičínský nikdy dovolit;-D

BJ von Wolfenstein 18.7.2006 9:38

Re: Jak jsou okrádáni chudí?

Víte, motorem každé ekonomiky jsou bohatí lidé. Typický příklad: Pan Michal Horáček si jako bývalý úspěšný podnikatel koupil automobil Maybach (cca 18mio včetně DPH). Ten vůz mu stát zdanil cca 3 000 000,-Kč. Jinak řečeno, díky panu Horáčkovi a jeho Maybachu může například 50 lidí pobírat sociální dávky ve výši 5000,-Kč po dobu jednoho roku. A nyní: Socbolševici požadují další zdanění takového majetku, jakým jsou právě luxusní vozy: Co v takovém případě udělá nyní již hypotetický další pan Horáček?  Přesídlí do jiné země (alespoň papírově), nejlépe do Irska, nebo Andory, snad do Monaca. Svůj vysněný Maybach si koupí navzdory socbolševikům, ale státní kasa ČR z toho nebude mít ani "vorla". Byl bych rád, kdyby to fungovalo jinak, ale funguje to prostě takhle.

Jaroslav 18.7.2006 11:47

Re: Jak jsou okrádáni chudí?

Asi jste opravdu tupá. Z ekonomie a hospodářských dějin víme, že snižování daní zároveń vede k poklesu příjmu státního rozpočtu a následně k růstu chudoby. Jednoznačně bylo dokázáno (např. Stiglitz atd.),  že se rozpočtové příjmy při poklesu daňového zatížení v důsledku proklamovaného oživení podnikání nezvyšují (zvyšuje se spotřeba podnikatelů).  Tam kde existuje solidarita (skandinávské  země...) je nízká míra chudoby a zároveň vysoký růst. To jsou nejbohatější a nejúspěšnější země na světě.

"mým cílem je živit v lidech závist úspěchu druhých, lenost a parazitismus". To je ubohá demagogie historií a poznáním dávno překonaná.

rv 18.7.2006 12:53

Re: Re: Jak jsou okrádáni chudí?

"snižování daní zároveń vede k poklesu příjmu státního rozpočtu" - může platit. Ale co je lepší:

1. Vysoce Vás zdanit, vy nebudete proto mít na zahradníka a budete si po práci sekat zahradu a nezaměstnaný soused dostane vaše daně, aby se válel nebo

2. Málo zdanit, vy budete mít na zahradníka a najmete si souseda. Po práci máte volno a soused Vám seká zahradu.

Když stát bohatne, tak jenom proto, že nám bere. Není lepší, aby stát chudl a bohatli jsme my?

Bob 18.7.2006 9:01

Daňová optimalizace

Samozřejmě, že daň dědická a z nemovitostí - opakované zdanění něčeho co, bylo pořízeno z již zdaněných příjmů ze stavebních materiálů zatížených DPH je nemravná. A platí ji samozřějmě hlavně nízkopříjmové skupiny, t.j.: ti, kdo neumějí daňově optimalizovat, kdo nemají na daňové poradenství, kdo nevyužívájí zákonných možností k optimalizaci peněžních toků. Tohle prostě sockám a socanům nedochází. 

tom 18.7.2006 9:10

Re: Daňová optimalizace

Daň z nemovitosti platí lidé,kteří se postarsli o své bydlení a nežijí v regulovaných bytech.Prohnilý komunista Jičínský věrný slouha komunistckému režimu hraje na city českým závistivcům /na tom byl založen komunistický režim/ a s voji demagogii ovlivňuje primitivní část obyvatel.Ten dědek nemá ani trochu studu.Měl by být zalezlý někde hodně hluboko za ty svinstva co za komunistů na slušných lidech napáchal

dulcibelka 18.7.2006 8:52

Jičínský, Vy senilní bolševické pako!

Co má jako znamenat toto: "Je to program, který privileguje bohaté a poškozuje většinu chudších občanů." ??????

Ten "bohatý" na dědickou daň bude mít vždycky, na rozdíl od chudáka který náhodou zdědil dřevěnou chatku - tomu to pomůže! Demagogu jeden odporná, rudá.

hodne neRath 18.7.2006 8:48

ach jo

hm... logika pod psa. Kdyz prijmove chudsi obcan neco zdedi, tak nema na dan... velice casta situace

Bob 18.7.2006 8:39

Jste zlotřilý bolševik

Pane Jičínský, jste zlotřilý bolševik. Vaše pojetí solidarity = legalizovaná krádež. Nechci uz o Vás nikdy slyšet.

rony 18.7.2006 8:33

Daně

dědické a z nemovitostí jsou jednoduše nemravné. Postavím-li si dům, který financuji se zdaněných příjmů, za materiál zaplatím DPH, stavební firma si DPH zaúčtuje rovněž, pak nechápu, proč mám každý rok platit další daň za to, že ten dům vlastním, pokud ho prodám, zaplatím daň z převodu nemovitosti a pokud zemřu bez přímých dědiců a rozhodnu se ho odkázat třeba někomu, kdo se o mně staral, můžu ho tím dokonce zruinovat. A obzvlášť mně irituje. že z takto vybraných daní jsou placeny vyžírky typu Jičínského.

Pavel 18.7.2006 8:49

Re: Daně

A může být ještě hůře - v té nemovitosti totiž ještě můžete sponzorovat svého "parazita"  - např. "Křečka" - ze stejné líhně jako bolšvický geront Jičínský. ... "to jsou paradoxy" .... - bohužel skoro 17 let po listopadu.

jjjjjjj 18.7.2006 16:39

Re: Daně z nemovitostí PROTO

Protože ten barák zabírá místo a musíme ho obcházet. Hlavně ale pozemek - pak musíme budovat drahé tramvajové tratě nebo dokonce metra...

Stredocech 18.7.2006 8:30

Takže třeba chudá důchodkyně, zdědivší nevelký

rodinný domek ale na atraktivní adrese by o něj měla dle pana Jičínského být právem připravena a odstěhovat se někam kde je levnějí, např. do Matiční ulice.

Nepřeháním, takovéto dopady měly na důchodce v Kalifornii daně z nemovitostí určené na podporu těch, kteří už dvě generace žily z podpor a NIKDY nepracovali. V té Kalifornii to bylo zrušeno referendem, které iniciovalo sdružení, založené jedním z důchodců.

pooh 18.7.2006 8:27

Je vhodné připomenout i zkušenosti z USA,

to je snad sen ??? Před pár dekádami psal dědek totéž, jen to byly vhodné zkušenosti z SSSR... Ten člověk si bere do huby Warrena Buffeta a Billa Gatese? Óóó, česká levice se nám modernizuje, pozor!!! Já myslím, že až tady budou miliardáři dávat cca 30 milionů dolarů na dobročinnost, jak nás upozorňuje tady soudruh na praxi v uesá, tak debata o daních bude opravdu, ale opravdu o něčem úplně jiném.

Teda takový hlod člověk nečte každý den...:-D

Bob 18.7.2006 8:25

Socani a zadlužování

Podívejte se na vývoj HDP a státního dluhu, potažmo na důsledky socanského volebního populismu v rozpočtu na příští rok, už i vnoučata našich dětí budou splácet jejich dluhy. A nejvíc budou trpět nízkopříjmové skupiny, které budou závislé na přerozdělování z "prázdné státní kasy" Ti rozumnější mají majetek dávno diverzifikovaně uložen mimo dosah státního aparátu. A jedním z těhle šibalů mimo generalissima Paroubka, kluka vopálenýho ušatýho Grossovýho, menažérů Tvrdíka a Kadlece, regulovčíka Křečka lidového technického baviče Kočky, advokáta Jansty a dalších je i profesor (všichni víme kde učil) Jičínský. Myslím, že je zapotřebí ten samet hodně zdrsnit.

Jogin z Bagin 18.7.2006 8:17

Ta odeesácká špína se v této diskusi nějak přemnožila

není na to nějaký postřik? Vleze vám ten hnus všude a smrdí...

PetrN 18.7.2006 11:32

Re: Ta odeesácká špína se v této diskusi nějak přemnožila

Já tady tedy cítím akorát smrad z komančských bažin, až k zvracení! (Y)

Malý Aston 18.7.2006 8:07

Pan Jičínský znovu vyhrává!

Oni v té své ČSSD pořád nemají informace,proč je občané nechtějí volit v té míře,aby tady mohli vládnout ne 8 let ale napořád. Já jim doporučuji studovat články a projevy pana Jičínského,Křečka, Ratha,Grosse a Paroubka. Jistě mají dostatek svých politologů a sociologů a ti jim mohou poradit.Základní heslo prosperity státu je, aby každý občan byl svobodný a bohatý,když jsou občané bohatí,je bohatý i stát. Stát tvořený jen chudáky je vždy chudý a zadlužený.Stát nic nevlastní,jen má k dispozici naše daně. Musí se postarat o to,aby ti občané kteří je tvoří a platí,mohli mít podmínky pro jejich tvorbu a při přerozdělování těchto daní ze státného rozpočtu,musí efektivně zajistit služby státu a pamatovat na potřebné občany.Když nějaká politická strana uvede,že sníží například DPH ( další dań,o kterou nás stát okrádá),tak začnou křičet,že nebude příjem do státního rozpočtu. Když není příjem,nemusí být ani vydání. Proč krmíme statisíce úředníků?Proč stojí 200 poslanců více jak 1 miliardu Kč.Proč podporujeme korejce miliardami? Proč nepodporujeme české podnikatele? Tady totiž v tomto státě se špatně hospodaří. V Nošovicích bude montovna aut. Další korejci již přijíždí a chtějí postavit malinké fabriky na výrobu součástí pro velkou montovnu. Proč to nemohou zajistit čeští podnikatelé? Proč ve smlouvě o podpoře investic to není uvedeno?Proč není uvedeno,že například 50% dílů musí dodávat čeští dodavatelé a za stejných investičních podmínek?Pan Jičinský nikdy nikde nepracoval,on ten pohled saloního komunisty je velmi odlišný od normálních občanů,kteří se musí živit  svýma rukama nebo hlavou.

Pavla B. 18.7.2006 7:58

Hodně štěstí při výběru rodičů - to je nejlepší hlod

Jsou to ale svině, ty děti bohatých rodičů, jak si dokázaly bezohledně vybrat a vetřít se do bohatých rodin! Bez jakékoliv zásluhy! Kdepak dědická daň, rovnou s nima do děcáku, ať vidí, co je to život!

Petr Kohout 18.7.2006 7:26

Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

tak ona preferuje pouze obrovské boháče a to především zahraniční, ti nemusí platit daně, případně ještě dostávají prachy na ruku. Říká tomu "podpora zahraničních investic". Češi podle ní mají dělat nekvalifikované práce (alespoň podle skladby pracovních míst v oněch "zahraničních investicích"). Navíc každé pracovní místo (nekvalifikované) vytvořené v těmito zahraničními velkokapitalisty zničí nejméně jedno pracovní místo v českých firmách a dále příspívá k ničení státu i národa.

Jan Daniel 18.7.2006 9:56

Re: Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

Souručenství levičáků a velkokapitálu je dávno známé. Levičáci zajišťují velkokapitalistům zvýhodněné postavení pomocí státního protekcionismu, který dostává různá krycí jména jako "proexportní politika", "průmyslová politika", "ochrana domácího průmyslu a zaměstnanosti proti dumpingovým dovozům" a podobné bláboly. Jejich skutečným cílem a výsledkem je zvýhodnění nejvlivnějších kapitálových skupin. Velkokapitalisti jim za to jdou na ruku: skrytě nebo otevřeně je sponzorují, korumpují a také podporují vysoké daně (sami se jim dokážou vyhnout pomocí džungle různých výjimek a vyvedením zisků do zahraničí). Vysoké daně pak slouží k tomu, aby se tomuto zločinnému spolčení zajistily volební hlasy lůzy. Těmi, kdo to vše krvavě platí ze svých daní jsou menší a střední podnikatelé a střední třída, kteří takové možnosti jako velkokapitalisti nemají. Jak to výstižně vyjádřil jeden americký podnikatel: „Já nejsem tak bohatý jako John Kerry abych si mohl dovolit vysoké daňové sazby.“ Cintání o zdanění bohatých jsou socanská lež, bohatých na to není dostatečný počet. Ve skutečnosti je cílem sedřít z kůže střední třídu, která poskytuje hlavní masu daní.

Lišák FOX 18.7.2006 12:01

Re: Re: Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

přesné, jasné, logické, výstižné a buhužel pravdivé