27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čunek kontra ČT

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 1.11.2007 7:45

Re: Mě

Máte v podstatě pravdu,pokud se to týká všech a to rovným dílem.Pokud aféra Čunek,Paroubek,Mrázek který dosazoval Standovi na ministerstvo své lidi,situace v BIS a ve státním zastupitelství bude hodonocena a posuzována novináři stejně jako u Čunka,máte pravdu.Ale to se neděje,Zuzka dostala statisíce,neplatila daně a je klid.Ale tak to není a tak to nefunguje.Nevím,kdo řídí tuto zemičku,politické strany to zřejmě nejsou.Bordel u policie,státních zástupců a na soudech je trvalý bez ohledu na to zda je u moci ten nebo onen.:-D

Ivan 1.11.2007 9:10

Re: Re: Mě

Aféra Paroubek neexistuje. Ale propagandista má svoje pravidla a podle nich je třeba vsunout do pravdivého tvrzení i tvrzení nepravdivé, aby se pak jeho opakováním začalo věřit, že na tom taky něco je. Takže Mrázek "svoje lidi" nedosazoval, to si MalýAston vymyslel. Stejně tak si vymyslel nějakou "aféru Paroubek".  Jak je to se Zuzanou Paroubkovou nevím, sdružení je ovšem její záležitostí a její bývalý manžel v něm figuroval asi stejně jako MalýAston.  Upozorňuji ještě také na to, že do určité částky se dary nedaní!  Například pokud něco daruji svým dětem nebo jiným blízkým , tak tuším až do 2,5 milionu (přesnou současnou hranici si nepamatuji a nemám chuť ji zjišťovat) ročně se nic nedaní.

AdVy 1.11.2007 9:38

Re: Re: Re: Mě

Ivane, co nechceš to nevíš, ale co ti vyhovuje to znáš velmi dobře.

franta 1.11.2007 7:26

Gratuluji, pane Bartoni

jste zřejmě už jediný, kdo věří, že se ještě panu Čunkovi podaří "rozptýlit podezření" (jak krásně řečeno). A Vaše otázka „kdo to platí a kdo za tím stojí“ je jako vystřižená z Rudého práva osmdesátých let, když psalo o Havlovi a disidentech. A nebyli jste to vy, t.zv. pravičáci, kteří tady dělali přednášky o tom, že nezáleží na tom, kdo co říká, odkud to ví a pod. ale jenom na tom, jestli je to pravda ?  Vy si skutečně myslíte že je Čunek čistý jako lilie ?   

honzak 1.11.2007 7:44

Re: Gratuluji, pane Bartoni

Fando,  o čistotě úmyslů a činů p. Čunka si iluze nedělá nikdo. Ale otázka kdo za kausou stojí je správná. Politici (mající na hlavách kilogramy vlastního i stranického másla) potřebují vědět, zda se  jedná jen o zlikvidování toho pána (a nahrazení jiným straníkem), nebo zda jde o frontální útok na vládu, s kým se potom spojí lidovci a melouni, atd. Koryta jsou koryta, že?

Informace o  špinavých finančních transakcích jsou silné zbraně, proto je u politických stran takový zájem o obsazení ministerstva vnitra a spravedlnosti.

Závěrem otázka do pléna - bude od teď měřeno všem politikům stejně? Na všech úrovních? Padne nejvyšší státní zástupkyně, když šlápne svojí bezesporu elegantní nožkou do politického howna?

třetí 1.11.2007 7:54

Re: Re: Gratuluji, pane Bartoni

Nebude a nepadne a nešlápne.

Petr Kohout 1.11.2007 7:47

Re: Gratuluji, pane Bartoni

žádn podezření z NEZÁKONNÉ činnosti není - sociální dávky se řídí podle výše platu, nikoliv majetku (aby stařenka nemusela prodávat svůj domeček, protože na stará kolena nic jiného nemá) a v době před daňovou reformou (asi 1992, plus minus něco) archivovali daňové doklady socialistické podniky a tohle všechno je zrušeno, vyhozeno a spáleno. Čili jenom mediální štvanice klídacích psů totality (= novináři).

Dušan Polanský 1.11.2007 7:23

Bože, bože, p. Bartoň, vy jste nic nepochopil.

Vůbec nejde  o to, kdo to prásknul, ale že Čunek lže jak když tiskne a mít 3-4 vysoké funkce a takhle se chovat je ve vysoké politice neakceptovatelné. Pokud ano, mohu Vás ujistit, že  demokracie časem odumře.

Viktor 777 1.11.2007 13:16

Re: Bože, bože, p. Bartoň, vy jste nic nepochopil.

Bravo! Řekl jste to výtečně! Vy jste můj člověk.:-)R^

ladik53 1.11.2007 7:16

Přehlížíte

Autor přehlíží zcela zásadní věci, které by politici měli dodržovat! Třeba to, že je Čunek, už po několikáté usvědčen z veřejné lži. Nejdřív přece tvrdil, že žádné dávky nebral, pak že neví a nakonec se ukáže, že je bral! To přece není takhle možné. Normální člověk přece řekne teď nevím a nekličkuje jak zajíc. Buď je to blbec, nebo lhář, nebo obojí. V žádném případě nemá co dělat na postech, na kterých se ocitl. Už se mu směje celý národ!

Petr Kohout 1.11.2007 7:50

Re: Přehlížíte

už po několikáté se prokázalo, že když na pana Čunka vypálíte překvapivě otázku, prostě si nepamatuje na den přesně, co dělal před deseti lety. Já ostatně také ne. Já ale nejsem politik, já bych (dle vzoru jistého amerického basketbalisty) namísto rozpomínání a nahlížení do dokladů prostě přeskočil stůl a dal příslušnému novináři na místě pár facek.

Ladik53 1.11.2007 8:02

Re: Re: Přehlížíte

Když tvrdí, že dávky nebral, tak si pamatuje, že je nebral. Přece tvrdil, že nikdy jeho rodina žádné dávky nepobírala. Neřekl nevím nepamatuji se!!!

BUBADUBA 1.11.2007 12:42

Re: Re: Přehlížíte

vážený pane, mohlo by se stát, že  Vámi  uváděný postup by  byl to poslední co jste v životě

udělal. Já pokud bych byl na místě  napadeného novináře tak bych Vám  ustřelil  hlavu  nebo píchl

nůž do těla.  Připouštím, že to sice není správné, ale  také podle mě není možné reagovat

fackováním . Jinak  přeji hezký den.

jarda 1.11.2007 7:13

Čunek kontra ČT

Pokud se autor článku ptá, kdo za tím stojí, měl by tak trochu pozorněji sledovat dění v ČT. V neděli byl v pořadu Václava Moravce i Paroubek. Ten jen letmým náznakem chtěl upozornit na pondělní pořad ČT reportéři. Může mi někdo říci jak mohl znát co obsah pořadu? To by mohla být i odpověď na otázku kdo za tím stojí. Vždyť Paroubek se za každou cenu snaží odvrátit pozornost médií od své osoby.

mira 1.11.2007 4:58

to si děláš prndel, doufám...

Tenhle článek ale nemyslíš vážně, že ne? Ty ještě nemáš dost toho diletantství vlevo i vpravo? Tomuhle tam u vás říkáte politici? Politici jsou trošku svině asi úplně všude, ale český politici jsou nejen svině, ale ještě navíc neuvěřitelný naivkové. Myslej si, že když berou měsíčně 70tis hrubýho, že převyšují ostatní občany nejen platem, ale i vším ostatním. ...banda nafoukanejch nedouků. A tobě by bylo milejší krýt sviňárny takovejch xindlů? Jestli někdo poradil novinářům, o co by se mohli zajímat, tak já to jedině vítám...:-/

Jan 1.11.2007 2:51

Chapu, ze se to modrym komunistum nelibi,

kdyz nekdo upozornuje na zlodejny jejich, pripadne zlodejny "koalicnich partneru", kteri to dnes tahnou s nema, stejne jako to nedavno tahli treba se socdem a predtim zase s nekym jinym a tak porad dokola.

Ale pravda je, ze Cunek nema ve vlade co delat. Nejenom proto, ze ma spoustu masla na hlave a jen velmi nestandardni zakrok Vesecke mu nedavno zachranil kejhak. Ale i proto, ze to je primitivni, nevzdelany krupan, ktery neumi z cizich jazyku ani slovensky. Je tedy na stejne intelektualni urovni jako treba Topolanek, Jakes nebo Viliam Siroky.

K Cunkove kauze jeste i zde:

Čunkův zachránce prohrává s policistou Šošovičkou 6:0

Jerry 1.11.2007 3:25

Re: Chapu, ze se to modrym komunistum nelibi,

Ovšem stále ještě vysoko intulektuálně ční nad Vámi,milý Honzo z Vidlákova 

Jan 1.11.2007 5:55

Re: Re: Chapu, ze se to modrym komunistum nelibi,

To tezko, soudruhu. ;-) Jste modry nebo rudy komunista?

Stachanov 1.11.2007 1:03

čunek má deset másel na hlavě

bezúhoný člověk to tedy není

qsakru 1.11.2007 0:39

jste mimo

Bezte s touto rezankou nekam. Ty veci byly ve spise, a kdyby ten prokurator z Jihlavy byl muz na svem miste, tak by na jejich zaklade zacal konat. Je to porad jeden a tyz spis. Svedkyne Urbanova do nej mela pristup z toho duvodu, ze je soucasne poskozenou, a tez, ze zcela zjevne jde o jeji prava. Nadto, uzavreny spis (usneseni US) je obecne pristupny - v pravnim state nemuze byt duvod ho tajit. Uhrnem, hovorit o uniku ze spisu je kourova clona, Urbanova i Samkova do nej mely legitimni pristup a mohli s informacemi zachazet dle sveho uvazeni.

Vlasta.on 1.11.2007 0:49

Re: jste mimo

Obávám se, že debilně kecáte. Tvrdit, že v právním státě se obecně může kdokoliv seznámit a dělat si kopie z výpisů účtů, může prohlásit jedině blb.

soudni pojednavani 1.11.2007 1:02

Re: Re: jste mimo

Pokud by doslo k soudnimu projednavani, tak ty ucty budou normalne VEREJNE presentovany jako dukazy. tezko by se kvuli tomu uhralo neverejne sezeni.  

NevericiTomas 1.11.2007 1:24

Re: Re: Re: jste mimo

Tezko by byly presentovany ucty nekolik let pred prijetim uplatku....

Vlasta.on 1.11.2007 1:42

Re: Re: Re: jste mimo

Ono to bylo soudně projednáváno? Jste ožralej nebo tak hloupej, že nevíte o čem se tady píše?

Gonzales 1.11.2007 8:18

Re: Re: Re: jste mimo

V předchozím příspěvku opíráte své tvrzení o jakési usnesení US, ale mám za to, že hloupost vašeho tvrzení čouhá z textu, jak šídlo z pytle. Bývalá sekretářka tvrdila v protokolu "přebrání" úplatku před dobou 3,5 roku. Vyšetřovatel začal zjišťovat vazby jednotlivých aktérů a k tomu posloužil deník-organizér. Z něj se policie snažila dokázat časový "plán" Čunka ten den. I když si jednotliví svědci "zázračně" vzpomněli na něco, co se odehrálo ve Zlíně před výše uvedenou dobou, nestačilo to ani na přípravu řízení. St. zástupce stále prodlužoval dobu ukončení a někdy v té době začalo to podivné "zkoumání minulosti". Vyšetřování došlo až tak daleko, že dozorující zástupce uváděl po Salichově "obratu", že součástí spisu byly i bank. výpisy příbuzných manželky z roku 1999. Položte si otázku k čemu to bylo dobré.

K meritu věci: Kašlu na Čunka a celou tu dnešní squadru užvaněných populistů, ale vaše "normy" mě zvedají ze židle. Veřejné nebo neveřejné projednávání ve věci?? To je jenom žvanění.... Až vás třeba jednou budou na policii vyšetřovat, kvůli udání souseda, že jste rozkradl obecní zámkovou dlažbu - po měsíci pak vyšetřovatel přidá další paletu obvinění z trestných činů. Samozřejmě po důvodném přezkoumání bankovních výpisů a s ohledem na výpovědi nových svědků, že jste před pěti léty obchodoval s dětskou pornografií, bude pak takový postup ve shodě s vaším právním vědomím?

Ivan 1.11.2007 8:56

Re: Re: Re: Re: jste mimo

Není důležité, jestli to bude v souladu s něčím právním vědomím. Pokud vyšetřovatel zjistí, že jsem obchodoval s dětskou pornografií, bude jeho povinností to vyšetřovat také a to je dobře a mělo by to tak zůstat. Důležité je, jestli byl nějaký trestný čin spáchán a ne to, jak se na něho došlo. V mém právním vědomí by se vůbec nemělo posuzovat, jestli nějaký důkaz byl nebo nebyl získán tzv. protiprávně, ale jestli je pravdivý. Pokud například by byl získán i hrubým nátlakem na obviněného, pak nechť je například vyšetřovatel stíhán v samostatném procese za trestný čin mučení (a třebas  i odsouzen na mnoho let), ale důkazy, které svým postupem zjistil neztrácejí nic na své platnosti.

krmič 1.11.2007 10:46

Re: Re: Re: Re: Re: jste mimo

Vy nesledujete americké kriminální filmy? Tam když je nějaký důkaz získán policií protiprávně (a kolikrát člověk ani nemůže pochopit, co je na tom protiprávního), tak je obžalovaný okamžitě osvobozen, i kdyby to byl nevím jaký vrah.

jirka.s. 1.11.2007 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: jste mimo

A Vy snad předpokládáte, že to v Česku chodí jako v amerických kriminálních filmech?

Bubik 1.11.2007 0:50

Re: jste mimo

ve spise: Vy jste ho viděl? Nebo věříte všemu, co je v televízi.......

P.S. Tím nechci říci, že Čunkovi fandím. Určitě ne. Jen si myslím, že by si policie měla udělat pořádek na svém pískovišti.

xxx 1.11.2007 0:22

Skoda, ze se Cunek nenabonzoval sam, ze? :-)

Skoda, ze se bratr Cunek nenabonzoval sam, ze?;-D Pak by to podle Vas bylo konecne koser? ;-D;-D;-D Byl byste spokojen? :-D:-D 

Ja panu Bartkovi tleskam a chapu, ze ted budou zlodeji a zkorumpovani kriplove utocit na Ceskou televizi a pokusi se zlikvidovat....